Samo argumentovano
Sta je sad, ha
Co'ek bi rek'o da su upravo one, upravo sad izmislile "najstariji zanat na svijetu"LolaLola wrote:Kakav je to mentalni sklop tih zena kojima je lakse dati sebe nekom Arapu nego zasuci rukave i raditi posten posao?
Kad smo kod poligamije, kako to fercera kod sexa, kako se stite od bolescuga &co?

Tomahawk11 wrote:Nema kod muhe labavo![]()
Samo argumentovano![]()
Sta je sad, ha
Jebo te tito ovaj lijevi ko da je 5 artana spuco ,a desni ko da je u svrakinom diplomiro.Ovog prcu ne vidim od dzina.insomnia78 wrote:Muha i Havana hajte, bujrum
Havana istjeruje zlo a utjeruje dobroinsomnia78 wrote:Muha i Havana hajte, bujrum
Ma nemaju ba. Dusa im trolu vozatimuha_sa wrote:Tomahawk11 wrote:Nema kod muhe labavo![]()
Samo argumentovano![]()
Sta je sad, ha![]()
bježim Toma![]()
udjoh samo da priupitam imal neko konkretan primjer il su culi od Mejre kojoj je pricala Fehma koja je cula na nekom sijelu Šemsu kako prica da je cula od neke njene rodice![]()
![]()
hajd vozdra
Jes' to mušterija?Connaisseur Karlin wrote:Na forumu nema nijedne teme o Boancima i Hercegovcima koji su sklopili brakove za papire
Juni wrote:IZ se malčice pravi Englez po ovom pitanju. Raja masovno sklapa prvo serijatski brak, pa onda u opstini. Čak na sajtovima nekih opstina stoji možete izabrati koji ćete brak sklopiti prvi.Dok u P orodicnom zakonu stoji nešto sasvim drugo tj isključivo prvo svjetovni, pa vjerski brak.
Tipični oni mi, puna usta DRŽAVE Bosne i Hercegovine, ali ne postuj zakona iste!Ako postoji interes da vjerski brak ima direktno važenje, bujrum ima dosta takvih zemalja(mislim da je u USA tako), a ne vako totalni haos i što je najsmjesnije niko ne postavlja pitanje ni od ovih TZV građanskih stranaka.
Nisam,skontala sam da mi vise odgovaraju stranciinsomnia78 wrote:Jes' to mušterija?Connaisseur Karlin wrote:Na forumu nema nijedne teme o Boancima i Hercegovcima koji su sklopili brakove za papire

IZ mora provjeriti vjencani list iz osptine prije odobrenja za serijatko vjencanje!LolaLola wrote:Juni wrote:IZ se malčice pravi Englez po ovom pitanju. Raja masovno sklapa prvo serijatski brak, pa onda u opstini. Čak na sajtovima nekih opstina stoji možete izabrati koji ćete brak sklopiti prvi.Dok u P orodicnom zakonu stoji nešto sasvim drugo tj isključivo prvo svjetovni, pa vjerski brak.
Tipični oni mi, puna usta DRŽAVE Bosne i Hercegovine, ali ne postuj zakona iste!Ako postoji interes da vjerski brak ima direktno važenje, bujrum ima dosta takvih zemalja(mislim da je u USA tako), a ne vako totalni haos i što je najsmjesnije niko ne postavlja pitanje ni od ovih TZV građanskih stranaka.
Zasto da se benda IZ uopste? Kakvu ona funkciju ima u BiH?
Arapi?Connaisseur Karlin wrote:Nisam,skontala sam da mi vise odgovaraju stranciinsomnia78 wrote:Jes' to mušterija?Connaisseur Karlin wrote:Na forumu nema nijedne teme o Boancima i Hercegovcima koji su sklopili brakove za papire![]()
insomnia78 wrote:Pa niko ih ni ne benda
Pravno, nikakvu jer vjerski brak nije priznat u BiH
Jedino ljudi koji su vjernivi pa zele i na taj nacin da verifikuju svoju vezu. Uslov za serijatsko vjecanje pod okriljen IZ je sklopljen gradjanski brak prije toga
A ,da ,u pravu si,ima i nasih koji su stranciinsomnia78 wrote:Arapi?Connaisseur Karlin wrote:Nisam,skontala sam da mi vise odgovaraju stranciinsomnia78 wrote: Jes' to mušterija?![]()
![]()
![]()
Pa ima "nasih" koji su stranci
Pa niko ni ne polemise u tom kontekstu. IZ svakako ne dozvoljava poligamiju. Osim toga da bi se vjenco u dzamiji moras biti vjencan u opstini a da bi se vjenco u opstini mpras donijeti papire da nisi u braku a posto su ovi dvoglavi arapi vec u braku...LolaLola wrote:insomnia78 wrote:Pa niko ih ni ne benda
Pravno, nikakvu jer vjerski brak nije priznat u BiH
Jedino ljudi koji su vjernivi pa zele i na taj nacin da verifikuju svoju vezu. Uslov za serijatsko vjecanje pod okriljen IZ je sklopljen gradjanski brak prije toga
Bezveze se i polemise ako nemaju nikakvu funkciju osim kod vjernika, a vjera je privatna stvar, jel.![]()
ne znam odakle ti pravo da pričaš kao da me znaš i kako ja živim. ovo podneblje je izašlo iz arapskog standarda prije 2 svjetskog rata i sad bi se vraćali u taj period. ti kao da ne znaš kako je radit za arapa, rintaj 20 sat dnevno za još manje para jer nisi arap i trebaju ti pare. o čemu pričaš ti. i ja radim za tih 400 KM.Rizvan wrote:
Standard zemalja trećeg svijeta nećeš izbjeći progonom vještica u vidu Arapa i ovih žena, nego rješavanjem egzistencijalne krize onog momka perača iz mog prethodnog posta, kao i većine zaposlenih u BH privatnom sektoru, a da ne govorim o pola miliona nezaposlenih. Ovakve zajednice su samo nus pojava. Ali ti sve posmatraš iz svog konformističkog položaja, zaboli tebe za neku Fatu što lomi leđa čisteči stubišta za 10KM dnevno, i standard joj je kao kod prosječnog stanovnika Ruande, ali ti smeta ako Fata nađe bogatog arapskog sponzora i bude mu jedna u nizu, jer eto to kod tebe stvara sliku o Bosni kao zemlji trećeg svijeta, a dok je Fata anonimno čistila, tada nisi imao tu sliku?
muha_sa wrote:šta velite za Jelenu Jakovljevic i njenog izabranika![]()
To nema veze sa podrskom poligamije od strane IZ,vec sa kontorlom sekularne drzave i njene ralzcije sa IZ. Ne moze IZ sklapati seriajtksim putem takve brakove,jer poligamija nije dozvoljena u drzavi,i IZ nije joj dozvoljeno da sklapa takve brakove!LolaLola wrote:Ma razumijem sve. Malo se salim.
Ali iskreno malo me i buni IZ. Ako ne podrzavaju poligamiju, znaci li to da ne podrzavaju i serijat? Ili vade samo ono sto njima odgovara. Nejasno mi je stvarno kako se mogu kositi sa serijatskim zakonom.