Bye, bye Konzum

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
Better Man

#176 Re: RE: Re: Bye, bye Konzum

Post by Better Man »

JThomas wrote:mercator je skoro deceniju i po gurao s tim, hajmo reći reprezentativnim objektom. s njim je i počeo. ne znam tačno, ali ne mislim da je tu bio u minusu.
Mercator je izmislio market za Konzum. I Konzum se ne može ni pod razno porediti s njima, niti ce ikad biti na njihovom nivou. I to ne samo ponudom, već i uređenošću marketa, odnosno načinom kako je roba posložena.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#177 Re: Bye, bye Konzum

Post by _BataZiv_0809 »

I zajebali su se sto su to ukinuli.
P308

#178 Re: RE: Re: Bye, bye Konzum

Post by P308 »

Better Man wrote:
JThomas wrote:mercator je skoro deceniju i po gurao s tim, hajmo reći reprezentativnim objektom. s njim je i počeo. ne znam tačno, ali ne mislim da je tu bio u minusu.
Mercator je izmislio market za Konzum. I Konzum se ne može ni pod razno porediti s njima, niti ce ikad biti na njihovom nivou. I to ne samo ponudom, već i uređenošću marketa, odnosno načinom kako je roba posložena.

Isto kao sto se i Bingo ne moze porediti sa Konzumom po istom tom pitanju, koliko god neki htjeli drugacije.
Better Man

#179 Re: RE: Re: Bye, bye Konzum

Post by Better Man »

P308 wrote:
Better Man wrote:
P308 wrote: Objekat u Lozionickoj se zatvara na par mjeseci. Uskoro pocinje renoviranje kompletnog objekta.
Prema mojoj informaciji,a dobio sam je od svoje frizerke koja radi tu objekat se zatvara na mjesec dana, tj. otvorenje renoviranog objekta bi trebalo biti 10 decembra.
Meni je receno da se zatvara na dva mjeseca. Vidjet cemo. Nesto mi malo vremena to do 10. decembra. U svakom slucaju pozitivna vijest. Iako je i dalje najbolji objekat tog tipa u Sarajevu, bilo je vrijeme za osvjezenje.
Vidjet ćemo da li će biti 1 mjesec ili 2. Nisam ni znao za renoviranje dok mi frizerka nije rekla. Njihov gazda gledao projekat i rekao im da će biti pravo dobro napucan objekat.

_BataZiv_0809
Nindža revizor

#180 Re: Bye, bye Konzum

Post by _BataZiv_0809 »

Glupo je sto su one radnje nekako izdvojene. Valjda je neka logika da te natjeraju da prodjes kraj radnji, pa kontam da ce te stepenice biti na taj fazon.

Kakva kuhinja Beter Men?
Better Man

#181 Re: RE: Re: Bye, bye Konzum

Post by Better Man »

_BataZiv_0809 wrote:Glupo je sto su one radnje nekako izdvojene. Valjda je neka logika da te natjeraju da prodjes kraj radnji, pa kontam da ce te stepenice biti na taj fazon.

Kakva kuhinja Beter Men?
Sječaš li se restorana što je bio gdje sad CM? E sad će opet izgleda biti, samo sad na mjestu frizerskog salona koji će biti prekoputa na mjestu apoteke.

_BataZiv_0809
Nindža revizor

#182 Re: RE: Re: Bye, bye Konzum

Post by _BataZiv_0809 »

Better Man wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Glupo je sto su one radnje nekako izdvojene. Valjda je neka logika da te natjeraju da prodjes kraj radnji, pa kontam da ce te stepenice biti na taj fazon.

Kakva kuhinja Beter Men?
Sječaš li se restorana što je bio gdje sad CM? E sad će opet izgleda biti, samo sad na mjestu frizerskogvsalona koji će biti prekoputa na mjestu apoteke.

Sjecam. Ekspres restoran. A gdje ce ga staviti, ono je malo, jedino ako nece biti na mjestu danasjeg ulaza u market*
Drvosjeca iz Dejcica

#183 Re: Bye, bye Konzum

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Samo jedan banal primjer banalnosti i idiotizma Konzuma. U Mercatoru si mogao regularno uzeti recimo 200-350g Livanjskog sira, nije bilo ograničenja niti ucjenjivanja, e kada je preuzeo Konzum kaže teta samo polovina ili četvrtina. Pa reko puno mi je, ne jedam ga svaki dan, zašto da mi se suši po frižideru. Kaže tako naredili...od tada rijetko, zaista rijetko zalazim u Konzum.
Better Man

#184 Re: RE: Re: RE: Re: Bye, bye Konzum

Post by Better Man »

_BataZiv_0809 wrote:
Better Man wrote:

Kakva kuhinja Beter Men?
Sječaš li se restorana što je bio gdje sad CM? E sad će opet izgleda biti, samo sad na mjestu frizerskogvsalona koji će biti prekoputa na mjestu apoteke.

Sjecam. Ekspres restoran. A gdje ce ga staviti, ono je malo, jedino ako nece biti na mjestu danasjeg ulaza u market*
Obzirom da ide detaljna rekonstrukcija, vjerovatno će kuhinja zauzimati veći prostor nego što je frizerski salon zauzimao.

_BataZiv_0809
Nindža revizor

#185 Re: Bye, bye Konzum

Post by _BataZiv_0809 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Samo jedan banal primjer banalnosti i idiotizma Konzuma. U Mercatoru si mogao regularno uzeti recimo 200-350g Livanjskog sira, nije bilo ograničenja niti ucjenjivanja, e kada je preuzeo Konzum kaže teta samo polovina ili četvrtina. Pa reko puno mi je, ne jedam ga svaki dan, zašto da mi se suši po frižideru. Kaže tako naredili...od tada rijetko, zaista rijetko zalazim u Konzum.
Moze li u Bingu?
detroit-mercy

#186 Re: Bye, bye Konzum

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:Ponuda cuge je i dalje vrh.

U Merkatoru je bio dobar izbor donjeg vesa. Tu sam kupio Manners gace, cini mi se ni dva mjeseca nakon sto je Alma Ras uspostavila taj brend.

Koristim ih za jebacinu. Bas se pitam gdje su, nisam ih vidio odavno :hm:
Hos rec da se slabo sta zigu :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#187 Re: Bye, bye Konzum

_BataZiv_0809 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Samo jedan banal primjer banalnosti i idiotizma Konzuma. U Mercatoru si mogao regularno uzeti recimo 200-350g Livanjskog sira, nije bilo ograničenja niti ucjenjivanja, e kada je preuzeo Konzum kaže teta samo polovina ili četvrtina. Pa reko puno mi je, ne jedam ga svaki dan, zašto da mi se suši po frižideru. Kaže tako naredili...od tada rijetko, zaista rijetko zalazim u Konzum.
Moze li u Bingu?
Uzimam u Penny marketu, regularno može koliko kažeš a za Bingo ne znam konkretno za Livanjski. Penny opet ima seljačku politiku da ti uvali kraj salame debeo k'o džon...Mercator je te krajeve odlagao sa strane (ne znam šta su radili sa njim). Nedostaje mi ono njihovo fenomenalno rezanje i pakovanje. :roll:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 02/11/2016 21:11, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#188 Re: Bye, bye Konzum

Post by detroit-mercy »

A gdje je sad ono Mercator :mrgreen: .
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#189 Re: Bye, bye Konzum

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote: Hos rec da se slabo sta zigu :mrgreen:
Ma prosle godine zamalo, ove nekako rjedje :D

@Drvosjeca- :thumbup:

Dobar sir ide uz vino stravicno :janpi:
Drvosjeca iz Dejcica

#190 Re: Bye, bye Konzum

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote: Hos rec da se slabo sta zigu :mrgreen:
Ma prosle godine zamalo, ove nekako rjedje :D

@Drvosjeca- :thumbup:

Dobar sir ide uz vino stravicno :janpi:
Uh...a tek Livanjski uz koju maslinu i čašu Pro Corde Vranca...:-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#191 Re: Bye, bye Konzum

Post by _BataZiv_0809 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Uh...a tek Livanjski uz koju maslinu i čašu Pro Corde Vranca...:-)
Dobar dobar :thumbup:

Ja sam sklon vinima iz malo egzoticnijih krajeva, ali i pro korde je sasma dobar :thumbup:
sumirprimus

#192 Re: Bye, bye Konzum

Post by sumirprimus »

ma pro korde je bezze reci slobodno..
spram andrijine blatine il trebinjskiih crnih...nemoj dzaba
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#193 Re: Bye, bye Konzum

Post by _BataZiv_0809 »

Ma nije dobar je ba.

Od ovih nasih domacih ima onaj Tvrdoš.

Ali ja forsiram Čile i Australiju, ima to sve kupiti u Konzumu i nije skupo.
probook

#194 Re: Bye, bye Konzum

Post by probook »

TDK-90 wrote:
karanana wrote:Konzum hejteri razocarani, da ne kazem na aparatima. Nije mi jasno navijanje za propast. Sta se dobija s time? A sta se gubi?
Konzum je iskljucivo mjesto gdje se forsiraju hrvatski proizvodi, proizvodi negatora i mrzitelja BiH od koje zive, malverzacijama podupiru hrvatske proizvodjace a urusavaju finasijski sektor u BiH ( friziranje nabavne/prodajne cijene)

A dominantnost tj. apsolutnost "naseg" Binga je nesto slicno "Snaga je u jedinstvu" :D
Bingo robna marka uglavnom sve iz Srbije.
Kplus robna marka uglavnom iz BiH.

Ne branim Konzum, 'ebe mi se i za jedne i druge, ali ovo je tako i moze se lako provjeriti.
Hakiz

#195 Re: Bye, bye Konzum

Post by Hakiz »

_BataZiv_0809 wrote:Ma nije dobar je ba.

Moram vam reći da vina koja vi spominjete, osim Tvrdoš, spadaju u neka od najlošijih vina koja se mogu naći u BiH. U obzir ne uzimam one otrove u tetrapaku, Ždrepčevu krv, Hepokova vina i slične, to nisu vina to su pravi otrovi.

Najbolja domaća vina što se mene tiče, a da su lako dostupna u marketima, su Tvrdoš Vranac, Vukoje Vranac i eventualno Nuić Blatina ako nema ova dva. Nuić je meni bolji od Andrije i od Gangaša. Za bolje od toga se mora ići u specijalizovane prodavnice.

Moja vam je preporuka, ako već kupujete Pro Corde za 14 KM, dodajte još 2 marke i kupite Tvrdoš Vranac. Mnogo je bolji za malu razliku u cijeni.

Jedino je nezgoda u tome što se Pro Corde može kupiti u svakoj, pa i najmanjoj prodavnici nekog marketa, a Tvrdoš samo u malo bolje snabdjevenim. Pa kome nije usput, a mrsko mu je malo hodati, osuđen je (i to je pravi izbor riječi, osuđen) na Pro Corde.

Doduše, prije izvjesnog vremena sam za probu kupio u Mercatoru na Socijalnom jedan Bordeaux, naravno uvezen iz Francuske (jer samo Francuski ima pravo na to ime, Bordeaux je zaštićeno ime za vina proizvedena samo u istoimenoj pokrajini). Koštao je 14 KM i mogu vam reći da je sasvim solidno vino. Ništa spektakularno, ali veoma prijatno vino za pijuckanje, pitko, dobro balansirano. Vino za svaki dan.

Vidim da se reklamira Jacob's Creek, Australija. Kupio, probao i požalio što sam bacio novac. Kao i ono Čileansko Casillero del Diablo, ono sa bijelom etiketom, Reserva. Probao i nikad više. Ne kažem da ta vinarija nema i bolja vina, ovo o kojem govorim je, neću reći loše, ali je bezveze. Kao i spomenuti Jacob's Creek. Ne vrijede koliko koštaju sigurno, a za malu doplatu se može kupiti puno bolje vino.
Alfons Kauders

#196 Re: Bye, bye Konzum

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Moze li u Bingu?
Uzimam u Penny marketu, regularno može koliko kažeš a za Bingo ne znam konkretno za Livanjski. Penny opet ima seljačku politiku da ti uvali kraj salame debeo k'o džon...Mercator je te krajeve odlagao sa strane (ne znam šta su radili sa njim). Nedostaje mi ono njihovo fenomenalno rezanje i pakovanje. :roll:
Rezali i pakovali raji za cuke, barem kod mene u Mercatoru...
KB9

#197 Re: Bye, bye Konzum

Post by KB9 »

moze u bingu sira kolko hoces, neki dan uzeo 100 grama uz utakmicu da ima :izet:
Better Man

#198 Re: Bye, bye Konzum

Post by Better Man »

Imate u Konzumu odlično spanjolsko vino Rioja. Ono spada u skuplje. Imaju dvije vrste crnog. Ono sa crvenkadto roze etiketom he 20 KM i nešto pf, a ono žute etikete je mislim 16 KM.

Banksy

#199 Re: Bye, bye Konzum

Post by Banksy »

Stigla Cola, Bingovci na aparatima... :D

Ne znam ko im je lokalni mendažer i kolika mu je autonomija, ali Konzum od prvog dana u BiH vodi pogrešnu politiku.
Prije svega, narod ih je u startu zamrzio jer je u njima vidio ubojice omiljenog Mercatora, prvi minus, dalje, drugi minus, odnos prema bosanskom kupcu je po raznim osnovama potcjenjivački i kolonizatorski što svijet osjeti, treće, broj i izbor artikala u odnosu na Mercatorovu ponudu je baš drastično smanjen, a cijene su ostale iste ili su čak otišle nešto gore, četvrto, nigdje marketinškog pokušaja i akcije da se primakne i uvuče domaćem kupcu, s druge strane, nigdje baš nijednog plusa osim onog da se tamo kupuje po navici, što i sama često činim, itd.
I onda, oni odluče da bace pare tako što će vršiti unutarnje preuređenje kao iskorak prema boljem poslovanju, pa niđe veze, zaista...

Ali i takav kakav je, Konzum je za priželjkivani Lidl Hilton.
Naslovnica

#200 Re: Bye, bye Konzum

Post by Naslovnica »

Hakiz wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ma nije dobar je ba.

Moram vam reći da vina koja vi spominjete, osim Tvrdoš, spadaju u neka od najlošijih vina koja se mogu naći u BiH. U obzir ne uzimam one otrove u tetrapaku, Ždrepčevu krv, Hepokova vina i slične, to nisu vina to su pravi otrovi.

Najbolja domaća vina što se mene tiče, a da su lako dostupna u marketima, su Tvrdoš Vranac, Vukoje Vranac i eventualno Nuić Blatina ako nema ova dva. Nuić je meni bolji od Andrije i od Gangaša. Za bolje od toga se mora ići u specijalizovane prodavnice.

Moja vam je preporuka, ako već kupujete Pro Corde za 14 KM, dodajte još 2 marke i kupite Tvrdoš Vranac. Mnogo je bolji za malu razliku u cijeni.

Jedino je nezgoda u tome što se Pro Corde može kupiti u svakoj, pa i najmanjoj prodavnici nekog marketa, a Tvrdoš samo u malo bolje snabdjevenim. Pa kome nije usput, a mrsko mu je malo hodati, osuđen je (i to je pravi izbor riječi, osuđen) na Pro Corde.

Doduše, prije izvjesnog vremena sam za probu kupio u Mercatoru na Socijalnom jedan Bordeaux, naravno uvezen iz Francuske (jer samo Francuski ima pravo na to ime, Bordeaux je zaštićeno ime za vina proizvedena samo u istoimenoj pokrajini). Koštao je 14 KM i mogu vam reći da je sasvim solidno vino. Ništa spektakularno, ali veoma prijatno vino za pijuckanje, pitko, dobro balansirano. Vino za svaki dan.

Vidim da se reklamira Jacob's Creek, Australija. Kupio, probao i požalio što sam bacio novac. Kao i ono Čileansko Casillero del Diablo, ono sa bijelom etiketom, Reserva. Probao i nikad više. Ne kažem da ta vinarija nema i bolja vina, ovo o kojem govorim je, neću reći loše, ali je bezveze. Kao i spomenuti Jacob's Creek. Ne vrijede koliko koštaju sigurno, a za malu doplatu se može kupiti puno bolje vino.
Tvrdoš se kupuje u staroj pravoslavnoj crkvi na Čaršiji, kakav Konzum, kakav Bingo...
8-)
Locked