VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#176 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Znate kako kazu gazde pekara: ako nema 300% zaradu na 1 kg brasna - ne isplati mu se raditi 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#177 Re: RE: Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Poslije naftaske mafije, to mi je najodvratnija mafija.[emoji2]Tomahawk11 wrote:Znate kako kazu gazde pekara: ako nema 300% zaradu na 1 kg brasna - ne isplati mu se raditi
Sent from my C6603 using Tapatalk
-
ado-šampion
#178 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
"Radnici" su on i njegova porodica, znaci rade dvoje njih, radno vrijeme im je od 4 ujutro do 21 navece, 7 dana u sedmici. Pa bujrum. Nisam zavirivao u porezne papire, lika i znam iz buregdzinice. A racuni se izdaju regularno.supercali wrote:A radnici od tog poznanika su prijavljeni uplacuje im se pio zdravstveno itd?ado-šampion wrote:To se ne moze odrediti jer procenat je egzaktna mjera a to jel neko dziber, mangup i slicno je subjektivno. Znaci majstore ti prvi ne znas sta je procenat.![]()
Ali se moze odrediti koliko na cesti ima VW a koliko Citroena pa je u skladu s tim lako izracunati kolika je procentualno mogucnost da za volanom VWa bude dziber a kolika za volanom Citroena. Ako na 50 VWa dodje jedan Citroen, onda je sansa da za volanom VWa bude dziber 50 puta veca. Znaci ako u tih 50 VWa imas 20 dzibera, opet imas 30 puta vise "nedzibera" u VWu.Vrlo jednostavna matematika.
To sto samoprozvana elita ima problem sto kockaste glave koje po toj eliti nemaju 2 ciste u glavi imaju vise od tih "elitasa" je njihov problem. Pritom ne mislim na rastodere, sefice i slicne.
Moj poznanik je buregdzija, kockasta glava, bez skole, glupan po samoprozvsnoj eliti, pa je s 25 godina kesirao 21 hiljadu za novog Clija. Drazi mi je taj "dziber" od samoprozvane elite, satro kulture i obrazovanja, koja studira do tridesete i onda na drzavnu sisu s mindsetom "ne mogu ma malo platit koliko ja malo mogu radit", jer zbog te elite smo medju najjadnijim i najbijedmijim drzavama u Evropi.
A ta prica o uplacivanju je malo izlizana. Nije ako se lik privatnik koji nista ne uplacuje poredi s ljudima koji rade u privatnom sektoru (doprinose!) i za koje se sve realno uplacuje. Ali poredeci ga s uhljebom za kojeg se i plata i doprinosi uplacuju na stetu drzave, i pitat prijavljuje li on radnike, malo je komicno da ne kazem licemjerno.
A isto tako i gazde pekara, siptari, sandzaklije, koji ovoj samoprozvanoj eliti toliko smetaju, isto tako rade od 4 ujutro, cesto do 12 navece. I tako destinama godina. Dok je uhljeb na satro faksu od kojeg zna da nikad nece biti hajra, njemu su vec ruke u brasnu.
- supercali
#179 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Sad vec malo mjesas stvariado-šampion wrote:"Radnici" su on i njegova porodica, znaci rade dvoje njih, radno vrijeme im je od 4 ujutro do 21 navece, 7 dana u sedmici. Pa bujrum. Nisam zavirivao u porezne papire, lika i znam iz buregdzinice. A racuni se izdaju regularno.supercali wrote:A radnici od tog poznanika su prijavljeni uplacuje im se pio zdravstveno itd?ado-šampion wrote:To se ne moze odrediti jer procenat je egzaktna mjera a to jel neko dziber, mangup i slicno je subjektivno. Znaci majstore ti prvi ne znas sta je procenat.![]()
Ali se moze odrediti koliko na cesti ima VW a koliko Citroena pa je u skladu s tim lako izracunati kolika je procentualno mogucnost da za volanom VWa bude dziber a kolika za volanom Citroena. Ako na 50 VWa dodje jedan Citroen, onda je sansa da za volanom VWa bude dziber 50 puta veca. Znaci ako u tih 50 VWa imas 20 dzibera, opet imas 30 puta vise "nedzibera" u VWu.Vrlo jednostavna matematika.
To sto samoprozvana elita ima problem sto kockaste glave koje po toj eliti nemaju 2 ciste u glavi imaju vise od tih "elitasa" je njihov problem. Pritom ne mislim na rastodere, sefice i slicne.
Moj poznanik je buregdzija, kockasta glava, bez skole, glupan po samoprozvsnoj eliti, pa je s 25 godina kesirao 21 hiljadu za novog Clija. Drazi mi je taj "dziber" od samoprozvane elite, satro kulture i obrazovanja, koja studira do tridesete i onda na drzavnu sisu s mindsetom "ne mogu ma malo platit koliko ja malo mogu radit", jer zbog te elite smo medju najjadnijim i najbijedmijim drzavama u Evropi.
A ta prica o uplacivanju je malo izlizana. Nije ako se lik privatnik koji nista ne uplacuje poredi s ljudima koji rade u privatnom sektoru (doprinose!) i za koje se sve realno uplacuje. Ali poredeci ga s uhljebom za kojeg se i plata i doprinosi uplacuju na stetu drzave, i pitat prijavljuje li on radnike, malo je komicno da ne kazem licemjerno.
A isto tako i gazde pekara, siptari, sandzaklije, koji ovoj samoprozvanoj eliti toliko smetaju, isto tako rade od 4 ujutro, cesto do 12 navece. I tako destinama godina. Dok je uhljeb na satro faksu od kojeg zna da nikad nece biti hajra, njemu su vec ruke u brasnu.
Pa i taj uhljeb vozi novo auto bilo kes bilo kredit
Prica je uglavnom o ljudima koji svojim radom zarade novce bez uhljebljavanja bez zakidanja radnika
Ok mozda je taj decko posten necu da ulazimo u dublje jel vara ne vara jel ima ovo ono i sl
Ti si se dotakao uhljeb vs privatnici gazde
Meni su oni vecinom isti i jedni i drugi se kurce manje vise
Ovaj preko ledja radnika uglavnom ovaj preko budzeta
Ima dzibera krkana i tih vise u administracijama tim nekim nego u realnom sektoru
Samo cu ti reci malo ti smrdi prica drazi mi ovaj od elitasa
Svi su oni isti klinac i ti samoprozvani elitasi i te gazde pekara cevabdzinica dudlara o sl
Ovdje ne postoji elita
-
ado-šampion
#180 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Kako mogu ja mijesati kad ti odgovaras na moj post?supercali wrote:Sad vec malo mjesas stvariado-šampion wrote:
"Radnici" su on i njegova porodica, znaci rade dvoje njih, radno vrijeme im je od 4 ujutro do 21 navece, 7 dana u sedmici. Pa bujrum. Nisam zavirivao u porezne papire, lika i znam iz buregdzinice. A racuni se izdaju regularno.
Prica je uglavnom o ljudima koji svojim radom zarade novce bez uhljebljavanja bez zakidanja radnika
Ok mozda je taj decko posten necu da ulazimo u dublje jel vara ne vara jel ima ovo ono i sl
Ima dzibera krkana i tih vise u administracijama tim nekim nego u realnom sektoru
Svi su oni isti klinac i ti samoprozvani elitasi i te gazde pekara cevabdzinica dudlara o sl
Ovdje ne postoji elita
Prica je pocela o samoprozvanoj eliti, u biti poluparazitima, ili jako cesto full parazitima, koji za sebe smatraju da su elita jer nisu kockaste glave, papci, seljoberi, dzikani, krkani i slicno. Na fazon ako sam bolji od smeca odmah sam elita.
Eh ja sam povukao paralelu izmeju tog dzikana, krkana, kocekaste glave, kako god da ih zovu, koji od 15. godine mece ruke u brasno i do 25. zaradi ono za sta samoprozvani elitasi nece nikad, a sve dok taj samoprozvani elitas nije posteno ni zasukao rukave, nego je upisao neki lijevi faks pa s kafe na kafu, zguza na guz.
Ok ti tvrdis da je isto, kako moze biti isto covjek koji je otvorio sebi buregdzinicu da ima sta jesti, i radi po 15 sati dnevno, ako ne doprinosi makar ne trazi od drzave i samoprozvani elitas koji je na drzavnoj sisi i koji je medju najvecim krivcima sto ova drzava tone sve dublje i dublje u govna? Ne kontam to.
A da budes samoprozvani elitas dovoljno je da si se rodio u Sarajevu i da imas neki lijevi fakultet, tipa politicke nauke. Zamisli koliko nisko treba biti, mjesto rodjenja i lijevi fakultet covjeka cini elitom.
- sema911s
#181 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
supercali wrote:Havana je dokaz da se moze sve regularno a da se ne zatvori za 2 mjesecaVelkoski wrote:I šta ako to radi...? Pa ovdje je zakon napravljen tako da apsolutno ubije privatnike i da im jebe majku kroz majku. Otvorite firmu/obrt pa ćete vidjeti koliko se isplati biti 'regularan' - zatvaraš za dva mjeseca
I on ce na duge staze opstati dok ce ovi propasti
Havana na malti????
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#182 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
havana forumassema911s wrote:supercali wrote:Havana je dokaz da se moze sve regularno a da se ne zatvori za 2 mjesecaVelkoski wrote:I šta ako to radi...? Pa ovdje je zakon napravljen tako da apsolutno ubije privatnike i da im jebe majku kroz majku. Otvorite firmu/obrt pa ćete vidjeti koliko se isplati biti 'regularan' - zatvaraš za dva mjeseca
I on ce na duge staze opstati dok ce ovi propasti
Havana na malti????
- supercali
#183 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Mjesas stvari u svom odgovoru na moj postado-šampion wrote:Kako mogu ja mijesati kad ti odgovaras na moj post?supercali wrote:Sad vec malo mjesas stvariado-šampion wrote:
"Radnici" su on i njegova porodica, znaci rade dvoje njih, radno vrijeme im je od 4 ujutro do 21 navece, 7 dana u sedmici. Pa bujrum. Nisam zavirivao u porezne papire, lika i znam iz buregdzinice. A racuni se izdaju regularno.
Ovdje ne postoji elita![]()
Prica je pocela o samoprozvanoj eliti, u biti poluparazitima, ili jako cesto full parazitima, koji za sebe smatraju da su elita jer nisu kockaste glave, papci, seljoberi, dzikani, krkani i slicno. Na fazon ako sam bolji od smeca odmah sam elita.Eh ta elita samoprozvana je ljubomorna na kockaste glave i ove gore nabrojane da ne nabrajam ponovo jer takvi kakvi jesu ponizeni i gledani s visoka od strane te iste samoprozvane elite, sebi mogu priustiti ono sto ta samoprozvana elita moze sanjati.
Eh ja sam povukao paralelu izmeju tog dzikana, krkana, kocekaste glave, kako god da ih zovu, koji od 15. godine mece ruke u brasno i do 25. zaradi ono za sta samoprozvani elitasi nece nikad, a sve dok taj samoprozvani elitas nije posteno ni zasukao rukave, nego je upisao neki lijevi faks pa s kafe na kafu, zguza na guz.
Ok ti tvrdis da je isto, kako moze biti isto covjek koji je otvorio sebi buregdzinicu da ima sta jesti, i radi po 15 sati dnevno, ako ne doprinosi makar ne trazi od drzave i samoprozvani elitas koji je na drzavnoj sisi i koji je medju najvecim krivcima sto ova drzava tone sve dublje i dublje u govna? Ne kontam to.
A da budes samoprozvani elitas dovoljno je da si se rodio u Sarajevu i da imas neki lijevi fakultet, tipa politicke nauke. Zamisli koliko nisko treba biti, mjesto rodjenja i lijevi fakultet covjeka cini elitom.
Prica je pocela kriminalci krkani papci koji vozaju golfove bmw u odnosu na francuze japance talijane i sl
Kasnije je pocela ta neka zavist kao onih koji ne voze vw i sta ti ja znam
U tu pricu si ubacio tog poznanika prijatelja sta je vec koji je kupio novog clia nasuprot elitasa
Ja tvrdim da ne postoji ovdje elita
Ako ti ke elita hana deen onaj svrakic onda oni sto se vrte po glam blam i sl onda zalosna ti majka sta ti smatras elitom
Nebitno
Ako cemo bas u diakusiju kako je otvorio buregdzinicu?
Od kojih para?
Ili je od starog naslijedio ili je digao kredit platom od 1000 maraka ne mozes otvoriti ni trafiku za 20 godina a kamoli sta vise
Znaci nije taj prijatelj bas krenuo od nule kao sto zelis predstaviti
Idemo dalje kupio clia
Sta je clio 25000 maraka to svako moze kupiti doduae vecinom na kredit al kupi znaci ne znam cemu ljubomora i zavist na tog prijatelja od bilo koga pa i tih elitasa kako ih zoves
Drugo ako si elitas onda se drugi ugledaju na tebe a ne to da zavist ispoljavas na nekog ko vozi bmw clio golfa i sl
I ja sam kupio novog pezoa pa se ne smatram ni elitasem ni tim buregdzijom a zaradio ja svojim radom a da nikoga nisam zavio u crno niti pronevjerio ni bilo sta
Rodjenjem u sa ne smatram se elitasem niti sam na budzetu
Pored toga zaradjujem samostalno sve radeci vani preko neta i mogao bi se kladiti da mozda mogu vozati skuplje auto od dosta tih gazda elitasa i gangstera u pokusaju al jednostavno nemam potrebe da to isticem na taj nacin
307 cc je prosjecno auto i sa dosta mana al meni odgovara i ja ga vozam
Kad sam vec kod opisa sebe vjerujem da ima dosta raje koja tako razmislja i ne gleda okolo sebe sta ce drugi reci i misliti o njemu niti ih zanima sta drugi vozi u smislu zavidnosti
Normalnu raju "boli" sto je sistem vrijednosti izokrenut pa taj buregdzija ima sansu kupiti novo auto dok neki doktor profesor inzinjer koji nije korumpiran a sa znanjem ne mogu to priustiti
To je bit
Je li vrijedniji po drustvo buregdzija ili neki doktor?
Nadam se da ne treba odgovarati na ovo i da se unaprijed slazes sa mnom
Opet da se vratim nasoj temi
Taj elitas i ta kockasta glava je isto
Sad tu dolazimo opet u pricu sta je kockasta glava kao i sa pricom sta je to elitas
Ako se smatras boljim od nekoga jel smatras sebe elitasem?
Taj zaradjuje za hljeb od 15-e ok vrijedan
Sve to pada u vodu ako se on ponasa kao kreten prema drugima prema drustvu prema ostalim gradjanima da ne pricam u radnji i sl
Uglavnom skrenusmo s teme mi podobro
- Rugafet
#184 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
A i sama tema je na prdno mahmut ne moze se dahnut nivou
-
tempuser
#185 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
A sad zamisli od cega sve moras da patis i koliko viska vremena moras da imas da je pokrenes?!Rugafet wrote:A i sama tema je na prdno mahmut ne moze se dahnut nivou
-
cason
#186 Re: RE: Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Naravno, gdje bi to oniDope_Man wrote: subjektivni dozivljaj je da je veoma mali, skoro nepostojeci procenat vozaca npr. francuskih vozila koji se qurce po cesti

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#187 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Ima covjek seminarski na temu VW, sta se odmah palite 
- Dope_Man
#188 Re: RE: Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
A ebga.. izuzetak.. velko avto, nemre drukcijecason wrote:Naravno, gdje bi to oniDope_Man wrote: subjektivni dozivljaj je da je veoma mali, skoro nepostojeci procenat vozaca npr. francuskih vozila koji se qurce po cesti
-
Tkanton
#189 Re: RE: Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Ja bi i ove vozace Laguna stavio u isti kos sa vozacima Golfa nije rijedak slucaj da i oni izvode kojekakve vratolomije, samo su manje upadljiviji od golfacason wrote:Naravno, gdje bi to oniDope_Man wrote: subjektivni dozivljaj je da je veoma mali, skoro nepostojeci procenat vozaca npr. francuskih vozila koji se qurce po cesti
- supercali
#190 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Ovi u ostalim autima koja prave sranja su samo evoluirani vozaci golfa 2 koji imaju komplekse
Vozao se vw do neke 2009-10 e sada valja mjenjati
Cetvorka petica pasati 10000+ skupo daj nekog francuza talijana veci a jeftiniji navike i mentalni sklop ostao isti
Vozao se vw do neke 2009-10 e sada valja mjenjati
Cetvorka petica pasati 10000+ skupo daj nekog francuza talijana veci a jeftiniji navike i mentalni sklop ostao isti
-
tempuser
#191 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Evoluirani vozaci Golfa dvice su presli na Seate Ibize, to je isto ko golf Ćetvorka tedei samo je malo manji i nije VW.
-
ado-šampion
#192 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Nisi skontao sta sam htio reci ali nema veze. Pod elitasima nisam mislio na Deena i slicne, on je kita od ovce, nego na ove koji postavljaju ove teme i slicne. Kakva tema, tema je zaqrac, ovo treba kljucati ili prebaciti na drugi podforum, valjda na forumu o automobilima imamo pravo da budemo operisani od ovakvih sranja.supercali wrote: Mjesas stvari u svom odgovoru na moj post
Prica je pocela kriminalci krkani papci koji vozaju golfove bmw u odnosu na francuze japance talijane i sl
Kasnije je pocela ta neka zavist kao onih koji ne voze vw i sta ti ja znam
U tu pricu si ubacio tog poznanika prijatelja sta je vec koji je kupio novog clia nasuprot elitasa
Ja tvrdim da ne postoji ovdje elita
Ako ti ke elita hana deen onaj svrakic onda oni sto se vrte po glam blam i sl onda zalosna ti majka sta ti smatras elitom
Nebitno
Ako cemo bas u diakusiju kako je otvorio buregdzinicu?
Od kojih para?
Ili je od starog naslijedio ili je digao kredit platom od 1000 maraka ne mozes otvoriti ni trafiku za 20 godina a kamoli sta vise
Znaci nije taj prijatelj bas krenuo od nule kao sto zelis predstaviti
Idemo dalje kupio clia
Sta je clio 25000 maraka to svako moze kupiti doduae vecinom na kredit al kupi znaci ne znam cemu ljubomora i zavist na tog prijatelja od bilo koga pa i tih elitasa kako ih zoves
Drugo ako si elitas onda se drugi ugledaju na tebe a ne to da zavist ispoljavas na nekog ko vozi bmw clio golfa i sl
I ja sam kupio novog pezoa pa se ne smatram ni elitasem ni tim buregdzijom a zaradio ja svojim radom a da nikoga nisam zavio u crno niti pronevjerio ni bilo sta
Rodjenjem u sa ne smatram se elitasem niti sam na budzetu
Pored toga zaradjujem samostalno sve radeci vani preko neta i mogao bi se kladiti da mozda mogu vozati skuplje auto od dosta tih gazda elitasa i gangstera u pokusaju al jednostavno nemam potrebe da to isticem na taj nacin
307 cc je prosjecno auto i sa dosta mana al meni odgovara i ja ga vozam
Kad sam vec kod opisa sebe vjerujem da ima dosta raje koja tako razmislja i ne gleda okolo sebe sta ce drugi reci i misliti o njemu niti ih zanima sta drugi vozi u smislu zavidnosti
Normalnu raju "boli" sto je sistem vrijednosti izokrenut pa taj buregdzija ima sansu kupiti novo auto dok neki doktor profesor inzinjer koji nije korumpiran a sa znanjem ne mogu to priustiti
To je bit
Je li vrijedniji po drustvo buregdzija ili neki doktor?
Nadam se da ne treba odgovarati na ovo i da se unaprijed slazes sa mnom
Opet da se vratim nasoj temi
Taj elitas i ta kockasta glava je isto
Sad tu dolazimo opet u pricu sta je kockasta glava kao i sa pricom sta je to elitas
Ako se smatras boljim od nekoga jel smatras sebe elitasem?
Taj zaradjuje za hljeb od 15-e ok vrijedan
Sve to pada u vodu ako se on ponasa kao kreten prema drugima prema drustvu prema ostalim gradjanima da ne pricam u radnji i sl
Uglavnom skrenusmo s teme mi podobro
Nisam mislio na tebe konkretno, mislio sam vise generalno, nemas potrebu da se pravdas.
- supercali
#193 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Radim u firmi i tu mi firma sve uplacuje sve na vrijeme i sl
Sto se tice tog mog posla preko neta ne vrtim tolike cifre da moram uplacivati doprinose i sl i to nije stalni posao da bi morao tako nesto ganjati
Vece zarade uzimam tamo preko i tamo platim dadzbine koje pripadaju jer placam na mjestu zarade ne na mjestu prebivalista
Sto se tice tog mog posla preko neta ne vrtim tolike cifre da moram uplacivati doprinose i sl i to nije stalni posao da bi morao tako nesto ganjati
Vece zarade uzimam tamo preko i tamo platim dadzbine koje pripadaju jer placam na mjestu zarade ne na mjestu prebivalista
-
ado-šampion
#194 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
A nista GIP, dodatna zarada, porez 10%, ovo-ono?
Hajde da ne razvlacimo, nije mjesto, ja vrlo dobro znam sta je rad preko neta jer sam u bransi u kojoj je frilens vrlo popularan. Jedno su dadzbine poslodavca, bio on gore ili ovdje, a drugo su dadzbine tebe kao zaposlenika, koje se vezu za mjesto boravka a ne mjesto zarade. Minimum sto si duzan je prijaviti dodatnu zaradu i platiti porez 10%.
Nije bitno, na kraju krajeva ko sam ja da tebe pitam te stvari, a drugo ne gledam nikom u novcanik, ali majstore zakacio si se za covjeka kojeg sam spomenuo pod pretpostavkom da ne placa dadzbine a i ti s tog aspekta imas oraha u dzepu.
Nije bitno, na kraju krajeva ko sam ja da tebe pitam te stvari, a drugo ne gledam nikom u novcanik, ali majstore zakacio si se za covjeka kojeg sam spomenuo pod pretpostavkom da ne placa dadzbine a i ti s tog aspekta imas oraha u dzepu.
- supercali
#195 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Nemam oraha u dzepu jer je sve regularno i po slovu zakonaado-šampion wrote:A nista GIP, dodatna zarada, porez 10%, ovo-ono?Hajde da ne razvlacimo, nije mjesto, ja vrlo dobro znam sta je rad preko neta jer sam u bransi u kojoj je frilens vrlo popularan. Jedno su dadzbine poslodavca, bio on gore ili ovdje, a drugo su dadzbine tebe kao zaposlenika, koje se vezu za mjesto boravka a ne mjesto zarade. Minimum sto si duzan je prijaviti dodatnu zaradu i platiti porez 10%.
Zarada konkretno preko neta nije tolika da podlijeze placanju bilo cega
Zarada preko se placa tamo i sve dadzbine prinosi itd
Ne mogu me dvije drzave "ganjati" za istu stvar
To je ono slicno kao sa pdv-om i porezima
Ne mozes me oporezovati 2 puta za istu stvar al nebitno
Znaci nikoga nisam zakinuo
Ni onu ni ovu drzavu jer uredno pokazem papir ovdje i sve je uredno jer da nije do sada bi bio na sudu i sl
-
dado_
#196 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Vozio sam pezoa 307 2007 kad sam polozio, pa passata b5, pa golfa 6 novog, pa cc-a, pa megana pa octaviu pa golfa 5 pa sad igrom okolnosti (zena nezaposlena, dijete dowlo hvala Bogu, kupuj stan itd) vozim golfa 4 tedei kako ovdje pisu jer trenutno nemam za bolje (citaj gore, imam pametnija posla u zivotu) i sad sam ja seljak i dziber? A neki papak koji je dosao ko zna odakle, uvalio se na budzet ko zna kako i kupio novog francuza il sta vec je veliki gradjanin? Prosvijetlili ste me, hvala vam
-
IcedFlame
#197 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Ti si izuzetak koji potvrdjuje pravilodado_ wrote:Vozio sam pezoa 307 2007 kad sam polozio, pa passata b5, pa golfa 6 novog, pa cc-a, pa megana pa octaviu pa golfa 5 pa sad igrom okolnosti (zena nezaposlena, dijete dowlo hvala Bogu, kupuj stan itd) vozim golfa 4 tedei kako ovdje pisu jer trenutno nemam za bolje (citaj gore, imam pametnija posla u zivotu) i sad sam ja seljak i dziber? A neki papak koji je dosao ko zna odakle, uvalio se na budzet ko zna kako i kupio novog francuza il sta vec je veliki gradjanin? Prosvijetlili ste me, hvala vam
- madner
#198 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Ovo nije tacno.supercali wrote:Nemam oraha u dzepu jer je sve regularno i po slovu zakonaado-šampion wrote:A nista GIP, dodatna zarada, porez 10%, ovo-ono?Hajde da ne razvlacimo, nije mjesto, ja vrlo dobro znam sta je rad preko neta jer sam u bransi u kojoj je frilens vrlo popularan. Jedno su dadzbine poslodavca, bio on gore ili ovdje, a drugo su dadzbine tebe kao zaposlenika, koje se vezu za mjesto boravka a ne mjesto zarade. Minimum sto si duzan je prijaviti dodatnu zaradu i platiti porez 10%.
Ni onu ni ovu drzavu jer uredno pokazem papir ovdje i sve je uredno jer da nije do sada bi bio na sudu i sl
Znam jer placam taj porez.
Dakle po slovu zakona ti bi svake godine trebao prijaviti dodatne prihode (jedna stopa do 35000 godisnje, druga iznad). Ne mozes platiti porez tamo jer nisi prijavljen tamo, osim ako nisi u radnom odnosu u dvije drzave i sa dva mjesta prebivalista.
Stopa koju bi trebao platiti zavisi od vrste prijave, od 10 do 30% na dodatne prihode zavisno kako se registrujes.
-
ado-šampion
#199 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Upravo tako, spot on. Jedini nacin je ovo boldirano, a to je gotovo pa nemoguce.madner wrote:Ovo nije tacno.supercali wrote:Nemam oraha u dzepu jer je sve regularno i po slovu zakonaado-šampion wrote:A nista GIP, dodatna zarada, porez 10%, ovo-ono?Hajde da ne razvlacimo, nije mjesto, ja vrlo dobro znam sta je rad preko neta jer sam u bransi u kojoj je frilens vrlo popularan. Jedno su dadzbine poslodavca, bio on gore ili ovdje, a drugo su dadzbine tebe kao zaposlenika, koje se vezu za mjesto boravka a ne mjesto zarade. Minimum sto si duzan je prijaviti dodatnu zaradu i platiti porez 10%.
Znam jer placam taj porez.![]()
Dakle po slovu zakona ti bi svake godine trebao prijaviti dodatne prihode (jedna stopa do 35000 godisnje, druga iznad). Ne mozes platiti porez tamo jer nisi prijavljen tamo, osim ako nisi u radnom odnosu u dvije drzave i sa dva mjesta prebivalista.
Stopa koju bi trebao platiti zavisi od vrste prijave, od 10 do 30% na dodatne prihode zavisno kako se registrujes.
Ja trenutno ne placam, ali mogao bih doci u situaciju da trebam placati tako da znam dobro kako te stvari idu, jer hocu da sve radim posteno. A znam puno raje koja tako nista ne placaju, u velikom procentu zato sto su sebe ubijedili da nisu duzni.
Dakle ipak ima nekih oraha po dzepovima.
- madner
#200 Re: VW vozila kao smrt na cesti-Golf: Vozilo papaka, siledžija i kriminalnog polusvijeta
Klasicna utaja poreza, u USA bi isao u zatvor.
Kod nas se jos bore sa tim fenomenom, kako ljudi koji su prijavljeni na 1000 KM imaju uplate svaki mjesec od 5000
Kod nas se jos bore sa tim fenomenom, kako ljudi koji su prijavljeni na 1000 KM imaju uplate svaki mjesec od 5000