Meni je glavno pitanje sta poslije izbora?
Gdje ide Republikanska partija? Sta sa ovoliko ljudi koji podrzavaju ovakvog covjeka? Kako ce se oni vratiti pod konac glasanja za dosadne Paul Ryanove i slicne? Desnicari vec par decenija iskoristavaju antivladin sentiment da bi uzburkali emocije ksenofoba, rasista, te onih koji se smatraju obespravljenima, zaboravljenima i ostavljenima na putu progresa.
Steta, ali eto volio bih vidjeti koliko bi ljudi stvarno podrzavalo Sandersa vs Trumpa, da je ovaj prvi pobijedio predizbore. Prije 6 mjeseci u anketama Sanders je mnogo bolje stajao vs Trump, nego Clinton. Bas me zanima da li bi to i dalje bilo tako. Da vidim kolika je stvarna podrska ovoj budali, a koliko je to cisto zbog toga sto ne podnose Hillary. Da vidim koliko to ima budala u ovoj zemlji.
I ovi socijalni konzervativci, izrazito religiozni...ne kontam kako mogu podrzavati ovu budalu? Frajer je ovaplocenje svega onog sto oni ne podrzavaju. Ja mislim da on cak ne bi ni birao socijalno konzervativne sudije, kao sto sada tvrdi. Kako mu mogu vjerovati?
Republikanska partija je koalicija, isto kao i Demokratska. Oni su opstali kao takvi zbog uspjesnog koaliranja socijalnih i ekonomskih konzervativaca. Ovo sto sada gledamo je totalni meltdown te stranke. Stvorili su frankenstajna i sada ga valja nunati. A sa izborom Clinton kao predsjednice se nastavlja materijal za ovakve Alex Jonese i slicne budale. Frajer trlja ruke.
GOP vec godinama opstruira rad Kongresa, opstruira rad predsjednika. Prica se o polarizovanju dvije strane, ja samo vidim jednostranu polarizaciju. Pa evo ovaj gore citat od Sean Hannitija je najbolji primjer. Cuj dosta vise backroom deals with Democrats, dosta vise kompromisa? Kakvih kompromisa? Pa taj covjek ne zna znacenje te rijeci. Kompromisi kakvi su se desavali ranije vise ne postoje. Danas ljudi poput Ted Cruza drmaju Kongresom. Frajer uziva u tome da bude omrazen i da nekome prkosi.
Takvi ljudi ne mogu voditi politiku u Americi.