Eto ga, velikosrpska kuhinja voli reći da je Bosanac regionalna odrednica, aferim BošnjakuhAZNADAR wrote:Ti i koja silna druzina iza tebe?Sonac wrote:Ni doktor, ni bogat, ni umjetnik, ni Bošnjak, kuku mene jel dahAZNADAR wrote: Ali ti opet nisi ni doktor ni bogat ni umjetnik,.. i prestani se ponasati tako. Neces biti elita pisanjem po Bosnjacima.. To su inače ono prave vrijednosti... Ne pišam po Bošnjacima, daleko od toga ali ni ne dam da ih se poistovjećuje sa Bosancima, Ustvari Bosanci jesu isto onoliko koliko su to Srbi i Hrvati iz BiH. Kad odete u CG na more tada ste Bosanci...
![]()
Bosnjak i Bosanac su skoro isto. Na vise nacina.
A jedan je i geografsko-kulturoloski. Ja sam Bosnjak ali istovremeno kao Banjalucanin sta? Hercegovac mozda?
Silna družina me ne zanima jer u ovakvoj Bosni to ne postoji ni najednoj strani, svi se među sobom kolju, kradu, olajavaju, ljudskosti ni na mapi, samo interes. Moj jedini interes osim dobrobiti mojih najbližih je Bosna i Hercegovina i zato ću se uvijek izjašnjavati kao Bosanac i Hercegovac jer je to moja domovina a moja domovina je država a ne regija. A znaš onaj vic o Japanu, e taj vic opisuje Bošnjake i odnos prema BiH.