fakat wrote:Dale cooper i niemand hvala za sugestije u potrazi za Bobovom muzikom.
Nego, sad kad je na jutjubu, sta da se poslusa
fakat wrote:Dale cooper i niemand hvala za sugestije u potrazi za Bobovom muzikom.
ma,da boem zivi od zraka i vodewolfie wrote:Gospodin covjek, boem, ne pridaje vaznosti ovozemaljskom.Connaisseur Karlin wrote:jutros pijem kafu na poslu i gldma vijesti, a prva vijest koju ugledah nakon prognoze vrmene je bila o Bob Dylan-ovom "nestanku" i "nejavljanju" , jer ga iz Svedkse pokusavaju kontaktirati,ali je vocjek,jednsotavno "prop'o u zemlju"
you tell meNiemand wrote:fakat wrote:Dale cooper i niemand hvala za sugestije u potrazi za Bobovom muzikom.
Nego, sad kad je na jutjubu, sta da se poslusa![]()
Mislim da se i sam Bob Dylan cudi da je dobio tu nagradu. A mnogi imucni ljudi su i dalje boemi, nesto nisam upratio neko ekstravagantno ponasanje Bob Dylana unatoc velikom imetku.Connaisseur Karlin wrote:ma,da boem zivi od zraka i vodewolfie wrote:Gospodin covjek, boem, ne pridaje vaznosti ovozemaljskom.Connaisseur Karlin wrote:jutros pijem kafu na poslu i gldma vijesti, a prva vijest koju ugledah nakon prognoze vrmene je bila o Bob Dylan-ovom "nestanku" i "nejavljanju" , jer ga iz Svedkse pokusavaju kontaktirati,ali je vocjek,jednsotavno "prop'o u zemlju"![]()
Connaisseur Karlin wrote:ma,da boem zivi od zraka i vodewolfie wrote:Gospodin covjek, boem, ne pridaje vaznosti ovozemaljskom.Connaisseur Karlin wrote:jutros pijem kafu na poslu i gldma vijesti, a prva vijest koju ugledah nakon prognoze vrmene je bila o Bob Dylan-ovom "nestanku" i "nejavljanju" , jer ga iz Svedkse pokusavaju kontaktirati,ali je vocjek,jednsotavno "prop'o u zemlju"![]()
fakat wrote:
ili je on kralj svih tersova ili je u pitanju makretinski trik. Ako se uskoro ne oglasi ocekujem drustvene mreze zatrpane "Where is Bobby" fazonima.
Sve sto sam poslusala je lily of the west, logicno nekako, i knockin on heavens door. Prva mi se svidjela, druga nikako. Pogotova jer od ove druge postoji toliko dobrih izvedbi, da ono, citajuci ovu temu naprosto ocekujes nesto vise od njega.fakat wrote:
you tell meKazu da je ta famozna trilogija beton, mislim da je negdje Dale spominjao, albumi "Bringing it All Back Home", " Highway 61 Revisited" i "Blonde on Blonde", ja bih krenuo odatle, a Dale je jos preporucio neke bootleg stvari ali ne mislim da je to najbolje za introduction. Od singlova evo neke opste stvari iz historije rocka ovako nabrzaka - pigs of war, blowing in the wind, sarah, like a rolling stone, don't think twice it's all right, lay lady lay, time ther are a changing, ..., .... Takodjer, on je prosao vise faza, pa zavisi dosta i od licnih preferencija, kad je presao na elektricne instrumente folk publika je bila sokirana.
jutro lijepo rekose da su Svejdani odustali od daljnjih pokusaja da ga kontaktiraju,meni je vijest bila doslono zabavnafakat wrote:
ili je on kralj svih tersova ili je u pitanju makretinski trik. Ako se uskoro ne oglasi ocekujem drustvene mreze zatrpane "Where is Bobby" fazonima.
Tebi bih prvo preporučio da poslušaš Blood On The Tracks album. Break-up album (jedan od najboljih)Niemand wrote:Sve sto sam poslusala je lily of the west, logicno nekako, i knockin on heavens door. Prva mi se svidjela, druga nikako. Pogotova jer od ove druge postoji toliko dobrih izvedbi, da ono, citajuci ovu temu naprosto ocekujes nesto vise od njega.fakat wrote:
you tell meKazu da je ta famozna trilogija beton, mislim da je negdje Dale spominjao, albumi "Bringing it All Back Home", " Highway 61 Revisited" i "Blonde on Blonde", ja bih krenuo odatle, a Dale je jos preporucio neke bootleg stvari ali ne mislim da je to najbolje za introduction. Od singlova evo neke opste stvari iz historije rocka ovako nabrzaka - pigs of war, blowing in the wind, sarah, like a rolling stone, don't think twice it's all right, lay lady lay, time ther are a changing, ..., .... Takodjer, on je prosao vise faza, pa zavisi dosta i od licnih preferencija, kad je presao na elektricne instrumente folk publika je bila sokirana.
Onako. Ne znam sta da kazem.Pomalo mi je cudno sto nisam makar na vh1 cula sta od njega, ono, bude bas svega, al eto taj bod dilan ko da bjezi od mojih usiju
![]()
A i meni je zanimljivo sto se ne javlja i mislim da ce biti zanimljivo i kad se javi.
Hvala, pregledamdale cooper wrote:
Tebi bih prvo preporučio da poslušaš Blood On The Tracks album. Break-up album (jedan od najboljih)
introspektivnih folk pjesama, dušu ubio za cigare i ove kiše.![]()
http://www.dailymotion.com/video/x4vmjl ... ylan_music
Vidi, nije bas najaktuelniji u zadnje vrijeme…on je bio pop-rock star sezdesetih, danas je 2016, neki novi klinci, nova muzika, itd.uglavnomja wrote:cuj marketinski trik![]()
![]()
covjeku je 75 godina, na vrhu svijeta je vec 50 godina, sve je uspio, sve ima, i materijalno i nematrijalno ... decenijama se ne pojavljuje u javnosti, ono samo na kasikicu ...
i sad neki marketing
ters je tezak karakter, a i ja sam blizu da njegovo i ponasanje slicnih likova (np.Kusturica) vidim vise kao ego trip i neku aroganciju nego kao neku principjelnost, ali eto mozda grijesim. Evo za tebe jedan detalj o Dylanu, da ga malo otracam - recimo nije se bas fino ponio prema zeni koja ga je bukvalno proslavila (Joan Baez), vodala ga sa sobom (Connaisseur Karlin wrote:jutro lijepo rekose da su Svejdani odustali od daljnjih pokusaja da ga kontaktiraju,meni je vijest bila doslono zabavnafakat wrote:
ili je on kralj svih tersova ili je u pitanju makretinski trik. Ako se uskoro ne oglasi ocekujem drustvene mreze zatrpane "Where is Bobby" fazonima.![]()
ne razumiem sto znaci biti kralje svih tersova,jer meni je ovakvo ponasanje prilicno negativno,a doticni stav je odlika infeirornog ekscentrizma sa mogucim dodatnim detaljima vezaih za psiho-anlalizu licnosti
Kod Dylana su važniji tekstovi pjesama nego interpretacija.Niemand wrote:Sve sto sam poslusala je lily of the west, logicno nekako, i knockin on heavens door. Prva mi se svidjela, druga nikako. Pogotova jer od ove druge postoji toliko dobrih izvedbi, da ono, citajuci ovu temu naprosto ocekujes nesto vise od njega.fakat wrote:
Onako. Ne znam sta da kazem.Pomalo mi je cudno sto nisam makar na vh1 cula sta od njega, ono, bude bas svega, al eto taj bod dilan ko da bjezi od mojih usiju
![]()
A i meni je zanimljivo sto se ne javlja i mislim da ce biti zanimljivo i kad se javi.
ispod mu casti ili mu prevelka cast?hrle1976 wrote:Izgleda nece da prihvati.
A možda mu je muka od svega toga.sunceKOtepsija wrote:ispod mu casti ili mu prevelka cast?hrle1976 wrote:Izgleda nece da prihvati.
Ima pravo ako odbije, i ja bi. A nije ni prvi sto bi odbio. Jednostavno, ja sebi nebi nikada dozvolio da postaem instuicioniran i redom bi sva priznanja odbio, da mi rodjeni roditelji je daju. Jean-Paul Sartre nikad ni jednu medalju, priznnaje ili sta vec nije prihvatio niti se pojavio na istim.sunceKOtepsija wrote:ispod mu casti ili mu prevelka cast?hrle1976 wrote:Izgleda nece da prihvati.
ko ti ovo dodje? hooker?Hakiz wrote:JLH.
Da.omar little wrote:ko ti ovo dodje? hooker?Hakiz wrote:JLH.
fakat, znam da je popularan za generaciju koja je sad 50+fakat wrote:Vidi, nije bas najaktuelniji u zadnje vrijeme…on je bio pop-rock star sezdesetih, danas je 2016, neki novi klinci, nova muzika, itd.uglavnomja wrote:cuj marketinski trik![]()
![]()
covjeku je 75 godina, na vrhu svijeta je vec 50 godina, sve je uspio, sve ima, i materijalno i nematrijalno ... decenijama se ne pojavljuje u javnosti, ono samo na kasikicu ...
i sad neki marketing
Ne znam koliko ima love ali ako se samo zahvali na nagradi i pokupi je za par dana svi cemo to zaboraviti, medjutim ako se napravi fama oko njega, ako se svi pitaju gdje je Bobi, hoce li se ipak javiti, sta misli, hoce li doci, kakav je to on lik, ko je uopste taj zafrkani Bobi.….cash flow.
ters je tezak karakter, a i ja sam blizu da njegovo i ponasanje slicnih likova (np.Kusturica) vidim vise kao ego trip i neku aroganciju nego kao neku principjelnost, ali eto mozda grijesim. Evo za tebe jedan detalj o Dylanu, da ga malo otracam - recimo nije se bas fino ponio prema zeni koja ga je bukvalno proslavila (Joan Baez), vodala ga sa sobom (Connaisseur Karlin wrote:jutro lijepo rekose da su Svejdani odustali od daljnjih pokusaja da ga kontaktiraju,meni je vijest bila doslono zabavnafakat wrote:
ili je on kralj svih tersova ili je u pitanju makretinski trik. Ako se uskoro ne oglasi ocekujem drustvene mreze zatrpane "Where is Bobby" fazonima.![]()
ne razumiem sto znaci biti kralje svih tersova,jer meni je ovakvo ponasanje prilicno negativno,a doticni stav je odlika infeirornog ekscentrizma sa mogucim dodatnim detaljima vezaih za psiho-anlalizu licnosti![]()
) dok je ona bila veca zvijezda od njega i tako se malo po malo Bobi nametnuo njenoj folk publici. Daleko da se kasnije nije pokazalo da je bio talentovan ali ipak tako je poceo put do zvijezda.
pa moda je zivio ektravagantnije u maldjim godinama,sad je djeda od 90+wolfie wrote:
Mislim da se i sam Bob Dylan cudi da je dobio tu nagradu. A mnogi imucni ljudi su i dalje boemi, nesto nisam upratio neko ekstravagantno ponasanje Bob Dylana unatoc velikom imetku.
.uglavnomja wrote:ne znam ko je koga gurao, joan boba ili obrnuto![]()
evo je pjeva dylanovu stvargarant ga je to proslavilo
ps. los snimak, ali njen glas je nesto sto se rijetko cuje
koja je sad zeza sa yt?????