Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
greatful_and_dead

#176 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by greatful_and_dead »

mario001 wrote:
greatful_and_dead wrote:
PM72 wrote:Jah,jadničak kupio stan na kredit...znači,od 2400 Km plate ode haman pola za kredit? :lol:
nego,raspitaj se malo bolje u kojoj je tačno zgradi kupio stan.Imaš više opcija.Kakvi mladi...

P.S.Jesi li ono ti tvrdio kako je Damir uzeo apartman na Dobrinji a Sema živi haman u kolektivnom smještaju?

Greatful,
jel misliš na Mesija? aha...pa što ne kažeš prije.Donosi napredak u raznim klubovima. :lol:
Evo vidiš, ja se stvarno trudim fino da razgovaram s tobom, ali ti mi to jednostavno ne dopuštaš. Ajd zbogom.
Ne mozes izaci na kraj sa frustracijama :D
Ma gori sam ja što se upuštam. Pokušaš nešto smisleno reći, ali džaba, ako ne galamiš kao krdo, odmah si SDA, papak, lopov, pišeš s posla. Zakleo bih se da sam onu Katarinu vidio da sve ovo isto govori za 100 ljudi, čim kažu nešto što se ne uklapa u njene frustracije. Bože sačuvaj kakvi likovi.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#177 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by KatarinaKosaca »

Greatful,
jel misliš na Mesija? aha...pa što ne kažeš prije.Donosi napredak u raznim klubovima. :lol:
:mrgreen: Sta si od Shaje ocekivao?
Last edited by KatarinaKosaca on 11/08/2016 22:41, edited 1 time in total.
mario001

#178 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mario001 »

javna je ličnost i troši moj novac.Da ga je donio iz Orahovica ili iz pičke materine - ne bi me interesovao.Kad papak sredi asfalt u rodnom selu preko budžeta Novi grad u kojem ja uplaćujem pored onda je podložan svakoj sumnji.
Ma jasta, javnim licnostima redovno obilazis rodne krajeve, ides u mahale da vidis gdje zive, istrazujes kako su kupile stan :lol: :lol: :lol:

Image
mario001

#179 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mario001 »

Ma gori sam ja što se upuštam. Pokušaš nešto smisleno reći, ali džaba, ako ne galamiš kao krdo, odmah si SDA, papak, lopov, pišeš s posla. Zakleo bih se da sam onu Katarinu vidio da sve ovo isto govori za 100 ljudi, čim kažu nešto što se ne uklapa u njene frustracije. Bože sačuvaj kakvi likovi.
Vidis da ide covjeku u mahalu, ludilo :D
PM72

#180 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by PM72 »

valjda će se nekad SIPA pozabaviti tim stvarima,šta znaš,možda neko od njih ovo čita pa počnu pratiti tragove...narod što priča ili je bilo ili će biti...a to da ja idem u "njegovu" mahalu :lol: .Pa nije njegova privatna svojina Briješće brdo ,išao sam kod prijatelja koji mu je komšija.
mali_balon

#181 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mali_balon »

Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva.
Većina žena koje djeluju kroz različite ženske organizacije u javnoj komunikaciji pokazuju izuzetno visoku dozu frustracije. Mislim da se uglavnom radi o različitim ličnim frustracijama koje se dodatno povećavaju djelovanjem kroz ženske organizacije, a onda se pokušavaju liječiti djelovanjem u javnom prostoru, gdje se cijelo društvo proglašava krivcem za nečiju ličnu situaciju
Imat ce moj glas dokle god sam ziv, da im je Bogdo reko da im je mjesto za sudoperom....
greatful_and_dead

#182 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by greatful_and_dead »

mario001 wrote:
Tužno majke mi. Hodaju po mahalama, prate ih šatro, sve znaju...i sutra protesti, nigdje nikog. Šteta što nema internet revolucija za skidanje vlasti, pa lagano iza žestokih nadimaka, iz sigurnosti anonimnosti, da se udari po nepravdi. Ovako lupaj hiljade, desetine hiljada postova, a ništa, Efendić i dalje sjedi.
mario001

#183 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mario001 »

greatful_and_dead wrote:
mario001 wrote:
Tužno majke mi. Hodaju po mahalama, prate ih šatro, sve znaju...i sutra protesti, nigdje nikog. Šteta što nema internet revolucija za skidanje vlasti, pa lagano iza žestokih nadimaka, iz sigurnosti anonimnosti, da se udari po nepravdi. Ovako lupaj hiljade, desetine hiljada postova, a ništa, Efendić i dalje sjedi.
I onda im on kriv, protivkandidat mu prva rodica od Lipovace koji je vise u zatvoru nego na slobodi :D
mario001

#184 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by mario001 »

PM72 wrote:valjda će se nekad SIPA pozabaviti tim stvarima,šta znaš,možda neko od njih ovo čita pa počnu pratiti tragove...narod što priča ili je bilo ili će biti...a to da ja idem u "njegovu" mahalu :lol: .Pa nije njegova privatna svojina Briješće brdo ,išao sam kod prijatelja koji mu je komšija.
A sad si i cijeli narod :lol: :lol: :lol: :lol:
Kod komsije u Brijesce, kod zemljaka u rodni kraj, komsija ti njegov bankar...znamo ba :lol: :lol: :lol:
¤ jelena ¤

#185 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by ¤ jelena ¤ »

Hakiz wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Hakiz wrote: Mislim da nas dvoje mislimo sličnije nego što izgleda "na papiru".
Hm, možda, hajde da provjerimo... šta ti misliš, da li je političko udruživanje žena, po polnoj osnovi, autosegregacija? :D

Btw., da ne bude kako samo oftopičim...što se tog produživanja mandata tiče...

kako Efendić stoji sa predizbornim obećanjima: šta je obećavao, šta ispunio, a šta nije - ovih prethodnih godina?

Kontam da tu leže konkretni odgovori na pitanja iz naslova teme...
Pa, što se tiče političkog udruživanja žena, moje mišljenje je pazite dobro šta želite, moglo bi vam se ostvariti.

Da malo karikiram, borba za prava žena da rade i zarađuju ih nije sklonila iz kuhinje, samo im je na kuhinju dodala još i rad na radnom mjestu.

Jeste autosegregacija.

Efendić: Pitanje koje svaki pojedinac uvijek treba sebi postaviti kada se tiče reizbora bilo koga. Koliko je moj privatni život bolji nakon mandata osobe koju bi trebalo reizabrati u odnosu na život prije mandata? Odgovor na to pitanje je odgovor na pitanje teme.
U pravu si: mislimo sličnije nego što izgleda, a što se podvučenog dijela tiče - mislimo isto.

Naravno, ako me Aktiv žena SNSD-a, Asocijacija žena SDA i Zajednica žena HDZ BiH... na nekoj zajedničkoj tribini, sjednici, skupu... prijatno iznenadi nekom političkom porukom i konstruktivnom idejom o budućnosti BiH, oko koje se sve one slažu i za koju se zajedno zalažu, a dosad nismo imali prilike da je čujemo - vrlo rado ću promijeniti mišljenje i reći:

svaka čast, žene, to je veliki korak naprijed u odnosu na muškarce i imate moju bezrezervnu podršku u vašem i samo vašem budućem političkom grupisanju, bez prisustva muškaraca.

Zasad je to ravno utopiji. :D

Nego...nikako da skontam ko su uopšte ozbiljni protukandidati ovog Efendića... ima li i jedna kandidatkinja vrijedna pažnje u cijeloj ovoj priči?
Hakiz

#186 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Hakiz »

¤ jelena ¤ wrote:
U pravu si: mislimo sličnije nego što izgleda, a što se podvučenog dijela tiče - mislimo isto.

Naravno, ako me Aktiv žena SNSD-a, Asocijacija žena SDA i Zajednica žena HDZ BiH... na nekoj zajedničkoj tribini, sjednici, skupu... prijatno iznenadi nekom političkom porukom i konstruktivnom idejom o budućnosti BiH, oko koje se sve one slažu i za koju se zajedno zalažu, a dosad nismo imali prilike da je čujemo - vrlo rado ću promijeniti mišljenje i reći:

svaka čast, žene, to je veliki korak naprijed u odnosu na muškarce i imate moju bezrezervnu podršku u vašem i samo vašem budućem političkom grupisanju, bez prisustva muškaraca.

Nego...nikako da skontam ko su uopšte ozbiljni protukandidati ovog Efendića... ima li i jedna kandidatkinja vrijedna pažnje u cijeloj ovoj priči?
Kada vidim djela najmoćnijih žena 20. vijeka (Margaret Tačer, Goldu Meir, Angelu Merkel, Indiru Gandi itd) ne mislim da bi sa više žena politika, biznisi i drušvo u cjelini bilo išta humanije nego danas.

Svi znamo kako je MMF brutalna institucija koja uništava države i društva. A na čelu MMF-a je žena Kristina Lagard.

Ono šta bi se promijenilo je da bi se razbio monopol muškaraca i da bi i žene bile u prilici da imaju više moći i bogatsva nego što sada imaju. Promijenila bi se nepraveda podjela bogatstva i moće među spolovima.

Ali da bi svima nama ostalima bilo bolje, ne bi.

Tako da mi borba žena za veće učešće u politici i poslovanju ne izgleda kao ideološka borba za pravednije durštvo, nego kao obična borba za moć i bogatstvo.

Što ti da budeš bogat i moćan, što ne bih ja bila bogata i moćna umjesto tebe ili kao i ti.

I to je pošteno, zašto i žene ne bi bile takve, samo to treba tako i nazvati, a ne umatati i lažno prodavati kao borbu za kofol pravednije i humanije društvo, politiku i biznis.
elk

#189 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by elk »

Ma kako ne treba :run: .i nedzad brankovic za premijera.i edo bicakcic savjetnik.ridjobradi dozivotno predsjednik,amir maloamijekucana6spratova zukic nek se kandiduje za gen seka una...ja bih molio,ako ikako moze.hvala :bih:
CaneBos

#190 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by CaneBos »

PM72 wrote:valjda će se nekad SIPA pozabaviti tim stvarima,šta znaš,možda neko od njih ovo čita pa počnu pratiti tragove...narod što priča ili je bilo ili će biti...a to da ja idem u "njegovu" mahalu :lol: .Pa nije njegova privatna svojina Briješće brdo ,išao sam kod prijatelja koji mu je komšija.
Previse si tendenciozan, pretjerano se trudis da neozbiljno repliciras.
Sve sto narod treba da uradi je da uporedi rezultate rada bivseg i ovog nacelnika, ako ovaj prevagne i u cemu pozitivnije od bivseg, to je u ovom vaktu dovoljan razlog da mu se da glas. Bolje to, nego ispipavati teren sa nekim neoprobanim protukandidatom.
iPod

#191 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by iPod »

Bez obzira kojoj stranci pripada, Semir potice iz postene i radnicke porodice, a uradio je mnogo, zasigurno vise nego bilo koji nacelnik bilo koje sarajevske opstine.

Nazalost, mnogo je negativnih komentara koji se zasnivaju na "rekla-kazala" cinjenicama, ali evidentno je da je on uradio skoro sve sto je propagirao u predizbornim obecanjima 2012. godine.

Treba biti objektivan, i pitati ljude koji zive na toj opstini, a sticajem okolnosti ja ih znam mnogo i svi imaju rijeci hvale za njega, pa cak i oni kojima je SDP i Damir godinama bio prvi izbor.

Imam utisak da je vecina zasljepljena time kojoj stranci on pripada i koja stranka ga je kandidirala za mjesto nacelnika.

Iako ne gajim simpatije prema SDA, ipak se nadam da ce Efendic biti ponovo izabran.
Cherry-Cherry

#192 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Cherry-Cherry »

iPod wrote: Iako ne gajim simpatije prema SDA, ipak se nadam da ce Efendic biti ponovo izabran.
:thumbup:
Njemu svaka čast, stranka mu je dno dna.
al-em

#193 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by al-em »

Nek se kandiduje ko nezavisni kandidat onda. Kao takav bi najbolje prosao.
¤ jelena ¤

#194 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by ¤ jelena ¤ »

Hakiz wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

Kada vidim djela najmoćnijih žena 20. vijeka (Margaret Tačer, Goldu Meir, Angelu Merkel, Indiru Gandi itd) ne mislim da bi sa više žena politika, biznisi i drušvo u cjelini bilo išta humanije nego danas.

Svi znamo kako je MMF brutalna institucija koja uništava države i društva. A na čelu MMF-a je žena Kristina Lagard.

Ono šta bi se promijenilo je da bi se razbio monopol muškaraca i da bi i žene bile u prilici da imaju više moći i bogatsva nego što sada imaju. Promijenila bi se nepraveda podjela bogatstva i moće među spolovima.

Ali da bi svima nama ostalima bilo bolje, ne bi.

Tako da mi borba žena za veće učešće u politici i poslovanju ne izgleda kao ideološka borba za pravednije durštvo, nego kao obična borba za moć i bogatstvo.

Što ti da budeš bogat i moćan, što ne bih ja bila bogata i moćna umjesto tebe ili kao i ti.

I to je pošteno, zašto i žene ne bi bile takve, samo to treba tako i nazvati, a ne umatati i lažno prodavati kao borbu za kofol pravednije i humanije društvo, politiku i biznis.
Moguće. Nemam ambicija prema tim oblicima moći tako da nisam nešto pretjerano razmišljala o tome.

Ono što mene zanima u priči o ženskim pravima je položaj obične žene, radnice ili nezaposlene, bez ikakve ključne pozicije u nekoj firmi, koja će izgubiti posao jer je ostala u drugom stanju, imati manju šansu da uopšte dobije posao ako poslodavcu potvrdno odgovori na pitanje o planiranju porodice, za razliku od muškarca, i to u najproduktivnijem periodu svog života kad se rađanje podrazumijeva...i tome slično. A o porodiljskom da i ne govorim, kao ni o ženi kao jeftinijoj radnoj snazi od muškarca - na istom radnom mjestu... E, s obzirom na to da znam za primjere iz stvarnosti, gdje žena, kao direktor firme i majka dvoje djece, svoju radnicu otpušta saznavši da je u drugom stanju, ja ne vjerujem u produktivnost bilo kakvih isključivo ženskih organizacija, zasnovanih na ženskoj solidarnosti, a kamoli u produktivnost nekakvih ženskih organizacija političke prirode, što mi zvuči kao najobičnija farsa. Uspjeh ne negiram, poštujem, ali ga smatram polovičnim, koliki god bio, ako je postignut bez značajnog i transparentnog udjela muške populacije - kao i obrnuto.

Na kraju krajeva, težak položaj i diskriminacija žena (od strane muškaraca) nije nešto što se tiče samo žena, jer svaka žena je i majka, supruga, sestra, prijateljica nekog muškarca, a to je neuporedivo jača veza od koleginica, poznanica, istomišljenica... Prema tome, diskriminacija žena je problem koji se tiče i muškaraca, kao očeva, braće, muževa, partnera i prijatelja tih diskriminisanih žena i potpuno je van pameti sve njih isključivati iz planiranja i organizovanja konkretnih akcija prilikom rješavanja tog (niza) problema. A organizacije, aktivi, zajednice žena rade upravo to.

Ili, nakraće rečeno: u svijetu kojim vladaju muškarci, ako si žena koja hoće maksimum poštovanja i dugoročan uspjeh na kolektivnom planu, udruži se i sa muškarcima, a ne isključivo sa ženama, jer nisu svi (moćni) muškarci ženomrsci i diskriminatori, niti su ti sve žene voljne i sposobne pomoći.

Toliko o autosegregaciji.

I, da se vratim kokretno na temu, ponoviću pitanja za koja mislim da su važna u okviru iste.

Dakle, ko je ozbiljan protivkandidat ovom Efendiću? I zašto taj, a ne ovaj?

A kao opciju onima, kojima je pol političara/ke bitan: ko je kandidatkinja vrijedna pažnje u cijeloj ovoj priči, koja E. može parirati i za koju treba glasati? I zašto?
Cherry-Cherry

#195 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Cherry-Cherry »

al-em wrote:Nek se kandiduje ko nezavisni kandidat onda. Kao takav bi najbolje prosao.
Pa bi sigurno. Onda bi glasali za njega i oni, koji sada ne žele zbog stranke kojoj pripada.
dječak sa šibicama

#196 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by dječak sa šibicama »

Jaki su nam standardi postavljeni, "jeste lopov ali nije bas tol`ki". Pojam uspjesnog bh politicara.
Cherry-Cherry

#197 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Cherry-Cherry »

Realno, glasači iz NG i nemaju za koga drugog da glasaju osim za njeg. Kakav god da je, imat će najviše glasova.
Bodkin

#198 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Bodkin »

Sarajmen wrote:Općina Novi Grad je pretrpjela ogromnu štetu tokom barbarske opsade Sarajeva i to je činjenica koja se mora uzeti u obzir kada se ocjenjuje rad svih općinskih Načelnika, mada je u suštini riječ o Damiru Hadziću i sada Semiru Efendiću. Damir Hadzić je uradio puno, ali se u svom radu i interesima građana-ki (glasača) nekako fokusirao na urbani dio Općine tokom višegodišnjeg mandata. Zapostavljanjem obnove i razvoja perifernih dijelova Općine Novi Grad, ostavio je prostor za kandidate koji su tu činjenicu htjeli da promijene i tako izbalansiraju njen ukupni razvoj. Bila je to prilika za Semira Efendića, koji je odnio pobjedu na demokratskim izboima za Načelnika i on ju je, koliko je meni poznato, bezbeli iskoristio. Iza sebe ima konkretne i mjerljive rezultate, a s obzirom da su najvećim dijelom predizborna obećanja ispunjena ima velike šanse da pobijedi i doživi reizbor na skorim izborima.
A eto, neće puno vode proteći Miljackom da vidimo da li će biti tako.
Druze iskreno ta steta je bila prije 20 godina. Uzinati to kao argument u 2016 je neozbiljno. Novi Grad bi trebala biti najbogatija sarajevska opcina
dječak sa šibicama

#200 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by dječak sa šibicama »

Pa dobro, kod nas u Orahovicama zene se smiju udruziti samo kad prave pitu ispod saca za muskarce na kosevini. I kad idu na kakvo sijelo.
Locked