Apsolutno se slazemopalermo wrote:Mor biti umrem a mor biti ne umrem.hrasno38 wrote:Najsmjesnije je sto svaki peti post se neko nadje i napise ako ne pobjedimo Grcku Mesa treba dati ostavku a 7 dana prije je bilo ako ne pobjedimo Kipar Mesa treba dati ostavku....i tako ce biti prije svake utakmice od istih onih koji nisu tako pisali dok je Pape vodio reprezentaciju u prvim kvlafikacijama i kad nismo prosli lai smo zato odigrali strasne utakmice protiv Albanije, kad nas je Rumunia razvalila sa 3:0 i kad nas je Portugal dotukao sa 6:2!!! Ja prvi sam pisao da treba covjeka pustiti da radi i da nije jednostavno odvesti reprezentaciju BiH igdje.
Nece Mesa nigdje ici ma koliko vi pojedini to prizeljkivali jer statisticki je do sada ubjedljivo najbolji selektor a nije on kriv sto je upao u govna i morao da popravlja sranja koja je stvorio Pape pred kraj svog mandata.
Grcka se moze dobiti a moze se i izgubiti...nismo mi Njemacka pa da imamo pravo reci idemo da pobjedimo Grcku. Niti je Grcka Lihtenstajn pa da je 99% dobijaju reprezentacije naseg ranga. Jedino sto trebamo boga moliti da budemo kompletni sa Edinom i Pjanicem jer bez njih cemu kitu Marjanovu dobiti Grke....doduse nikada se ne zna.
Ne plasirati se u baraž u ovoj grupi je neuspjeh. Možemo li se oko toga složiti.
Ako izgubimo vrlo smo blizu da zatvorimo knjigu zvanu Rusija 2018. Da li bi Meša u tom slučaju ponudio ostavku ili ne bi je samo pitanje njegovog integriteta
Grčka - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#176 Re: Grčka - BiH
-
Tyke
#177 Re: Grčka - BiH
Eno Grean ti je odgovorio, daj da vidimo napredak u igri, dobru atmosferu u i oko reprezentacije, da se imamo cemu nadati.Mirza007 wrote:OK, ali daj navedi tu formaciji I igrace pa da o konkretnoj stvari razgovaramo.Tyke wrote:Nek izgubimo i 2:0 od Grcke, ali daj normalnu formaciju koja odgovara nasim igracima, pogotovo ovim sa najboljom formom, neka je primjetan napredak u igri, taktici i postavci, rezultati ce doci vremenom.
Trenutno izgledamo... ustvari, ne izgledamo nikako na terenu.
Nismo mi Barca da protiv svakoga mozemo igrati svoju igru. Mi moramo prilagodjavati formaciju i tim kako protivniku tako i nasoj poziciji na tablici, aspiracijama, trenutnom rezultatu, stanju na terenu itd. Ne mozes istu igru igrati protiv Kipra kuci I Grcke u gostima. Svi nasi igraci igraju razlicite formacije u klubovima, Roma igra malo drugacije od Juventusa itd. Formacija je rezultat mnogih faktora mada mi objektivno mozemo kvalitetno odigrati 4-2-3-1 ili 4-4-2, sve ostalo je experiment koji mozes odigrati protiv Gibraltara kuci a ne Belgije u gostima.
Ta formacija sto si ne naveo 4231 je super, mozes je prilagoditi i protivniku i trenutnom rezultatu, jednom izmjenom ojacas odbranu ili napad.
Ja gotivim 433, ali i ta 4231 je slicna, ali jaca u sredini, ovisno o rezultatu ces je mijenjati.
- Jack Be Nimble
#178 Re: Grčka - BiH
Pokupiti dva boda od Grka i jedan od Belgije, prepustiti te dvije ekipe da se mlate medjusobno a mi sa strane pokupimo 3 poena protiv ostalih. Tako bi mogli doci do drugog mjesta.
-
Mirza007
#179 Re: Grčka - BiH
Najbitnije je ne izgubiti ovu utakmicu u Grckoj sada. Poslije cemo vidjeti kako ce se situacija u grupi razvijati.Jack Be Nimble wrote:Pokupiti dva boda od Grka i jedan od Belgije, prepustiti te dvije ekipe da se mlate medjusobno a mi sa strane pokupimo 3 poena protiv ostalih. Tako bi mogli doci do drugog mjesta.
U prinicipu najbolje je ne zavisiti od rezultata drugih. Znaci, ne izgubiti sada a dobiti grke kuci i uzeti bod od Belgije. Ostalo podrazumjevam da dobijemo jer ako ne mozemo tuci Gibraltar, Estoniju i Kipar kako cemo tek onda mlatnuti grke i belgijance?
- Reuf-Refko
#180 Re: Grčka - BiH
protok lopte je uzasno spor od kako je Mesa preuzeo...ako uzmemo u obzir da ima iste igrace kao susic(izuzimajuci Misketa koji nije slavan po brzini) postavlja se pitanje kakve su to upute i metode Mese rezultirale takvom igrom?! Mozda i nije sve do mese, ne kazem da covjeka treba lincovati, mozda su se igraci zasitili samim plasmanom pa sad nemaju toliki motiv, ali opet to bi trener trebao rjesavati, a ne vidim da Mesa ima tu kvalitetu.
- Reuf-Refko
#181 Re: Grčka - BiH
Reuf-Refko wrote:protok lopte je uzasno spor od kako je Mesa preuzeo...ako uzmemo u obzir da ima iste igrace kao Susic(izuzimajuci Misketa koji nije slavan po brzini) postavlja se pitanje kakve su to upute i metode Mese rezultirale takvom igrom?! Mozda i nije sve do Mese, ne kazem da covjeka treba lincovati, mozda su se igraci zasitili samim plasmanom pa sad nemaju toliki motiv, ali opet to bi trener trebao rjesavati, a ne vidim da Mesa ima tu kvalitetu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#182 Re: Grčka - BiH
Jest kad bi mi znali igrati na bod.Jack Be Nimble wrote:Pokupiti dva boda od Grka i jedan od Belgije, prepustiti te dvije ekipe da se mlate medjusobno a mi sa strane pokupimo 3 poena protiv ostalih. Tako bi mogli doci do drugog mjesta.
Pa sjeti se proslog duela s Grckom u gostima, da smo primili onaj gol u 5 minuti, bilo bi svega, samo sreca nas je spasila.
Kod nas ti je ili dobijamo mi ili oni. Nema tu prostora za neko nerijeseno
- mO k3
#183 Re: Grčka - BiH
Tomahawk11 wrote:Jest kad bi mi znali igrati na bod.Jack Be Nimble wrote:Pokupiti dva boda od Grka i jedan od Belgije, prepustiti te dvije ekipe da se mlate medjusobno a mi sa strane pokupimo 3 poena protiv ostalih. Tako bi mogli doci do drugog mjesta.
Pa sjeti se proslog duela s Grckom u gostima, da smo primili onaj gol u 5 minuti, bilo bi svega, samo sreca nas je spasila.
- luckylaka
#184 Re: Grčka - BiH
Da je Dzeki priznat gol na svjetskom dana bi mozda bili svjetski prvaci ,il da Mire ne promasi penal bili bi na europskom ...ali da je.Tomahawk11 wrote:Jest kad bi mi znali igrati na bod.Jack Be Nimble wrote:Pokupiti dva boda od Grka i jedan od Belgije, prepustiti te dvije ekipe da se mlate medjusobno a mi sa strane pokupimo 3 poena protiv ostalih. Tako bi mogli doci do drugog mjesta.
- cyprus
#185 Re: Grčka - BiH
Jeste, ima da im ogadimo fudbalIdemedosumom wrote:Evo odgledah sve golove što su Grci postigli u ovom ciklusu. Vala su pola golova doslovno na "poklon" dobili od protivnika.
Ako ne budemo autogolove zabijali, penale izazivali, Grčkim napadačima lopte dodavali, mislim da bi se ovo bez velikih poteškoća trebalo dobiti, i to 2 gola razlike!
- Idemedosumom
#186 Re: Grčka - BiH
Citiraj me poslije utakmice, može? 
- Logovan
#187 Re: Grčka - BiH
Pobijedimo li bez veliki poteškoća, cijeli forum časti Idemedosumoma. 
- Idemedosumom
#188 Re: Grčka - BiH
Svi po marku, biće dosta 
- Bosanski_kralj
#189 Re: Grčka - BiH
Ja sam ZA!Idemedosumom wrote:Svi po marku, biće dosta
- mO k3
#190 Re: Grčka - BiH
Dajem mu ja 5 juro putem paypalLogovan wrote:Pobijedimo li bez veliki poteškoća, cijeli forum časti Idemedosumoma.
- Point.
#192 Re: Grčka - BiH
Od mene ide 2 kg odlicnog feta sira i sjeme grckih maslina da zasadi iza kuce.
- cyprus
#193 Re: Grčka - BiH
Od mene flaša uza 
- Idemedosumom
#194 Re: Grčka - BiH
Was ist das?cyprus wrote:Od mene flaša uza
- Point.
#195 Re: Grčka - BiH
Idemedosumom wrote:Was ist das?cyprus wrote:Od mene flaša uza

- Idemedosumom
#196 Re: Grčka - BiH
Zahvaljujem na objašnjenju. A i tebi Kipre hvala, ali samo halal hedije primam 
- Edin H.
#197 Re: Grčka - BiH
Dao bih ti i ja sufla, ali u tom slucaju cu je sam popiti.Idemedosumom wrote:Zahvaljujem na objašnjenju. A i tebi Kipre hvala, ali samo halal hedije primam
- Mali_Vuk
#198 Re: Grčka - BiH
Spavaš li mirno Jasmine Stavrosu!?
-
Mirza007
#199 Re: Grčka - BiH
Kako Pjanic zavrsi na klupi proslo kolo?
Je li povreda ili nesto drugo?
S druge strane Dzeko u top formi. No za dobar rezultat protiv grka nama trebaju obojica.
Je li povreda ili nesto drugo?
S druge strane Dzeko u top formi. No za dobar rezultat protiv grka nama trebaju obojica.
- Idemedosumom
#200 Re: Grčka - BiH
Znali smo i prije Grke zveknut bez Pjanića. Al ne bih rekao da je povreda u pitanju, bila bi nek vijest valjda...