Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
HomeSweetHome

#176 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by HomeSweetHome »

RIdjobrki, svaka ti je za anale :thumbup:
Last edited by HomeSweetHome on 23/08/2016 11:38, edited 1 time in total.
CaneBos

#178 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by CaneBos »

kolegione wrote:
CaneBos wrote:
Lazes! To nije rekao Bugari, vec bivsi Reis, ne siri dezinformacije.
Vidi da ti objasnim neke stvari, prvo da bi nekome rekla da laže, trebala bi imati i dokaze za takvo što, drugo tvoji dometi i znanje su veoma mali da bih mogla anticipirati i spoznati da to nije rekao ni reis ni Bugari, nego da je to islamska zaostavština kao takva (da ne bih prejudicirao možda mogu izvor naći neki upućeniji forumaši)
Drugo kojom logikom (ako istu posjeduješ) možeš reći da ja lažem da hfz. Bugari nije to rekao ako sam ja čuo te riječi sigurno više od 2 puta od njega a vjerujem i mnogi drugi.

Stoga molim te malo se fokusiraj kad pišeš nešto, pogotovo ako želiš da ispadneš inteligentna :)
Prosto neprosireno. Dezinformises. O svojim kompetencijama nemam potrebe pisati, niti vidim razloga za tvojom potrebem da ih ovde potenciras, izuzev sto ti je proradila sujeta bezgrijesnog bica.
Konkretno opet ponavljam da Bugari nikada nije tvrdio da se treba izabrati ''lijep'', niti politicar ''lijepog fizickog izgleda'', kako si ti prenio! A, ti sad bujrum i dalje tvrdi sto tvrdis. Sretno! :D

P.S. (Ne trudi se da u kratki komentar ubacis sto vise rijeci stranog porijekla, da bi izgledao ''u dometu i znanju''. Obicno od pretjeranog truda, ispadnes smijesan. Ne mozes anticipirati nesto sto se vec desilo :wink: )
kolegione

#179 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by kolegione »

@gojeni

Evo Brko, covjek ovako nesto izjavi i ostane ziv i konta ga se normalnim.
I fakat, sta ce Bugari vise ovde s nama?[/quote]

To se odnosti, na to da nisam siguran, da li je rekao Muhamed a.s. ili neko od prvih muslimana ne bih da se razmecem necim zato sam rekao da to moze potvrditi neko od ljudi koji su eksperti.. Možda ti je zasmetala rijec "zaostavština" ali to uopšte nije u lošem kontekstu.
Nadalje, za picetak etiketiranje mene kao nenormalnim, od strane covjeka koji je spreman da dva puta ide u rat u 20 godina, bez da se zapita ko ga gura u takvu mizeriju.
Za,mene nije uvreda, uzivaj.
kolegione

#180 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by kolegione »

@CaneBos
Ja ti opet govorim, evo sad sam siguran da je rekao i na mukabeli, kada sam bio, da je dužnost da se izabere lider koji je najbolji primjerak naroda da je naocit i skinuo kapu i rekao da ne bude ovako celav i nasmijao se.
Mada je to sustinaki nebitno u cijeloj prici, ja i nisam vjernik praktikant.
Niti mi je stalo da o tome pricam.
Niti zasto bi neko pomislio da ja to izmisljam ili lazem :)
Pa tako da se povlacim iz razgovora sa takvim ljudima jer me smaraju glupostima.
aclys

#182 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by aclys »

aclys wrote:mislim da hafiz nije otisao po svom nahodjenju i da takvi ljudi neidu negdje samovoljno tek tako
ako im Allah naredi kroz znakove da je vrijeme da idu, ko smo mi da kazemo da neidu...
'nači, pogodio sam...
Connaisseur Karlin

#183 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Connaisseur Karlin »

„Razlog moga prelaska u Podgoricu niti je moja želja niti želja institucije u kojoj radim niti sam ikada razmišljao o tome da idem sa ovih prostora. Ni sada ne idem, samo mijenjam lokaciju tijelom, ali dušom sam tu gdje jesam. A i tijelom ću, po pozivu mojih institucija i drugih, s ljubavlju ovdje dolaziti. Međutim uvijek Božija volja treba biti preča od naših želja, prohtjeva i komfora. Niko me nije primorao, niti me je tražio, a što je od Njega to se mora i to s 'pjesmom' prihvatiti. Dakako, insan može i da odbije, jer ima slobodnu volju.
:D :-) :lol:
zunazu

#184 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by zunazu »

ActionWoman wrote:Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?
On je u Bosni puno posla napravio, vjerovatno je Crnoj Gori sad potrebniji. Vratiće se kad bude vrijeme, ne možemo biti sebični.
m_l

#185 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by m_l »

E, nek ' je i ova epizoda zavrsena. Hafize, sve najbolje u daljem radu!

Al' nevjerovatno koliko samo ruznih insinuacija, teorija, ... je izreceno za dva dana, mislim prvenstveno na one koji hafiza smatraju uciteljem i moralnom gromadom, stajuci kao u njegovu odbranu. Najjace - parafraziram, nije S.B. jedini duhovni gigant koji je protjeran, isto se desilo i Hasanu Kaimiji koji je pri odlasku iz SA proucio dovu za propast sarajevskoj ulemi. Duhovni gigant (sto Kaimija i jeste bio) i ucenje dove za propast ulemi – u istom nizu . I, to se seruje i lajka. :-)

Boze dragi, daj nam pameti...
jao_situacije

#186 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by jao_situacije »

8 strana o hafizu, svaka čast
vjerujem da je bar 5 strana pljuvanja
fatamorgana

#187 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by fatamorgana »

m_l wrote:E, nek ' je i ova epizoda zavrsena. Hafize, sve najbolje u daljem radu!

Al' nevjerovatno koliko samo ruznih insinuacija, teorija, ... je izreceno za dva dana, mislim prvenstveno na one koji hafiza smatraju uciteljem i moralnom gromadom, stajuci kao u njegovu odbranu. Najjace - parafraziram, nije S.B. jedini duhovni gigant koji je protjeran, isto se desilo i Hasanu Kaimiji koji je pri odlasku iz SA proucio dovu za propast sarajevskoj ulemi. Duhovni gigant (sto Kaimija i jeste bio) i ucenje dove za propast ulemi – u istom nizu . I, to se seruje i lajka. :-)

Boze dragi, daj nam pameti...
Razdijelio već pametnima ....
Hadzi Lojo

#188 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Hadzi Lojo »

Izmedju redova, moze se procitati poruka Hafiza Bugarija: Cuvajte svoju drzavu. Imam osjecaj da covjek nesto lose predosjeca, vjerovatno je htio to da ukaze minderasima pa su ga uklonili da ne bi pravio paniku.
Nijemci savjetuju gradjanima da kupuju zalihe hrane i vode, pa sam i ja odlucio da moje zalihe poduplam, zlu ne trebalo!
harač

#190 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by harač »

bio je osvježenje u odnosu na standardnu pogan iz islamske zajednice. ali, da je sada neki naučnik, ili privrednik, ili neko, pa da se raspravlja i kuka za njim, više govori o kvalitetu ove post-dejstonske bošnjačke kulture

p.s. neki dan i nekakav prilog na televiziji, pa obilaze mahalu, pa pitaju, a ljudi nekakvi uznemireni :lol: :-)
nasa

#191 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by nasa »

harač wrote:bio je osvježenje u odnosu na standardnu pogan iz islamske zajednice. ali, da je sada neki naučnik, ili privrednik, ili neko, pa da se raspravlja i kuka za njim, više govori o kvalitetu ove post-dejstonske bošnjačke kulture

p.s. neki dan i nekakav prilog na televiziji, pa obilaze mahalu, pa pitaju, a ljudi nekakvi uznemireni :lol: :-)
Nisi bas skroz upravu :D . Ima ljudi koji su stvarno obrazovani i koji mogu govoriti o razlicitim islamskim temama vrlo kvalitetno, cak ne moraju biti nuzno vjerski obrazovani ali rijetko takvi ljudi dobiju medijsku paznju. Nije to samo kod nas vec generalno.
Sigurno ne bi tvrdio da je najbolje od muzike sto balkan moze ponuditi ono sto je trenutno najzastpljenije u vidu raznih talent programa, grand predstava itd. Vjernici su obicni ljudi, nije da svi bas uzivaju u filozofskim dilemama, mnogi dobiju pozornost zato sto odredjeno vrijeme, tendencije itd. to traze.
Nije na racun hafiza koji ima prirodnu, neku sirovu mudrost koju je je jos doradjivao s godinama znanjem i vjestinama, ima nesvakidasnju karizmu ...mogu shvatiti zasto moze privuci ljude...
karanana

#192 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by karanana »

dobar imam
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#193 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote:dobar imam
veliki imam
raoul duke

#194 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by raoul duke »

_BataZiv_0809 wrote:
veliki imam
milostiv imam
ovo_mi_je_nick

#195 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by ovo_mi_je_nick »

Kako ode Bvlgari sve se promjenilo, ptice su prestale pjevušiti, voda je promjenila tok, ljudi padaju u depresiju, kako nam samo fali :lol:
Ludzak

#196 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Ludzak »

HomeSweetHome wrote:
Ja ne govorim o Bosnjacima nego o muslimanima. Ti ocigledno ne vidis razliku. I bas u toj cinjenici lezi uzrok vecine nasih problema, sto niko ne gleda dalje od svog nosa, svoje ulice eventualno...
Dovoljno je logicno razmisliti: od postanka nekome smetamo, neko nas pokusava zatrti, a nas sve vise. Hm...
I ne, ja nisam bila muslimanka prije 1000, ni prije 45 godina, nisam tad postojala. Ali bilo je drugih, kao sto ce biti drugih i kad ne bude nas.
Ali ja govorim za Bošnjake, koji su ujedno i muslimani.
Hajde uzet ću evo općenito muslimane. Genocidi u Palestini, genocidi u Burmi, žrtve terorizma itd. Gdje su tada dove da pomažu?

Religije su vas toliko zavarale da ne vidite vi dalje od svog nosa. Ubjeđeni ste da postoji taj neki vaš imaginarni prijatelj. Ali on ne postoji.
Da postoji onda bi prvi čovjek koji je zakoračio Zemljom vjerovao u allaha, ali on nije vjerovao. Već je allah došao s pojavom religije zvane Islam.
Ludzak

#197 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Ludzak »

Kako reče-Božija volja.
Krivite onda boga, a ne SDA i reisa. :lol:
fatamorgana

#198 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by fatamorgana »

raoul duke wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
veliki imam
milostiv imam
Sve se nema .... :lol:
Nadzorna_ploca

#199 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Nadzorna_ploca »

Vidim nije ni Suljo postedjen dosjetljivih komentara nasim foboislamicara. :D
palestinka

#200 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by palestinka »

_BataZiv_0809 wrote:
veliki imam
batice;-) nevaljalče nijedan:-D
Post Reply