Sto ste pusili pusili ste

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
djevojka bez imena

#176 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by djevojka bez imena »

Postoji par skola u KS koje imaju prostoriju za pusenje. I to dobro funkcionira, pa ne vidinomm zasto ovo pitanje ne bi u skladu sa zakonom uredili sami vlasnici objekata. Odjel il cijeli kafe za pusace ili nepustace i zdravo. Moj ducan moje regule.
int21

#177 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by int21 »

Zox wrote:Pa kako vam vise nije dosta suplje? :D :D :D
Kod nas samo raja gleda sta ce se dogoditi pa da krenu jedni drugima shukati. Ateisti vjernicima, pitari manijacima, pusaci nepusacima (i obrnuto, i obrnuto, i obrnuto).

Gdje sam god do sad zivio i ukinuli su pusenje, cuo sam apsolutno iste ove rijeci. Ne moze kod nas, e ja cu je zapaliti, e neces, e ja cu te prijaviti, e sto si agresivan... nepusaci su agresivniji, nije nego su pusaci, truju nas...

Bice sta bude, i ne znam kakav je prijedlog zakona, ali meni je super recimo varijanta Beca, ili Praga, na ulazu u svaki kafic pise jel za pusace ili za nepusace i mirna Bosna.
Da, ali treba dogurati do Beca ili Praga. To je malo veci mentalni level od prosjecnog naseg....Lakse je prditi iz svoje kuce i pljuvati sve sto je razlicito od tebe. Licimuri, pusaci, nepusaci, lizoguzi.....sve isti sljam al' mogu srati jedni na druge.

Pusio, prestao, opet pusio, opet cu prestati...sta koga zaboli.....

Slazem se da treba ukinuti na radnom mjestu, pred skolom, parkovima jer stoka pusacka(jedan dio pusaca) baca cikove gdje stigne.
Al brate kafane.....pa sto neko rece nisi dosao na mevlud nego da popijes, zapalis....baris....
Edin H.

#178 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Edin H. »

djevojka bez imena wrote:Postoji par skola u KS koje imaju prostoriju za pusenje. I to dobro funkcionira, pa ne vidinomm zasto ovo pitanje ne bi u skladu sa zakonom uredili sami vlasnici objekata. Odjel il cijeli kafe za pusace ili nepustace i zdravo. Moj ducan moje regule.
Nece moci ove noci. :oops:

Hoces sholde, povinuj se :izet: , jal tarabu preko vrata, pa bujrum. :oops:
Fauja Singh

#179 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Fauja Singh »

A sta kao u kafani se mora uz cigaru pusiti i bariti inace si za mevluda?
Pa jbt nisam jednom bio u nekoj diskoteci vani, narod pije i snusa, kome je do cigare lijepo izadje vani pa opet nazad u disko... super funkcionise.
Ja zadnji put kad sam bio u Slogi, ujutro vise bio mahmuran od tudjih cigara nego od popijenog pica.
maraccana

#180 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by maraccana »

Tako će da izgleda sprovođenje tog novog zakona:

:lol:

Image
Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#181 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by pici »

pusite li na ovom punom mjesecu...
radiša

#182 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by radiša »

prestanite pusit prije zakona i zajebite drzavu :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#183 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by _BataZiv_0809 »

Pusim samo kad pijem i kad je u izgledu neki snosaj sa damom koja pljuga.

Znaci samo kad pijem.
Logovan

#184 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Logovan »

Jimmy McNulty wrote:

:faraon1:
Znači doći će do fizičkih obračuna. :lol:
studiorum_tuzlaensis wrote: p.s.
napravit one staklene smrdljive staklene boksove po gradu, gdje će pušači da puše smeće i guše se u vlastitim govnima.
Ovo bi bilo odlično. :D

Ne znam što se pušači ovoliko žale. Pa uštedit ćete bruku para zbog ovog zakona. :D
Nero Histrion

#185 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Nero Histrion »

modem33 wrote:Image
E ovo je vrh! :thumbup: :lol:
sadie_forever

#186 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by sadie_forever »

Fudo387 wrote:
sadie_forever wrote:
Fudo387 wrote:Ove mjere su kontraproduktivne.
Vidim po sebi, sad vise dundulim.
Ne mogu zapaliti gdje mi je cejf pa kad dobijem sansu odmah po' kutije sljustrim.
Jebo ga i ekologija vise, par kilometara dalje pusi se iz nuklearne elektrane i ko zna sta ide u atmosferu, al et, nemoj Fudo ovdje pusit,
zagadjivas okolinu...mrs u pm dosadnu. :twisted:

nije nas briga za tvoje zdravlje vec tudje,i ne samo to cigara smrdi,kad neko pusi blizu mene jedva disem
Sto jedva dises?
Da nemas astmu?
Ako imas onda jedva dises pusio ja kraj tebe il nepusio, nije to do mene.
ma truj se koliko hoces mene zivo ne zanima,ali ne mozes trovati druge oko sebe
seln

#187 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

Jedna fina poslovica na njemackom kaze "wer nicht geniessen kann, wird ungeniessbar"...
otprilike, ko ne zna da uziva, postaje neukusan/nezdrav

Vidite, nije moj problem sa vjernicima u tome sto ne piju, ne psuju i ne tarlahaju, problem je jer mnogi od njih zele svakoga da utjeraju "u suru",da se poseru u cejf, biva, kad oni ne mogu/ ne smiju, onda ne bi trebali ni drugi.
Niko ne moralise vise od suhopizde, ni jedan pijanac ne kenja toliko kao trezvenjak, a ni jedan pusac ne zagadjuje okolinu toliko koliko to cine militantni nepusaci svojom zlobom i zluradoscu.
Pri tome je "cist zrak" samo izgovor.... zdravlje, kurci - palci, samo prica
Vecina ne zeli odvajanje pusaca od nepusaca, neeee, stvar je u zluradom kreveljenju, jer ce drzava (kojoj se zivo jebe za mnogo vaznijim stvarima) sad da naguzi pusace. Pa, ako vec nema posla, penzija, funkcionalnog zdravstva i skolstva, daj da se bar nasladjujemo zabranom.

Ako je do zastite od dima, nista lakse od razdvajanja... kafic ti, kafic mi, ne dolazi kod mene, ja kod tebe sigurno necu.
To sam vec jednom predlozio na slicnoj temi i kakva je bila reakcija?
Ma, ne dolazi u obzir, kakvi kafici za pusace, sta ako nepusac pozeli da udje u takav kafic ( sta ce koje picke materine nepusac u pusackom kaficu?), ne smije se nepusacima ogranicavati sloboda kretanja i sve takva sranja.
Dakle, ne pricamo mi o problemu duhanskog dima (koji izvjesno postoji), niti o zastiti nepusaca (zabranom pusenja u javnim ustanovama, javnom prevozu itd.), vec o zelji da se u svojoj bijedi trijumfuje nad nekim, da se isti utjera u suru, jer.... zasto?
ultima_palabra

#188 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by ultima_palabra »

Zato što je to svaka civilizovana zemlja odavno uradila. Nije valjda da smo mi pametniji?
Nadzorna_ploca

#189 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Nadzorna_ploca »

Meni sad toliko ne smeta taj dim koliko mi smeta činjenica da se moram kupati poslije takvih mjesta a isto moram raditi i sa odjećom. Zimi je to stvarno gadno.
sumirprimus

#190 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by sumirprimus »

mamuran sam ko čep, odo jeNu zapalit.
seln

#191 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

ultima_palabra wrote:Zato što je to svaka civilizovana zemlja odavno uradila. Nije valjda da smo mi pametniji?
Znam jednu civilizovau zemlju sa militantno nepusackim propisima, koja ide okolo i bombama uvodi "demokratiju". Da probamo i mi?
Ili da ipak prvo sredimo infrastrukturu, zastitimo okolinu od velikih zagadjivaca, ukinemo korupciju... tj. da uradimo ono sto su civilizovane zemlje uradile prije 50 godina.
Postavio sam konkretno pitanje: sta je problem? Je li problem dim ili egzistencija pusaca kao takvih?
stakasa

#192 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by stakasa »

seln wrote:
ultima_palabra wrote:Zato što je to svaka civilizovana zemlja odavno uradila. Nije valjda da smo mi pametniji?
Znam jednu civilizovau zemlju sa militantno nepusackim propisima, koja ide okolo i bombama uvodi "demokratiju". Da probamo i mi?
Ili da ipak prvo sredimo infrastrukturu, zastitimo okolinu od velikih zagadjivaca, ukinemo korupciju... tj. da uradimo ono sto su civilizovane zemlje uradile prije 50 godina.
Postavio sam konkretno pitanje: sta je problem? Je li problem dim ili egzistencija pusaca kao takvih?
Pa moze li gluplje??? Auto put se samo s cigarom moze pravit :D
I zavrsno pitanje je u istom stilu a odgovor je jasan kao dan - problem je dim
seln

#193 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

stakasa wrote:
seln wrote:
Pa moze li gluplje??? Auto put se samo s cigarom moze pravit :D
I zavrsno pitanje je u istom stilu a odgovor je jasan kao dan - problem je dim
Moze... dokaz je boldirano.
Ovo je paradni primjer sta je belaj sa nepusacima... ekstremna nadrkanost slicna talibanskoj.
HAVANA

#194 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by HAVANA »

Zemlja u kojoj nema fasade na vise od pola kuca,ulje od auta se mijenja po livadama,ispred garaza,prosipa se otpad u rijeke svakog moguceg porijekla,fabrike prosipaju sta im je kurcu ceif,loze se cumuri,gume,sume,picke materine,kesa ko u prici leti okolo,baca ko gdje i sta stigne,ne sortira se otpad,voze se trabakule,vade se katalizatori,fap filteri,vode jebene nema a i kad je ima ,pijem je iz otrovnih cijevi,otice je hektolitrima nako...i sad kao problem veliki cigara i dim cigare... :lol: De ba,mislim volio bi ja da ne pusim,da prestanem,slazem se u mnogim stvarima i za mjesta na kojima ne treba pusiti...ali totalna zabrana i maltretiranje pusaca je van pameti.Kafic za pusace i kafic za nepusace i cao.S ovim dosadama ne bi volio sjedit i da ne pusim... :-)
JThomas

#195 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by JThomas »

seln wrote:Jedna fina poslovica na njemackom kaze "wer nicht geniessen kann, wird ungeniessbar"...

Vidite, nije moj problem sa vjernicima u tome sto ne piju, ne psuju i ne tarlahaju, problem je jer mnogi od njih zele svakoga da utjeraju "u suru",da se poseru u cejf, biva, kad oni ne mogu/ ne smiju, onda ne bi trebali ni drugi.
Niko ne moralise vise od suhopizde, ni jedan pijanac ne kenja toliko kao trezvenjak, a ni jedan pusac ne zagadjuje okolinu toliko koliko to cine militantni nepusaci svojom zlobom i zluradoscu.
Vecina ne zeli odvajanje pusaca od nepusaca, neeee, stvar je u zluradom kreveljenju, jer ce drzava (kojoj se zivo jebe za mnogo vaznijim stvarima) sad da naguzi pusace. Pa, ako vec nema posla, penzija, funkcionalnog zdravstva i skolstva, daj da se bar nasladjujemo zabranom.

Ako je do zastite od dima, nista lakse od razdvajanja... kafic ti, kafic mi, ne dolazi kod mene, ja kod tebe sigurno necu.
Ma, ne dolazi u obzir, kakvi kafici za pusace, sta ako nepusac pozeli da udje u takav kafic ( sta ce koje picke materine nepusac u pusackom kaficu?), ne smije se nepusacima ogranicavati sloboda kretanja i sve takva sranja.
Dakle, ne pricamo mi o problemu duhanskog dima (koji izvjesno postoji), niti o zastiti nepusaca (zabranom pusenja u javnim ustanovama, javnom prevozu itd.), vec o zelji da se u svojoj bijedi trijumfuje nad nekim, da se isti utjera u suru, jer.... zasto?
pa i ti si ti provukao niz "militantnih" pretpostavki, a koje u našem društvu naprosto nisu utemeljene: da nepušači isključivo žele pušačima zagorčati život, da ne bi trebali ići u pušačke kafiće, da žele "da u svojoj bijedi trijumfuju nad nekim" (kojoj bijedi, šta trijumfuju, nad kim), između redova i da su zluradi i nedruštveni...

i ti to tvrdiš za društvo gdje se cigare ne puše, nego bukvalno žvaću i jedu...kako se kod nas u stvarnom životu ogleda to silno proganjanje pušača?
Nadzorna_ploca

#196 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Nadzorna_ploca »

HAVANA wrote:S ovim dosadama ne bi volio sjedit i da ne pusim... :-)
Jarane onda tebi sve ovo ide na ruku. :evil:
foton

#197 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by foton »

insomnia78 wrote:
hrle1976 wrote:
insomnia78 wrote:Kod mene u firmi kad god na pauzi izadjemo zapaliti svi dodju i stoje s nama :D
Oni pusackih pet minuta. Pet po pet i tako sat dva se naberu tokom jednog radnog francuskog dana. :D
Kako gdje. Mi imamo 15-20 prije podne i to je to.
Zvanicno, nezvanicno se snalazimo :D
I ja ispadoh agresivan sto sam predlozio zdravije i efikasnije drustvo :D

Kako nas je lako podijeliti na bilo kojoj osnovi, to je cudo. Odmah imas tabore, ide se u ekstreme, jedni likuju, jedni prijete... Dajte ljudi, to su samo cigare. Ja bih volio da se svima moze udovoljiti nekako ali normalni ljudi bi trebali prihvatiti da mora postojati opcija da se zivi bez tudjeg dima, a pusaci neka puse gdje ostali nisu izlozeni ili svjesno preuzimaju taj izbor. Vidjecemo sta kaze zakon, ali je definitivno doslo vrijeme da se to trovanje ogranici. Ta navika vise nije cool, jasno je da smeta, sad je moderan zdrav zivot, sport, svjeza salata, nista masno itd... (Ili da i dalje zivimo u nekoj proslosti i pricamo kako je dedo radio...?)

Problem su i smog i psi lutalice, i GRAS i milion drugih stvari... Mozda bih pse bih dao sinterima, zabranio ugalj i drva u gradu, GRAS privatizovao, ali bih sigurno bio ZA zakon o regulisanju pusenja...
Hendrix

#198 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Hendrix »

Citav zivot nam diktiraju pusaci neki tempo, nervozu, kad cemo i sta cemo...dobro je ba vise i vas i vaseg trovanja.

Stani da ispusim jednu, cek nisam ispusio, joj nervozan sam nisam zapalio, moram prvo jednu zapalit pa cemo onda, joj presto sam pusit ne pitaj me nista, hajmo vani da zapalim ja jednu ti stoji tu sa mnom, joj da mi je samo jednu zapalit, ne kontam sto ti smeta dim fakat, kako ba ne smijem pusiti u tvom autu samo cu jednu ba neces ni skontat, cuj nemam gdje zapalit u kuci pa kako goste primas uopste, cuj smrdi mu ujutro na cigare soba daj ba ne seri, kakav ba rak pluca moj dedo 90 godina ima pusi citav zivot...

Ne vrti se svijet oko vas zato zapalite cigaru...
Saka

#199 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Saka »

Problem sa pristupom "kafic za pusace, kafic za nepusace" ne moze funkcionisati. Sve dok se svima ne ukine, nece biti kafica za nepusace, ili ce biti u zanemarivom broju. Pusaci su trenutno u vecini i favorizirace se ona mjesta gdje se pusi, kafic za nepusace ce gubiti promet jer se prekoputa moze zapaliti i onda ce jednostavno opet svi po starom.
Osim toga, to ne rjesava problem trovanja osoblja na radnom mjestu, konobara, kuhara koji po 10 sati dnevno na takvim mjestima moraju da se truju vasim isfuckanim dimom za 400KM mjesecno.

Jedino rjesenje je potpuna zabrana svima i onda ce svi biti u ravnopravnom polozaju. Svi ce opet ici u kafice jer neces imati gdje drugo izaci jednostavno. Sve su ovo prosle zapadne zemlje i cak su i pusaci to podrzali. Stvar je samo u konsekventnoj kontroli i sprovodjenju, svima isto.
seln

#200 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by seln »

JThomas wrote:
seln wrote:Jedna fina poslovica na njemackom kaze "wer nicht geniessen kann, wird ungeniessbar"...

pa i ti si ti provukao niz "militantnih" pretpostavki, a koje u našem društvu naprosto nisu utemeljene: da nepušači isključivo žele pušačima zagorčati život, da ne bi trebali ići u pušačke kafiće, da žele "da u svojoj bijedi trijumfuju nad nekim" (kojoj bijedi, šta trijumfuju, nad kim), između redova i da su zluradi i nedruštveni...

i ti to tvrdiš za društvo gdje se cigare ne puše, nego bukvalno žvaću i jedu...kako se kod nas u stvarnom životu ogleda to silno proganjanje pušača?
Ne znam, haveru, jesi li pogresno procitao ili pogresno razumio? Govorim ti o MOJIM iskustvima sa nepusacima, sto uzivo, sto na forumu. Uostalom, procitaj malo i sam, sta je glavna melodija? Ako to sto vecina pise nije zluradost i jadni trijumfalizam, onda ne znam sta je.
I odakle, dina ti, izvuce to kako ja tvrdim da neko proganja pusace? Ne, govorim o vlaznim snovima nekih nepusaca, a mnogi su se ovjekovjecili i ovdje na forumu. Uostalom, citiracu sam sebe
o problemu duhanskog dima (koji izvjesno postoji)
niti o zastiti nepusaca (zabranom pusenja u javnim ustanovama, javnom prevozu itd.)
Dakle, niko razuman nije kontra zastite nepusaca, ali ovo nije tema o zastiti nepusaca, vec tipicno balkanska "jebacemo vam mater" tema.
Post Reply