jesam dobro skontalll
To je bilo u maju. Pogled na jug-jugoistok. Spica je zvijezda. Jupiter je bio još više desno, još svjetliji ali pomjerile su se planete od tad. Sad ne izgleda tako. Sad bi sa Jupiterom trebao na zapadu vidjeti i Veneru i Merkur.sema911s wrote:
spica???? ovo gledas odakle, sa koje stranee,., jupiter se cesto moze vidjet(al me haba par zvjezda nemogu da ga raspoznam- zahebe me koje je veliki medjed koje mali) i ostala ta crtanja masta mi nije bas toliko da povezem linije,., vecinom nesto drugo,.,
kako ono BLACK KNIGHT
TheMule wrote:Ova fotografija je vrlo lukavo napravljena, jer Nibiru se ne vidi jer je zaklonjen ovih socivom od teleskopa. Dobar pokusaj
Sarkazam ili tvrdokoran stav,trećeg nema.TheMule wrote:Ova fotografija je vrlo lukavo napravljena, jer Nibiru se ne vidi jer je zaklonjen ovih socivom od teleskopa. Dobar pokusaj
Mislim da si ti taj koji je ovdje napravio logicku pogresku, jer ja ne znam da sam igdje spomeuno ikakve vanzemaljce. Drugim rijecima, ti si taj koji si izvukao "zakljucak" da su vanzmaljci sve to napravili jer mi ne znamo kako je zaista napravljeno.Arminovski wrote:Ovo ti je tipicna logicka pogreska (argument from ignorance, vidi na wikiju ako je nepoznanica)
Tipicni primjeri:
- Ne znamo tacno kako su piramide napravljene -> mora da su ih vanzemaljci napravili
- NLO vidjeli -> mora da je leteci tanjir
- Maje nisu znale za tocak ali su nesto crtali cudno i imali kalendar -> mora da su imali pomoc od vanzemaljaca ili da su zivjeli medju njima.
A zna se da su citavi gradovi oko piramida bili i da im je jedini cilj bio da grade za svog boga faraona, i da su uz to dobro bili placeni i bolje zivjeli nego obicni seljaci.
Sto bi uopste bio glup zbog pitanja? Glupi ne pitaju.Dozer wrote:Besmisleno je postavljati ovakve klipove jer YT nije relevantan izvor. Kao ni bilo sta sto se na tim klipovima nalazi. Sve je to CGI
Nebitno sto se za "Crnog Viteza" zna vec decenijama, cak i prije racunara sposobnih za CGI, i kada CGI nije ni postojao.
Mislim da si ti taj koji je ovdje napravio logicku pogresku, jer ja ne znam da sam igdje spomeuno ikakve vanzemaljce. Drugim rijecima, ti si taj koji si izvukao "zakljucak" da su vanzmaljci sve to napravili jer mi ne znamo kako je zaista napravljeno.Arminovski wrote:Ovo ti je tipicna logicka pogreska (argument from ignorance, vidi na wikiju ako je nepoznanica)
Tipicni primjeri:
- Ne znamo tacno kako su piramide napravljene -> mora da su ih vanzemaljci napravili
- NLO vidjeli -> mora da je leteci tanjir
- Maje nisu znale za tocak ali su nesto crtali cudno i imali kalendar -> mora da su imali pomoc od vanzemaljaca ili da su zivjeli medju njima.
A zna se da su citavi gradovi oko piramida bili i da im je jedini cilj bio da grade za svog boga faraona, i da su uz to dobro bili placeni i bolje zivjeli nego obicni seljaci.
Logicno, naprednija inteligencija ce uvijek biti u opticaju kod ovih stvari, sve do onog momenta dok se sa 100%-tnom sigurnoscu ne bude znalo kako je bilo sta od tih stvari nastalo, kao i zasto je nastalo.
Vezano za sliku:
Da li sam preglup ako upitam kako to da se na slici vide samo ta 3 objekta na nebu, i nista vise...?
Moras citati s razumijevanjem, a tako i prenositi / citirati, jer ja nisam rekao da ne znamo KO ih je napravio, nego da ne znamo KAKO su napravljene. Razlika je drasticna, zar ne? Ali, OK, mozemo tu indirektno postaviti i pitanje "KO", sve radi sljedeceg:Arminovski wrote:Ti si rekao da ne znamo ko ih je napravio sto je logicka pogreska. Iz toga da mi ne znamo tacno nacin na koji su napravljene sa tadasnjom tehnologijom ne moze se izvuci zakljucak da se ne zna ko ih je napravio tek tako. Mnogo je vjerovatnije da su napravljene od ljudi, u ovom slucaju starih Egipcana. Znamo gdje su kopali i rezbarili stijenu, znamo da su zivjeli tu i kako, koji su im zadaci bili itd. To su konkretni dokazi. Za naprednu inteligenciju ima samo jedan argument, taj koji si naveo - da ne znamo kako su napravljene, sto je ujedno i argument iz nepoznanice/nepoznatog/neznanja ili kako vec prevodis, logicka pogreska.
https://en.wikipedia.org/wiki/Nibiru_ca ... _rejection
Scientific rejection
Astronomers reject the idea of Nibiru, and have made efforts to inform the public that there is no threat to Earth
http://science.sciencemag.org/content/333/6045/928
Summary
The Internet is roiling with warnings of doom from the sky. Alien beings are rumored to be steering Comet Elenin our way to knock Earth off its axis. Worse still, other sites assure us, a rogue planet called Nibiru is barreling through space to trigger the end of the world on 21 December 2012. Elenin is real enough, scheduled to make a distant flyby of Earth in mid-October. Nibiru, astronomers say, exists only in the fears of credulous denizens of the Web. But one thing is certain: As the scientific community's unofficial defender of reason against the onslaught of such "cosmophobia," planetary scientist David Morrison sees a long year or so ahead for him.
samo jedan savjetArminovski wrote:@sema911 Oprosti, na nasem bi ime zvijezde trebalo biti Spika. Zezne me engleski.
Ne mozemo jer za to ne postoji nijedna indikacija osim pogresne logike na koju sam ti ukazao ranije a ovo dole je tvoje:Dozer wrote:Moras citati s razumijevanjem, a tako i prenositi / citirati, jer ja nisam rekao da ne znamo KO ih je napravio, nego da ne znamo KAKO su napravljene. Razlika je drasticna, zar ne? Ali, OK, mozemo tu indirektno postaviti i pitanje "KO", sve radi sljedeceg:Arminovski wrote:Ti si rekao da ne znamo ko ih je napravio sto je logicka pogreska. Iz toga da mi ne znamo tacno nacin na koji su napravljene sa tadasnjom tehnologijom ne moze se izvuci zakljucak da se ne zna ko ih je napravio tek tako. Mnogo je vjerovatnije da su napravljene od ljudi, u ovom slucaju starih Egipcana. Znamo gdje su kopali i rezbarili stijenu, znamo da su zivjeli tu i kako, koji su im zadaci bili itd. To su konkretni dokazi. Za naprednu inteligenciju ima samo jedan argument, taj koji si naveo - da ne znamo kako su napravljene, sto je ujedno i argument iz nepoznanice/nepoznatog/neznanja ili kako vec prevodis, logicka pogreska.
- Znamo odakle je dolazio kamen, ali ne i kako je obradjivan (probali ljudi s alatima iz tog doba koji su pronalazeni u Egiptu, i - nisu uspjeli. Jesu, ali samo ugrubo, ni priblizno onako fino kako to jeste uradjeno u originalu)
- Ne znamo ni kako je taj kamen transportovan desetine kilometara dalje, od kamenoloma do lokacije gradnje piramida.
- Ne znamo ni kako je svo to kamenje, nerijetko tezine i po par desetina tona, dizano i postavljano tamo gdje jeste.
Za sve ovo postoje teorije, pretposatvke, ali ni jedna nije dokazana. Ili sam nesto fulio?
Dakle, ovdje pitanje nije KO je napravio, nego KAKO je sve to napravljeno, i pomocu cega. A mozemo, u tom kontekstu, sasvim legitimno pitati i - pomocu koga? Ili, ipak, ne?
2 tvrdnje i jedan zakljucak. Sta si ti mislio i sta si napisao se ne podudara. Neka se javi neko ko je ovo razumio drugacije.Dozer wrote: Egipatske pitamide, recimo. Nasa nauka ne zna kako su tacno napravljene, nije ih uspjela replicirati ni s danasnjoj tehnologijom, a samim tim nije najjasnije ni ko ih je napravio.
KB9 wrote:TheMule wrote:Ova fotografija je vrlo lukavo napravljena, jer Nibiru se ne vidi jer je zaklonjen ovih socivom od teleskopa. Dobar pokusaj![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vi koji ste nesvjesni pijuni za Iluminate nikad necete doci sebi. Arminovski stavlja sve odgovore na astronomiju, ocigledno da je za to zaduzen od strane svojih gospodara sto se tice ove regije Evrope. Zapitajte se od kud mu ovaj teleskop, ko je platio, ko ga je obucio, i zasto bas da se onaj vertikalni dio sociva nadje izmedju Jupitera i Saturna u krajnje cudnoj fotografiji?SmokingMan wrote:Sarkazam ili tvrdokoran stav,trećeg nema.TheMule wrote:Ova fotografija je vrlo lukavo napravljena, jer Nibiru se ne vidi jer je zaklonjen ovih socivom od teleskopa. Dobar pokusaj
E hebemu miša ponavljam se, logička greška je da si zaključio da se ne zna ko ih je napravio na osnovu sadašnjeg nepoznavanja načina gradnje. To dvoje nije povezano, svjetlosnim godinama je daleko. Nakon te greške lako je povući nadnaravni adut ako hoćeš (logičan korak, ali pogrešno zato što je tvoj prvi zaključak pogrešan).Dozer wrote:Da, tako sam napisao.
Ali, ti meni sad objasni kako mozemo znati ko ih je zaista napravio, ako ne znamo kako su napravljene, ili preciznije - s alatima koji su nadjeni prakticno je nemoguce da se ono pravilo. Ostatak tehnologije koja je koristena takodjer je nepoznat.
Sta je tu tacno nelogicno ako se kaze da mi, zapravo, ne mozemo sa sigurnoscu reci ni ko ih je zaista napravio, ili pomogao da se naprave?
U cemu se ogleda ta moja navodna logicka greska?
Lik vam hladno izposlovao banove na onoj tamo temi (ja sam vas branio na smrt), a vi opet s njim u diskusiju na istu folusku. Evo ga opet o piramidama, moram pronaci one iste video klipove koje sam mu postavljao prije.sizifinho wrote:samo jedan savjetArminovski wrote:@sema911 Oprosti, na nasem bi ime zvijezde trebalo biti Spika. Zezne me engleski.
s dozerom ne spominji logičke pogreške. Nit ih zna, nit će ih prihvatiti. Uvijek ti ne čitaš sa razumjevanjem i nikad on nije rekao to što i ti napisao. Jbg, tako je još od ranije.