Odakle si naručio? Je li to sa kuponima za popust ili što je 11.11.?HardCore wrote:ja upravo narucio rn3 pro 3 64 gray 144$ ako ikad telefon dodje, javim se da podjelim iskustvo
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- irac300
#176 Re: Xiaomi mobiteli
- HardCore
#177 Re: Xiaomi mobiteli
irac300 wrote:Odakle si naručio? Je li to sa kuponima za popust ili što je 11.11.?HardCore wrote:ja upravo narucio rn3 pro 3 64 gray 144$ ako ikad telefon dodje, javim se da podjelim iskustvo
Zbog 11.11 i dodatnih 10$ cupon, preko aliexpresa
- irac300
#178 Re: Xiaomi mobiteli
Super cijena. Haj' da ti sve prođe kako treba. Ja svoj još čekam u Njemačku da dođe, a meni će u ruke tek oko Božića. 
- zlo zlo
#179 Re: Xiaomi mobiteli
ne zaboravi napomenut da taj 10 dolara i druge mogu svi dobit ako skinu aplikaciju 
-
Azrail
#180 Re: Xiaomi mobiteli
Kupljen Redmi 3S 3GB 32GB. Vjerujem da se neću pokajati 
- Alfons Kauders
#181 Re: Xiaomi mobiteli
Skoro identicna scena s kolegicom - rikno joj neki SE walkman kupljen u BHT i razvlacili joj pamet skoro 2 mjeseca... Telefon bio sjeban cim ga je uzela...zlo zlo wrote:ma da operateri su super![]()
Pamtim kada kao tinejdžerka uzeh tada najšik mobitel kod operatera, zlatni Sony Ericsson W910 u vipnetu, pazila ga kao oko u glavi, i nakon 3mj mi crkne, odnesem na servis, i kad dođem po njega čujem da navodno sam namočila mobitel i to prije dosta vremena jer baš bilo propalo unutra![]()
Tako da sam im bacila taj mobitel u smeće u tom istom centru, i kasnije saznam da hrpe ljudi imalo isti problem i da vip nekud jeftino nabavio te pokvarene mobitele i uvaljivali ih budalama kao što ja bila.
Sve s garancijom operatera s kojom si mogao guzicu obrisat
Garancije me ne brinu kada kupujem stvari od 100 dolara... jer ono, skuplja pita od tepsije
- zlo zlo
#182 Re: Xiaomi mobiteli
vjerovatno isti takav, uvaljivali su kome stignu od nas glupih balkanca 
- Alfons Kauders
#183 Re: Xiaomi mobiteli
s tim da si ti uzela u Eronetu a ona u BHT... i onda kad mi neko pocne pricati o garancijama kod nasih operatera...zlo zlo wrote:vjerovatno isti takav, uvaljivali su kome stignu od nas glupih balkanca
ja reklamirao prije par godina Nexus 4... preselio se i ne radi, nece i bog... uzmem malo gledat sta se desava, salta bazne stanice non stop... i ide sa 2g na 3g i obratno... haj reko... dodje mi neka raja, narucimo mezu - nidje dostave... krenemo zvati dostavljaca, ne rade nam telefoni - nikom
nazovem telecom, kazu nema smetnji ma mrezi... nazovem opet, nema smetnja (a posao trpi)... treci dan mi pukne kurac, spakujem telefon i u postu na obalu... da mi vrate pare i ukinu broj... kaze zena moze, ali tek kad isplatim telefon (jos godina ugovora)... reko ne dolazi u obzir, ne radi vam usluga, a vi bi da vam placam - kurca graha, mozemo samo na sud, ali marke necete dobiti...
i kao ona ce da nazove tehniku, da vidi ima li problema... vrati se i kaze da je sve uredno... onda joj kazem da nazove istog lika i da mi ga da ne telefon - kazem mu koje bazne stanice im ne rade, imenom i frekvencijom, u kojim satima...
"joj vidi fakat, na prvoj nemamo nikako 3G prometa, a na drugoj 2G prometa"... sutradan ih vidim na ulici kako mjere signal
od tad vise nikad necu uzeti nista na ugovor od bilo kog telekoma
- zlo zlo
#184 Re: Xiaomi mobiteli
ne ne, ja uzela u vipnetu (hr), uglavnom isto sranje kao i ovi tu, zadnjih nekoliko godina koliko živim tu, vidim da isti lopovi 
-
medeni99
#185 Re: Xiaomi mobiteli
Xiaomi Redmi 4A vrući od vrućih kifla – jučer prodan u 1 milijun primjeraka!
Kada je Xiaomi predstavio novu Redmi 4 liniju budget uređaja mi smo im predvidjeli lijepu budućnost. Apsolutno sve varijante su odlične po omjeru uloženo-dobiveno no vjerujemo da je mnogima pažnja zapela na najjeftinijem Redmi 4A modelu koji će definitivno redefinirati klasu u kojoj se nalazi. Kako i nebi sa službenom cijenom od suludo niskih 66 EURA u Kini. Xiaomi svake godine u suradnji s Tmall (najveća online trgovina u Kini) tradicionalno održava veliku prodaju na “Singles Day” koji bude 11.11. a ove godine su ostvarili lagano bolje rezultate nego prošle.
Hit prodaje je bio već spomenuti Xiaomi Redmi 4A koji se u 23 sata i 20 minuta prodao u ogromnih 1 milijun primjeraka. Nimalo iznenađujuće riječ je o trenutno najprodoavanijem pametnom telefonu na toj online trgovini i vodeći je u ukupno 12 kategorija. Ukupnog prometa bilo je 1.295 milijardi kineskih Yuana dok je Xiaomi Tmall-ov top prodavač već 4 godine zaredom.
Ako su vam kotačići sjećanja malo zahrđali bacite pogled na našu prethodnu objavu za više informacija o Redmi 4 liniji. Ovdje ćemo samo reći da Redmi 4A donosi 5″ HD zaslon, Snapdragon 425, 2 GB RAM-a, metalno tijelo i 4G povezivost po već spomenutoj smiješno niskoj cijeni.
http://www.balkangadgets.com/xiaomi-red ... rimjeraka/
Kada je Xiaomi predstavio novu Redmi 4 liniju budget uređaja mi smo im predvidjeli lijepu budućnost. Apsolutno sve varijante su odlične po omjeru uloženo-dobiveno no vjerujemo da je mnogima pažnja zapela na najjeftinijem Redmi 4A modelu koji će definitivno redefinirati klasu u kojoj se nalazi. Kako i nebi sa službenom cijenom od suludo niskih 66 EURA u Kini. Xiaomi svake godine u suradnji s Tmall (najveća online trgovina u Kini) tradicionalno održava veliku prodaju na “Singles Day” koji bude 11.11. a ove godine su ostvarili lagano bolje rezultate nego prošle.
Hit prodaje je bio već spomenuti Xiaomi Redmi 4A koji se u 23 sata i 20 minuta prodao u ogromnih 1 milijun primjeraka. Nimalo iznenađujuće riječ je o trenutno najprodoavanijem pametnom telefonu na toj online trgovini i vodeći je u ukupno 12 kategorija. Ukupnog prometa bilo je 1.295 milijardi kineskih Yuana dok je Xiaomi Tmall-ov top prodavač već 4 godine zaredom.
Ako su vam kotačići sjećanja malo zahrđali bacite pogled na našu prethodnu objavu za više informacija o Redmi 4 liniji. Ovdje ćemo samo reći da Redmi 4A donosi 5″ HD zaslon, Snapdragon 425, 2 GB RAM-a, metalno tijelo i 4G povezivost po već spomenutoj smiješno niskoj cijeni.
http://www.balkangadgets.com/xiaomi-red ... rimjeraka/
-
medeni99
#186 Re: Xiaomi mobiteli
Xiaomi Mi Note 2 Global Version 4G Phablet - GLOBAL 6GB RAM 128GB ROM
Presale Price $629.99
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_ ... paign=FBMX

Presale Price $629.99
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_ ... paign=FBMX

- AhmetShabo
#187 Re: Xiaomi mobiteli
Eh raja ovako, ajmo pomoci. Posto prvi put mi stize mobitel iz Kine, danas sam dobio pismo iz Sarajeva, is carinskog referata, da u roku od 10 dana moram da im posaljem (fakturu-racun, paypal izvod ili izvod iz banke o izvrsenoj transakciji)
Dakle moje pitanje je, da li ja moram licno ici u Sarajevo, posto zivim u TK?
Sta su moje obaveze sad ovdje? Kad , koliko i kako cu platiti carinu i pdv na mobitel?
Sta su moje obaveze sad ovdje? Kad , koliko i kako cu platiti carinu i pdv na mobitel?
- zlo zlo
#188 Re: Xiaomi mobiteli
možeš faxom
očekuj +33posto
očekuj +33posto
- AhmetShabo
#189 Re: Xiaomi mobiteli
jel mi treba samo izvod paypal ili i faktura ova? nemam pojma odakle mi racun. Paypal izvod mogu iz banke uzeti, ali ta za ovaj racun?zlo zlo wrote:možeš faxom
očekuj +33posto
I jel ja njima posaljem oovo, i onda oni procijene koliko cu platiti?
- zlo zlo
#190 Re: Xiaomi mobiteli
ja sam jednom nosila i bio mi je dovoljan izvod iz banke s računa gdje se vidi koliko je plaćeno.
-
Azrail
#191 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Paypal izvod koji ti je paypal poslao na e-mail otprintaš i faksiraš zajedno sa papirom koji ti je došao poštom.AhmetShabo wrote:jel mi treba samo izvod paypal ili i faktura ova? nemam pojma odakle mi racun. Paypal izvod mogu iz banke uzeti, ali ta za ovaj racun?zlo zlo wrote:možeš faxom
očekuj +33posto
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#192 Re: Xiaomi mobiteli
Xiaomi Mi4, koliko kosta i isplati li se kupiti pored ovih novijih telefona???????
- zlo zlo
#193 Re: Xiaomi mobiteli
isplati se ali ako naletiš na model s više memorije, ovo što bilo vidim rasprodano
najbolja kamera za te pare, 150 dolara platih 3/64 neki dan.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#194 Re: Xiaomi mobiteli
Nasao na pik-u, 280 KM NOV, al' ne pise koliko memorije. Generalno,svidja mi se izgled telefona i performanse.zlo zlo wrote:isplati se ali ako naletiš na model s više memorije, ovo što bilo vidim rasprodanonajbolja kamera za te pare, 150 dolara platih 3/64 neki dan.
- AhmetShabo
#195 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
Odakle mi fax masinaAzrail wrote:Paypal izvod koji ti je paypal poslao na e-mail otprintaš i faksiraš zajedno sa papirom koji ti je došao poštom.AhmetShabo wrote:jel mi treba samo izvod paypal ili i faktura ova? nemam pojma odakle mi racun. Paypal izvod mogu iz banke uzeti, ali ta za ovaj racun?zlo zlo wrote:možeš faxom
očekuj +33posto
- zlo zlo
#196 Re: Xiaomi mobiteli
vidi koliko memorije uzmeš to je to, nema mogućnosti da dodaješ sd karticu, a snimanje u 4k uzima dosta memorije, tako da .. 
- zlo zlo
#197 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
cuj nemaš faksAhmetShabo wrote: Odakle mi fax masina
s pošte pošalješ
- AhmetShabo
#198 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli
zar moze? pa pojma nemamzlo zlo wrote:cuj nemaš faksAhmetShabo wrote: Odakle mi fax masina![]()
s pošte pošalješ
- HardCore
#200 Re: Xiaomi mobiteli
Koji si mobitel uzeo i znas li koja ti je deklarisana vrijednost mobitela na paketu?AhmetShabo wrote:Eh raja ovako, ajmo pomoci. Posto prvi put mi stize mobitel iz Kine, danas sam dobio pismo iz Sarajeva, is carinskog referata, da u roku od 10 dana moram da im posaljem (fakturu-racun, paypal izvod ili izvod iz banke o izvrsenoj transakciji)