windows11 wrote:Svi topovi se inace kace iza kamiona pa ne znam sto bi bila razlika sa Holandskim a da su se popeli na Igman ili Bjelasnicu pa vajda bi ih neko i od nas ovdje prisutnih vidio.Nije top igla da se sakrije a postojao je samo po jedan put kuda su mogli proci na planinu.
Pa nije bas tako, tehnicki ima i samohodnih topova/haubica, cak i minobacaca, mada su oni najcesce oprema posebnih oklopnih transportera...
Sto se NATO artiljerije tice, ja za drugu osim one pri kraju rata (kada su i masovni NATO udari avijacijom radjeni), a koja je bila jako efikasna, precizna i ubitacna (minobacaci 120 i haubice 155, radarska korekcija paljbe) ne znam... I iskreno, sumnjam u tu verziju... Jedino su mogli biti tu na Igmanu, kad su bili i francuzi i englezi... Mislim da je tada cijela artiljerijska brigada, mjesovitog nacionalnog (NATO) sastava bila formirana... Niti bi oni iz Splita mogli tolike kilometre proci, a da ih vlastiti komendanti ne bi zaustavili... Dozvoljavam da su i tada prekrsili neko naredjenje, pa da je neko kaznjen zbog toga, ali logisticki bi trebao znati da nijedna NATO clanica ne bi tako nesto radila bez kamare stvari koje ozbiljna artiljerija (mi smo morali improvizovati sa svime sto smo imali, a najcesce i bez toga) vuce sa sobom...
junkers wrote:čuj bilo ne ponovilo se, isto ko da smo mi to htjeli,a vamo srpski mup,rezervisti,domaći i uvezeni četnici,jna.
Opet ne zelim braniti nikoga koga ne poznajem licno, ali zar zaista mislis da su i svi "sa one strane" zeljeli rat, krv, klanje, ubijanje ??? Tamo nije bilo ljudi koji su mobilisani zato sto su stanovali tu gdje jesu ? Pocinjes srati, covjek u svojim komentarima nije nista ruzno rekao, dozvoli da Parlamentarnoj demokratiji postoje i druge stranke....