Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGRADA!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ranger

#176 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by ranger »

MrShadow wrote:Tema je otisla skroz u krivom smjeru, ali evo s obzirom da se vecina pita otkud 14,000, predracun iz ovlastenog ide otprilike ovako:

Branik: 2,000
Nosaci branika: 500
Poluosovina: 2000
Glavcina: 1000
Lafete ( gornja, donja, srednja): 1500
Amortizer: 2500
itd
itd

Temu sam ocigledno otvorio na pogresnom mjestu i vise necu pisati jer ne mogu da vjerujem da se neko usudi prokomentarisati nesto tipa "Kad vec vozi CLS-a, njemu 14,000 nije problem ". Necu da raspravljam sada o mojoj plati, poslu i imovinskom stanju, ali cu samo napomenuti da nam je drzava u kurcu zbog ovakvih stavova. Dakle ja ako imam 14,000 viska sada ih trebam ulupati u auto tek tako bez imalo zaljenja i mirno spavati, a onaj idiot sa Golfom neka mirno uziva u zivotu i danas sutra neka ubije nekoga jer jbg, zasto ne opet divljati kad mu vec prolazi.
ma kralju reko sam ti, nadji tablice, prijavi, pokreni naplatu preko osiguranja, spoji ovlasteni i osiguranje, bez ikakvih isplata na tvoj racun, popravi auto i zavrsi pricu. sretno
dgL_

#177 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by dgL_ »

Matijevic_Vlado wrote:
supercali wrote:Ljudi ba problem je sto na ovu situaciji gledamo iz svog ugla
Ako izbacimo ove sa.losijim I sa srednje vrijednim autima (da se razumijemo I ja spadam u jednu od grupa) svi koji imaju ta skupa auta imaju drugaciju poziciju
Jedan je mozda u kreditu za to auto drugi u kreditu za stan treci gradi kucu cetvrtom mozda posao slabo ide pa gledaju da ustede
Mozda sjena ima sve uredjeno I hoce da mu se auto napravi kako treba I da ne misli je li ovo dobro ili nije a u ovlastenom na to ima garanciju pa je siguran koliko toliko od mozda buduceg problema
Pa vidis da bi neki najradije da im kaze kako je dosao do tog auta. Jel kredit, pati li se sa ratama, odakle mu 14 milja za popravak. To su bolesni ljudi.
Kaze gore dgl on bi ga zapalio, pa zato ga i nemas.
Zato ga i ne zelim :) zato sto evo primjera radi 14.000 imam dat u nesto mnogo korisnije, a ne za auto koje ce te odvuc sa jedne na drugu tacku kao i ono cija ukupna vrijednost u odnosu na popravku ovog mercedesa ne prelazi polovinu... Sretno :)

Edit. Nista nemam protiv covjeka i ljudi koji imaju i nista licno protov ovog momka gore... Samo kazem za ove supke sto pametuju sta ce neko i da li ce imati ili nemati jer je nesto nerealno kao sto je cijena popravke...
supercali

#178 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

dgL_ wrote:
Matijevic_Vlado wrote:
supercali wrote:Ljudi ba problem je sto na ovu situaciji gledamo iz svog ugla
Ako izbacimo ove sa.losijim I sa srednje vrijednim autima (da se razumijemo I ja spadam u jednu od grupa) svi koji imaju ta skupa auta imaju drugaciju poziciju
Jedan je mozda u kreditu za to auto drugi u kreditu za stan treci gradi kucu cetvrtom mozda posao slabo ide pa gledaju da ustede
Mozda sjena ima sve uredjeno I hoce da mu se auto napravi kako treba I da ne misli je li ovo dobro ili nije a u ovlastenom na to ima garanciju pa je siguran koliko toliko od mozda buduceg problema
Pa vidis da bi neki najradije da im kaze kako je dosao do tog auta. Jel kredit, pati li se sa ratama, odakle mu 14 milja za popravak. To su bolesni ljudi.
Kaze gore dgl on bi ga zapalio, pa zato ga i nemas.
Zato ga i ne zelim :) zato sto evo primjera radi 14.000 imam dat u nesto mnogo korisnije, a ne za auto koje ce te odvuc sa jedne na drugu tacku kao i ono cija ukupna vrijednost u odnosu na popravku ovog mercedesa ne prelazi polovinu... Sretno :)
Kao sto rekoh ti gledas iz svog ugla I to je nerealno porediti sa sjenkom
Mozda covjek ima milion I tih 14000 nema gdje drugo potrositi nebitno

A za sjenku
Niko ti ne govori da je 14000 bezveze nego da se ne sikiras jer ces to naplatiti
Kao sto neko rece nadjes klosara osiguranju njihovom ispostavis racun pa nek oni placaju servisu I ti miran
dgL_

#179 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by dgL_ »

Pa naravno, ali nece mi debil pametovat dal cu ja nesto imati ili necu... A evo i sam covjek je napisao sve da ima milione zasto bi 14.000 bacio u bunar? I upravu je... Ali dodje lola i meni napise da ga ja necu nikad imat jer mi je ovih 14.000 drama drama puno...
supercali

#180 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

dgL_ wrote:Pa naravno, ali nece mi debil pametovat dal cu ja nesto imati ili necu... A evo i sam covjek je napisao sve da ima milione zasto bi 14.000 bacio u bunar? I upravu je... Ali dodje lola i meni napise da ga ja necu nikad imat jer mi je ovih 14.000 drama drama puno...
On govori u drugom kontekstu za bacanje u bunar ti u drugom
On govori da nece sam od sebe dati 14000 ako je klosar kriv al mu nije zao sto ce servis kostati toliko
Dok ti govoris o samom kostanju servisa nebitno ko placa
Ni ja ne bi dao 14000 za servis jer ne bi vozio takvo auto
Da vozim I da ga mogu voziti dao bih al u slucaju kao sto je ovaj ganjao bih da to plati njegovo osiguranje ili ko vec placa ako nema osiguranja
O'zone
Globalni moderator

#181 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by O'zone »

Razmišljate malo i o drugima ne samo o sebi....

Ako možete nekim savjetom pomozite čovjeku ili ako imate koga u tom dijelu grada priupitajte za vozilo koje se traži.

Jbe Vam se kako će čovjek opraviti SVOJE vozilo i u kom servisu, bitno je da se majmun koji je bio za volanom četvorke pronađe i da bude ako ništa prekršajno kažnjen i da mu se bonus na osiguranju umanji.
ado-šampion

#182 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by ado-šampion »

I fakat mislite da ce neko osiguranje pristati da plati 14 k? :-) Pa dozla je da ga je udario u Njemackoj. :) U Bosni da osiguranje koje nije kasko plati covjeku komplet nov lakiran branik za ovakvu ogrebotinu kao na slici? :-) Pa vi niste normalni. I za kasko je upitno i to vrlo. Ako izvuce 5 k nek bude sretan. A veliko pitanje jel auto uopste osigurano.

Ako zivis u nenormalnoj drzavi prilagodis se sto vise drzavi u kojoj zivis. Tako i tome da je vrlo moguce da te lola udari i pobjegne, nisam cuo da se jednom desilo. Ili neosigurano auto, nebitno, da ne ponavljam. Zato ima kasko.

Ja se nisam mislio petljati ima li covjek ili nema, mislio sam da na 14 k na gleda isto neko ko vozi auto od 5 k i neko ko vozi auto od preko 50 k. Izvinjavam se postavljacu ako je pogresno protumaceno. Podrzavam inicijativu da se pocinilac nadje, cisto zato jer je to ispravo, i jer nas je mentalitet "ma hajde pusti" doveo tu gdje jesmo. Ali da naplati 14 k od osiguranja, ne u ovom zivotu.
supercali

#183 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

Zasto ne bi naplatio 14000?
Mene kad je lik udario steta bila 4800 u ovlastenom servisu
Isplatili do zadnje marke jer su vidjeli da cu ga I praviti tu
Sto se mene tice mogli su I kasnije provjeravati

Tako isto ovdje ako ga ostavi u starline ili koji vec servis onda ce mu biti I isplaceno
A bas zbog tog tvog prilagodi se ne isplacuju puni iznos jer procjeni u mercedesu a pravi ga hamo tokar
Bakir1

#184 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by Bakir1 »

Ado 64.000 KM za stetu na CLS pisao Sam prije
drunken tiger

#186 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by drunken tiger »

MrShadow wrote:Tema je otisla skroz u krivom smjeru, ali evo s obzirom da se vecina pita otkud 14,000, predracun iz ovlastenog ide otprilike ovako:

itd
itd

Temu sam ocigledno otvorio na pogresnom mjestu i vise necu pisati jer ne mogu da vjerujem da se neko usudi prokomentarisati nesto tipa "Kad vec vozi CLS-a, njemu 14,000 nije problem ". Necu da raspravljam sada o mojoj plati, poslu i imovinskom stanju, ali cu samo napomenuti da nam je drzava u kurcu zbog ovakvih stavova. Dakle ja ako imam 14,000 viska sada ih trebam ulupati u auto tek tako bez imalo zaljenja i mirno spavati, a onaj idiot sa Golfom neka mirno uziva u zivotu i danas sutra neka ubije nekoga jer jbg, zasto ne opet divljati kad mu vec prolazi.
E svaka ti čast dečko!! Ovdje je zavladao primitivizam. Niko nije otišao dalje iz kantona. Tebi sretno i ja ću te samo zamoliti da nam nekad napišeš kako se završilo sve. Baš me zanima kakav će učinak imati naša policija i ostale institucije. Sretno ti i ne sikiraj se mnogo. Sve se dobro završi na kraju.
Bakir1

#187 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by Bakir1 »

tempuser wrote:14000 kompletan auto unfalfrei u DE.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1
Poenta?
tempuser

#188 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by tempuser »

Bakir1 wrote:
tempuser wrote:14000 kompletan auto unfalfrei u DE.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1
Poenta?
Pa ovo isplacivanje nekih suludih cifri po DE.
Znas i sam kako stvari stoje, prakticno zivis od toga, auto staro x godina po tablicama vrijedi y para, ako visina stete z prelazi y proglasava se totalna steta i isplacuje se vrijednost y.
Gledajuci cijene polovnih sad se postavlja pitanje koliko ovaj auto po tablicama osiguranja vrijedi.
supercali

#189 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

Ja koliko sam skontao ima totalna steta kad auto se ne moze popraviti I totalna finansijska
E sta znaci ta druga ne znam volio bih da bakir pojasni
tempuser

#190 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by tempuser »

supercali wrote:Ja koliko sam skontao ima totalna steta kad auto se ne moze popraviti I totalna finansijska
E sta znaci ta druga ne znam volio bih da bakir pojasni
Kad vrijednost popravka prevazilazi procjenjenu vrijednost auta bez obzira sto se tehnicki moze popraviti.
To je cisto da se ovi sa golfovima 2 itd ne bi gadjali predracunima iz ovl. servisa.
Nedavno drug imao udes, donio procjenu iz ovlastenog na cca 6k KM, kako je vrijednost auta po tablicama bila 4,7k KM osiguranje proglasi su totalnu i to je max iznos koji oni mogu ponuditi. Po zelji mozes da biras sve u parama, a da osiguranje zadrzi auto ili iznos umanjen za vrijednost ostecenog auta pa ga sam popravljaj. Elem kako za 4,7k KM nije mogao kupiti takav auto (trzisna vrijednost je bila oko 7) drug je sto polovnim, sto original, sto zamjenskim dijelovima auto popravio za nekih 2,5k KM i ostatak je bila "zarada".
Last edited by tempuser on 08/07/2016 20:08, edited 1 time in total.
supercali

#191 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

Al to je ta valjda finansijska totalka
Jer koliko znam kad se proglasi totalna steta onda auto ne smije tj ne moze se vise registrovati jel tako?
nightvision

#192 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by nightvision »

tempuser wrote:Pa ovo isplacivanje nekih suludih cifri po DE.
Znas i sam kako stvari stoje, prakticno zivis od toga, auto staro x godina po tablicama vrijedi y para, ako visina stete z prelazi y proglasava se totalna steta i isplacuje se vrijednost y.
Gledajuci cijene polovnih sad se postavlja pitanje koliko ovaj auto po tablicama osiguranja vrijedi.
Da dozivim da se sa tempuserom slazem u necemu. :lol: A na ovo sam zapravo i ja mislio kada sam rekao da mi djeluje puno para za ovu stetu. I to da se razumijemo nije nikakva zloba ni zavist niti bilo sta takvo.
Bakir1 wrote:Ado 64.000 KM za stetu na CLS pisao Sam prije
To je bilo cinimise '07 kada je taj auto bio star mozda 2-3 godine (pretpostavljam). Da si tada polupao u totalku godinu dana starog golfa peticu dobio bi dobru cifru od osiguranja. Pulupaj tog golfa danas i veseli se ako dobijes pola od onoga koliko bi tvrdio da vrijedi. Ista stvar vrijedi i za svako drugo auto. Ja mogu napraviti predracun i opraviti auto u ovlastenom servisu na tri puta vecu cifru od realne. To ne znaci da ce osiguranje pristati i da mi isplati taj iznos samo zato sto ja imam racun da to i to kosta toliko i toliko. A pogotovo ne ako je cifra popravke blizu kataloske vrijednosti automobila.
Ja sto znam, a ti bi trebao znati jos bolje, da prilikom udesa osiguranja nekad pregovaraju o visini odstete i da nije rijedak slucaj da jedno osiguranje "zavaljuje" drugo za odstetu pa se nadju negdje na nekoj cifri.
Evo recimo prije par godina mene zavalio covjek i poslije uvidjaja i potvrde da je kriv ja kontaktiram svoje osiguranje, oni odmah nazovu osiguranje ovog drugog vozaca da vide ko ce utvrditi nastalu stetu. Ovo drugo osiguranje prepusti taj posao njima a posto je bilo ljeto i nikome se valjda nije radilo na vrucini ovaj lik iz mog osiguranja bukvalno se naljuti i navalja svasta nesto da mi je slupano, bukvalno sam dobio vise novca nego je stete stvarno bilo ali da su iz drugog osiguranja insistirali na provjeri ne vjerujem da bi proslo. Vjerujem da se i ovde radi o slicnom slucaju, samo je auto skuplje pa je i konacna cifra puno veca.
NediM17

#193 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by NediM17 »

drunken tiger wrote:

itd
itd

E svaka ti čast dečko!! Ovdje je zavladao primitivizam. Niko nije otišao dalje iz kantona. Tebi sretno i ja ću te samo zamoliti da nam nekad napišeš kako se završilo sve. Baš me zanima kakav će učinak imati naša policija i ostale institucije. Sretno ti i ne sikiraj se mnogo. Sve se dobro završi na kraju.
:thumbup: :thumbup:
tempuser

#194 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by tempuser »

supercali wrote:Al to je ta valjda finansijska totalka
Jer koliko znam kad se proglasi totalna steta onda auto ne smije tj ne moze se vise registrovati jel tako?
Nisam siguran da je kod nas tako, pogotovo ne kad se radi o ovim slucajevima.
supercali

#195 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by supercali »

Al nije sad prica koliko auto kosta kataloski trzisno ovako onako I da li je precjenjena steta
Evo ovaj merc po katalogu moze kostati 10000 al visina stete u ovlastenom je 14000
Zasto zato jer su dijelovi I za ovog merca iz 2000 I za istog iz 2015-e iste cijene
Jedan kataloski vrijedi 10000 drugi 60000 pa je tako I jednom I drugom steta 14000

(da ne bi se hvatali za rijeci I za godista auta 2000-a je uzeta za primjer)
tempuser

#196 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by tempuser »

nightvision wrote:
Bakir1 wrote:Ado 64.000 KM za stetu na CLS pisao Sam prije
To je bilo cinimise '07 kada je taj auto bio star mozda 2-3 godine (pretpostavljam). Da si tada polupao u totalku godinu dana starog golfa peticu dobio bi dobru cifru od osiguranja. Pulupaj tog golfa danas i veseli se ako dobijes pola od onoga koliko bi tvrdio da vrijedi. Ista stvar vrijedi i za svako drugo auto. Ja mogu napraviti predracun i opraviti auto u ovlastenom servisu na tri puta vecu cifru od realne. To ne znaci da ce osiguranje pristati i da mi isplati taj iznos samo zato sto ja imam racun da to i to kosta toliko i toliko.
Pa sam pojam isplata stete dovoljno govori. Ako auto vrijedi po katalozima i tablicama osiguranja x KM tznaci da je to maksimalna steta koju ostecenik moze pretrpjeti tj maksimalan iznos koje osiguranje moze isplatiti bez obzira na vrijednost popravke.
Ja ne znam da li su sve tablice iste, znam da je pad vrijednosti pri otkupu bio 20% prva godina, 16% druga, 10% treca, da se nekad, kad se placao porez kod prevoda, obracuavalo 10% za svaku godinu.
Ja sam se malo igrao kombinatorikom, ako primjenimo pad vrijednosti 10%/godisnje, ovaj auto, s obzirom da se pravio od 2004 do 2010, moze vrijediti od 10 do 40% novonabavne vrijednosti sto je i max odsteta koju osiguranje moze isplatiti. E sad hipotetki, ako je auto stariji od 2006. godine i ako je novonabavna cijena bila ispod 140.000 KM prema ovom predracunu mogu proglasiti totalnu stetu i isplatiti 10% od novonabavne vijrdnosti.
tempuser

#197 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by tempuser »

supercali wrote:Al nije sad prica koliko auto kosta kataloski trzisno ovako onako I da li je precjenjena steta
Evo ovaj merc po katalogu moze kostati 10000 al visina stete u ovlastenom je 14000
Zasto zato jer su dijelovi I za ovog merca iz 2000 I za istog iz 2015-e iste cijene
Jedan kataloski vrijedi 10000 drugi 60000 pa je tako I jednom I drugom steta 14000

(da ne bi se hvatali za rijeci I za godista auta 2000-a je uzeta za primjer)
Naravno da je prica o tome jer ako auto kataloski vrijedi 10.000 KM to je maksimalan iznos koji osiguranje moze isplatiti, a steta po ovlastenom moze biti i 150.000 KM.
Last edited by tempuser on 08/07/2016 20:58, edited 1 time in total.
Bakir1

#198 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by Bakir1 »

Mislim hajde puno vam 14 tKM I za primjer hajmo uzeti nekog sa mobile.de...
Sta ako ovaj auto ima manje km manje godina doplatne gluposti tipa amg paketa doplatne kocnice.....
Sta ako je predmetni auto vec u ovlastenom na opravci?
Fokus price otisao u pogresnu bezveznu stranu totalno ....
Meni dadose 1300 za vrata I obrvu na fiesti a nije toliko vrijedila no kataloski no trzisno...
Last edited by Bakir1 on 08/07/2016 21:02, edited 1 time in total.
tempuser

#199 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by tempuser »

Bakir1 wrote:Mislim hajde puno vam 14 tKM I za primjer hajmo uzeti nekog sa mobile.de...
Sta ako ovaj auto ima manje km manje godina doplatne gluposti tipa amg paketa doplatne kocnice.....
Sta ako je predmetni auto vec u ovlastenom na opravci?
Fokus price otisao u pogresnu bezveznu stranu totalno ....
Ja sam se vezao za pricu o isplatama nekih cifara u Njemackoj i cisto kao neku referencu koliko bi mogao kataloski vrijediti naveo link sa mobile.de.
HAVANA

#200 Re: Trazim vozaca koji je sinoc 03.07 sa GOLF 4 na ILIDZI uzrokovao saobracajnu nesrecu i pobjegao! SLIJEDI NOVCANA NAGR

Post by HAVANA »

Kataloski vrijedi ...novonabavna cijena sa tom opremom x mjesec i godiste vozila....Recimo 7 godina star otprilike 30% novonabavne cijene...Naravno postoje umanjenja ili povecanja vrijednosti zavisno od kilometara,stanja vozila...Mada ne kontam sto je to bitno u ovom slucaju.Covjeka majmun opalio i pobjego,ni krivom ni duznom mu sjeba auto,trpi stetu,trosi zivce,mozda gubi i dodatni novac zbog svega toga,gubitka prevoznog sredstva...
Post Reply