Ekspanzija terorizma

Post Reply
insomnia78

#176 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

ElRe wrote:Nije isto.
Francuska je vjekovima izazivala nerede u svijetu, a da ne pominjemo period od 2009. do danas. Naravno ISIS je maslo Francuske i njihovih saveznika.
Total, GDF, Engie, Areva, edf... i danas koloniziraju africki i arapski narod, izazivaju nerede i otimaju resurse.
Pa evo Bosna nema nista od toga pa opet braca iz Sirije pozivaju na ubistva, trovanje vodovoda i klanje reisa

S moje sokoćalo
Gojeni H

#177 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Gojeni H »

asurbanipal wrote:
Kikibombona wrote: Pa i Srbi, u vecini slucajeva, razmisljaju isto. Za sve je kriv neko drugi. Krivi Otomani, kriva Amerika, Vatikan i sl. Znas to i sam. E tako, kao sto mozes vidjeti, dobar dio Bosnjaka za cjelokupno sranje na BI krivicu svaljuje na zapad. Gdje ce muslimani biti krivi, sljedbenici Muhameda, neuzubillah. E po tome su Srbi i Bosnjaci veoma slicni.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Opet Kikijeva briljantna glupost na racun Bosnjaka, a onda herojskih 3 palca gore.

Kako vas bolan nije obojice stid?

Koliki je to "dobar dio Bosnjaka koji cjelokupno sranje na BI svaljuje na Zapad"? Kada je i gdje sprovedena analiza odnosa javnog mnjenja u BiH, ili barem u vecinski bosnjackim gradovima, da bi potvrdilo ovakvo sranje od teze?

Bez pokusaja da opravdam ponasanje onih koji su to ucinili, broj Bosnjaka koji ratuju za zlocinacki ISIS je izuzetno mali, u odnosu na opsti broj Bosnjaka. Mene licno sto se tice, ovaj broj je jos uvijek prevelik, ali realno je mali.
Broj teroristickih akcija iniciranih od strane Bosnjaka je izuzetno mali. Ponovo, licno smatram da je i tak broj prevelik.
Drzavne institucije, kakve god bile, su netaknute, i ne sudjeluju u "borbi protiv nevjernika" bilo na domacem ili stranom terenu u bilo kojem obliku.

Da vas obojicu podsjetim ... pokusaj ostvarivanja ciljeva Velike Srbije nije bilo djelo sacice pijanih romanijskih cetnika, vec agresija drzave Srbije na HRvatsku i Bosnu i Hercegovinu, i direktno ucestvovanje u ili podrzavanje genocida od strane srpskih drzavnih agencija i regularnih i para vojnih jedinica te zemlje.

Porediti Bosnjake i Bosnu, sa Srbijom i Srbima, u bilo kojem smislu, je znak ili strasnog neznanja ili zle namjere od strane pocinioca.
Gojeni H

#178 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Gojeni H »

Hafis wrote:
ElRe wrote:Nije isto.
Francuska je vjekovima izazivala nerede u svijetu, a da ne pominjemo period od 2009. do danas. Naravno ISIS je maslo Francuske i njihovih saveznika.
Total, GDF, Engie, Areva, edf... i danas koloniziraju africki i arapski narod, izazivaju nerede i otimaju resurse.
Ništa manje problema u svijetu nisu stoljwećima izazvali UK, SAD, Nizozemska, Španija, Porugal, Japan....
Mislim, priča ti je bezze.
Nukleus svjetskog teroritma se nalazi u i oko arapskog svijeta. Jedan od uzroka je i taj što si pobrojao, ali najvećim djelom su oni sami krivi. Većina tih zemalja uživa u neovisnosti već 50 - 100 godina i njihova je isključiva krivica što još uvijek civilizacijski žive u srednjem vijeku. Kad si u životu čuo za jedan jedini štrajk u nekoj arapskoj zemlji...ili ne dao Bog za kakav radnički sindikat? Smiješno.
U Alziru, Tunisu i Maroku strajkovi se desavaju skoro svakodnevno. Ovo iskljucivo opsteg znanja radi.
Sindikati postoje, ali se ne mogu porediti sa modernim sindikatima ... isto kao sto se ni nasi sindikati ne mogu porediti sa normalnim sindikatima.
Gojeni H

#179 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Gojeni H »

dust in the wind wrote:evo što traže opravdanja treba poslati u Siriju neka se tamo bore skupa sa kozojebima...a ne da laprdaju po netu :bih:
Strasan zlocin, ali Francuska nije dozivjela 3 velika napada u zadnjih 18 mjeseci bez razloga.
Teroristi, koliko god je to tesko nekima shvatiti, ne djeluju 'nako ... iako je logika zlocinacka i tesko pojmljiva obicnim smrtnicima, i teroristi moraju naci novce, pripremiti izvodjaca, logisticki ga opskrbiti, itd.

Teroristi djeluju na mjestu gdje hoce da izazovu najvecu medijsku paznju, politicki uspjeh, ili odgovor gdje su pritisnuti.

Mediji uopste ne prate ili veoma malo ove dogadjaje, ali vec par godina Francuska i njene vojne formacije su duboko uplete u desavanja na sjevero-zapadu Afrike i ocigledno je da ostvaruju odredjene uspjehe.
Last edited by Gojeni H on 15/07/2016 15:25, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#180 Re: Ekspanzija terorizma

Post by L u c i f e r »

Gojeni H wrote:
asurbanipal wrote:
Kikibombona wrote: Pa i Srbi, u vecini slucajeva, razmisljaju isto. Za sve je kriv neko drugi. Krivi Otomani, kriva Amerika, Vatikan i sl. Znas to i sam. E tako, kao sto mozes vidjeti, dobar dio Bosnjaka za cjelokupno sranje na BI krivicu svaljuje na zapad. Gdje ce muslimani biti krivi, sljedbenici Muhameda, neuzubillah. E po tome su Srbi i Bosnjaci veoma slicni.

Opet Kikijeva briljantna glupost na racun Bosnjaka, a onda herojskih 3 palca gore.

Koliki je to "dobar dio Bosnjaka koji cjelokupno sranje na BI svaljuje na Zapad"? Kada je i gdje sprovedena analiza odnosa javnog mnjenja u BiH, ili barem u vecinski bosnjackim gradovima, da bi potvrdilo ovakvo sranje od teze?

Bez pokusaja da opravdam ponasanje onih koji su to ucinili, broj Bosnjaka koji ratuju za zlocinacki ISIS je izuzetno mali, u odnosu na opsti broj Bosnjaka. Mene licno sto se tice, ovaj broj je jos uvijek prevelik, ali realno je mali.
Broj teroristickih akcija iniciranih od strane Bosnjaka je izuzetno mali. Ponovo, licno smatram da je i tak broj prevelik.
Drzavne institucije, kakve god bile, su netaknute, i ne sudjeluju u "borbi protiv nevjernika" bilo na domacem ili stranom terenu u bilo kojem obliku.

Da vas obojicu podsjetim ... pokusaj ostvarivanja ciljeva Velike Srbije nije bilo djelo sacice pijanih romanijskih cetnika, vec agresija drzave Srbije na HRvatsku i Bosnu i Hercegovinu, i direktno ucestvovanje u ili podrzavanje genocida od strane srpskih drzavnih agencija i regularnih i para vojnih jedinica te zemlje.

Porediti Bosnjake i Bosnu, sa Srbijom i Srbima, u bilo kojem smislu, je znak ili strasnog neznanja ili zle namjere od strane pocinioca.
dodao bih samo

i NEGIRANJE genocida od strane državnih organa srb i entitetskih organa rs

nakon 21 godinu i brojnih haških presuda
Kikibombona

#181 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

Gojeni H wrote:
asurbanipal wrote:

Kakve su ovo gluposti i kakve ovo jebene veze ima sa onim sto sam pisao!???

Pisao sam iskljucivo o svaljivanju krivice na drugoga. Ljudi na ovim prostorima su poznati po tome sto krivicu za sve nedace traze u drugome. Uvijek je neko drugi kriv.

Srbi u dobroj mjeri krivicu za sranja koja su napravili svaljuju na Otomane, Ameriku, spijunske agencije, kojekakve misteriozne kultove, Vatikan i sl. O kakvom se procentu radi, stvarno ne znam. Upoznao sam dosta Srba koji ismijavaju takve konstrukcije.

Isto tako, ovaj forum je dokaz da dobar dio Bosnjaka krivicu za terorizam svaljuje na zapadne zemlje... To je svako ziv, ko ima minimalnu moc zapazanja, mogao skontati. Bezbroj puta sam cuo od ljudi i poznanika da nastanak Al Kaide, bilo kakavih drugih negativnih pojava na BI, stavljaju na teret zapada. O kakvim se tu procentima radi, stvarno ne znam. Vjerujem da su pozamasni, posebno u ruralnim sredinama, jer sam se takvih konstrukcija najvise naslusao od ruralnog stanovnistva. Mada, ni 'gradska raja' ne zaostaje previse. To je fenomen za istrazivanja.

I ne znam koji kurac pominjes odlaske u Siriju sa ovim. To nema nikakve veze jedno sa drugim. Kakve veze ima Amir koji je sklon teorijama zavjere sa Abu Merjemom, vjerskim fanatikom koji je otisao u Siriju!?? Nikakve veze nemaju. Ne inputiraj!!!!!
PM72

#182 Re: Ekspanzija terorizma

Post by PM72 »

Počešaće nas tek kad neki Mevlid ispranog mozga uleti sa autom punim eksploziva u džamiju ili kad raznese tramvaj ili trolejbus.Onda će biti kasno.
Ripicipi

#183 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Ripicipi »

PM72 wrote:Počešaće nas tek kad neki Mevlid ispranog mozga uleti sa autom punim eksploziva u džamiju ili kad raznese tramvaj ili trolejbus.Onda će biti kasno.
Slazem se, nazalost, ali je jos zalosnije da su ljudi vec zaboravili Bugojno, totalno ga ignorisu :roll:
BarbaDue

#184 Re: Ekspanzija terorizma

Post by BarbaDue »

Prije par dana sam gledao dokumentarac na AJB "Čuvari tajni",
tu se kaže da je terorizam kakvim ga mi danas poznajemo (samoubičaki napadi, raznošenje putnika i sl.)
počeo '95. kada se jedan palestinac raznio u ćifutskom autobusu.

Nadam se da razumijete na šta ciljam!?
zagortenej

#185 Re: Ekspanzija terorizma

Post by zagortenej »

Da, a islamski učenjaci to opravdavali, poput predsjednika Svjetske unije ucenjaka, Jusufa Kardavija.
PM72

#186 Re: Ekspanzija terorizma

Post by PM72 »

Ripicipi wrote:
PM72 wrote:Počešaće nas tek kad neki Mevlid ispranog mozga uleti sa autom punim eksploziva u džamiju ili kad raznese tramvaj ili trolejbus.Onda će biti kasno.
Slazem se, nazalost, ali je jos zalosnije da su ljudi vec zaboravili Bugojno, totalno ga ignorisu :roll:
I prije Bugojna su bradate nakaze postavljale auto bombe.Sjetimo se Mostara.Kad nam derne pred BBI-em ili Sebiljem - biće kasno.
zagortenej

#187 Re: Ekspanzija terorizma

Post by zagortenej »

dugo vremena se sve trpa pod tepih, niko se ne usuđuje da napravi neku reformu

Ripicipi

#188 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Ripicipi »

PM72 wrote:
Ripicipi wrote:
I prije Bugojna su bradate nakaze postavljale auto bombe.Sjetimo se Mostara.Kad nam derne pred BBI-em ili Sebiljem - biće kasno.
Strah me da ni tada nece biti kasno, ja mogu zivot dati da bi i tada bilo nasmijanih brada i njihovih simpatizera, cak i u ovom Sarajevu.
Jednostavno to je bolest, rak 21 vijeka kojeg je davno trebalo sasjeci u korjenu, izgleda da je debelo metastazirao.
zagortenej

#189 Re: Ekspanzija terorizma

Post by zagortenej »

Gojeni H

#190 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Gojeni H »

Evo reformatora Te-neja opet jase.

Al' bez Memri TV-a ne ide. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#191 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Truba »

gledam mtv world stage
japsen call me maybe nastupa :mrgreen:
prikazuju publiku kad jedna pokrivena djevojka pjeva
sto bi to simpaticno :thumbup:
BarbaDue

#192 Re: Ekspanzija terorizma

Post by BarbaDue »

Terorizam nije nastao preko noći, trebalo je tu desetine i desetine godina cvijeljanja i ubijanja nedužnih terorista.
Kikibombona

#193 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

BarbaDue wrote:Terorizam nije nastao preko noći, trebalo je tu desetine i desetine godina cvijeljanja i ubijanja nedužnih terorista.
Ima tu istine, naravno...

Samo, kako je nastala mrznja izmedju sija i sunija, izmedju Arapa i Perzijanaca, izmedju Kurda i Turaka...

Zasto se oni medjusobno kolju. Zasto su u medjusobnim ratovima imali genocide i najstrasnije zlocince. Zasto Islamska drzava Iraka i Levanta pocini genocid nad jezidi narodom koji ama bas nikom nista nije skrivo!?? Zasto je Islamska drzava Iraka i Levanta pokusla iskorijeniti sija Turkmene u Siriji? Zasto je Islamska drzava Iraka i Levanta poklala Kopte (krscane) iz Egipta koji nikome nista nisu zgrijesili, nicim zasluzili da ih se pokolje. Otkud mrznja prema njima!??

Mrznja se na tim prostorima decenijama brizno uzgaja i sada je sav hamelj isplivao na povrsinu.

Covjek bi morao biti totalno pokvaren da svu krivicu svali na zapad.
drag_gost

#194 Re: Ekspanzija terorizma

Post by drag_gost »

Gojeni H wrote:
asurbanipal wrote:

Bravo majstore, od rijeci do rijeci.
BarbaDue

#195 Re: Ekspanzija terorizma

Post by BarbaDue »

Kikibombona wrote:
BarbaDue wrote:Terorizam nije nastao preko noći, trebalo je tu desetine i desetine godina cvijeljanja i ubijanja nedužnih terorista.

1. Samo, kako je nastala mrznja izmedju sija i sunija, izmedju Arapa i Perzijanaca, izmedju Kurda i Turaka...

2. Covjek bi morao biti totalno pokvaren da svu krivicu svali na zapad.
1. Kaže jedan od šefova Shin Beta, najteže nam je bilo navesti neorijatelja da izda svoj narod, a često i svoju djecu i roditelje.

2. Ovo što se događa u svijetu u velikoj mjeri je isplanirano u Tel Avivu.
Kikibombona

#196 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

BarbaDue wrote:
Kikibombona wrote:

1. Samo, kako je nastala mrznja izmedju sija i sunija, izmedju Arapa i Perzijanaca, izmedju Kurda i Turaka...

2. Covjek bi morao biti totalno pokvaren da svu krivicu svali na zapad.
1. Kaže jedan od šefova Shin Beta, najteže nam je bilo navesti neorijatelja da izda svoj narod, a često i svoju djecu i roditelje.

I kaze meni nesto Gojeni! :lol: :lol: :lol: :lol:
asurbanipal

#197 Re: Ekspanzija terorizma

Post by asurbanipal »

Kikibombona wrote:
I kaze meni nesto Gojeni! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma pusti Gojenog, mora nešto napisati. Bošnjaci, Srbi, Hrvati, sve je to isto, ili kao što reče Krleža, to ti je jedna te ista balega preko koje je prešao točak istorije...
asurbanipal

#198 Re: Ekspanzija terorizma

Post by asurbanipal »

BarbaDue wrote: 1. Kaže jedan od šefova Shin Beta, najteže nam je bilo navesti neorijatelja da izda svoj narod, a često i svoju djecu i roditelje.

A ja mislio na Kriptonu...

Naravno, Jevreji po običaju "crna ovca". Za sva zla i nedaće samo njih okrivi.

Ubodeš se u palac lijeve noge, i za to okriviš Izrael...
BarbaDue

#199 Re: Ekspanzija terorizma

Post by BarbaDue »

šta se pravite ludi!?

naravno da je dobar dio stanja u svijetu isplanirano, ili je na kraju krajeva posljedica tog planiranja.
aldinjo

#200 Re: Ekspanzija terorizma

Post by aldinjo »

PM72 wrote:
Ripicipi wrote:
Kakvo huškanje i vrijeđanje od strane islamofoba. I to po ko zna koji put!?
Post Reply