Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
The BEN10

#176 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by The BEN10 »

pustopoljina wrote:
The BEN10 wrote:A odakle bi neko mogao znati šta se sve iza kulisa dešava!?
To je isto ko da se ja čudim kako ti veze nemaš šta se sve dešava u području meni bliskom.
a valjda nisi nikad u zivotu radio, sta li?
pa citav smisao prodaje da ti proda i sta ti treba i sta ti ne treba. profit i samo profit.
u apoteku kad udjes sa receptom, posao joj je da ti ponudi i jos par stvari bez recepta, na kojima se cak ostvaruje i veci prihod.
:-) :-) :-)
Bljedoliki, frustracije liječi negdje drugdje! Radim druge, da ne kažem gospodske vrste posla, i pojma nemam šta raja devera u trgovačkom sektoru, kao ni more drugih.
Tako da, vjerovao ili ne, nemam blage veze na koje sve načine gazde maltretiraju vozače viljuškara, armirače, bauštelce i ostalo. :lol:
Hakiz

#177 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Hakiz »

O'zone wrote:Izvini ali.....ogroman broj ljudi posebno po centrima hoda onako, ruke na guzicu, malo se uđe, opipa, nešto i isproba, neki malo više prcaju neki manje al to je u par deka.

E sad ti si ušao i pitaš čemu mrk pogled? Samo zamisli koji si ti danas sa tom rečenicom koji je ušao u radnju. Znam ja da to nije opravdanje ali pokušaj barem malo razumjeti. Iskustvo govori da od razgledača ima najmanje koristi, ljudi traže mjesto gdje će ubijati vrijeme dok čekaju nešto negdje pa onda se hoda po radnjama.

Ovo sad kad govorim za sebe. Kada mi nešto treba obično znam gdje ću tražiti, kad uđem i pozdravim trgovca kažem mu šta mi treba. Ako nema ćao ako ima kupuj. Ako me cijena zanima naglasim da me samo cijena interesuje. E sad nisu svi kao ja. Jbga znam ljudi koji idu u salone automobila i isprobavaju,traže probne vožnje, pitaju za predračun, opcije,etc a nisu još ni biciklo otplatili. Fetiš neki ili šta već.

Poslato sa radnog mjesta...
Ja volim gadžete. I na internetu svašta vidim. Pa onda krenem po prodavnicama da vidim šta od tog ima kod nas. Nešto bih i kupio. Ali, vidim da ništa nema. Ili da ono šta ima u jednj prodavnici ima u svim ostalim. A ono šta nema u toj jednoj, nema ni u jednoj drugoj.

Tako da uđem da razgledam i da kupim ako naiđem na nešto interesantno. Ne znam šta bih kupio, ako nema ništa interesantno, neću ni kupiti, ako ima, kupiću.

Tako da ti imaš jedan ugao gledanja, ja drugi. I obojica smo u pravu.

Ali, nije mi najgore to što mi prodavac nešto nudi. Najgore mi je kada uđem u radnju da kupim šta hoću, toga u radnji nema, a onda me počnu ubjeđivati da kupim nešto drugo. Kao da ne znam šta mi treba, oni znaju bolje od mene. To kao ono, ja znam šta želim ali ne znam šta mi stvarno treba pa će mi prodavac to reći. Hau jes no.
Last edited by Hakiz on 07/09/2016 16:01, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#178 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by O'zone »

Slažem se @Hakiz.

pustopoljina

#179 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by pustopoljina »

The BEN10 wrote:
pustopoljina wrote:
The BEN10 wrote:A odakle bi neko mogao znati šta se sve iza kulisa dešava!?
To je isto ko da se ja čudim kako ti veze nemaš šta se sve dešava u području meni bliskom.
a valjda nisi nikad u zivotu radio, sta li?
pa citav smisao prodaje da ti proda i sta ti treba i sta ti ne treba. profit i samo profit.
u apoteku kad udjes sa receptom, posao joj je da ti ponudi i jos par stvari bez recepta, na kojima se cak ostvaruje i veci prihod.
:-) :-) :-)
Bljedoliki, frustracije liječi negdje drugdje! Radim druge, da ne kažem gospodske vrste posla, i pojma nemam šta raja devera u trgovačkom sektoru, kao ni more drugih.
Tako da, vjerovao ili ne, nemam blage veze na koje sve načine gazde maltretiraju vozače viljuškara, armirače, bauštelce i ostalo. :lol:
radis ti sipak, a kamoli gospodski posao. ti najvjerovatnije jos studiras i ne financiras se sam. da si ikakav studentski poslic radio, znao bi za te stvari.
trgovce...pa armirace....
stakasa

#180 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by stakasa »

O'zone wrote:
NeenaSa wrote:
The BEN10 wrote:
Ovo bi kažnjavao sa 10% od plate. Mora se jesti, gladan čovjek nije svoj (govorim po sebi) al kad naruči čevape, burek ili bilo šta drugo oporog mirisa posebno u zatvorenom, slaboventiliranom prostoru...ma daaaaaaaj. Nit možeš izračit, nit možeš progovorit (svi hoće izgleda sa više luka) nit možeš ruke oprat da se izgubi miris roštilja.

Jedem u radnji, ali nikad nisam naručio ništa što ima jak i odbojan miris. Razni sendvići, pizze, od pita sirnica ili krompir (nekad se osjeti povuče od bureka :mrgreen: ) i tako nešto neutralno. Doduše nije neki izbor ali enmam gdje jesti sogan dolmu ni japrak a nemam pauze tako da se moram snalaziti.

I nećeš vjerovat najveća gužva je kad sjedeš da jedeš :lol: nikoga nema sat-dva ali samo zagrizi obrok...gotovo je...puna radnja :lol: ...bruku puta se ohladi i odrveni pa baciš, nekad pojedeš i hladno, zavisi koliko si gladan.
Koliko si na forumu slao bi zenu da ti ulazi svaki put kad vidim da si primako sirnicu ustima :D
O'zone
Globalni moderator

#181 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by O'zone »

[emoji28][emoji10][emoji14]

The BEN10

#182 Re: RE: Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by The BEN10 »

pustopoljina wrote:radis ti sipak, a kamoli gospodski posao. ti najvjerovatnije jos studiras i ne financiras se sam. da si ikakav studentski poslic radio, znao bi za te stvari.
trgovce...pa armirace....
Ja diskutujem sa momkom od kojeg sam naučio neke stvari koje ranije nisam znao.
O'zone
Globalni moderator

#183 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by O'zone »

Nećemo spominjati ničije roditelje. Molim lijepo
Post Reply