Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post Reply
channel10

#176 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by channel10 »

funeral blues wrote:@channel10

Klasičan spin :D Cilj je da budemo jači, a ne bolji. To je samo moje misljenje, ali mi se čini da smo bili najjači onda kada nismo isticali razlike medju nama. Ali dobro, otici cemo od teme ako nastavimo u ovom pravcu.

I da, odakle ti ideja da ne treba reagovati na ovo sto rade? Naravno da treba, ali ne kojekakvim metodama "sad ce njih Erdogan satrati" kako se danas uglavnom radi.
Gdje sam ja rekao da ne treba reagovati? Da dalje ne trunimo.
BHCluster

#177 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by BHCluster »

Image
cyprus

#178 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by cyprus »

dezurni_ucenik wrote:E stvano nema na ovoj temi boraca za ljudska prava, liberala, ljevicara, fanova Lejle Colak. Jedino se javio cypruss hill u nji'ovo ime ali brzo je smugno.
Ma jesi li to indirektno prozvao sve koji su se javili na ovu temu protivnicima ljudskih prava i desničarima? Inače, hvala ti za te epitete (osim to za fanove Lejle Čolak, ne spadam u tu grupu), ali mislim da nisam jedini takav na ovoj temi :)

Ali evo na šta uglavnom liče teme ovog tipa... Tematika je takva da se naravno neće naći niko ko bi o ovom bolesnom činu rekao bilo šta afirmativno... Eh naravno, koncept foruma je takav da teme gdje se svi slažu i furaju istu priču nemaju neki potencijal... Zato forumaši poput tebe vrebaju i jedva čekaju stavove koji bar za milimetar odstupaju od mainstreama... I vidi, zaista se veći dio ove teme bazira na direktnim ili indirektnim replikama na sasvim normalan i razuman stav koji sam ja ovdje iznio...

A moj stav je jasan - ovo što radi srpska nacionalna politika sada i što je radila u prošlosti jeste bolesno... U bolesnom stanju je i društvo u Republici Srpskoj... Međutim, teza o genocidnom narodu koju su ti iznio direktno i bez okolišanja, a neki drugi sa okolišanjem, također je bolesna... I najgore u tome svemu je što (čini mi se) polako ulazi u mainstrem stav... Ako se ne varam, za iznošenje tako poganog stava se nekada dobivao ban na ovom forumu, a danas su oni koji mu se suprotstavljaju prisiljeni na defanzivu (što u suštini i jeste ovaj moj post - defanziva)... Razumno i zdravo mišljenje je prešlo u grčevitu defanzivu... E, to je ono što me veoma brine...

A šta zapravo poručujete vi koji Srbe proglašavate genocidnim narodom odnosno genocidašima? Poručujete da su genocidaši i one hiljade Srba koji su ostali "na ovoj strani"... Također, i oni Srbi koji su danas pod zemljom, a tamo su završili boreći se za slobodnu, nedjeljivu i multietničku Bosnu i Hercegovinu, po ovome su za vas genocidaši, pripadnici genocidnog naroda... Genocidni su valjda i oni Srbi iz ZAVNOBiH-a koji su obnovili državnost ove zemlje... Eto, ostavit ću sad po strani sve druge kategorije u sprskom narodu, uzmimo da svi ostali jesu genocidaši, ja zbog ovih koje sam naveo ne pristajem i nikada neću pristati na bljuvotinu od teze o genocidnom narodu. Nikad!

A kad smo i kod tih ostalih, dakle Srba u Republici Srpskoj koji u najmanju ruku šute o ovoj i sličnim pizdarijama... Eto, nek bude da su genocidaši... Ali u tom kontekstu mi pade na um da sam pročitao (nisam 100% siguran da li je tačno) da sutra ponovo na red u kantonalnoj skupštini dolazi tačka o imenovanju škole u Dobroševićima imenom Mustafe Busuladžića... Ako su ovi iz RS-a genocidaši jer ili šute ili podržavaju "svoje" zločince, hoćemo li okarakterisati fašistom svakoga ko ne podigne glas protiv ove bolesne inicijative u našem gradu, našem kantonu?
Zgoljo

#179 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Zgoljo »

muha_sa wrote:Ja sam iznenadjen :-) zar je ovo moguce :-) :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/skupstin ... /161024115
Pa dobro jutro da tema nije otvorena.
Buduci da ovdje proleterijat vodi glavnu rijec a poznato je da proleterijat,iz nekog nedokucivog razloga ne galami na cetnicke,velikosrpske gadarije.Valjda im je to normalno i nesto sto se podrazumijeva.

No medjutim kad efendija Šeric,recimo,kaze,ma kome ba mi vise da se prilagodjavamo,to proglase skandalom i mjesecima se raspreda o toj,zamisli,grozoti.

Ali sta ces,valja nam se boriti i s tim.
Zgoljo

#180 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Zgoljo »

cyprus wrote:
dezurni_ucenik wrote:E stvano nema na ovoj temi boraca za ljudska prava, liberala, ljevicara, fanova Lejle Colak. Jedino se javio cypruss hill u nji'ovo ime ali brzo je smugno.
Ma jesi li to indirektno prozvao sve koji su se javili na ovu temu protivnicima ljudskih prava i desničarima? Inače, hvala ti za te epitete (osim to za fanove Lejle Čolak, ne spadam u tu grupu), ali mislim da nisam jedini takav na ovoj temi :)

Ali evo na šta uglavnom liče teme ovog tipa... Tematika je takva da se naravno neće naći niko ko bi o ovom bolesnom činu rekao bilo šta afirmativno... Eh naravno, koncept foruma je takav da teme gdje se svi slažu i furaju istu priču nemaju neki potencijal... Zato forumaši poput tebe vrebaju i jedva čekaju stavove koji bar za milimetar odstupaju od mainstreama... I vidi, zaista se veći dio ove teme bazira na direktnim ili indirektnim replikama na sasvim normalan i razuman stav koji sam ja ovdje iznio...

A moj stav je jasan - ovo što radi srpska nacionalna politika sada i što je radila u prošlosti jeste bolesno... U bolesnom stanju je i društvo u Republici Srpskoj... Međutim, teza o genocidnom narodu koju su ti iznio direktno i bez okolišanja, a neki drugi sa okolišanjem, također je bolesna... I najgore u tome svemu je što (čini mi se) polako ulazi u mainstrem stav... Ako se ne varam, za iznošenje tako poganog stava se nekada dobivao ban na ovom forumu, a danas su oni koji mu se suprotstavljaju prisiljeni na defanzivu (što u suštini i jeste ovaj moj post - defanziva)... Razumno i zdravo mišljenje je prešlo u grčevitu defanzivu... E, to je ono što me veoma brine...

A šta zapravo poručujete vi koji Srbe proglašavate genocidnim narodom odnosno genocidašima? Poručujete da su genocidaši i one hiljade Srba koji su ostali "na ovoj strani"... Također, i oni Srbi koji su danas pod zemljom, a tamo su završili boreći se za slobodnu, nedjeljivu i multietničku Bosnu i Hercegovinu, po ovome su za vas genocidaši, pripadnici genocidnog naroda... Genocidni su valjda i oni Srbi iz ZAVNOBiH-a koji su obnovili državnost ove zemlje... Eto, ostavit ću sad po strani sve druge kategorije u sprskom narodu, uzmimo da svi ostali jesu genocidaši, ja zbog ovih koje sam naveo ne pristajem i nikada neću pristati na bljuvotinu od teze o genocidnom narodu. Nikad!

A kad smo i kod tih ostalih, dakle Srba u Republici Srpskoj koji u najmanju ruku šute o ovoj i sličnim pizdarijama... Eto, nek bude da su genocidaši... Ali u tom kontekstu mi pade na um da sam pročitao (nisam 100% siguran da li je tačno) da sutra ponovo na red u kantonalnoj skupštini dolazi tačka o imenovanju škole u Dobroševićima imenom Mustafe Busuladžića... Ako su ovi iz RS-a genocidaši jer ili šute ili podržavaju "svoje" zločince, hoćemo li okarakterisati fašistom svakoga ko ne podigne glas protiv ove bolesne inicijative u našem gradu, našem kantonu?
Evo ga odmah primjer.
Jasno mozes iscitati da je Mustafa Busuladzic veci zlocinac od Raše Dabica i Momcila Krajisnika.

Kazem ja,proleterijat je odvajkada blagonaklon,da ne velim neku tezu rijec,prema cetnistvu i velikosrbijanstvu.
dezurni_ucenik

#181 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by dezurni_ucenik »

Banksy wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Banksy wrote: Ako ništa, evo, tekst u današnjem Avazu.
http://www.avaz.ba/clanak/259342/godisn ... dnje-bosne

Nekad je zlatna ona što ne izleti.
Ja izgleda treba da pocnem da crtam komentare umjesto da pisem jer neki ne razumiju. Ja govorim cijelo vrijeme o Srbima kao Dodikovim glasacima tj. Srbima iz RS-a. Ja ove iz Federacije nikad nisam ni spomenuo.
Entitet nastao na genocidu ne može biti ništa drugo nego genocidan, stoput sam i sama pisala i insistirala na kolektivnoj odgovornosti cijelog naroda koja sigurno postoji, ali to iznad o genocidnom narodu je baš gadno zazvučalo.

I istina je, zaista je sve prošlo sramotno tiho i bez reakcija, i u BL i u Sarajevu...

Ja napisah "oni koji glasaju za Dodika".

A to sto je izostala reakcija, znas nas jebo ti nas.
-H-E-L-L-

#182 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by -H-E-L-L- »

Sjednici su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Srpske Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici Srpske u institucijama BiH, potpredsjednik Narodne skupštine Srbije.
Svečanoj sjednici su prisustvovali i bivši predsjednici Narodne skupštine Republike Srpske, predstavnici pravosudnih i ustavnosudskih institucija, Srpske pravoslavne crkve i ostalih vjerskih zajednica, te diplomatskog kora u BiH.

Kome nije mrsko neka izracuna koji procenat birackog tijela je glasao za dodikovu koaliciju i savez za promjene,ne znam jesu li i radikali tu ubrojani

ali ipak nisu svi isti :lol:

I ne znam sta vas cudi za forum kada je ocito da svaku temu minira jedna grupa koji se predstavljaju kao moralne vertikale,naravno samo kada je u pitanju kritikovanje Bosnjaka i njihove politike,ovo ostalo se brzo relativizuje,nekoga se isprovocira,da ne pisem o ovim koji se stalno vracaju na forum i provociraju,drugi se forumasi onda suzdrzavaju od pisanja .Pojedincima se divim kako imaju zivaca se raspravljati sa takvim.

ps:gledam emisiju mreza gdje Spiric kaze parafraziram:"na sta je SDS spao kada Bosnjaci glasaju za njega",dakle fakticki je uvreda za neku stranku u rs ako Bosnjaci glasaju za neke njene kandidate .
ABH017

#183 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by ABH017 »

salik79 wrote:
ABH017 wrote:
bingov buraz wrote:Kako u onolikom Prijedoru niko ne progovori o Tomasici tolike godine,nije se to moglo za sat odraditi,citava operativa je to,kamioni i bageri se nisu sami vozili,vec prijavili kad nisu vise mogli zivjeti od smrada.Zakon cutnje,saucesnistvo u zlocinu.Zasto?Zato sto je obim zlocina toliki da u svakoj familiji imas bar jednog zlocinca,ne nuzno ubicu ali zlocinca da.
:thumbup:
Jedino logično objašnjenje. Maksimalno tolerantno napisano.

Ipak, bilo bi nefer ne istaknuti prof.dr. Nikolinu Balaban, kao jednu od najhrabrijih, koji su se usudili govoriti i prozivati za sve zlocine u Prijedoru, okolini i RS-u kao cjelini. Doduse, ona sebe smatra Bosankom, a svoj jezik bosanskim, pa joj djeca (ili dijete?!) imaju problema u skoli radi toga, posto svoj maternji jezik nazivaju bosanskim.
Na žalost, nju, Srđana i slične osviještene ljude, velika, ogromna većina naroda smatra neSrbima i izdajicama svog naroda. To sasvim dovoljno govori o većini tog naroda. Ne o cijelom narodu, naravno.
ljevoruki

#184 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by ljevoruki »

Guraju li guraju prst u oko ali vratice im se kadli tadli.
ABH017

#185 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by ABH017 »

cyprus wrote:

Bolesna je tvorevina zvana Republika Srpska. Bolestan je svaki um koji je spreman da brani taj presuđeni UZP.
Bolesna je velikosrpska ideologija, kao i ideja "svi Srbi u jednoj državi".
Naravno da čitav narod ne može biti genocidan. To je praktično nemoguće.
Problem je što srpski narod dozvoljava da se iza njega i njegovog imena krije genocid, zločin i zločinci. Što će braniti tekovine RS-a, iako zna na koji način je RS nastao. Što će plansko i sistematsko, institucionalno istrijebljenje drugih naroda, ubistvo 8732 srebreničana, prijedorske logore smrti, Tomašicu, Korićanske stijene,.... do kraja svojih života opravdavati ubistvom srpskog svata, zločinom na kazanima ili bilo čime drugim, makar to bilo i bacanje srpske djece u kaveze kao hrane lavovima. Ali to je problem koji srpski narod pravi sam sebi i sam sebi lijepi etiketu "poštovalaca i ljubitelja zločina i zločinaca", kao i "čuvalica i njegovatelja tekovina genocida i genocidnE tvorevinE, jedine poznate u Europi i šire.
Razvodnjavanje teme sa nazivom škole u Dobroševićima neće pomoći u ozdravljenju takvih umova. Pogotovo kad znamo da je u našem kantonu i u našem Sarajevu, dozvoljeno imati i izgovoriti drugačije mišljenje, bez da se odmah dobije etiketa narodnog izdajnika.
Ja se ponosim s tim što je kod nas normalna rasprava o tome, iako sam vjernik musliman. Mustafu Busuladžića ne mogu staviti ni u istu rečenicu sa nekima, koji dobijaju zahvalnice i nazive studentskih domova glat, bez ikakve rasprave, a kamo li to nazivati bolesnom idejom, da bih skrenuo pažnju sa dodijeljivanja zahvalnica zaslužnim ubicama, zločincima. Sramotno razmišljanje, po meni.
Ali, za razliku od jednoumaca iz našeg komšiluka, odobravam raspravu o tome. Poštujem različita mišljenja. Mustafa jeste bio naklonjen ustaškoj ideji i režimu, te je stoga rasprava o ovoj ideji u "europskom Sarajevu" i moguća. Međutim, ako ćemo već govoriti o tome, svaki novinar sa medija zvanog PTPC, kao i svi oni koji zdušno brane UZP zvani RS, zaslužuje identičnu ocjenu i može ga se staviti u istu ravan. NDH je proglašena kao UZP, isto kao i RS.
ABH017

#186 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by ABH017 »

channel10 wrote:Zajebancija za povratnike ili ne, ali recimo bas sinoc pucano u povratnickom naselju u Visegradu. Hej, 2016. godina, dok mi ovdje bezbrizno sjedimo, ova marva puca po postenom svijetu i nakon 20 i kusur godina :run: .

Mozete misliti kakvo je kod njih "ozracje" kad i dan danas pucaju po ljudima koji ih uopste nit gledaju, niti diraju. Tacno su hajvani crna rupa Evrope.
Najgore što će dušebrižnici bošnjačkog naroda odmah reći da je za to kriva bošnjačka politika (što u principu dijelom i jeste), Sarajevo, Bošnjaci iz Sarajeva, uhljebljeni, Arapi, Turci, Islam, pa i Bošnjaci sa foruma koji raspiruju međunacionalnu mržnju, islamski terorizam,.... svi, samo ne velikosrpska, đikanska, genocidna ideologija, kojom su đikani zatupljeni od svog rođenja.
Odron mozga.
arzuhal

#187 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by arzuhal »

hizo ramidovic wrote:
muha_sa wrote:Ja sam iznenadjen :-) zar je ovo moguce :-) :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/skupstin ... /161024115
kako to da dragana covica nema medju dobitnicima ovih vrijednih priznanja?
ja procitah tekst i ne nadjoh ga, pa kontam da nije kakva greska?
:mrgreen:
jasko_ba

#188 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by jasko_ba »

Za ovo se povelja prima, dzaba pricate :mrgreen:
Image
arzuhal

#189 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by arzuhal »

Jedino je ratni zločinac Momčilo Krajišnik zaslužio nekakvu plaketu od tog privatnog Miletovog cirkusa, kojeg još zovu i "Narodna skupština Republike Srpske", jer nije post'o munafik i naprasno počeo nosat drvenu krstaču na prsima kao dokaz odjedanputne 'aške duhovne ispunjenosti religioznim sadržajima pravoslavlja. Kao Bilja, kao Beara i dr. nego je ostao isti četnik k'o i prije.
KB9

#190 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by KB9 »

meni je bas fazon sto je pojedinima ovaj potez kao iznenadjenje, cetnicka posla, bila i bice :)

ps. nasi politicari su svi ciste vagine da bi na ovo reagovali, mozda reuf prozbori nesto i to je sve
muha_sa

#191 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by muha_sa »

KB9 wrote:meni je bas fazon sto je pojedinima ovaj potez kao iznenadjenje, cetnicka posla, bila i bice :)

ps. nasi politicari su svi ciste vagine da bi na ovo reagovali, mozda reuf prozbori nesto i to je sve
a ako i on prozbori bit ce---joj ovog Reufa što talasa, valja nama naprijed :-) :-)

moje su oči uprte u Senadov C.D.--interesuje me šta ce Incko rijet :D
KB9

#192 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by KB9 »

muha_sa wrote:
KB9 wrote:meni je bas fazon sto je pojedinima ovaj potez kao iznenadjenje, cetnicka posla, bila i bice :)

a ako i on prozbori bit ce---joj ovog Reufa što talasa, valja nama naprijed :-) :-)

moje su oči uprte u Senadov C.D.--interesuje me šta ce Incko rijet :D
ne valja talasat, mirna voda evo 20 godina, bas nam je lijepo :izet:
muha_sa

#193 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by muha_sa »

ma jašta--ne do bog da nam se komšije uvrijede :-)

mogu nas bojkotovat i ne doc na posAo u državne institucije :D
Alfons Kauders

#194 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Alfons Kauders »

cyprus wrote:

Rijecima legende Campe..."Pa necemo tako Dino!"

Kada se kaze "genocidna tvorevina" zna se na sta se misli. Kada se kaze "genocidashi" takodjer - niko nikad nije u usta uzeo npr. sarajevske ili tuzlanske Srbe koji su se borili protiv takve politike. Zapravo, imas ih i na forumu, i najcesce su misljenjem blize meni nego tebi.

Fino sam te pitao KOLIKO je srpskih zastupnika u NSRS podrzalo ovaj cin, i ti fino nisi odgovorio, jer ako odgovoris gubis sve argumente.

Srpska politika na Balkanu, kao i politika zvanicne Srbije, se nikad nije ogradila od tih stvari za koje ih prozivamo - zapravo to im je i dalje zvanicna politika i ovaj cin nije nikakav izuzetak, nista novo. Samo kontinuitet iste politike koju gledamo proteklih 25 godina.

Stoga ne vidim nikakav prostor za pomirenje i dugorocnu saradnju. Stoga sam i rekao da svoje ponasanje trebamo prilagoditi u skladu s tim, tj. da trebamo biti spremni odgovoriti na terorizam, nasilje i politicke pokusaje urusavanja mira - poput onog u Crnoj Gori.

Kada neprijatelj ne miruje, ne smijemo ni mi, to je sve. Jedini garant mira na ovim prostorima je sila i krkanluk, jednostavno moramo biti gori od njih, to je dokazano bezbroj puta. Kada posalju "navijace" da nadgledaju nase izbore, fino premlatit i sutnut preko granice. Kada posalju policiju bez dozvole, kao u Srebrenici, treba ih tretirati kao pripadnike paravojne ili teroristicke organizacije - haps - sudjenje - dugogodisnji zatvor. A ako posalju teroriste kao u CG - pobiti govna na licu mjesta.

Svaki put kad nam pokusaju napraviti pizdariju, mi im moramo napraviti duplo vecu. To je jedini nacin, nista drugo ne razumiju. Dokazano.
Banksy

#195 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote: Kada se kaze "genocidna tvorevina" zna se na sta se misli. Kada se kaze "genocidashi" takodjer - niko nikad nije u usta uzeo npr. sarajevske ili tuzlanske Srbe koji su se borili protiv takve politike. Zapravo, imas ih i na forumu, i najcesce su misljenjem blize meni nego tebi.

Fino sam te pitao KOLIKO je srpskih zastupnika u NSRS podrzalo ovaj cin, i ti fino nisi odgovorio, jer ako odgovoris gubis sve argumente.

Srpska politika na Balkanu, kao i politika zvanicne Srbije, se nikad nije ogradila od tih stvari za koje ih prozivamo - zapravo to im je i dalje zvanicna politika i ovaj cin nije nikakav izuzetak, nista novo. Samo kontinuitet iste politike koju gledamo proteklih 25 godina.

Stoga ne vidim nikakav prostor za pomirenje i dugorocnu saradnju. Stoga sam i rekao da svoje ponasanje trebamo prilagoditi u skladu s tim, tj. da trebamo biti spremni odgovoriti na terorizam, nasilje i politicke pokusaje urusavanja mira - poput onog u Crnoj Gori.

Kada neprijatelj ne miruje, ne smijemo ni mi, to je sve. Jedini garant mira na ovim prostorima je sila i krkanluk, jednostavno moramo biti gori od njih, to je dokazano bezbroj puta. Kada posalju "navijace" da nadgledaju nase izbore, fino premlatit i sutnut preko granice. Kada posalju policiju bez dozvole, kao u Srebrenici, treba ih tretirati kao pripadnike paravojne ili teroristicke organizacije - haps - sudjenje - dugogodisnji zatvor. A ako posalju teroriste kao u CG - pobiti govna na licu mjesta.

Svaki put kad nam pokusaju napraviti pizdariju, mi im moramo napraviti duplo vecu. To je jedini nacin, nista drugo ne razumiju. Dokazano.
Tačno. Način na koji ih tretira i kako se s njima ophodi Hrvatska je put i model ponašanja koji dokazano fercera. Ali da bi ga se slijedilo, osim usvojenog koncepta, potrebni su inteligentni, drski i jaki pojedinci u vrhu, a takvih, nažalost, nemamo.
Alfons Kauders

#196 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote: Kada se kaze "genocidna tvorevina" zna se na sta se misli. Kada se kaze "genocidashi" takodjer - niko nikad nije u usta uzeo npr. sarajevske ili tuzlanske Srbe koji su se borili protiv takve politike. Zapravo, imas ih i na forumu, i najcesce su misljenjem blize meni nego tebi.

Tačno. Način na koji ih tretira i kako se s njima ophodi Hrvatska je put i model ponašanja koji dokazano fercera. Ali da bi ga se slijedilo, osim usvojenog koncepta, potrebni su inteligentni, drski i jaki pojedinci u vrhu, a takvih, nažalost, nemamo.
Da, samo treba pratiti susjede - kad Srbijanci naprave problem, moramo im napraviti duplo veci. Nista drugo ne pali i ne trebamo se varati da ce ikad paliti. Price o ekonomiji, razvoju, Evropi... Cisto gubljenje vremena. Njima nista navedeno nije bitno, njihovi prioriteti su drugaciji od nasih i hrvatskih (zapravo bilo cijih u regiji).

Priznaju samo silu i trebamo se ponasati u skladu s tim. Sve drugo je samo-zavaravanje i gubljenje vremena.
hizo ramidovic

#197 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by hizo ramidovic »

davno sam o tome zborio, a poucen iskustvom prethodne agresije na bih, da cetnik ne razumije drugi jezik osim jezika sile...napadose me tad, rekose mi da huskam, da imamo mudre politicare koji ce to rijesiti, da treba vremena itd. nasmijah se i odustadoh od rasprave jer vidjeh da je besmislena...
Alfons Kauders

#198 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Alfons Kauders »

hizo ramidovic wrote:davno sam o tome zborio, a poucen iskustvom prethodne agresije na bih, da cetnik ne razumije drugi jezik osim jezika sile...napadose me tad, rekose mi da huskam, da imamo mudre politicare koji ce to rijesiti, da treba vremena itd. nasmijah se i odustadoh od rasprave jer vidjeh da je besmislena...
Kako je huskanje kada pricamo o odbrani?

Bilo je neki dan i huskanje kada su Djetici pokupili 20 srpskih terorista - kao sve je to lafina, nemojte bezze huskati narod. I neki dan Pickousti stisne guzu i prizna da to nije lafina, te da su se teroristi opremali, obucavali i finansirali u Srbiji.

Repriza 1908.

Sad ako pokusaju reprizu 1914 u BiH, i mi pohapsimo ili pobijemo teroriste, valjda cemo opet biti huskaci? Sta bi bilo da su u Srebrenici nasi uhapsili nekoliko srbijanskih MUP-ovaca i odrezali im koju godinu Zenice, reda radi? Huskanje a?

Ne dragi moji. Sila poznaje samo jedan jezik - snagu. Slabost priziva napad - narocito kada provokacije prodju nekaznjeno. Zato je korisno da prosjecni Srbijanac zna da ne moze preci Drinu i raditi sta hoce. Mora znati da ce, ukoliko mu namjere nisu ciste, dobiti krvav nos, jednosmjernu kartu za zatvor, ili metak u potiljak.

Drugacije jednostavno ne moze. S teroristima se ne smije pregovarati i traziti zajednicki jezik, jer ih to samo ohrabruje. Ili cemo biti jaki, ili nas nece biti.
arzuhal

#199 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by arzuhal »

Sva im se politika spram BiH svodi na dvije stvari:

- na sve načine, od najviših zvaničnika (poput Dodika), preko svih medija, intelektualaca, profesorskih predavanja i javnih tribina prikazivati BiH kao najveće leglo islamskog terorizma u Evropi, BiH kao državu koja je najveća prijetnja civilizarnom zapadnom svijetu zbog velikog broja MUSLIMANA-bošnjaka u njoj, SDA kao pokrovitelj isl. terorizma (time i glasači, dakle veliki procenat), Alija ideološka preteča ISIL-a, itd.

- sve učiniti kako bi se isprovocirao bošnjački narod (kontinuiranim ubadanjem u oko i sipajući so na ranu, ruganjem, ponižavanjem, negiranjem genocida a nagrađivanjem ratnih zločinaca, zabranjivanjem jezika, izrugivanjem državi, itd) i što više radikalizirao, po mogućnosti i najvećoj želji - izazvao na neke incidente i podstaknuo na napade...

Ono, ustvari, što njih najviše čudi u cijeloj priči, nervira i frustrira je upravo ta bošnjačka politička flegma koja ih mrtvo hladno posmatra dok oni unaokolo skaču i majmunišu ne bi li kako izazvali Bošnje da skoče i nekome prospu crijeva...Jer oni bi to davno uradili da je obrnuta situacija, a šta Bošnje čekaju?

Pa Mešu Selimovića ili Ivu Andrića da im nešto kažu kako bi oni to potcrtavali i prenosili, govoreći:

- Hebote, pa sve je čovjek rek'o!
statixx

#200 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by statixx »

To su samo sredstva i metode, a ciljevi su definisani trilogijom ("Nacertanije", "Homogena Srbija" i "Memorandum SANU"), koja i danas uziva podrsku veceg dijela srpske elite.

U uslovima mira, a imajuci na umu geopoliticku situaciju, najmudriji nacin nastavka ove ideologije je metod kulture lazi, poricanja zrtava i relativiziranja, uz prikazivanje zlocinaca nacionalnim herojima. Radikalizacija Bosnjaka, iako pasivna i latentna, je vec prisutna, a krajnji cilj propagande je termine poput "militantni islamisti" i "teroristi" u sto vecoj mjeri povezati sa jednim narodom.
Post Reply