The Night Of
Moderator: _BataZiv_0809
-
omar little
#176 Re: The Night Of
naz radi sta mora da opstane tamo, tetoske, celavost, attitude, rad na fizickoj snazi i/ili projeckciji iste, okej mi je to, jedino ne berem sto se drogira. mislim, razumijem ga da zeli otupiti i ne registrirati dzunglu oko sebe, kao ni procesirati strahotu od situacije koja ga je u zivotu snasla, ali mi se ne svidja heroin. that never ends well. freddy mi postaje sve odbojniji i odvratniji, jer ne znam sta mu sprema.
izgleda bolje naz, dok je prije neki dan izgledao prilicno neprirodno kada je prijetio i izazivao probleme oko televizije (cisto da demonstrira silu i pokaze ko je gazda) sad mi vec vise prolazi k'o zatvorski plejboj baja.
izgleda bolje naz, dok je prije neki dan izgledao prilicno neprirodno kada je prijetio i izazivao probleme oko televizije (cisto da demonstrira silu i pokaze ko je gazda) sad mi vec vise prolazi k'o zatvorski plejboj baja.
- ExNihilo
#177 Re: The Night Of
Još 2 epizode. Malo vremena za rasplet i konkluziju.
-
omar little
#179 Re: The Night Of
tek sam sinoc stigla pogledati pa da pitam siroki auditorijum: zasto samson i dalila? premlaka i preslaba mi je konekcija, kao prvo nje i naza (nisu se uopce znali, u bibliji je njena uloga namjenska, placena je da iz samsona izvuce tajnu da ga neprijatelji mogu unistiti, u seriji je cura random totalno i nikakve veze nema) ,a onda i njih dvoje ponaosob. sta je u njoj dalilovsko i, gore jos, sta je u nazu samsonovsko? ne idu mi metafore tu nikako. samsonu su odrezali kosu, oslabljenog ga zarobili, iskopali mu oci i porobljenog ga poslali u gazu. zavrsio je tako sto je pobio philistines (zaboravila na nasem) srusivsi hram. gdje je tu nazova prica...okej, izgubio je slobodu zbog nje, ali sve ostalo mi je bas prenategnuto. sta vi mislite, ima li neko misljenje?
ili ce advokaticu pretvoriti u dalilu do kraja? dobrodusno i pitomo zena izgleda, ne ide mi bas ni ta metafora, jedino da zbog neiskustva nesto ne sjebe. mada joj on jako vjeruje i trenutno mu je jedini dodir sa normalnim sobom i normalnim zivotom, mozda tu ima nesto, ne znam i to mi je premlitavo.
ili ce advokaticu pretvoriti u dalilu do kraja? dobrodusno i pitomo zena izgleda, ne ide mi bas ni ta metafora, jedino da zbog neiskustva nesto ne sjebe. mada joj on jako vjeruje i trenutno mu je jedini dodir sa normalnim sobom i normalnim zivotom, mozda tu ima nesto, ne znam i to mi je premlitavo.
- ExNihilo
#180 Re: The Night Of
Judges 16
-
omar little
#181 Re: The Night Of
judges 16 je samson i dalila, kao sto ukratko i opisah gore.
- ExNihilo
#182 Re: The Night Of
Moje poenta bijaše da je epizoda dobila naziv po tom biblijskom stihu, kojeg je spomenuo onaj luđak Chandri, a govori o Samsonu i Dalili. Ne vjerujem da je naziv hint za rasplet ili bilo šta slično.
Ako ćemo povlačiti paralele, onda je riječ o aluziji (ne metafori) na the fall of man obrasac koji se višestruko sreće u bibliji: žena (Eva, Dalila) zavodi muškarca (Adama, Samsona), baš kao Andrea Naza, što završava tragično - njihovim izgnanstvom i gubitkom časti.
Ako ćemo povlačiti paralele, onda je riječ o aluziji (ne metafori) na the fall of man obrasac koji se višestruko sreće u bibliji: žena (Eva, Dalila) zavodi muškarca (Adama, Samsona), baš kao Andrea Naza, što završava tragično - njihovim izgnanstvom i gubitkom časti.
-
omar little
#183 Re: The Night Of
ne vidim poentu u nazivanju ove epizode po tome, ja u tome trazim znacenje. zavodjenje i tragedija su prilicno ociti od prve epizode, nije specificno tumacenje za ovu.
mozda ja previse vaznosti dajem nazivu epizode, richard price obicno ima razlog .
mozda ja previse vaznosti dajem nazivu epizode, richard price obicno ima razlog .
- desni
#184 Re: The Night Of
Nazova snaga je u njegovoj dobrotiomar little wrote:tek sam sinoc stigla pogledati pa da pitam siroki auditorijum: zasto samson i dalila? premlaka i preslaba mi je konekcija, kao prvo nje i naza (nisu se uopce znali, u bibliji je njena uloga namjenska, placena je da iz samsona izvuce tajnu da ga neprijatelji mogu unistiti, u seriji je cura random totalno i nikakve veze nema) ,a onda i njih dvoje ponaosob. sta je u njoj dalilovsko i, gore jos, sta je u nazu samsonovsko? ne idu mi metafore tu nikako. samsonu su odrezali kosu, oslabljenog ga zarobili, iskopali mu oci i porobljenog ga poslali u gazu. zavrsio je tako sto je pobio philistines (zaboravila na nasem) srusivsi hram. gdje je tu nazova prica...okej, izgubio je slobodu zbog nje, ali sve ostalo mi je bas prenategnuto. sta vi mislite, ima li neko misljenje?
-
omar little
#185 Re: The Night Of
desni wrote:Nazova snaga je u njegovoj dobrotiomar little wrote:tek sam sinoc stigla pogledati pa da pitam siroki auditorijum: zasto samson i dalila? premlaka i preslaba mi je konekcija, kao prvo nje i naza (nisu se uopce znali, u bibliji je njena uloga namjenska, placena je da iz samsona izvuce tajnu da ga neprijatelji mogu unistiti, u seriji je cura random totalno i nikakve veze nema) ,a onda i njih dvoje ponaosob. sta je u njoj dalilovsko i, gore jos, sta je u nazu samsonovsko? ne idu mi metafore tu nikako. samsonu su odrezali kosu, oslabljenog ga zarobili, iskopali mu oci i porobljenog ga poslali u gazu. zavrsio je tako sto je pobio philistines (zaboravila na nasem) srusivsi hram. gdje je tu nazova prica...okej, izgubio je slobodu zbog nje, ali sve ostalo mi je bas prenategnuto. sta vi mislite, ima li neko misljenje?
ili ce advokaticu pretvoriti u dalilu do kraja? dobrodusno i pitomo zena izgleda, ne ide mi bas ni ta metafora, jedino da zbog neiskustva nesto ne sjebe. mada joj on jako vjeruje i trenutno mu je jedini dodir sa normalnim sobom i normalnim zivotom, mozda tu ima nesto, ne znam i to mi je premlitavo.![]()
Kad se ošišao postao je zao,premlatio je jednog zatvorenika toliko da je završio na intenzivnoj,počeo je krijumčariti drogu.
Srušio je hram zvani kazneni sistem kojem bi jedna od svrha trebala biti da popravi ili rehabilituje zatvorenika.Umjesto toga vidimo da izvlači ono najgore iz zatvorenih ljudi.
Nazivi za epizode puno govore za one kojima se da tumačiti
tebi mozda ima puno smisla to sto si "protumacio", meni ne. nazova snaga je u nazovoj inteligenciji i razumijevanju sta sve mora uciniti da prezivi u okrutnim i uzasnim uvjetima koji su ga snasli. dobrota nije relevantna, ovo nije bajka sa borbom dobra i zla. nicim on nije srusio sistem, sistem, od prve minute, zvace njega i njegovu kompletnu obitelj i na kraju ce i njega i njih skrsiti i unistiti.
- desni
#186 Re: The Night Of
Jaka mu je inteligencija umalo da nasmrt prebije zatvorenika dok čeka suđenje za ubistvoomar little wrote:desni wrote:Nazova snaga je u njegovoj dobrotiomar little wrote:tek sam sinoc stigla pogledati pa da pitam siroki auditorijum: zasto samson i dalila? premlaka i preslaba mi je konekcija, kao prvo nje i naza (nisu se uopce znali, u bibliji je njena uloga namjenska, placena je da iz samsona izvuce tajnu da ga neprijatelji mogu unistiti, u seriji je cura random totalno i nikakve veze nema) ,a onda i njih dvoje ponaosob. sta je u njoj dalilovsko i, gore jos, sta je u nazu samsonovsko? ne idu mi metafore tu nikako. samsonu su odrezali kosu, oslabljenog ga zarobili, iskopali mu oci i porobljenog ga poslali u gazu. zavrsio je tako sto je pobio philistines (zaboravila na nasem) srusivsi hram. gdje je tu nazova prica...okej, izgubio je slobodu zbog nje, ali sve ostalo mi je bas prenategnuto. sta vi mislite, ima li neko misljenje?
ili ce advokaticu pretvoriti u dalilu do kraja? dobrodusno i pitomo zena izgleda, ne ide mi bas ni ta metafora, jedino da zbog neiskustva nesto ne sjebe. mada joj on jako vjeruje i trenutno mu je jedini dodir sa normalnim sobom i normalnim zivotom, mozda tu ima nesto, ne znam i to mi je premlitavo.![]()
Kad se ošišao postao je zao,premlatio je jednog zatvorenika toliko da je završio na intenzivnoj,počeo je krijumčariti drogu.
Srušio je hram zvani kazneni sistem kojem bi jedna od svrha trebala biti da popravi ili rehabilituje zatvorenika.Umjesto toga vidimo da izvlači ono najgore iz zatvorenih ljudi.
Nazivi za epizode puno govore za one kojima se da tumačiti
tebi mozda ima puno smisla to sto si "protumacio", meni ne. nazova snaga je u nazovoj inteligenciji i razumijevanju sta sve mora uciniti da prezivi u okrutnim i uzasnim uvjetima koji su ga snasli. dobrota nije relevantna, ovo nije bajka sa borbom dobra i zla. nicim on nije srusio sistem, sistem, od prve minute, zvace njega i njegovu kompletnu obitelj i na kraju ce i njega i njih skrsiti i unistiti.
-
omar little
#187 Re: The Night Of
to nije moje tumacenje.
da se nije prilagodio, ne bi ni ovoliko izdrzao.
ovo je serija koja je jasno stavila do znanja, od prve epizode, da se bavi nefunkcioniranjem criminal justice system i to na vrlo realistican nacin. takvoj seriji zasigurno ne treba mlohava biblijska referenca u sestoj epizodi da bi preko nje "istumacili" da je sistem falican i da umjesto rehabilitacije generira kriminal.
slobodno me zaobidji u buducnosti, ja tebe sigurno hocu.
da se nije prilagodio, ne bi ni ovoliko izdrzao.
ovo je serija koja je jasno stavila do znanja, od prve epizode, da se bavi nefunkcioniranjem criminal justice system i to na vrlo realistican nacin. takvoj seriji zasigurno ne treba mlohava biblijska referenca u sestoj epizodi da bi preko nje "istumacili" da je sistem falican i da umjesto rehabilitacije generira kriminal.
slobodno me zaobidji u buducnosti, ja tebe sigurno hocu.
- karanana
#188 Re: The Night Of
mogla bi biti neka zavjera tipa da su se grobar, ocuh i zenska nesto dogovorili da bi se mozda pokupilo neko zivotno osiguranje. more bit da je ona ziva a da je grobar podmetno nekog drugog i onda ocuh kao identificirao tijelo. a zrtveno janje samson je nasir.
mada je ovo prekomplikovano i meni licno bi bilo glupo.
po meni sta god rasplet bio, dvije epizode ce biti prekratko da se sve otpetlja. ali vidjecemo.
mada je ovo prekomplikovano i meni licno bi bilo glupo.
po meni sta god rasplet bio, dvije epizode ce biti prekratko da se sve otpetlja. ali vidjecemo.
-
Officer Crabtree
#189 Re: The Night Of
prije mislim da je jedan slabić koji radi ono što mu se kaže, a ne da mu je to neka strateška odlukaomar little wrote:naz radi sta mora da opstane tamo, tetoske, celavost, attitude, rad na fizickoj snazi i/ili projeckciji iste, okej mi je to, jedino ne berem sto se drogira. mislim, razumijem ga da zeli otupiti i ne registrirati dzunglu oko sebe, kao ni procesirati strahotu od situacije koja ga je u zivotu snasla, ali mi se ne svidja heroin. that never ends well. freddy mi postaje sve odbojniji i odvratniji, jer ne znam sta mu sprema.
- ExNihilo
#190 Re: The Night Of
Definitivno nije strateška odluka, ali jeste adaptacija.
- harač
#192 Re: The Night Of
[ima li neko link za ovu sedmu?]
- Daryl Dixon
#193 Re: The Night Of
jaka, jaka..
Naz desna ruka postao Frediju
očekujem uskoro da nekog rastavi od života u zatvoru
Naz desna ruka postao Frediju
očekujem uskoro da nekog rastavi od života u zatvoru
-
nema me tamo
#194 Re: The Night Of
I tek sad prvi put pocinjem da gledam tu transformaciju u seriji..
Previše smireno radi stvari koje momak poput njega na pocetku serije ne bi nikad uradio..
Al' to može biti samo kardinalna greška pisca na kraju što bi mi seriju ucinilo glupom..
I ima smisla teorija da ima onaj split personality mada ne vjerujem..
Na kraju ce ispast vjerovatno ono što niko ne ocekuje.
Kako god serija je tu samo da zabavi tako da.
Previše smireno radi stvari koje momak poput njega na pocetku serije ne bi nikad uradio..
Al' to može biti samo kardinalna greška pisca na kraju što bi mi seriju ucinilo glupom..
I ima smisla teorija da ima onaj split personality mada ne vjerujem..
Na kraju ce ispast vjerovatno ono što niko ne ocekuje.
Kako god serija je tu samo da zabavi tako da.
- zomri
#195 Re: The Night Of
iduća epizoda 90min, duža od pilota.
stignu još tu ubaciti štošta da zaokruže.
stignu još tu ubaciti štošta da zaokruže.
- karanana
#196 Re: The Night Of
dobra epizoda.
svidjeli su mi se dijalozi u sudnici.
razmjena izmedju ono dvoje chifuta mi je bila dobra, ali dobar onaj katz.
mada se nista ne rasplice.
glupo mi je i nerealno a i malo sam ljubomoran kako je chandra pala na njega. jos ona hindu a on paki musliman uz sve ostalo. mozda ce ona u pici donositi robu. eh tu robu bi i ja u usta stavljo i guto.
svidjeli su mi se dijalozi u sudnici.
razmjena izmedju ono dvoje chifuta mi je bila dobra, ali dobar onaj katz.
mada se nista ne rasplice.
glupo mi je i nerealno a i malo sam ljubomoran kako je chandra pala na njega. jos ona hindu a on paki musliman uz sve ostalo. mozda ce ona u pici donositi robu. eh tu robu bi i ja u usta stavljo i guto.
- Phosphorus
#197 Re: The Night Of
Ovo će izgleda da bude od pravo dobrog pilota (ponajboljeg) do pravo dobrog finala.. A između toplo-hladno 
Možda se Box trzne i riješi slučaj, a Naz vamo sve upropasti
Možda se Box trzne i riješi slučaj, a Naz vamo sve upropasti
- dale cooper
#198 Re: The Night Of
Box je usrao ko' grlica na svjedočenju. Tek se sad vidi koliko je napravio pogrešaka, što proceduralnih,
što zbog činjenice da nije ispitao sve koji su bilo u kontaktu sa Andreom i Nazom te večeri, i tako
pokrio sve baze. Ovako je pomalo ispao nekompetentan i to pri kraju karijere. A šteta, čini se kao
zaista pristojan čovjek. Na kraju epizode se vidi da ga to sve jede.
što zbog činjenice da nije ispitao sve koji su bilo u kontaktu sa Andreom i Nazom te večeri, i tako
pokrio sve baze. Ovako je pomalo ispao nekompetentan i to pri kraju karijere. A šteta, čini se kao
zaista pristojan čovjek. Na kraju epizode se vidi da ga to sve jede.
-
omar little
#199 Re: The Night Of
"basic uptown misdemeanor homicide."
dobro prikazuju stradanje njegove obitelji, minimalno a mocno. gospodja koja glumi mamu je odlicna. otac je okej isto, trebalo je 3-4 epizode da mi nadodje odakle ga znam, iz "a separation".
ne da john mackolina. <3
aaand naz is officially gone.
dobro prikazuju stradanje njegove obitelji, minimalno a mocno. gospodja koja glumi mamu je odlicna. otac je okej isto, trebalo je 3-4 epizode da mi nadodje odakle ga znam, iz "a separation".
ne da john mackolina. <3
aaand naz is officially gone.
- ExNihilo
#200 Re: The Night Of
Ključno pitanje je da li ga je Chandra žvaknula iz sažaljenja? Ja glasam da jeste.