O'zone wrote:Izvini ali.....ogroman broj ljudi posebno po centrima hoda onako, ruke na guzicu, malo se uđe, opipa, nešto i isproba, neki malo više prcaju neki manje al to je u par deka.
E sad ti si ušao i pitaš čemu mrk pogled? Samo zamisli koji si ti danas sa tom rečenicom koji je ušao u radnju. Znam ja da to nije opravdanje ali pokušaj barem malo razumjeti. Iskustvo govori da od razgledača ima najmanje koristi, ljudi traže mjesto gdje će ubijati vrijeme dok čekaju nešto negdje pa onda se hoda po radnjama.
Ovo sad kad govorim za sebe. Kada mi nešto treba obično znam gdje ću tražiti, kad uđem i pozdravim trgovca kažem mu šta mi treba. Ako nema ćao ako ima kupuj. Ako me cijena zanima naglasim da me samo cijena interesuje. E sad nisu svi kao ja. Jbga znam ljudi koji idu u salone automobila i isprobavaju,traže probne vožnje, pitaju za predračun, opcije,etc a nisu još ni biciklo otplatili. Fetiš neki ili šta već.
Poslato sa radnog mjesta...
Ja volim gadžete. I na internetu svašta vidim. Pa onda krenem po prodavnicama da vidim šta od tog ima kod nas. Nešto bih i kupio. Ali, vidim da ništa nema. Ili da ono šta ima u jednj prodavnici ima u svim ostalim. A ono šta nema u toj jednoj, nema ni u jednoj drugoj.
Tako da uđem da razgledam i da kupim ako naiđem na nešto interesantno. Ne znam šta bih kupio, ako nema ništa interesantno, neću ni kupiti, ako ima, kupiću.
Tako da ti imaš jedan ugao gledanja, ja drugi. I obojica smo u pravu.
Ali, nije mi najgore to što mi prodavac nešto nudi. Najgore mi je kada uđem u radnju da kupim šta hoću, toga u radnji nema, a onda me počnu ubjeđivati da kupim nešto drugo. Kao da ne znam šta mi treba, oni znaju bolje od mene. To kao ono, ja znam šta želim ali ne znam šta mi stvarno treba pa će mi prodavac to reći. Hau jes no.