SREBRENICA

Post Reply

Mladen Grujičić

ne treba biti načelnik Opštine Srebrenica jer negira genocid u Srebrenici
52
50%
treba biti načelnik Opštine Srebrenica jer je pobijedio na izborima
51
50%

Total votes: 103

DonieBrasco

#176 Re: SREBRENICA

Post by DonieBrasco »

Nimalo mi nije zao sto je ovaj srbin pobjedio u Srebrenici ! Posteno naravno !

Koga vise boli briga za Srebrenicu, nije rat i stradanje bilo samo u Srebrenici - naravno pocast zrtvama genocida o mrtvima sve najbolje ali dajte malo realnosti. I u drugim gradovima i mjestima su ljudi giunuli bez obzira na vjeru i naciju, kao sto je bilo i razaranja, protjerivanja...itd.

Koliko je godina proslo od rata, koliko je stotina miliona novca proslo kroz tu Srebrenciu trebala je biti kao Pariz, a nema jedne mesare, nema jedva jedne pekare, ekonomija 0 apsolutno nista.

Samo je oni par baba njih 5-6 osiguralo svoje familije dozivotno, pokupovali kuce, stanove, auta, zaposlii svoje po Sarajevu, nema niko ziv tamo u Srebrenici. Naravno one uz ostale SDA uhljebe i ovce tipa Čamila i slicnih - samo su ti od tih novaca bili dobri uz ostale Bakirovice.

A sta je sa ljudima koji tamo zive ? Gdje su te silne pare za ostale, za obnovu, za ekonomiju ?

Eto im SDA neka im rjesava probleme i neka ih nahrani !
GeeTnT

#177 Re: SREBRENICA

Post by GeeTnT »

.palermo.i na lale i arnaute, siptare...o crnogorcima u poslovicama pitaj radosnog, on zna sta kazu u maderi. Samo ga nemoj nazvat dobojlijom, jer onda ce se pocet svadjat..
MyTao

#178 Re: SREBRENICA

Post by MyTao »

DonieBrasco wrote:Nimalo mi nije zao sto je ovaj srbin pobjedio u Srebrenici ! Posteno naravno !

Koga vise boli briga za Srebrenicu, nije rat i stradanje bilo samo u Srebrenici - naravno pocast zrtvama genocida o mrtvima sve najbolje ali dajte malo realnosti. I u drugim gradovima i mjestima su ljudi giunuli bez obzira na vjeru i naciju, kao sto je bilo i razaranja, protjerivanja...itd.

Koliko je godina proslo od rata, koliko je stotina miliona novca proslo kroz tu Srebrenciu trebala je biti kao Pariz, a nema jedne mesare, nema jedva jedne pekare, ekonomija 0 apsolutno nista.

Samo je oni par baba njih 5-6 osiguralo svoje familije dozivotno, pokupovali kuce, stanove, auta, zaposlii svoje po Sarajevu, nema niko ziv tamo u Srebrenici. Naravno one uz ostale SDA uhljebe i ovce tipa Čamila i slicnih - samo su ti od tih novaca bili dobri uz ostale Bakirovice.

A sta je sa ljudima koji tamo zive ? Gdje su te silne pare za ostale, za obnovu, za ekonomiju ?

Eto im SDA neka im rjesava probleme i neka ih nahrani !
Ja bas su neke "babe" pokrale pare... a ne oni koji danas na odmor idu sa 5 vozila, osiguranjem itd itd...

Sto se tice ostatka posta... povraca mi se tako da ne mogu nista pisati.
DonieBrasco

#179 Re: SREBRENICA

Post by DonieBrasco »

Malo se raspitaj koliko "gospođe" imaju platu, koliko su od rata kuca, stanova pokupovale u Srebrenici i po Sarajevu, kakve automobile im djeca voze, provjeri da li je iko od njihove familije nezaposlesen !

Ovo ako se nalazis prozvan na SDA to je tvoja stvar, ali sve cinjenice govore ko je odgovoran za stanje u Srebrenicni. Opet kazem koliko je stotina miliona novca namjenjenog za Srebrenicu otislu u ruke nekoliko familija i interesa politike vladajuce stranke !

Ti koji na odmore idu sa 5 auta ...itd su ljudi koji su odgovorni i koji znaju gdje su pare otisle !
relativno84

#180 Re: SREBRENICA

Post by relativno84 »

DonieBrasco wrote:Malo se raspitaj koliko "gospođe" imaju platu, koliko su od rata kuca, stanova pokupovale u Srebrenici i po Sarajevu, kakve automobile im djeca voze, provjeri da li je iko od njihove familije nezaposlesen !

Koliko moras biti lud da kupujes stanove tamo :?

Kad se sere bar treba imati mjere, cisto da ne predje u parodiju. I kad vec kenjas daleko od toga da svi rade, daleko od toga da su svi unovcili kosti svojih ubijenih. Daleko od toga da su tamo zavrsile stotine miliona, jer racuni za sve bitne donacije su po federaciji, preciznije dva grada, Sarajevo i Tuzla. Tako da kad se svi vi dusebriznici pitate gdje su pare malo pogledajte oko sebe i bit ce vam jasnije. To sto nekoliko osoba ima fix ideju da predstavlja sve zrtve genocida i da govori u njihovo ime nije razlog da se pljuje po svima ostalima. Pun mi je kurac generalizacije, ali tema kao i svaka koja ima veze s mjestom genocida se pretvori u proliv frustracija osoba koje generalno boli kurac za stanjem tamo, ali nekako uvijek nadju vremena da nalete i malo hraknu po svima, jer eto nekako se osjecaju bolje.

Pa tako danima citamo kako su zasluzili genocid, kako su retardirani, cudna sorta je ta IB i tako sve u krug, do neke nove prilike. Pozicija nacelnika vise je imala simboliku da djikani nisu ostvarili genocidnu namjeru do kraja, ali sada polako ce doci do promjene jezika u skoli cisto da se pokaze kako stvari stoje, ovo malo nesretnika koji rade u sistemu ce biti izgurani. Stvari ce da se posloze tako da vise ubijanje nije ni potrebno, dovoljno je ubiti zelju za zivotom u tim okolnostima.
sinuhe

#181 Re: SREBRENICA

Post by sinuhe »

Pretjerujete sa tim milionima. Tolike pare bi se morale negdje i vidjeti pa taman i ukradene. Vise je tu trosenja na pogresne stvari nego kradje ali svakako nije rijec o velikim parama.
Danguba

#182 Re: SREBRENICA

Post by Danguba »

Ko god misli da se isplati ulagati u Srebrenicu, bujrum otvori pekaru, mesnicu, apoteku...Ovo mislim ozbiljno.

Ljudima se jednostavno tamo ne vraca. Teske traume prezivjeli i ne zele da se toga svaki dan prisjecaju. Imaju pravo da ostatak zivota prozive na njima malo bolji nacin.
Niko nikome ne brani da se vraca. Mozes mu dati sve ali on ne zeli tamo ostatak zivota provesti. Ti koji zele i imaju volje, oni su tamo i to je to.

Memorijalni centar ce ostati ''memorijalni centar'' kojega ce obilaziti pojedinacno tokom godine putnici namjernici a godisnje nesto masovnije.

Srebrenicom ce vladati onaj ko se potrudi i izbori za istu. Mozda to bude samo ovaj mandat da je ovaj pobijedio a mozda i sve naredne mandate.
To iskljucivo zavisi od Srebrenicana.
SkyLimit

#183 Re: SREBRENICA

Post by SkyLimit »

Osim emotivne Srebrenica nema nikakvu drugu vrijednost. Bolje da se tolika sredstva i energija uložila u recimo povratak Bošnjaka Zvornika. Austrijanci nisu glupi ljudi a prilikom napada na Bosanski ejalet uvijek su se vodili uvjerenjem da "ko drži Zvornik drži i Bosnu". Strateški izuzetno bitan grad, nije slučajno što je Srbija poslala Arkanovce i slične da to "odrade" već početkom agresije.
uglavnomja

#184 Re: SREBRENICA

Post by uglavnomja »

sinuhe wrote:Pretjerujete sa tim milionima. Tolike pare bi se morale negdje i vidjeti pa taman i ukradene. Vise je tu trosenja na pogresne stvari nego kradje ali svakako nije rijec o velikim parama.
:D

"Parlamentarna skupština BiH četiri puta je oformila istražno povjerenstvo za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava, čiji su članovi pokušavali utvrditi ponajprije koliko je novca došlo u BiH i kako je on utrošen. Prema riječima nekih od članova povjerenstva, u svom radu su se susretali s brojnim opstrukcijama, nisu uspijevali doći do potrebnih dokumenata, pa još uvijek niti jedno od ranijih povjerenstava nije čak uspjelo utvrditi koliko je novca došlo u zemlju. Ipak, svi se slažu kako se radi o najmanje 10 do najviše 20 milijardi dolara."

sica, to bi bakir sebiji za jos jednu bolnicu za dan spick'o :-)

bio je prilog na hayat tv, davno, skupili su info od vecine zapadnih amabasada, vlada, hum. organizacija ... stotine miliona raznih para JAVNIH donacija

tajne donacije, privatne aranzmane naravno nisu uspjeli skupiti

a ni jedna arapska zemlja nije htjela dati podatke.

a u okviru te sume najvise para je bilo namijenjeno srebrenici.
uglavnomja

#185 Re: SREBRENICA

Post by uglavnomja »

GeeTnT wrote:Kad je u pitanju Srebrenica, one ovom tuzbom nece puno napraviti, ali opet daleko vide cine nego vlast, ti i ja...

:-)

kad one pokazu glasacke listice i prijevu boravka u srebrenici - onda ih mozes u istu recenicu sa "mnom"

a do tada, 4 milje mjesecno, vila u vogosci, svakkih par mjeseci po svjetskim metroploma na izlet, citava rodbina obezbijedjena od donacija i budzeta ...

i jos bi nesto da se bune ... zar ne vidite ooksimoron ... zive negdje daleko glasaju negdje daleko , ali opet da odredjuju ko ce pobijeti na demokratskim izborima u srebrenici

i cik kao drzavna institucija ima nacionalnu kvotu, ima i bosnjaka tamo i to sve bosnjaka po sda ps-u, nece anonomni bosnjak na drzavne jasle bez kakirovog amina ...
da ima kakvih nepravilnosti znalo bi se.
ali vec 20 godina prolazi ono poklapanje usima kad se kaze srebrenica, i klepanje para, i zavrsene skole i fakultetske diplome i zaposlenja i sve zivo preko stele i reda ... pa misle da ce i sada

sve je manje seldzuka i slicnih poletaraca koji su puni adrenalinskog patriotizma :run:

i napokon se pocelo otvoreno govoriti o pljacki pod krinkom srebrenice, sve pijetet, niko ne smije progovoriti.... da se se klapaju pare i politicki poeni.
palermo

#186 Re: SREBRENICA

Post by palermo »

GeeTnT wrote:.palermo.i na lale i arnaute, siptare...o crnogorcima u poslovicama pitaj radosnog, on zna sta kazu u maderi. Samo ga nemoj nazvat dobojlijom, jer onda ce se pocet svadjat..
nisi shvatio poentu...nema veze...i nije neka bila
Danguba

#187 Re: SREBRENICA

Post by Danguba »

uglavnomja wrote:
sinuhe wrote:Pretjerujete sa tim milionima. Tolike pare bi se morale negdje i vidjeti pa taman i ukradene. Vise je tu trosenja na pogresne stvari nego kradje ali svakako nije rijec o velikim parama.

"Parlamentarna skupština BiH četiri puta je oformila istražno povjerenstvo za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava, čiji su članovi pokušavali utvrditi ponajprije koliko je novca došlo u BiH i kako je on utrošen. Prema riječima nekih od članova povjerenstva, u svom radu su se susretali s brojnim opstrukcijama, nisu uspijevali doći do potrebnih dokumenata, pa još uvijek niti jedno od ranijih povjerenstava nije čak uspjelo utvrditi koliko je novca došlo u zemlju. Ipak, svi se slažu kako se radi o najmanje 10 do najviše 20 milijardi dolara."

bio je prilog na hayat tv, davno, skupili su info od vecine zapadnih amabasada, vlada, hum. organizacija ... stotine miliona raznih para JAVNIH donacija

Nisi ni blizu ali imas pravo na svoje misljenje.
Da i tebi napomenem, nisam simpatizer ni SDA ni BI ni Sebije.
uglavnomja

#188 Re: SREBRENICA

Post by uglavnomja »

Danguba wrote:
uglavnomja wrote:

Nisi ni blizu ali imas pravo na svoje misljenje.
Da i tebi napomenem, nisam simpatizer ni SDA ni BI ni Sebije.
cemu nisam blizu? cifri? :?:

ovo nije misljenje nego podaci koji su javno prezentovani od strane drzavnih sluzbenika i od strane novinara - ne sjecam se tacne cifre, davno je bilo, ali je bilo katastrofalno tragicno, sokantno i tuzno gledati silne nule raznih para, a narodu sipak od svega toga.

mogli smo sa 10% njemackog mentaliteta postati mali dojcland ... ali jok, mi imamo 10% bogatih bosnjackih porodica ... sve sa trabantima ...

i kolega sinuhe je kvotan, niko tebe nije prozvao.
Danguba

#189 Re: SREBRENICA

Post by Danguba »

uglavnomja wrote: cemu nisam blizu? cifri? :?:

ovo nije misljenje nego podaci koji su javno prezentovani od strane drzavnih sluzbenika i od strane novinara - ne sjecam se tacne cifre, davno je bilo, ali je bilo katastrofalno tragicno, sokantno i tuzno gledati silne nule raznih para, a narodu sipak od svega toga.

mogli smo sa 10% njemackog mentaliteta postati mali dojcland ... ali jok, mi imamo 10% bogatih bosnjackih porodica ... sve sa trabantima ...

i kolega sinuhe je kvotan, niko tebe nije prozvao.
Ok. Nemam namjere kvariti kvalitetne gluposti i povrsnosti.
Gojeni H

#190 Re: SREBRENICA

Post by Gojeni H »

palermo wrote:Ponekad zamislim onako sastanak velikosrpskih ideologa, tamo poslije ovoga rata, raspravljaju oni kako se boriti protiv balija tj. tih kako oni kažu novokomponovanih Bošnjaka., i nešto mudrosere....i onda odjednom nekome iz ćoška padne na pamet strategija "Mujo i Suljo iz vica".....kaže čoja, ma najvažnije je da mi njima neprestano ponavljamo da su oni glupi i nesposobni...ono kao Mujo i Suljo....povjerovat će i sami vremenom....a onda smo mi na konju....
I prihvatiše to oni kao strategiju...

stvarno mislim da se ovako nekako desilo......
:thumbup:
uglavnomja

#191 Re: SREBRENICA

Post by uglavnomja »

ma jasta je, vazda je neko drugi kriv .... :D

pametnog i sposobog covjeka ubijediti da je glup i nesposoban :D (i kad bi to bio slucaj, druga strana mora biti jos pametnija i sposobnija :zzzz: )
i zato ga pokradose njegovi "rodjeni"

radaju se novi nivoi patriotizma :-)
Gojeni H

#192 Re: SREBRENICA

Post by Gojeni H »

uglavnomja wrote:ma jasta je, vazda je neko drugi kriv .... :D

pametnog i sposobog covjeka ubijediti da je glup i nesposoban :D (i kad bi to bio slucaj, druga strana mora biti jos pametnija i sposobnija :zzzz: )

Je l' se ti fakat zahebavas?

Vodnik postavi nake teorije iz Meholjiceve i Mustaficeve kuhinje, ja kazem da nije istina i da su oficiri iz Zepe i Srebrenice isli u Zenicu mnogo prije pada u grupama, a ti i on meni nesto SDA, nesto Munira ... Hebote, je l' ovo skrivena kamera, il' se snima neki film? :-)

Naravno da je prvenstveno SDA kriva za propast, ustvari nepostojanje politike povratka izbjeglica.

Medjutim, jesi li ti svjesna sta znaci optuziti nekoga za direktnu krivicu za smrt 8 hiljada ljudi?

Covjeku se, ukoliko bi se takvo nesto dokazalo, ni za mezar ne treba znat'.
Gojeni H

#193 Re: SREBRENICA

Post by Gojeni H »

DonieBrasco wrote:Malo se raspitaj koliko "gospođe" imaju platu, koliko su od rata kuca, stanova pokupovale u Srebrenici i po Sarajevu, kakve automobile im djeca voze, provjeri da li je iko od njihove familije nezaposlesen !

Ovo ako se nalazis prozvan na SDA to je tvoja stvar, ali sve cinjenice govore ko je odgovoran za stanje u Srebrenicni. Opet kazem koliko je stotina miliona novca namjenjenog za Srebrenicu otislu u ruke nekoliko familija i interesa politike vladajuce stranke !

Ti koji na odmore idu sa 5 auta ...itd su ljudi koji su odgovorni i koji znaju gdje su pare otisle !
Stid te bilo
Koga vise boli briga za Srebrenicu, nije rat i stradanje bilo samo u Srebrenici ...
PM72

#194 Re: SREBRENICA

Post by PM72 »

Gojeni H wrote:
uglavnomja wrote:ma jasta je, vazda je neko drugi kriv .... :D

Je l' se ti fakat zahebavas?

Vodnik postavi nake teorije iz Meholjiceve i Mustaficeve kuhinje, ja kazem da nije istina i da su oficiri iz Zepe i Srebrenice isli u Zenicu mnogo prije pada u grupama, a ti i on meni nesto SDA, nesto Munira ... Hebote, je l' ovo skrivena kamera, il' se snima neki film? :-)

Naravno da je prvenstveno SDA kriva za propast, ustvari nepostojanje politike povratka izbjeglica.

Medjutim, jesi li ti svjesna sta znaci optuziti nekoga za direktnu krivicu za smrt 8 hiljada ljudi?

Covjeku se, ukoliko bi se takvo nesto dokazalo, ni za mezar ne treba znat'.

Neću da naglabam s tobom jer voliš Aliju (pogotovo kad bubneš kako ja postavljam neke teorije) i maštaš o džihadu ali pročitaj šta je Prestolonasljednik izjavio :

-
Radit ću cijelog ljeta bez pauze :bih: , sve do oktobra. Ne volim gužve, redovno čekam da ljeto prođe, a onda odem na nekoliko dana u Austriju ili Italiju. Planine su mi sve draže, i ljeti i zimi. Vikendom sam na Bjelašnici i Igmanu, s jeseni obično odem u Klagenfurt, koji je okružen planinama i jezerima. Jedno od najzanimljivijih mjesta koje sam posjetio je ledničko jezero na vrhu Turah, pedesetak kilometara od Klagenfurta. Nalazi se na skoro 2.000 metara nadmorske visine. Zimi je zamrznuto pa se po njemu možete voziti sankama koje vuku konji.
Najbolja je zadnja rečenica.On se voli voziti na sankama koje vuku konji.A konji su oni koji ga podržavaju i koji vole djela njega i njegovog pokojnog babe (neću ni rahmet da mu predam).A nadoćeš i ti tobe kad - tad.
KB9

#195 Re: SREBRENICA

Post by KB9 »

kakvo je ovo tuzno anketno pitanje? pa naravno da treba bit nacelnik jer je izabran fino, druga je stvar sto su pametne bosnje dopustile da on takav bude izabran na taj nacin sto im je jednostavno bilo mrsko otic glasat :)
Gojeni H

#196 Re: SREBRENICA

Post by Gojeni H »

Dobro, vodnice, eto volim predsjednika Izetebgovica, rahmet mu dusi, mastam o dzihadu, ... ali imas li ti sta konkretno napisati a da nije trac rubrika?
DakleM, tema je Srebrenica.
Alfaromeo

#197 Re: SREBRENICA

Post by Alfaromeo »

Ja nisam iz Srebrenice
I zato i nemam u sustini pravo nesto da brbljam
Ja licno mislim da se ovaj Grujic moze vidjeti
kao sansa.
Zvuci glupo?!
Mozda,
Ali zar nismo imali uvijek Bosnjaka za predsjednika.
Da li je nesto uradjeno?!
Da li je bolje?!
Ne nije.
Sta ako ovaj Grujic nesto uradi za
Srebrenicu.
Sta ako snjim opstina malo krene naprijed.
Sta ako svijet dodje malo do posla?!
Da li je on tad dobar ili ne?!
Mislim covjek je pobjedio, svidjalo se to nekome
ili ne.
Neka startuje, da vidimo da li ima kapaciteta.
Nema, los je
Pa ljudi za 4 godine su ponovo izbori.
Ja bih spustio loptu i prebacio je na njegov
teren i rekao

Ok mi smo bili vlast do danas,
Bujrum jarane pa pokazi nam
Ekonomski napredak...

To je ono sto je Srebrenici potrebno da bi se
svijet vratio.
Ko ce se vratiti a da nema posla
Bez perspektive?!
Ja prvi ne bih nikad.
Iskreno
DonieBrasco

#198 Re: SREBRENICA

Post by DonieBrasco »

Pricajte vi sta hocte ali SDA je upropatila Srebrenicu, kao sto su se pojedinci dobro obogatili na genocidu, istoj jer cinjenica je da su ogromne pare dosle za obnovu Srebrenice ali gdje su zavrsile ?

Itekako je tacno da su Munira, Hatidza i jos par zena stekle pravao malo bogatstvo, novca, kuca i stanova u okolini Sarajeva i samom gradu, također svi clavnovi njihovih familija i porodica su zaposleni i svi su clanovi SDA.

Bio je prilog na televziji gdje sama Munira kaze kolika joj je plate i zali se da joj je malo, pa ima cjela reportaza o kucama i stanovima koje imaju, sina joj prozivaju jer ima automobila za bacanje.

Kako je to moguce da je par familija iz Srebrenice postalo tako mocno nako rata, a ostatak građana/povratnika muku muci da prezivi ?
PM72

#199 Re: SREBRENICA

Post by PM72 »

Gojeni H wrote:Dobro, vodnice, eto volim predsjednika Izetebgovica, rahmet mu dusi, mastam o dzihadu, ... ali imas li ti sta konkretno napisati a da nije trac rubrika?
DakleM, tema je Srebrenica.
Ja nemam sentimenta prema onima koji su se obogatili zaklonjeni iza bjeline potočarskih nišana."Naš je" pa neka krade? E malo morgen.Da mi je brat ili babo neka odgovara svak' za svoje.Partizani su svoje profitere streljali a mi svoje šaljemo po svijetu da nas predstavljaju.Nekad se ljudi nisu bojali Boga ali jesu Golog otoka.Ovi što ih ti braniš ne boje se ni Golog otoka ni božje kazne.

ende.
uglavnomja

#200 Re: SREBRENICA

Post by uglavnomja »

PM72 wrote:Partizani su svoje profitere streljali a mi svoje šaljemo po svijetu da nas predstavljaju.Nekad se ljudi nisu bojali Boga ali jesu Golog otoka.Ovi što ih ti braniš ne boje se ni Golog otoka ni božje kazne.

.

:thumbup: :thumbup:
Post Reply