ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post Reply
uglavnomja

#176 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by uglavnomja »

hrasno38 wrote: Drugo su nasa stoka od politicara u BiH, drugo je kada jedna uspijesna zena, sa nasih prostora, uspije u zivotu i postane ministar jedne uredjene zemlje kao sto je Svedska i ciji jedini grijeh su dvije jävla glas vin. I onda dodju likovi poput tebe da pametuju, jer eto tvojih 10 kruna mjesecno ide na njenu platu.
Sta je konkretno tebi smetalo u njenom radu?
Steta sto ljudi upravo koji zive u Svedskoj su totalno neinformirani i lupaju ko maksim po diviziji. Nema sta ko da kritikuje Aidu jer ona nije prekrsila zakon koji kaze da vozac moze imati 0,2 promila alkoha u krvi koliko je ona i imala ali je prekrsila neki svoj moralni kodeks koji je kod dosta balkanaca jednacina sa 1000 nepoznatih i zato je podnjela ostavku. Postoje fala bogu ljudi sa moralnim kredibilitetom i posto je ona ministrica obrazovanja za ne znam koje skole njen moral joj nije dozvoljavao da je negdje neko spomene da je policija pri kontroli joj nasla 0,2 promila alkohola u krvi koji nije krivicno djelo ali jeste granica nakon koje jeste prekrsaj. Gospodo kad zivis u drustvu u kojem svaki kotacic radi kako treba onda i zelis da i ti budes dio tog sistema i ne zelis da mu naskodis.[/quote]

ljudi su svugdje isti.
nisu nasi politicari stoka, nego je stoka narod koji ih bira.
nije ona podnijela ostavku iz moralnih razloga nego zato sto ce se njeno ime spominjati kao teret njenoj stranci.
a gore je demokratija u punom smislu te rijeci.
danas glasam za aliju, sutra cu za zlatka, prekosutra za covica ... jer imaju bolji plan, ili jer su napravili sranje, jer nisu ispunili obecanja, jer imaju kretene na funkcijama ...

i sistem koji kaznjava SVAKOGA za SVAKI prekrsaj. sve po dzepu :) u tezim (lakim) slucajevima bez vozacke x mjeseci, u ostalim ima i zatvor.

naucili ljudi bolje slusati nego ispastati. naucili na tezi nacin.
ali u bosni
narod:
ako vozi lik 15 preko ogranicenja, pa ga kazne - drvlje i kamenje ... sto mene kaznjavaju, nisam nikog ugrozio, sto ne hapse lopove blablabla

funkcioneri:
zgazi covjeka, slupa se pijan, razbije sluzbeni auto ... nikom nista ... nedodirljiv jer ce domace zivotinje iz drugog reda opet glasati za njega (vazno je da je "nas" :roll: )
The 51st State

#178 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by The 51st State »

Jebes i takvo ministrovanje ako te zbog dva vina skenjaju, svakako skandinaviju zaobilaziti, depresivni psihici...
uglavnomja

#179 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by uglavnomja »

The 51st State wrote:Jebes i takvo ministrovanje ako te zbog dva vina skenjaju, svakako skandinaviju zaobilaziti, depresivni psihici...
zakon je takav
mozes reci: hebem takav zakon

a mozes: i hebo ministra-icu koji ne zna da su dvije case vina razlog da se NE vozi
insomnia78

#180 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote: Ovdje su bili uveli (neko se bezbeli ugradio i zaradio milione posto je to narod masovno kupovo) zakon da moras u autu uvijek imati dva alko testa. Pa bi ti trebo ako sjedis, pijes i mislis voziti prije nego krenes napuhati jedan da vidis smijes li voziti :D
Vidis, ne znam sta bi sa tim mislim da su kasnije ukinuli, znam da i sada imam tri-cetiri negdje u autu
Koje ugradjivanje oba mi oca :D

A koliko si platio? Kakvi su?

Mislim alkotest radi na reakciju ljudskog daha sa hemijskim jedinjenjem (natrij hromat tako nesto).

Ako su to oni mali u pitanju, onda ne znam na kojem principu rade.
Ma mali, na hemijsku reakciju. Nemam pojma ima tome par godina cini mi se 1/2€ jedan, tako nesto
Evo ovo
Image
zenit dozic

#181 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by zenit dozic »

uglavnomja wrote:
The 51st State wrote:Jebes i takvo ministrovanje ako te zbog dva vina skenjaju, svakako skandinaviju zaobilaziti, depresivni psihici...
zakon je takav

a mozes: i hebo ministra-icu koji ne zna da su dvije case vina razlog da se NE vozi
Ne bi bilo lose :mrgreen:
Mene kopka sto su oni nju ikako testirali na alkohol :?:
Nije od dvije case vina krivudala po cesti, da nije dojava bila :mrgreen:
uglavnomja

#182 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by uglavnomja »

zenit dozic wrote:
uglavnomja wrote:
zakon je takav

Ne bi bilo lose :mrgreen:
Mene kopka sto su oni nju ikako testirali na alkohol :?:
Nije od dvije case vina krivudala po cesti, da nije dojava bila :mrgreen:
nije nemoguce da neko prijavi, ali nekako mi podaleko, koliko ja kontam, od mjesta gdje je pila do mjesta gdje su je uFatili

ima gore pravilo, obicaj, kako hoces, da u odredjenim periodima, onim kriticnim narocito, petak navece ili jos bolje subota ujutro :D (ono kad mislis da je isparilo :oops: ) kad kontrolisu SVE redom. ni a ni be, samo onaj pipak u usta :D

ili imaju dan kontrolisu vid :-)

pojas (sve pojaseve, i one na zadnjem sjedistu (moj sok kad je prvi put sjeo jedan momak pozada i svezao se :D kontam sto ce ti to ... sad se i ja vezem :oops: )

ili kako stoji sjedalica za dijete ...

a mobitele fataju vizuelno.
Ommadawn

#183 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Ommadawn »

Point. wrote: Drugo su nasa stoka od politicara u BiH, drugo je kada jedna uspijesna zena, sa nasih prostora, uspije u zivotu i postane ministar jedne uredjene zemlje kao sto je Svedska i ciji jedini grijeh su dvije jävla glas vin. I onda dodju likovi poput tebe da pametuju, jer eto tvojih 10 kruna mjesecno ide na njenu platu.
Likovi poput mene zive u ovoj drzavi, rade i imaju djecu koja sutra trebaju u skolu. Taman da se 1 kruna mjesecno odvaja od moje plate za njenu platu - imam pravo da je kritikujem, pozitivno ili negativno. To je cinjenica koje je i sama Aida svjesna kada je pristala da bude ministar.

Evo ti jedan konkretan primjer: prije dva-tri mjeseca objavljen je mali skandal u skoli gdje su tri ucenika, razlicitih polova i nacionalnosti dali sasvim iste odgovore na internacionalnom testu. Iz kojeg je predmeta test bio, ne sjecam se, iskren da budem. Ta tri ucenika dobili su razlicite ocjene! To je bilo sasvim dovoljno da se u medijima objavi kao skandal pa je na dnevniku drzavne televizije SVT pozvana licno Aida Hadzialic na debatu s predstavnicima djackog udruzenja. Naravno, sama Aida je smatrala da je to skandalozno, da je to problem i da traze rjesenje. Navela je kao primjer neuspjesan eksperiment iz Norveske digitalizovanjem samog testa i ocjene istog, te da nemaju dovoljno resursa da bi mogli naci adekvatno rjesenje.
Tim odgovorom je predstavnik djackog udruzenja bio vidno uzbudjen.
Otkud onda postoje resursi da Aida putuje po Bosni, nadajuci se poboljsanju skolskog sistema i obecavajuci finansije koje ce ionako zavrsiti u pogresnim dzepovima a ne tamo gdje su namijenjene (to bi Aida trebala vrlo dobro znati) a ovamo u drzavi u kojoj si odabrani ministar srednjoskolstva postoje vazniji problemi koji bi trebali biti rjeseni. Sugestija je da sa druge strane (one istocne) Svedske postoji drzava cije je skolstvo najbolje na svijetu - zasto ne posjetiti tu drzavi, prostudirati njihove metode rada i eventualno implementirati iste u svedski sistem? Hocu da kazem, donijeti poboljsanja! To je ono sto se od svakog ministra ocekuje.
Drugo, Aida se prilikom posjete u Bosni slikala sa predsjednikom studentske organizacije koji javno objavljuje da bi lincovao LGBT osobe! Na tu kritiku je Aida odgovorila "Nisam znala da je on takav!" a taj debil je prije tog istog susreta to objavio - da ne bude zabune.

Ukoliko se bavis politikom, ukoliko si postavljen na celo funkcije ministra - znaj da ti se prati svaki korak! Aida koja je zena i pri tom useljenickog porijekla je tu jos na krhkijem polozaju.
Ne bi me iznenadilo da je Aidu neko vidio na tom koncertu kako pije pa onda sjeda za volan, te javio policiji, ne radi sigurnosti saobracaja, nego tek da joj napakosti. Ono sto mene iznenadjuje da Aida, koja zna saobracajna pravila, izjavljuje glupost da je mislila kako ce dvije case vina ispariti nakon cetiri sata!! Pa to je ono od najvaznijih pitanja koje ti postavljaju dok polazes vozacki ispit!
19 godina ja posjedujem vozacku dozvolu i ako popijem jedno pivo od 0,33 l ja ne sjedam za volan! To je pravilo kojeg se ja licno drzim i koje mi je otac prije 19 godina rekao, prije nego sto mi je cestitao i dao kljuceve od auta u ruku.

Vjerujem da ce se Aida vratiti u politiku. Ali u tom slucaju se licno nadam da ce biti dobro pripremljena na zadatke koji ce je cekati i odradjivati ih savrseno. I da se nece slikati sa debilima ciji su roditelji doveli do disfunkcionalnog stanja u maticnoj drzavi kojoj ona eto, svim srcem zeli da pomogne (Deen Backovic, Emina Ganic und so weiter).

A kad me vec stavljas na zub (ovo nije jedina tema) onda znaj da mene savrseno boli briga odakle je ko, koje je boje, nacije, vjere, seksualne orjentacije sve dok obavlja svoj posao gotovo do savrsenstva. Ja na Aidu nemam sta biti ni zavidan ni ponosan. Sama Aida je svojim licnim zaslugama dosla dokle je dosla - mojim sigurno ne. I ja joj stap medju zice necu gurati.
uglavnomja

#184 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by uglavnomja »

Ommadawn wrote: 19 godina ja posjedujem vozacku dozvolu i ako popijem jedno pivo od 0,33 l ja ne sjedam za volan! To je pravilo kojeg se ja licno drzim i koje mi je otac prije 19 godina rekao, prije nego sto mi je cestitao i dao kljuceve od auta u ruku.

.
o ovome trubim cijelo vrijeme :thumbup:

a post generalno :thumbup:

samo norvesko skolstvo :D

imaju tehniku, sve sto je imisljeno, svako pomagalo ... ali rezultati :skoljka:
baglama

#185 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by baglama »

Odkad je Norveska istocno od Svedske :?
Cini mi se da je mislio na Finsku :-)
uglavnomja

#186 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by uglavnomja »

baglama wrote:Odkad je Norveska istocno od Svedske :?
ne znam ni ja :D

ali se spominje norveski test kao primjer nekog uspjeha, za koji sveCka nema para ... pa mi ono finska nekako nikako ne upada u pricu :D
animals

#187 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by animals »

Ommadawn wrote:
Point. wrote: Drugo su nasa stoka od politicara u BiH, drugo je kada jedna uspijesna zena, sa nasih prostora, uspije u zivotu i postane ministar jedne uredjene zemlje kao sto je Svedska i ciji jedini grijeh su dvije jävla glas vin. I onda dodju likovi poput tebe da pametuju, jer eto tvojih 10 kruna mjesecno ide na njenu platu.
Likovi poput mene zive u ovoj drzavi, rade i imaju djecu koja sutra trebaju u skolu. Taman da se 1 kruna mjesecno odvaja od moje plate za njenu platu - imam pravo da je kritikujem, pozitivno ili negativno. To je cinjenica koje je i sama Aida svjesna kada je pristala da bude ministar.

Evo ti jedan konkretan primjer: prije dva-tri mjeseca objavljen je mali skandal u skoli gdje su tri ucenika, razlicitih polova i nacionalnosti dali sasvim iste odgovore na internacionalnom testu. Iz kojeg je predmeta test bio, ne sjecam se, iskren da budem. Ta tri ucenika dobili su razlicite ocjene! To je bilo sasvim dovoljno da se u medijima objavi kao skandal pa je na dnevniku drzavne televizije SVT pozvana licno Aida Hadzialic na debatu s predstavnicima djackog udruzenja. Naravno, sama Aida je smatrala da je to skandalozno, da je to problem i da traze rjesenje. Navela je kao primjer neuspjesan eksperiment iz Norveske digitalizovanjem samog testa i ocjene istog, te da nemaju dovoljno resursa da bi mogli naci adekvatno rjesenje.
Otkud onda postoje resursi da Aida putuje po Bosni, nadajuci se poboljsanju skolskog sistema i obecavajuci finansije koje ce ionako zavrsiti u pogresnim dzepovima a ne tamo gdje su namijenjene (to bi Aida trebala vrlo dobro znati) a ovamo u drzavi u kojoj si odabrani ministar srednjoskolstva postoje vazniji problemi koji bi trebali biti rjeseni. Sugestija je da sa druge strane (one istocne) Svedske postoji drzava cije je skolstvo najbolje na svijetu - zasto ne posjetiti tu drzavi, prostudirati njihove metode rada i eventualno implementirati iste u svedski sistem? Hocu da kazem, donijeti poboljsanja! To je ono sto se od svakog ministra ocekuje.
Drugo, Aida se prilikom posjete u Bosni slikala sa predsjednikom studentske organizacije koji javno objavljuje da bi lincovao LGBT osobe! Na tu kritiku je Aida odgovorila "Nisam znala da je on takav!" a taj debil je prije tog istog susreta to objavio - da ne bude zabune.

Ukoliko se bavis politikom, ukoliko si postavljen na celo funkcije ministra - znaj da ti se prati svaki korak! Aida koja je zena i pri tom useljenickog porijekla je tu jos na krhkijem polozaju.
Ne bi me iznenadilo da je Aidu neko vidio na tom koncertu kako pije pa onda sjeda za volan, te javio policiji, ne radi sigurnosti saobracaja, nego tek da joj napakosti. Ono sto mene iznenadjuje da Aida, koja zna saobracajna pravila, izjavljuje glupost da je mislila kako ce dvije case vina ispariti nakon cetiri sata!! Pa to je ono od najvaznijih pitanja koje ti postavljaju dok polazes vozacki ispit!
19 godina ja posjedujem vozacku dozvolu i ako popijem jedno pivo od 0,33 l ja ne sjedam za volan! To je pravilo kojeg se ja licno drzim i koje mi je otac prije 19 godina rekao, prije nego sto mi je cestitao i dao kljuceve od auta u ruku.

Vjerujem da ce se Aida vratiti u politiku. Ali u tom slucaju se licno nadam da ce biti dobro pripremljena na zadatke koji ce je cekati i odradjivati ih savrseno. I da se nece slikati sa debilima ciji su roditelji doveli do disfunkcionalnog stanja u maticnoj drzavi kojoj ona eto, svim srcem zeli da pomogne (Deen Backovic, Emina Ganic und so weiter).

A kad me vec stavljas na zub (ovo nije jedina tema) onda znaj da mene savrseno boli briga odakle je ko, koje je boje, nacije, vjere, seksualne orjentacije sve dok obavlja svoj posao gotovo do savrsenstva. Ja na Aidu nemam sta biti ni zavidan ni ponosan. Sama Aida je svojim licnim zaslugama dosla dokle je dosla - mojim sigurno ne. I ja joj stap medju zice necu gurati.
Ma sta obasnjavas, oni to ionako vid kao zavjeru zato sto je Bosnjakinja..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#188 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: Ma mali, na hemijsku reakciju. Nemam pojma ima tome par godina cini mi se 1/2€ jedan, tako nesto
Evo ovo
Image
Ja mislio ovo :D

Image
Altair_SA

#189 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Altair_SA »

Dobra Aida ocam, ima nogice bredo joj, da se ceho udati, da dobijem i ja te sveCke papire :skoljka:

Malo off, je li istina da su sada poostrili zakon o boravisnim na osnovu braka? Kaze tri godine od prvih papira do stalnih, a dvije cekas do prvih papira, znaci pet sve ukupno, mora osoba koja dovodi partnera imati para na racunu, posao, stan odredjene velicine i tako to... :-? Ima li ovih svedjana da znaju sta o tome...? A fakat sam taman upozno jednu malecku iz Kristianstada :D
Ommadawn

#190 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Ommadawn »

Pročitaj ponovo :D Norveški primjer je primjer neuspjeha a Finska je poznata u svijetu po odličnom školstvu na što je i išla moja lična sugestija, "Aha, Finci su uspjeli, de da naučim od njih šta i primjenim".
Nadam se da sam pojasnio :)
Ommadawn

#191 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Ommadawn »

Altair_SA wrote:Dobra Aida ocam, ima nogice bredo joj, da se ceho udati, da dobijem i ja te sveCke papire :skoljka:

Malo off, je li istina da su sada poostrili zakon o boravisnim na osnovu braka? Kaze tri godine od prvih papira do stalnih, a dvije cekas do prvih papira, znaci pet sve ukupno, mora osoba koja dovodi partnera imati para na racunu, posao, stan odredjene velicine i tako to... :-? Ima li ovih svedjana da znaju sta o tome...? A fakat sam taman upozno jednu malecku iz Kristianstada :D
Prvi haber, ocam. Ali mogu se raspitati pa ti javiti tokom dana.
Gojeni H

#192 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Gojeni H »

uglavnomja wrote:
ne znam ni ja :D

ali se spominje norveski test kao primjer nekog uspjeha, za koji sveCka nema para ... pa mi ono finska nekako nikako ne upada u pricu :D
Okano, sta je s tobom? Sve ti isto, ha istok ha zapad. ;-)

Finland has consistently ranked high in the PISA study, which compares national educational systems internationally, although in the recent years Finland has been displaced from the very top. In the 2012 study, Finland ranked sixth in reading, twelfth in mathematics and fifth in science, while back in the 2003 study Finland was first in both science and reading and second in mathematics.

PISA - Programme for International Student Assessment

https://sh.wikipedia.org/wiki/PISA_(%C5%A1kola)

https://en.wikipedia.org/wiki/Programme ... Assessment
uglavnomja

#193 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by uglavnomja »

Ommadawn wrote:
Altair_SA wrote:Dobra Aida ocam, ima nogice bredo joj, da se ceho udati, da dobijem i ja te sveCke papire :skoljka:

Prvi haber, ocam. Ali mogu se raspitati pa ti javiti tokom dana.
ovo navedeno vazi za norvesku, od a do z.

a 7 godina (traze 9) do drzavljanstva, nakon dobijanja prve privremene dozvole.
Point.

#194 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Point. »

Ommadawn wrote:

Nadji ni ministra bilo koje zemlje koji obavljs svoj posao do savrsenstva. Mozda nekad na Atlantidi, u danasnjem vremenu gotovo pa nemoguce. Imas neka velika ocekivanja. Zivim i ja u Svedskoj pa mi ne pada na pamet da kritikujem samo zato sto se neki mizeran procenat moje plate odvaja za ministarske plate. To rade oni na flashbacku.
Drugo, problem oko ocjena se nece preko noci rijesiti, toga si valjda svjestan.
Trece, ne vidim problem da posjeti zemlju porijekla i pokusa pomoci tamosnje skolstvo. To bi i ja uradio i bilo koji drugi bosanac i hercegovac. A kao ministar vlade valjda joj je posao da obilazi razlicite zemlje. Interesantno je i da je drugi ministar stranog prijekla, Kaplan, podnio ostavku zbog banalnih razloga. Sta bi sa onom ministarkom ili sta je vec, sto je preko reda i gotovo za dzabice dobila stan u centru Stokholma?
sinuhe

#195 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by sinuhe »

Ona je postavljena za jednog od ministra obrazovanja (ima ih troje) bez da je prethodno bila clan parlamenta jer niko nije glasao za nju.
Svedjani malo zaobilaze direktnu demokratiju pa onda ta inkluzivnost ima svoju cijenu da se mora dobro paziti sta se radi. Imaju vise ministara od BiH.
Kombat

#196 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Kombat »

Patriotska_Liga wrote:Trebala je da pije bezalkoholno vino.
jes' valla... i da jede pureću "šunku" :izet: :lol: :lol:
Maverick78

#197 Re: RE: Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by Maverick78 »

Tačno je da su na snazi nova strožija pravila kad su u pitanju azil i spajanje na osnovu braka /sambo. Zakon stupio na snagu 20.jula i biće takav naredne tri godine.

U slučaju da budeš želio spajanje na osnovu braka, tvoja buduća supruga mora imati platu dovoljno visoku da vas oboje može izdržavati i stan određene veličine. U slučaju da nemate djece iz prethodnih brakova, znači da je samo vas dvoje, onda je potrebno da ima stan sa dnevnim boravkom, spavaćom sobom, kuhinjom i kupatilom, znači dvosoban stan u suštini.
Čeka se od 15 do 20 mjeseci na prvu privremenu dozvolu boravka kad su u pitanju ljudi iz BiH, a koliko vidim nisu promjenili period od privremene do stalne dozvole boravka i još uvijek je dvije godine. Ali opet treba provjeriti, pošto nisam siguran 100%

Skickat från min iPhone via Tapatalk
stakasa

#198 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by stakasa »

hrasno38 wrote:
Steta sto ljudi upravo koji zive u Svedskoj su totalno neinformirani i lupaju ko maksim po diviziji. Nema sta ko da kritikuje Aidu jer ona nije prekrsila zakon koji kaze da vozac moze imati 0,2 promila alkoha u krvi koliko je ona i imala ali je prekrsila neki svoj moralni kodeks koji je kod dosta balkanaca jednacina sa 1000 nepoznatih i zato je podnjela ostavku. Postoje fala bogu ljudi sa moralnim kredibilitetom i posto je ona ministrica obrazovanja za ne znam koje skole njen moral joj nije dozvoljavao da je negdje neko spomene da je policija pri kontroli joj nasla 0,2 promila alkohola u krvi koji nije krivicno djelo ali jeste granica nakon koje jeste prekrsaj. Gospodo kad zivis u drustvu u kojem svaki kotacic radi kako treba onda i zelis da i ti budes dio tog sistema i ne zelis da mu naskodis.
Bezveze idealizujes i Svedsku i svedske politicare i napose Aidu. Aida je pragmatik, politicar od zanata, napravila je glupost i minimizuje daljnje posljedice ovom ostavkom. Dovoljno je pametna da se nije uvaljivala u ocigledne lazi i pravila budalu od sebe. Sada je dala ostavku, partija joj je to aminovala i vratice je na scenu kroz koju godinu. Kakvi kodeksi kakvi moralni kredibiliteti, Aida je vojnik svoje partije, imala je srecu da je tu postove cisto da bode oci ovim nacionalistima - rodena u Bosni, muslimansko porjeklo a ona ga rabi taman toliko koliko je domacinima prihvatljivo, familija protjerana iz Foce sto znaci zrtva, dobar student, sto je najvaznije veze konja gdje joj aga kaze. Ne brinite vi za Aidu, vratice se ona jaca nego sto je otisla. Sto i nije tesko jer je vjerovatno najanonimniji ministar u vladi, livnula se i vegetira na povlasticama. Ali i ne ocekujte puno od nje
stakasa

#199 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by stakasa »

GeeTnT wrote:
insomnia78 wrote:Na stranu njena ostavka, koja je njen licno cin i nema veze sa Svedskom, fascinantnije je postupanje murije prema ministrici sa malom kolicinom alkohola u krvi
Realno, ovo sto su njoj nasli je nista
Ako je donesen zakon da mora biti 0 promila, onda ga kao takvog treba i primjenjivati..medjutim, mene licno fascinira njena odluka i to samo govori koliki je to karakter....

Drugo, njezin politicki angazman je neumrljan sa ta 0,2 promila ...
Kakav bolan karakter, uhvatili je u neobranom grozdu, nazvala sefa pitala sta cu sad, rekli joj dadni ostavku trenutno imamo previse problema, kad se malo prasina slegne vraticemo te. Ko sto su je i doveli
stakasa

#200 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku

Post by stakasa »

uglavnomja wrote:sama pala sama se ubila ...
zna se da tamo vlada mentalitet prijavljivanja policiji, ne tuzibabakanje nego zastita ostalog naroda.

isto tako je jako dobro znala da je 0,2 granica

a to da ce dvije case vina ispariti :-) malo sutra

ps. masa nasih ljudi koji su navikli "malo" popiti pa voziti su po jednom platili kaznu i niakd vise nisu ni pomislili da sjednu za volan. jedno malo pivo - ni to :oops: cudna je granica 0,2, :?: na prazan stomak, na pun stomak, je li hladno, koliko ima kila zive vage ... sve je to lutrija koja preskupo kosta. ne samo kazna neego i zivot bez vozacke na -20, a razvesti djecu po skolama, otici na posao ... itd.

a u bosni - simbol uspjeha je da si prekrsio sve zakone, napravio prekrsaje i krivicna djela, a sjedis na funkciji, sto vise djela - veca funkcija :run:
ili bar da je portparol policije :oops:
Kakav mentalitet prijavljivanja policiji, nije mi jasno kako mozes tu ziviti tolike godine a tako malo znati. Aida je jeftino pala, prije se je preko toga mosta prelazilo kao i preko svakog ali su prije jedno desetak mjeseci uveli kontrole zbog izbjeglica. I kontrolisu redovno, metodom slucajnog uzorka. Nije imala srece, potrefilo nju, dobro je znala da joj se to moze desiti jer zivi u Malmeu i vjerovatno je sto puta prosla ali je eto opet zarizikovala - i pala. Skroz nepotrebno
Post Reply