Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post Reply
El_comadante

#176 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by El_comadante »

jest uhapšen ali ništa nevjerujem dok ga neosude koliko je do sada u zadnje vrijeme bilo privodjenja i puštanja na kraju na slobodu zapravo neznam jeli iko i zatvoren. interesantno da se hapse SDPovi ljudi.... a ne recimo niko iz vladajućih...
L u c i f e r

#177 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by L u c i f e r »

Sta bi sa Causevicevim predmetom?
Ako njega i ovog ne osude, onda nece nikoga.
Ziceri.
jefff

#178 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by jefff »

jefff wrote:A ko kaže da neće?
:D
mesihtrko

#179 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by mesihtrko »

Sipa ima raličite aršine .
Sjetite se samo famoznog hapšenja Živka Budimira sa lisiicama (spektakularno hapšenje)
Ovaj novouhapšeni D.H. ulazi ko dingos u policijsko vozilo bez lisica
a Uporedite samo cifre i to ovom prvom smješna( trebala biti poturena Knezović ostavio u korpu za kišobrane)
a ovaj drugi zalapio ihihiii .... ovo što spominju je samo dio.
Nadam se da će ovaj završiti s proširenom optužnicom i dugogodišnjim zatvorom kao i još neki njegovi partijski drugovi.
Valjda će se Tužilaštvo sjetiti i afere sa debljinom asfalta ( po prijavi Željka Komšića)
mesihtrko

#180 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by mesihtrko »

Nakon što se Sud BiH proglasio nadležnim za procesuiranje slučaja Budimir, Federalna TV podsjeća na neke od krupnih slučajeva koji su ranije dolazili pred Sud BiH, a kad se on proglasio nenadležnim za njihovo rješavanje.

PREDMET ČOVIĆ I LIJANOVIĆ – SUD BiH NIJE NADLEŽAN

Sud BiH u novembru 2006. godine nepravomoćno je osudio Dragana Čovića na pet godina zatvora, jer je kao ministar finansija FBiH zloupotrijebio svoj položaj i omogućio firmama porodice Lijanović iz Širokog Brijega da izbjegnu plaćanje više od 1,8 miliona KM carinske takse. Nakon provedenog žalbenog postupka, Sud BiH se u junu 2008. godine proglasio nenadležnim, a predmet je 24. marta 2009. godine ustupljen Tužilaštvu KS-a. Ono je u junu 2010. godine utvrdilo da nedostaje 40 originalnih dokumenata. Između ostalog, i onih koji se tiču bivše Carinske uprave Federacije, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kao i zapisnika o saslušanju optuženih i svjedoka. Dragan Čović je u februaru prošle godine oslobođen.

PREDMET MILORAD DODIK I DRUGI – TUŽILAŠTVO BiH NIJE NADLEŽNO

U februaru 2009. godine SIPA je podnijela prijavu protiv Milorada Dodika i još 14 osoba zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa pranjem novca i zloupotrebom položaja i ovlasti. Novčana šteta – 115 miliona maraka. Tužilaštvo BiH otvorilo je istragu, a Milorad Dodik nikad nije saslušan. Međutim, u junu 2011. godine Tužilaštvo BiH se proglašava nenadležnim u predmetu Dodik. Predmet je spušten na Specijalno tužilaštvo RS-a. Istraga je ubrzo obustavljena.

PREDMET REKET: LAGUMDŽIJA I HADŽIĆ – TUŽILAŠTVO BiH NIJE NADLEŽNO

U junu 2009. godine Tužilaštvo BiH otvara istragu u predmetu reket. Riječ je o slučaju u koji su bili uključeni predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija i Damir Hadžić, potpredsjednik ove stranke i tadašnji načelnik sarajevske Općine Novi Grad. Istraga je otvorena nakon prijave tadašnjeg direktora Asa Holdinga Nihada Imamovića, u kojoj je naveo da je rukovodstvo SDP-a BiH od njega i još nekoliko investitora, putem posrednika – direktora GP Butmir Huseina Hasibovića, iznuđivalo 2,2 miliona maraka za izmjene prostornog plana. Dvije godine kasnije, Tužilaštvo BiH se proglasilo nenadležnim. Predmet je spušten na kantonalni nivo.

PREDMET AUTOCESTE FEDERACIJE BiH – TUŽILAŠTVO BiH NIJE NADLEŽNO

U januaru 2013. član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je Tužilaštvu BiH zahtjev za provjere poslovanja JP Autoceste Federacije BiH. Sumnja se da je budžet FBiH prilikom potpisivanja ugovora sa Čengizom oštećen za oko 14 miliona maraka. Tužilaštvo BiH 15. januara odbacuje prijavu, te se proglašava nenadležnim u ovom predmetu, koji je spušten na kantonalni nivo.

Ko je nadležan
MikroBelaj

#181 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by MikroBelaj »

#SviSmoMiDamirHadzicFadileBemTiAdnuUPakashKalibrirani! :izet: :izet:
zulfo

#182 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by zulfo »

Mene zanima ko će vratiti ovaj milion-hoćel biti oduzimanja imovine
Nije ovo jedino zemljište koje je nelegalno dodjeljeno
Nije Damir sam u ovom.ima njih još (što partijskih drugova ,a i onih iz mrske im partije-sve uvezano,po sistemu -jA tebi ti meni -hebeš ovce one nam trebaju samo jedan dan u oktobru
muha_sa

#183 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by muha_sa »

zulfo wrote:Mene zanima ko će vratiti ovaj milion-hoćel biti oduzimanja imovine
Nije ovo jedino zemljište koje je nelegalno dodjeljeno
Nije Damir sam u ovom.ima njih još (što partijskih drugova ,a i onih iz mrske im partije-sve uvezano,po sistemu -jA tebi ti meni -hebeš ovce one nam trebaju samo jedan dan u oktobru
najbitnije--jebo muriju ako im ne uzmu imovinu i vrate ih u kokuzluk u kojem su bili prije neg su postali neko

al...............nema od tog ništa :-)
JThomas

#184 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by JThomas »

nije sporan dio gdje to vrijedi milion, jer vrijedi. nego onaj gdje je to dobio za 25 puta manje...
GeeTnT

#185 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by GeeTnT »

JThomas wrote:nije sporan dio gdje to vrijedi milion, jer vrijedi. nego onaj gdje je to dobio za 25 puta manje...
Ovim putem pozivaju nadležna tužilaštva u BiH da konačno počnu procesuirati desetine krivičnih prijava koje je podnio SDP i predstavnici SDP-a u različitim institucijama u proteklih deset i više godina.

Šteta koju je država pretrpjela u ovim predmetima, tvrde, mjeri se u milijardama konvertibilnih maraka.
muha_sa

#186 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by muha_sa »

pošto u naske stranke postavljaju tužioce i sudije a boMMe i portire od procesuiranja a pogotovo od konfiskacije imovine neJma ništaaaaaaaaaaa
GeeTnT

#187 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by GeeTnT »

muha_sa wrote:pošto u naske stranke postavljaju tužioce i sudije a boMMe i portire od procesuiranja a pogotovo od konfiskacije imovine neJma ništaaaaaaaaaaa
..vec ima...ostaje zapisano da je neciji favorit, otac, brat, rodjak, drug, poznanik kriminalac....pamti se to itekako u krugovima nekadasnjeg najjmladjeg nacelnika...
Alfons Kauders

#188 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by Alfons Kauders »

L u c i f e r wrote:Sta bi sa Causevicevim predmetom?
Ziceri.
Caus je dobio neformalni imunitet i predmet vise fakticki ne postoji.
VjecitiStudent

#189 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by VjecitiStudent »

GeeTnT wrote:
JThomas wrote:nije sporan dio gdje to vrijedi milion, jer vrijedi. nego onaj gdje je to dobio za 25 puta manje...
Ovim putem pozivaju nadležna tužilaštva u BiH da konačno počnu procesuirati desetine krivičnih prijava koje je podnio SDP i predstavnici SDP-a u različitim institucijama u proteklih deset i više godina.

Šteta koju je država pretrpjela u ovim predmetima, tvrde, mjeri se u milijardama konvertibilnih maraka.
Koliko se mjeri šteta nastala njihovom vladavinom po SDA konceptu, njihovo učešće u podrivanju pravosuđa (vidjeti disciplinski postupak koji se upravo vodi protiv bivše kantonalne tužiteljice Kanevčev, itd.)?
muha_sa

#190 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by muha_sa »

ko vjeruje da ce ovi odležat murije a pogotovo da ce im konfiskovat i deseti dio imovine taj pajki dubokim sAnom
Alfons Kauders

#191 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by Alfons Kauders »

muha_sa wrote:ko vjeruje da ce ovi odležat murije a pogotovo da ce im konfiskovat i deseti dio imovine taj pajki dubokim sAnom
Objektivno, statisticki i strucno gledano - veca je sansa da osude nas dvojicu za nesto od njihovog kriminala. :D

Dobro, Damir je SDP-ovac pa mu to malo jebe prosjek. Za pravi primjer treba uzeti Causevica. Prije cu ja na robiju nego on. :lol:
muha_sa

#192 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by muha_sa »

odoh platit tv pretplatu--nakupilo mi se 3 racuna :-)

ovo procitah pa se isprepadah :-)

http://oss.ba/?jezik=bos&n=581

mogu mi zapljenit tv :-)
Image
MikroBelaj

#193 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by MikroBelaj »

muha_sa wrote:odoh platit tv pretplatu--nakupilo mi se 3 racuna :-)

Image

sve se nema ,aaaa
Alfons Kauders

#194 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by Alfons Kauders »

MikroBelaj wrote:
muha_sa wrote:odoh platit tv pretplatu--nakupilo mi se 3 racuna :-)

Image

sve se nema ,aaaa
4K Ei Nis :D Klepio ga u Varesu, bezbeli :D
L u c i f e r

#195 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote:
Ziceri.
Pravosudni reket dakle.
Daj nama malo od tih miliona sto si nakrao i pojeo vuk magarca.
Vjeovatno ce i u ovim slucajevima biti slicno, kao uostalom i svim dosadasnjim.
JThomas

#196 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by JThomas »

u njegovom slučaju ne trebaju ni milioni, dovoljno je da ne oda za koga je sve radio...
muha_sa

#197 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by muha_sa »

:lol:

od komšije iznad

morat cu aVto na sina prevest---ako ovaj tv ne mogne namirit dug za pretplatu mogu mi aVto klepit :-)

sad ozbiljno :D
moja ponuda ovim mucenicima još stoji---nek mi prepišu deseti dio svoje imovine spreman sam za njih mardeljat u Zenici
Alfons Kauders

#198 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by Alfons Kauders »

L u c i f e r wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ziceri.
Pravosudni reket dakle.
Daj nama malo od tih miliona sto si nakrao i pojeo vuk magarca.
Vjeovatno ce i u ovim slucajevima biti slicno, kao uostalom i svim dosadasnjim.
Nije on nista nakrao, vec je samo radio sto je dogovoreno iznad njega. Ne mogu mu nista bez da sebe ne upucaju u nogu.

Ispade kreten najpametniji od svih.
Thorgerson

#199 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by Thorgerson »

Ali zar nije malo smijesno da imamo npr. SDA koja vlada od '92 godine. I niko iz te stranke nije optuzen, ima neke sice, sitno nesta (npr nacelnik Konjica).

Hadzic jeste napravio sranje, to je ocito. I uopste ne branim SDP, ali mi je samo smijesno eto kao sada imamo drzavu.... :roll:

Sta je sa Brankovicem?
Causevicem?
I sa ostalim SDA pulenima?

Oni su olicenje postenja.

Pa Brankovic je napravio deset puta vise stete od Hadzica jbt. Pa lik normala, uziva, vodi firmicu, ono sklonio se covjek politike ne moze vise.

Sta cemo sa propalim drzavnim firmama gdje je SDA sadila svoje ljude iz godine u godinu?
Nista. Jebo to sto hiljade ljudi ostadose bez poslova, penzija itd...

Nemojte samo one glupe floskule, odnekle treba poceti. Da, treba poceti, ali ajmo onda poceti ispocetka jbmu.
Alfons Kauders

#200 Re: Zašto nije uhapšen Damir Hadžić?

Post by Alfons Kauders »

Thorgerson wrote:Ali zar nije malo smijesno da imamo npr. SDA koja vlada od '92 godine. I niko iz te stranke nije optuzen, ima neke sice, sitno nesta (npr nacelnik Konjica).

Hadzic jeste napravio sranje, to je ocito. I uopste ne branim SDP, ali mi je samo smijesno eto kao sada imamo drzavu.... :roll:

Sta je sa Brankovicem?
Causevicem?
I sa ostalim SDA pulenima?

Oni su olicenje postenja.

Pa Brankovic je napravio deset puta vise stete od Hadzica jbt. Pa lik normala, uziva, vodi firmicu, ono sklonio se covjek politike ne moze vise.

Sta cemo sa propalim drzavnim firmama gdje je SDA sadila svoje ljude iz godine u godinu?
Nista. Jebo to sto hiljade ljudi ostadose bez poslova, penzija itd...

Nemojte samo one glupe floskule, odnekle treba poceti. Da, treba poceti, ali ajmo onda poceti ispocetka jbmu.
Pa necemo valjda pocinjati od SDA, stranke za koju glasa vecina naroda? :D Necemo valjda ocekivati da SDA hapsi samu sebe? :D Eto uhapsili su Delimustafica, dosta od njih.

Erdogan Junior je poceo s hapsenjem Radoncica i SBB-ovaca, pa kobasicara (po nalogu HDZ-a), pa onda malo Esed, pa malo SDP-ovci...

Ko je sljedeci? DF, NS, GS? :D Ili cisto neko ko na FB ostavi komentar za Seku :D Kako bilo, na sljedece izbore dobar dio opozicije ce se kandidovati iz zatvora.
Post Reply