Novi rat

Locked
Đinajlu

#176 Re: Novi rat

Post by Đinajlu »

:lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#177 Re: Novi rat

Post by pici »

perfekcionista1 wrote:Imam brata u Americi, rodbinu u Njemackoj ali se Allahom kunem da bjezati necu ako rata bude. Bjezanje sa bojnog polja je kukavicluk, da prepustim svoj narod lojavim usmrdjelim cetnicima a ja da suncam guzove negdje vani? Ko pobjegne Bog nek mu plati.
:thumbup: :bih:
Allah će te nagradit dženetskim hurijama
Đinajlu

#178 Re: Novi rat

Post by Đinajlu »

dezurni_ucenik wrote:
Hahahaha, pa ovo čista krađa Čavoglava.
tlr

#179 Re: Novi rat

Post by tlr »

Ja bih kao preduslov bilo kojeg početka rata insistirao da se strane prvo dogovore ko počinje rat.

Bez toga fakat nema smisla ratovati. Ponavljamo se k'o budale.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#180 Re: Novi rat

Post by pici »

TTEEEKKBBIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR :bih: :bih: :bih: :bih:
Image
Thorgerson

#181 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

Ludzak wrote:
Thorgerson wrote:Ja ti odoh majko, bosnu brani ti.

Rat 92' jesmo docekali nespremno, zato sto niko, pa ni najveci pesimisti nisu mogli vjerovati da ce do toga doci. Komsijama se vjerovalo.

Ali 92' je bila situacija da je rat vec bio u Hrvatskoj i Sloveniji.

Dakle, zamislite sada situaciju da evo Srbija napadne Hrvatsku, a mi ovdje i dalje nastavimo istim zivotom, normala. Posao, kuca, setnja, kafe, izlasci. Iznad grada kopaju i postavljaju artiljeriju, ma to je za vase dobro gradjani Sarajeva - aha ok, hvala vam. Naravno - to se nece desiti.

Nije valjda da neko ocekuje neki blitzkrieg RS-a ili Srbije, cime ce to oni uraditi, nemaju za bibera ni jedni ni drugi.

Sada imamo samo jednu vrstu hladno rata Srbije i Hrvatske, ali cisto zbog politickih poena. Jer su izbori bili u obje zemlje. Kod nas ista situacija. Pa pred svake izbore zakuhaju, svako svoj tor malo da suzbije.

I jos jedna stvar, koju ja ne kontam. Ovaj rat koliko vidim bi mi morali poceti? Dakle, evo RS provede referendum, koji je totalno nebitan. Nekakav dan slave, iskreno zaboli me neka stvar. Sad odjednom svima stalo sta se desava u tom dijelu BiH. Slucajno pred izbore. Znaci, proveli referendum i sta cemo. Puske u ruke jel i tamo ih tjerat da slave 10 januara dan RS-a ili sta? Ne kontam.

Glupost.

Postoji pravni lijek za ovo i to je put kojim treba ici.
Oni nemaju, a mi kobiva imamo za bibera?
Toliko smo natrpani tenkovima, topovima i avionima da ne znamo šta ćemo sa njima. Ameri nam zavide našoj vojnoj moći.

Aa ja...ja zaboravio... Pa mi imamo Tursku.
Pa o tome i pricam, gdje sam napisao da mi imamo. Nemamo ni mi. Zato ti kazem, ko da ratuje?

Moglo se onda ratovati, kad je Srbija drzala pod kontrolom toliku kolicinu naoruzanja.

Jebote, 21 vijek mi o ratu pricamo. Maknes se odavdje nekih 1000km ko da si u drugoj vasioni, kosmosu, planeti. Pa mi se nismo makli posljednjih 30 godina u pm. :roll:
Thorgerson

#182 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

perfekcionista1 wrote:Imam brata u Americi, rodbinu u Njemackoj ali se Allahom kunem da bjezati necu ako rata bude. Bjezanje sa bojnog polja je kukavicluk, da prepustim svoj narod lojavim usmrdjelim cetnicima a ja da suncam guzove negdje vani? Ko pobjegne Bog nek mu plati.
:thumbup:

Super, neka vas ratujte, ja odoh sa Baketom i ekipom sto dalje. :D
palermo

#183 Re: Novi rat

Post by palermo »

Thorgerson wrote:
Maknes se odavdje nekih 1000km ko da si u drugoj vasioni, kosmosu, planeti. Pa mi se nismo makli posljednjih 30 godina u pm. :roll:
Tačno, makneš se samo nekih 1000 i kusur kilometara i bahneš u Donjeck......

Jebote, kao da je svijet samo Švedska, Danska, Vrancuska, Čemerika......kao da svijet nisu i Ukrajina, Sirija, Libija, i kao da je izmišlejna vakcina protiv rata pa se imbretimo otkud sad pa on, zar jadan ne bio nisi dobio vakcinu protiv njega.....

ne zajebajite, ko želio rat u kući mu bio, ali da je nemoguć....hmmmmm
Duka Dizel

#184 Re: Novi rat

Post by Duka Dizel »

Thorgerson wrote: Jebote, 21 vijek mi o ratu pricamo. Maknes se odavdje nekih 1000km ko da si u drugoj vasioni, kosmosu, planeti. Pa mi se nismo makli posljednjih 30 godina u pm. :roll:

1991 godina

Novinar: Zbog čega se vodi ovaj rat?
Vojnik: Koliko ja kužim, ovi kao hoce da se otcjepljuju, a mi kao ne damo.

2016 godina

Novinar: Zbog čega se vodi ovaj rat?
Vojnik: Koliko ja kužim, ovi kao hoće da praznikuju 9.januara, a mi kao ne damo.
insomnia78

#185 Re: Novi rat

Post by insomnia78 »

Jah
Seyfo

#186 Re: Novi rat

Post by Seyfo »

Taj "rat" u startu nema ni glave ni repa.

Teritorije su odavno etnički homogenizirane, narod se najčešće već "razmjestio", Srbi prodali nekretnine u FBiH i preselili jal vani jal u RS, nesrbi prodali u RS; u Mostaru proces zamjene stanova istočni-zapadni Mostar odavno gotov.

Eh sad, ko bi šta htio da osvoji ili brani ratom?
Otcjepljenje? Znači npr.neko iz Sa bi trebao da gine za Banja Luku ili šta već...?
jasko_ba

#187 Re: Novi rat

Post by jasko_ba »

Svaki put kad se ove teme postave, vrijedi ponavljati: Hocemo li COD, Battlefield ili CSGO?
:lol: :roll:
realna do boli

#188 Re: Novi rat

Post by realna do boli »

Hebo vas rat...
O.K.
MI pobjedili...nema vise genocidne RS...vratili im ono sto su ONI NAMA radili...skrivamo grobnice po rudnicima..mjesamo kosti da se ne zna gdj je ko , da se dvaeset godina traze kosti najmilijih..silujemo im zene..ko ih jebe...samo im vracamo...ali
Ma jok..nismo mi takvi..mi smo merhametli...
Kraj...popaljena prazna sela..prazna Banaj Luka, Trebinje.....i sta sad...
Svijet kaze..hebe se nas..vratite dugove jos izmedju ova dva rata....ko vas hebe..hocete jos para..nema.
Ti fino ..invalid iz "onog" rata..kazes svom sinu ili unuku invalidu iz "ovog" rata..haj ti sine fino kupi neku razrusenu kucicu iznad Vrbasa..pa cemo napraviti tamo u bivsov RS vikendicu. MI smo se borili da smo svoji na svom...a on kaze..babo..ja nema ruke, noge...valja prvo OVU kucu obnoviti..nema nas dovoljno......nemam za pelene, za invalidna kolica...nema veze sine..MI smo sada napravili drzavu, u dugovima do guse, bez kuca, puteva, fabrika......za nase pra, pra, pra unuke..ko ih hebe....
I tako za par godina..opet..sve ponovo....
SmokingMan

#189 Re: Novi rat

Post by SmokingMan »

Niko nije voljan ratovati,pogledajte omladine po gradu,zaajebavaju se lagano,pichici nikada bolji. :D
dezurni_ucenik

#190 Re: Novi rat

Post by dezurni_ucenik »

Kakav crni rat niko za kifle nema. Nego mene zanima sta ce tek raditi za dvije godine, kakva li ce tada biti retorika?
Thorgerson

#191 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

palermo wrote:
Thorgerson wrote:
Maknes se odavdje nekih 1000km ko da si u drugoj vasioni, kosmosu, planeti. Pa mi se nismo makli posljednjih 30 godina u pm. :roll:
Tačno, makneš se samo nekih 1000 i kusur kilometara i bahneš u Donjeck......

Jebote, kao da je svijet samo Švedska, Danska, Vrancuska, Čemerika......kao da svijet nisu i Ukrajina, Sirija, Libija, i kao da je izmišlejna vakcina protiv rata pa se imbretimo otkud sad pa on, zar jadan ne bio nisi dobio vakcinu protiv njega.....

ne zajebajite, ko želio rat u kući mu bio, ali da je nemoguć....hmmmmm
Pa nista nije nemoguce, mislim...ali da li je realno da sada bude rat ovdje? Ja mislim da nije.

To nikome ne bi odgovaralo, niti bi se ista rijesilo. Cemu rat i za sta? Rat u jugi je dosta stvari rijesio. Razjebala se Juga sto je i odgovaralo Evropi, takva zemlja im jednostavno nije trebala. I vecina drzava je rijesila svoje pitanje, Hrvati svoje, Srbija svoje, Kosovo dobilo svoj komad, CG svoj.

Cemu sad novi rat? Da se RS odvoji? Iskreno, meni je glupost ratovati za to. Ako bi se to i desilo, ako bi se to i moralo desiti kako i sta mi tu da uradimo? Bosnjaka i Hrvata u RS haman i nema. Tamo je sve uredjeno i postavljeno za Srbe, ratom je taj prostor ociscen. Oni ljudi koji su pobjegli, 99% im ne pada na um da se tamo vrate.

Ja znam sigurno preko 10 ak ljudi koji su Istočne Bosne i zive u dijaspori i kuce su napravili, stanove kupili, sta mislis gdje? Pa naravno, u Sarajevu. MIslis da je neko zeljan da se vrati na svoje ognjiste i da vraca krvave uspomene na ono sto im je uradjeno. Vjeruj mi da nije. A takvih ljudi je na hiljade i hiljade.

Nama su svima puna usta Bosne, a koliko je evo srednjoskolaca, studenata otislo u Banja Luku, otislo u Trebinje, Prijedor itd. Da se druze, razmjenjuju iskustva.

Bolan mi smo dvije drzave u jednoj. I to je tako. Nazalost, ali je tako. I sad ja bih sutra trebao da ratujem i da puskom ubjedjujem srbina iz Banja Luke da je bosanac i da su mu ljiljani zastava. Iskreno, meni se taj nacin ubjedjivanja ne svidja, niti bih zelio da nekoga puskom u nesto moram ubjedjivati.

O tome se trebalo razmisljati 95' kad je ova drzava podijeljena. Ionako smo prozivili krvoprolice, pa mogli smo jos vala. Bolje da smo isli do kraja, nego sto smo dobili "cjelovitu" Bosnu. Cjelovitu na papiru. Realnost je totalno drugacija.
palermo

#192 Re: Novi rat

Post by palermo »

Thorgerson wrote: Pa nista nije nemoguce, mislim...ali da li je realno da sada bude rat ovdje? Ja mislim da nije.

To nikome ne bi odgovaralo, niti bi se ista rijesilo. Cemu rat i za sta? Rat u jugi je dosta stvari rijesio. Razjebala se Juga sto je i odgovaralo Evropi, takva zemlja im jednostavno nije trebala. I vecina drzava je rijesila svoje pitanje, Hrvati svoje, Srbija svoje, Kosovo dobilo svoj komad, CG svoj.

Cemu sad novi rat? Da se RS odvoji? Iskreno, meni je glupost ratovati za to. Ako bi se to i desilo, ako bi se to i moralo desiti kako i sta mi tu da uradimo? Bosnjaka i Hrvata u RS haman i nema. Tamo je sve uredjeno i postavljeno za Srbe, ratom je taj prostor ociscen. Oni ljudi koji su pobjegli, 99% im ne pada na um da se tamo vrate.

Ja znam sigurno preko 10 ak ljudi koji su Istočne Bosne i zive u dijaspori i kuce su napravili, stanove kupili, sta mislis gdje? Pa naravno, u Sarajevu. MIslis da je neko zeljan da se vrati na svoje ognjiste i da vraca krvave uspomene na ono sto im je uradjeno. Vjeruj mi da nije. A takvih ljudi je na hiljade i hiljade.

Nama su svima puna usta Bosne, a koliko je evo srednjoskolaca, studenata otislo u Banja Luku, otislo u Trebinje, Prijedor itd. Da se druze, razmjenjuju iskustva.

Bolan mi smo dvije drzave u jednoj. I to je tako. Nazalost, ali je tako. I sad ja bih sutra trebao da ratujem i da puskom ubjedjujem srbina iz Banja Luke da je bosanac i da su mu ljiljani zastava. Iskreno, meni se taj nacin ubjedjivanja ne svidja, niti bih zelio da nekoga puskom u nesto moram ubjedjivati.

O tome se trebalo razmisljati 95' kad je ova drzava podijeljena. Ionako smo prozivili krvoprolice, pa mogli smo jos vala. Bolje da smo isli do kraja, nego sto smo dobili "cjelovitu" Bosnu. Cjelovitu na papiru. Realnost je totalno drugacija.
Da ne ulazimo previše u diskusiju. Ti trebaš napisati, ja neću ratovati, nema mi smisla i ok.

To naravno ne znači da ne postoje oni koji nalaze smisao u borbi za očuvanje cjelovite Bosne i Hercegovine. Pa makar morali zbog toga uzeti pušku u ruke.
seln

#193 Re: Novi rat

Post by seln »

PM72 wrote:Ma šuti,maloprije ostadoh bez "Wireless"-a.Sav se preznojih i pomislih.Gluho bilo, da ovi naši internet ratnici i dijasporci u sred bosanske Oluje ostanu bez konekcije.Tobe jarabi-kako bi nastavili do Drine?Stali bi svi tenkići,brodići,aviončići...
A zamisli tek kako je onima koji su ratovali 4 godine, a danas zive od plodova zemlje pete klase negdje ne obroncima Konjuha, a nemaju cak ni internet (jer ga ne mogu platiti)... pa tako nemaju ni sansu da nam podijele svoje mudroseranje iz 1001 bitke, sa svih mogucih frontova u BiH, niti da nam se nametnu kao vojni autoriteti.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#194 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

Historija je uciteljica zivota. Svi koji mislite da je rat nemoguc, i da se nema sa cim(prije svih Srbija) ratovati, razmislite. Koliko god Srbija nemala i bila slaba, isto je stanje i kod nas.To znaci da je Srbija jaca u svakom pogledu od BiH, plus domaci izdajnici.

Geopolitika trenutna im ne ide na ruku, pa velikosrbi cekaju povoljnu priliku. Ko ceka, taj i doceka. Zato stalno pricaju o raspadu EU, NATO-a, BRICS, propasti Amerike, usponu Rusije i nekakvim savezima sa super Kinom.

Odrzavaju tenzije i drze narod spremnim, da ga mobilisu i okrenu u smjeru ostvarenja ideje Velike Srbije.
Planuce BiH, Sandzak, Kosovo, Presevska dolina, Makedonija, a vrlo lako i Crna Gora. Velika Srbija ce biti velika onoliko koliko im dopustimo. Jos jedna srpska buna je sve izvjesnija.

Mala i slaba Srbija znaci miran Balkan. Jaka Srbija znaci sukobi, napetost, svadja, kriza, rat, stradanje, razaranje, izbjeglice.

Ne zavaravajte se, i ne opustajte. Budite spremni koliko mozete. Srbija je zlo.
Seyfo

#195 Re: Novi rat

Post by Seyfo »

realna do boli wrote:Hebo vas rat...
O.K.
MI pobjedili...nema vise genocidne RS...vratili im ono sto su ONI NAMA radili...skrivamo grobnice po rudnicima..mjesamo kosti da se ne zna gdj je ko , da se dvaeset godina traze kosti najmilijih..silujemo im zene..ko ih jebe...samo im vracamo...ali
Ma jok..nismo mi takvi..mi smo merhametli...
Kraj...popaljena prazna sela..prazna Banaj Luka, Trebinje.....i sta sad...
Svijet kaze..hebe se nas..vratite dugove jos izmedju ova dva rata....ko vas hebe..hocete jos para..nema.
Ti fino ..invalid iz "onog" rata..kazes svom sinu ili unuku invalidu iz "ovog" rata..haj ti sine fino kupi neku razrusenu kucicu iznad Vrbasa..pa cemo napraviti tamo u bivsov RS vikendicu. MI smo se borili da smo svoji na svom...a on kaze..babo..ja nema ruke, noge...valja prvo OVU kucu obnoviti..nema nas dovoljno......nemam za pelene, za invalidna kolica...nema veze sine..MI smo sada napravili drzavu, u dugovima do guse, bez kuca, puteva, fabrika......za nase pra, pra, pra unuke..ko ih hebe....
I tako za par godina..opet..sve ponovo....
Sve ovo hipotetički što si napisao već postoji u istočnom dijelu RS-a. Protjerali/pobili narod, ostao prazan prostor iz kojeg glavom bez obzira bježe i Srbi. Manja mjesta, poput Žepe, Foče, uskoro će ličiti na Černobil danas
realna do boli

#196 Re: Novi rat

Post by realna do boli »

palermo wrote:
Da ne ulazimo previše u diskusiju. Ti trebaš napisati, ja neću ratovati, nema mi smisla i ok.

To naravno ne znači da ne postoje oni koji nalaze smisao u borbi za očuvanje cjelovite Bosne i Hercegovine. Pa makar morali zbog toga uzeti pušku u ruke.
Hajde mi moli te pokusaj realno opisti tvoje zelje i ocekivanja u BiH poslije "ovog" rata...relano...sta bi ti radio..godinu..dvije..deset u polupraznoj razrusenoj drzavi...sta bi rekao svom sinu. Borio si se za TVOJU drzavu...pokazi mi 1/1 gdje to pise da je to samo TVOJA drzava...a da su svi drugi tu samo da se zajebavaju...
Svaki se rat zavrsi za stolm..mozda se opet razocaras, i opet budes morao svog sina uciti kako tamo neki hoce da ti uzmu drzavu, jer su u jedmo razdoblju tu zivjeli, napravili sranje, pa sad eto, tamoneki hoce nazad na svoja prastoljetna ognjista...bolje odmah uci svoje unuke kako se drzi pusa...zlu ne trebalo...
dust in the wind

#197 Re: Novi rat

Post by dust in the wind »

seln wrote:
PM72 wrote:Ma šuti,maloprije ostadoh bez "Wireless"-a.Sav se preznojih i pomislih.Gluho bilo, da ovi naši internet ratnici i dijasporci u sred bosanske Oluje ostanu bez konekcije.Tobe jarabi-kako bi nastavili do Drine?Stali bi svi tenkići,brodići,aviončići...
A zamisli tek kako je onima koji su ratovali 4 godine, a danas zive od plodova zemlje pete klase negdje ne obroncima Konjuha, a nemaju cak ni internet (jer ga ne mogu platiti)... pa tako nemaju ni sansu da nam podijele svoje mudroseranje iz 1001 bitke, sa svih mogucih frontova u BiH, niti da nam se nametnu kao vojni autoriteti.
:thumbup: :thumbup:

rat ovdje odavno traje....samo je viralni.heheh. a ovi internet vojnici će pomisliti da je tako i u stvarnom ratu. ali zajebat će se.
LionKing

#198 Re: Novi rat

Post by LionKing »

palermo wrote:
Thorgerson wrote: Pa nista nije nemoguce, mislim...ali da li je realno da sada bude rat ovdje? Ja mislim da nije.

A mozemol mi kojima se ne ratuje uzet puske pa vas koji bi da ratujete izrokat, nebitno koje ste nacije i vjere?
radostan dan

#199 Re: Novi rat

Post by radostan dan »

SmokingMan wrote:Niko nije voljan ratovati,pogledajte omladine po gradu,zaajebavaju se lagano,pichici nikada bolji. :D
pičići su vazda pred rat -najbolji i najljepši-...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#200 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

Koliko i ratni huskaci, jednako me nerviraju i zenturace trenutno u modi «Ne dam im djecu». Kp ti brani, zeno, da uzmes djecu i ides? To stalno prljavo podmetanje djece u svaki kontekst od cuka do rata je ljigavo. Cuvajte djecu u intimi svog doma, ne masite sa njima
Locked