pussysmoke wrote:
7. Da li si ikada pomislio da možda griješiš i da islam nije ispravan?
8. Da li se slažeš sa svim što piše u Kur'anu? Da li je sve to ispravno?
9. Da li živiš po pravilima Islama? Koja pravila kršiš redovno i zašto?
10. Da li klanjaš, postiš, daješ zekat, volontiraš u nekoj ustanovi za stare i nemoćne ljude?
Eto, za početak. Pomogao bi mi da shvatim neke stvari ukoliko bi uredno i koncizno odgovorio na ova pitanja. Hvala unaprijed!

7. Da li si ikada pomislio da možda griješiš i da islam nije ispravan?
jesam, morao sam se hipoteticki boriti i sa tim pitanjima, a sta ako ovo a sta ako ono...morao sam da anazliriam sve situacije da bi dosao do ovoga sto sam dosao.
8. Da li se slažeš sa svim što piše u Kur'anu? Da li je sve to ispravno?
da
9. Da li živiš po pravilima Islama? Koja pravila kršiš redovno i zašto?
koliko god je u mojoj moci
krsenje pravila islama se svakome desava, nekome nenamjerno nekome namjerno i to Bogu nije nesto neoprostivo ukoliko covjek se iskreno pokaje, i konstatno kaje, Allah oprasta.
dovoljno je da malo duze zadrzis oci na nekoj bombasticnoj curi , da ti ovaj ajet prozvoni kroz glavu
Allah kaze:
19.On(Allah) zna poglede koji kriomice u ono što je zabranjeno gledaju, a i ono što grudi kriju
ali to te nece izbacit iz islama , samo moze da ostavi grijeh na srcu
10. Da li klanjaš, postiš, daješ zekat,
da
volontiraš u nekoj ustanovi za stare i nemoćne ljude?
ne
11. Koja je kazna za muslimana koji napusti vjeru?
na ovome svijetu ako napusti
1. nista, u koliko se mirno razidje sa islamom
2. ukoliko okrene ledja islamu i pocne ga napadati poslije , onda u islamskoj drzavi je kazna smrt, jer radi protiv ustava drzave
A Allah kaze:
144.Muhammed je samo poslanik, a i prije njega je bilo poslanika. Ako bi on umro ili ubijen bio, zar biste se stopama svojim vratili? Onaj ko se stopama svojim vrati neće Allahu nimalo nauditi, a Allah će zahvalne sigurno nagraditi.
znaci na onom svijetu takvog ceka Dzehennem pa razisao se mirno ili ne , dzehennem slijedi kako god.
12. Da li podržavaš uvođenje šerijatskog zakona u BiH?
ovo pitanje je isto kao kad bi ja pitao one siromasne afrikance koji zive u kolibama da li su za ili protiv da im se uvede porez na nuklearno energiju?
dali ovo ima smisla, nema smisla, jer ljudi uopste nemaju osnovnih zivotnih potrebstina a kamoli nuklearne elektrane, i jos da postavljam ne adekvatna pitanja.
znaci na tom je nivou to, zasto? pa zato sto vecina stanovnistva nisu muslimani, pa makar oni bili i bosnjaci, nemozes serijat uvoditi u drzavu gdje vecina naroda nema veze sa vjerom islamom. a evo i da je vecina i da cak hoce serijat, opet se nebi moglo to sprovesti jer evropa to nebi dozvolila, i kakvu bi izolaciju Bosna usla a mozda cak nebi me cudilo da bi nahuskali i hrvatsku i srbiju da urade invaziju.
znaci u bosni serijat nemoze ni u masti doci zbog raznih razloga, mada misljenja sam da bi Bosnu jedino serijat spasio znaci serijat bi spasio i srbe i hrvate i bosnjake, jer bi se iskorjenila korupcija, kriminalitet bi opao skroz, jednostavno misljanj sam da bi serijatski pravila u bosni profitirali svi, jer nebi mogli vise politicari da kradu i iskoristavaju narod.
13. Šta su za tebe ljudi koji ne vjeruju u Allaha dž.š.?
ljudi koji nevjeruju, ja i nevjernik mozemo se dobro sloziti u zivotinim stvarima, biznis, pa cak i zabava recimo igranje fudbala, vjerovai ili nevjerovao u BOga svejedno mi kad igramo fudbala, a Allah ce se pozabaviti sa nevjernovanjem takvim osoba i nek Allahu polaze racune za to a meni netreba, sta mene briga hoce li ili nece vjerovati.
14. Da li je u islamu dozvoljeno laganje i pod kojim uslovima? (U pitanju se krije odgovor)
1. kad si primoran , recimo ako ti se radi o zivotu, pa da sacuvas zivot onda mozes
2. radi Popravljanja odnosa među ljudima ,
3. u ratu izmedju neprijateljske vojske
4. i u familiji ,recimo zena skuha nesto, mozda se tebi to nesvidi nikako, pitate valjali ovo sto sam napravila, a ti ko iz topa ma super, bas si pravo uradila, iako mozda ti se nesvidja ali neces da uvirijedis
znaci ovakve lazi mogu da prodju bez da se pisu kao grijeh.
15. Šta ako ti tvoj sin/kćerka kada napuni 18 godina, dođe i kaže da je homosexualac?
razocarnje, ali treba popricati sa njim jer biti homosexualac, imati strast prema istom spolu neznaci da si osudjen na dzehennem, jer covjek netreba za strastima, nego treba da on vodi strasti. recimo ako neko ima cude nastranosti, recimo napaljuje pedofilija, sa zivtopinjama i sta ja znam sve kakve gadosti, ako takav se susdrzi jer zna da je to neka vrsta nastranosti koju treba ukrotiti, i ako se covjek strpi i neslijedi te strasti u ime Boga, takav moze da ocekuje Raj, jer je pod teskim iskusenjima.
evo recimo ja sad da vidim, presexi izazovnu zenu , pa ostane sami na poslu, ja radim kad ona dodje i pocne se nabacivati, recimo minisuknja, dekolte na nivou, smjeska ti se i svasta nesta , znaci da nisi ozenjen, seks bi pao ko kruska u jesen, ali kontas, pa ja sam ozenjen, moje tijelo iako osjeca strast prema toj izazovnoj zeni, ti kazes stop, jer to nije uredu.
eh upravo tako isto treba kad neko ima homosexualne strasti, da kaze stop, jer kad kazes stop u tim situacijama kad je strast na vrhuncu, ti si haman pa fakticki kupio kartu za Raj na buducem svijetu.
ali sad upraznjavati homosexualne radnje, je poput onoga koji vara svoju zenu, grijh i ovo i ono, znaci slijedjen takvih strasti vodi u dzehennem,.