Dzeparosi - Kako ih se rijesiti?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Stari_Jarac

#176 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Stari_Jarac »

Dozer wrote:Neeeee, nisi me shvatio :D

Ja kazem kako bi trebalo biti, kao i sta uzrokuje sta dalje. Nisam rekao da sam ja odustao od svog plana i programa :D
U potpunosti te podržavam prijatelju ali nažalost mi živimo u demokratiji i bojim se da će ukoliko ti uzmeš pravdu u svoje ruke, policija i sudstvo odjednom postati vrlo ažurni i efikasni i preko noći te osuditi i naći ti prazno mjesto u buksi :cry:
O'zone
Globalni moderator

#177 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by O'zone »

Nekad imam osjećaj da i tužilaštvo i policija rade na principu da im neko drugi riješi problem.

Evo recimo deseti put hapse džeparoša ili uličnog razbojnika...policija već zna koga traži i gdje da ga traži ni sam kriminalac se više ne krije, boli ga kurac, ništa mu ne mogu...uhapse ga, nazovu tužioca koji izgleda kaže "Opet on?! Ma on ti je nepopravljiv jbaji ga..uzmi izjavu i pusti ga, neko će ga već srediti" i policija uzme izjavu i pusti ga i tu dođemo do @Dozera ili nekog sličnog na koga će ova desetinama puta privođena budala da naleti i da bude ohlađena.

Policija će da odahne kao i tužilaštvo jer sad imaju jednostavan slučaj i "popravljivog prijestupnika" uhapsit će lika kojem je pukao film, održat će suđenje, zviznut mu par godina robije i ponosno izaći ispred kamera da kažu kako policijski i pravosudni organi u ovoj državi rade punom parom i u interesu građana te da je sigurnosna situacija sad bolja nego prije jer je još jedan "prijestupnik" iza rešetaka....

Neko moje razmišljanje....
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#178 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Jimmy McNulty »

Dozer sretno :D

Podsjetio si me na mog komšiju kome je tako jednom jednostavno prekipjelo i jednu noć je napravio show :lol: I on isto boluje od PTSP-a, kao klinju su ga poslali u rat 4 godine, sva ratišta je iskusio ali čovjek je samo takav ost'o :thumbup: Elem da skratim, ima on garažu i u garaži svega jer je kamiondžija (napustio policiju ko i ti), ovamo mu bolja para bila i 3-4 puta su njemu obijali tu garažu, praznili je, on vazda prijavljivao policiji ali nikad ništa. I zadnji put kad se desilo da mu kradu uhvati dvojicu kretenčića iz naselja, savlada ih dok si reko keks, zaveze ih užetom za radijator, u ruke karburator i auspuh od golfa dvice i cijelu noć im je bubrege odvaljivo, kaže on sam svaki sat sam samo uzeo pauzu 5 min da zapalim :D ujutro nazvo policiju i sam se predo, drotovi bili neki njegovi stari jarani sredili su nekako da bude da su se sami povrijeđivali cijelu noć i još su oni finiširali sve to u stanici. Epilog toga je da jedan više nikad ništa nije ukro, vjeri se momak posvetio :-) a drugi je pogin'o nekad kasnije dok je krao bakar pod naponom u trafo stanici. :mrgreen:

Kretene treba marisat, nema tu puno priče. Nikakve institucije, ljudska prava i bla bla bla. Kad odlučiš bit govno i kriminalac ti si se svojih ljudskih prava odrek'o i budi spreman snosit posljedice.

Isto tako jedan lik iz naselja je sa drugom dvojicom imao klošara, nešto su ga bili prebili jer im se usprotivio. Doduše nije ni on najbistriji ali je za njih svetac... zvao policiju i baš sam bio tad kad se to desilo, došli policajci i rekli mu mi ih džaba hapsimo, jedan maloljetan, drugi god dana stariji a već smo ih oko 20 puta priveli, kaže kad ti budu prolazili kraj kuće namami ih u avliji, radi šta ti volja i nazovi nas. Kad dođemo reci da su te napali, i tebe i djecu i ženu i miran si. Tako se fakat i desilo poslije par dana, namamio ih i palicom ih izmariso, došla policija i zajedno ih iscipelarili. Ne znam, da meni neko ukrade a znam ko je tukao bih ga sve dok mogu, jebo i uslovnu kaznu.
Dozer

#179 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Dozer »

Mah... Lako cemo s murijom. Samo da ih nadjem prvo ;)
Tito_i_Partija

#180 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Tito_i_Partija »

O'zone wrote:Nekad imam osjećaj da i tužilaštvo i policija rade na principu da im neko drugi riješi problem.

Evo recimo deseti put hapse džeparoša ili uličnog razbojnika...policija već zna koga traži i gdje da ga traži ni sam kriminalac se više ne krije, boli ga kurac, ništa mu ne mogu...uhapse ga, nazovu tužioca koji izgleda kaže "Opet on?! Ma on ti je nepopravljiv jbaji ga..uzmi izjavu i pusti ga, neko će ga već srediti" i policija uzme izjavu i pusti ga i tu dođemo do @Dozera ili nekog sličnog na koga će ova desetinama puta privođena budala da naleti i da bude ohlađena.

Policija će da odahne kao i tužilaštvo jer sad imaju jednostavan slučaj i "popravljivog prijestupnika" uhapsit će lika kojem je pukao film, održat će suđenje, zviznut mu par godina robije i ponosno izaći ispred kamera da kažu kako policijski i pravosudni organi u ovoj državi rade punom parom i u interesu građana te da je sigurnosna situacija sad bolja nego prije jer je još jedan "prijestupnik" iza rešetaka....

Neko moje razmišljanje....
Nije samo tvoje. :thumbup:

Zato mi ne idu u glavu ove replike tipa "prijavi policiji". Kome ba da prijavim?! Moras fakat bit' s Marsa da ne kontas da ih jednostavno boli ona stvar za tebe i tvojom prijavom, i da od toga nema nikakvog hajra osim ako ti je babo dobro stranacki povezan da to pogura "iznutra".

Ne, nego samo udri...doci ce pameti brze nego sto si rek'o "keks". :-D
muha_sa

#181 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by muha_sa »

Dozer wrote:
muha_sa wrote:
Dozer wrote:I upravo zato njima treba praviti ceke, bacati im "mamce", a onda lagano koljena, zglobovi, vilice, rebra... Svaki sljedeci put bi i te kako razmislili da nije opet neka navlakusa ;)
Ako bi uopste bili sposobni za "sljedeci put"...
upalil klošar mobitel :?
Ne. :-)

Usput, ljudi, da znate - postoje free sigurnosne aplikacije za Android koje se ne mogu ukinuti ni Hard Reset opcijom, tj. vracanjem na fabricke postavke. Ostaju potpuno funkcionalne u mobitelu cak i nakon toga (sto svi ovi koji klepe mobitele urade) i mogu se deinstalirati samo uz sifru koju ste vi sami postavili, a uredno salju sve podatke koje ste im zadali da salju, od cega je GPS lokacija najbitnija.
S takvom apikacijom na mobitelu lopov moze samo baciti mobitel jer mu je totalno neupotrebljiv.

Ovo nije dobro samo za pronalazenje ukradenog/izgubljenog telefona, nego i za nadzor djece ;)
moj sin nešto instalirAo--ako zijani mobitel da meni dolazi obavijest ako ga ko i kad ukljuci

prodao mobitel, al nije ukino tu aplikaciju--malo malo dodje mi obavjest da je mobitel tu i tu i da mu je broj taj i taj :lol: :lol:

velim mu--de ba zovi momka i reci mu da ono ukine--pomahnitat cu od poruka
Alternativac1

#182 Re: Dzeparosi - Kako ih se rijesiti?

Post by Alternativac1 »

Od kad mi se mota ideja po glavi...
Napraviti recimo jedan odred za prevaspitavanje, gdje bi par, starijih, iskusnijih prenijeli znanje i tehnike na nas mlade.. naći jedno 150-200 tih mladih istomišljenika i dobro ih istrenirati, i zadužiti ih da prevaspitavaju kriminalace i šljam, se dok ne postanu umiljate mace... :)
super_bayern

#183 Re: Dzeparosi - Kako ih se rijesiti?

Post by super_bayern »

Alternativac1 wrote:Od kad mi se mota ideja po glavi...
Napraviti recimo jedan odred za prevaspitavanje, gdje bi par, starijih, iskusnijih prenijeli znanje i tehnike na nas mlade.. naći jedno 150-200 tih mladih istomišljenika i dobro ih istrenirati, i zadužiti ih da prevaspitavaju kriminalace i šljam, se dok ne postanu umiljate mace... :)
I nazvati ih "Ljiljan versus..."
nesto po uzoru na ove mudonje:
Alternativac1

#184 Re: Dzeparosi - Kako ih se rijesiti?

Post by Alternativac1 »

super_bayern wrote:
Alternativac1 wrote:Od kad mi se mota ideja po glavi...
I nazvati ih "Ljiljan versus..."
nesto po uzoru na ove mudonje:

Ne bih takvo nešto...
Prvo prevaspitavanjee bi se trebalo vršiti u tišini, a ne snimat kamerom i eksponirat se... :D
Drugo, pustio bih ljude da piju alkohol u parkovima dok god se ponašaju normalno...
Treće pošto bi to bio multi-kulti odred ne bi bilo ok da u nazivu ima neke vjerske-etničke konotacije...
Možda bi ljepši naziv bio "Common sense versus..."
KB9

#185 Re: Dzeparosi - Kako ih se rijesiti?

Post by KB9 »

rusi haman za svaki problem imaju civile koji isti zavrsavaju uz snimljene klipove :lol:
Dozer

#186 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Dozer »

muha_sa wrote: moj sin nešto instalirAo--ako zijani mobitel da meni dolazi obavijest ako ga ko i kad ukljuci

prodao mobitel, al nije ukino tu aplikaciju--malo malo dodje mi obavjest da je mobitel tu i tu i da mu je broj taj i taj :lol: :lol:

Eh, sad postoje i one koje s brojem kartice u telefonu salju i GPS koordinate. Taj je u ovom mom telefonu ;)
Samo, jos ga ne upalise :-x
guidoski

#187 Re: Dzeparosi - Kako ih se rijesiti?

Post by guidoski »

Dzeparosi v2.0: pripadnica romske nacionalne manjine obucena u tradicionalnu islamsku zensku nosnju, u narodu poznatiju kao hidzab! I operise!

Image
stakasa

#188 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by stakasa »

Dozer wrote:
muha_sa wrote: moj sin nešto instalirAo--ako zijani mobitel da meni dolazi obavijest ako ga ko i kad ukljuci

Eh, sad postoje i one koje s brojem kartice u telefonu salju i GPS koordinate. Taj je u ovom mom telefonu ;)
Mozda prate forum :D
Dozer

#189 Re: Dzeparosi - Kako ih se rijesiti?

Post by Dozer »

Neka prate. Onda treba i da znaju da ce se sve aktivirati cim se telefon upali, pa cak i kada ga upali onaj kome ga prodaju. Ukoliko tad nista ne posalje, onda ce poslati kad se stavi novi SIM ;)
sunceKOtepsija

#190 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by sunceKOtepsija »

Dozer wrote:

mozda su prevazisli zastitu? a i ako nisu sta ako mob ode u sloveniju, austriju, australiju?
Filter

#191 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Filter »

Dozer wrote: Eh, sad postoje i one koje s brojem kartice u telefonu salju i GPS koordinate. Taj je u ovom mom telefonu ;)

koji je tel. u pitanju?
Dozer

#192 Re: Dzeparosi - Kako ih se rijesiti?

Post by Dozer »

Samsung. Neki ;)
sunceKOtepsija wrote: mozda su prevazisli zastitu? a i ako nisu sta ako mob ode u sloveniju, austriju, australiju?
Nije bitan telefon uopste. Ionako ce zavrsiti onako kako rekoh na pocetku ;)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#193 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by un1ted »

Dozer wrote:

Mozda su ga i upalili, samo bez kartice, ili konekcije na internet. Ako su pametnij, odradili su novi sistem i mozes "mahat usima". Jedino ako imas veze u telekomu pokusat preko IMEI broja.
Filter

#194 Re: Dzeparosi - Kako ih se rijesiti?

Post by Filter »

Dozer wrote:Samsung. Neki ;)
kontam te ba da nije do telefona, nego te pitam zato sto sam i ja bio u istoj situaciji.
i mojoj su kcerki mahnuli telefon u tramvaju. sifra, zastita od brisanja, reinstaliranja, lociranje, folovigolovi... i taraba.
telefon je mahnut nekad u maju (ako se dobro sjecam) i od tada nikad nije prijavio da je bio upaljen. niti ce prijaviti, jer se sve moze obrisati i promijeniti, osim fizicki nalijepljenog serijskog broja.
nekad poslije sam naletio na slican ili taj telefon na piku i trazio sam od tipa, jer sam musterija da mi posalje sliku serijskog broja... lik obrisao profil u roku od sat vremena.
Filter

#195 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Filter »

un1ted wrote: Mozda su ga i upalili, samo bez kartice, ili konekcije na internet. Ako su pametnij, odradili su novi sistem i mozes "mahat usima". Jedino ako imas veze u telekomu pokusat preko IMEI broja.

imas legalne softwere za mijenjanje IMEI broja, nije neka nauka
Dozer

#196 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Dozer »

un1ted wrote:
Dozer wrote:

Mozda su ga i upalili, samo bez kartice, ili konekcije na internet. Ako su pametnij, odradili su novi sistem i mozes "mahat usima". Jedino ako imas veze u telekomu pokusat preko IMEI broja.
Sumnjam da imaju toliko znanja i vremena da se bakcu.
A novi sistem ne znaci nista jer anti-theft na njemu je kao sistemska aplikacija i reset ga ne brise ;)
apsidejzi

#197 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by apsidejzi »

Dozer wrote:Sumnjam da imaju toliko znanja i vremena da se bakcu.
A novi sistem ne znaci nista jer anti-theft na njemu je kao sistemska aplikacija i reset ga ne brise ;)
Ne bih da te razocaran ali ako je tvoj telefon toliko dobro zasticen da mu ne mogu prici onda ce on najvjerovatnije zavrsiti u rezervnim dijelovima. Taj koji je ukrao mobitel NIJE onaj koji ce ga upalit. On je dobio 20-30 KM od preprodavaca za taj telefon i vratio se u tramvaj da trazi nove. Onaj ko je kupio telefon ce mu probati prici bez sim kartice i interneta. Ako uspije resetovace ga i obrisati sve instalirane programe ukljucujuci i tvoje sigurnosne programe. Ako ne uspije rastavice ga u dijelove. Uvijek moze vratiti onih 30tak maraka kroz bateriju, rezervni ekran i sl.

SOrry bro. Bio sam u takvoj poziciji. Jos ga ljudi ukljucili i signal dosao sa pijace, a signal nikada ne pokazuje tacnu koordinatu nego podrucje gdje se telefon najvjerovatnije nalazi. Na pijaci imas najmanje 10 prodavaca, a ne mozes im nista jer ce svako reci da nije kupio telefon od lopova kad su mu donosili. Ono, donijeli mu telefon, on skontao da je ukraden i nije kupio od njih te oni otisli dalje sa telefonom.

Stas... Imaju razradjen sistem i ti nisi prvi koji ima taj antitheft sistem i nisi prvi koji ih trazi. Uracunato je to u jednacinu. Daj Boze da ga nadjes ali ja sam veoma veoma skeptican...
Dozer

#198 Re: Dzeparosi - Kako ih se rijesiti?

Post by Dozer »

Sve znam. Ali, i ne igra mi ulogu. Ionako cu ih naci jer znam kako izgledaju.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#199 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by un1ted »

Dozer wrote:jer anti-theft na njemu je kao sistemska aplikacija i reset ga ne brise ;)
Da li si siguran u ovo? Moze li vise informacija koja je to aplikacija? Cisto sumnjam da postoji nesto sto radi i nakon sto odradis sistem nanovo (ne samo fabricki reset). Ustvari siguran sam da ne postoji, barem za android.
Dozer

#200 Re: Dzeparosi - Kako ih se rijesiti?

Post by Dozer »

Za sistem nanovo - ne znam, nisam nikad testirao. Za hard reset - postoji. S tim da mob mora biti rootan. https://play.google.com/store/apps/deta ... ndroidlost
Post Reply