Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#176 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Tomahawk11 »

Nema kod muhe labavo :D
Samo argumentovano 8-)
Sta je sad, ha :P
insomnia78

#177 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

LolaLola wrote:Kakav je to mentalni sklop tih zena kojima je lakse dati sebe nekom Arapu nego zasuci rukave i raditi posten posao?

Kad smo kod poligamije, kako to fercera kod sexa, kako se stite od bolescuga &co?
Co'ek bi rek'o da su upravo one, upravo sad izmislile "najstariji zanat na svijetu"
Jbt led upisa :lol:
Kako se inace stitis od SP bolesti?
insomnia78

#178 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

Muha i Havana hajte, bujrum
Image
muha_sa

#179 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:Nema kod muhe labavo :D
Samo argumentovano 8-)
:lol:

bježim Toma :run:

udjoh samo da priupitam imal neko konkretan primjer il su culi od Mejre kojoj je pricala Fehma koja je cula na nekom sijelu Šemsu kako prica da je cula od neke njene rodice :lol: :lol:

hajd vozdra :run:
HAVANA

#180 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:Muha i Havana hajte, bujrum
Image
Jebo te tito ovaj lijevi ko da je 5 artana spuco ,a desni ko da je u svrakinom diplomiro.Ovog prcu ne vidim od dzina.
muha_sa

#181 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by muha_sa »

insomnia78 wrote:Muha i Havana hajte, bujrum
Image
Havana istjeruje zlo a utjeruje dobro :lol: tako bar žene pricaju a ja im vjerujem :lol:

što se mene tice mrka kapa :( okacio davno "kopackU" o klin :( :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#182 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:
Tomahawk11 wrote:Nema kod muhe labavo :D
Samo argumentovano 8-)
:lol:

bježim Toma :run:

udjoh samo da priupitam imal neko konkretan primjer il su culi od Mejre kojoj je pricala Fehma koja je cula na nekom sijelu Šemsu kako prica da je cula od neke njene rodice :lol: :lol:

hajd vozdra :run:
Ma nemaju ba. Dusa im trolu vozati 8-)
Najpametnije. Tema je za :run: vozdra i ja.
Juni

#183 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Juni »

IZ se malčice pravi Englez po ovom pitanju. Raja masovno sklapa prvo serijatski brak, pa onda u opstini. Čak na sajtovima nekih opstina stoji možete izabrati koji ćete brak sklopiti prvi.Dok u P orodicnom zakonu stoji nešto sasvim drugo tj isključivo prvo svjetovni, pa vjerski brak.
Tipični oni mi, puna usta DRŽAVE Bosne i Hercegovine, ali ne postuj zakona iste!Ako postoji interes da vjerski brak ima direktno važenje, bujrum ima dosta takvih zemalja(mislim da je u USA tako), a ne vako totalni haos i što je najsmjesnije niko ne postavlja pitanje ni od ovih TZV građanskih stranaka.
insomnia78

#184 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

Je l to opet pricamo onako il imaju neki dokazi
Jbt meni sto papira trazili za ovaj "normalni"
Connaisseur Karlin

#185 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by Connaisseur Karlin »

Na forumu nema nijedne teme o Boancima i Hercegovcima koji su sklopili brakove za papire :oops:
insomnia78

#186 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

Connaisseur Karlin wrote:Na forumu nema nijedne teme o Boancima i Hercegovcima koji su sklopili brakove za papire :oops:
Jes' to mušterija?
LolaLola

#187 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by LolaLola »

Juni wrote:IZ se malčice pravi Englez po ovom pitanju. Raja masovno sklapa prvo serijatski brak, pa onda u opstini. Čak na sajtovima nekih opstina stoji možete izabrati koji ćete brak sklopiti prvi.Dok u P orodicnom zakonu stoji nešto sasvim drugo tj isključivo prvo svjetovni, pa vjerski brak.
Tipični oni mi, puna usta DRŽAVE Bosne i Hercegovine, ali ne postuj zakona iste!Ako postoji interes da vjerski brak ima direktno važenje, bujrum ima dosta takvih zemalja(mislim da je u USA tako), a ne vako totalni haos i što je najsmjesnije niko ne postavlja pitanje ni od ovih TZV građanskih stranaka.

Zasto da se benda IZ uopste? Kakvu ona funkciju ima u BiH?
insomnia78

#188 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

Pa niko ih ni ne benda
Pravno, nikakvu jer vjerski brak nije priznat u BiH
Jedino ljudi koji su vjernivi pa zele i na taj nacin da verifikuju svoju vezu. Uslov za serijatsko vjecanje pod okriljen IZ je sklopljen gradjanski brak prije toga
Connaisseur Karlin

#189 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

insomnia78 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Na forumu nema nijedne teme o Boancima i Hercegovcima koji su sklopili brakove za papire :oops:
Jes' to mušterija?
Nisam,skontala sam da mi vise odgovaraju stranci :-D :kiss:
insomnia78

#190 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

Ima ona epizoda Simpsonovih kad Homer skonta da moze uzimati pare na gay vjencanjima. Ekspresno polozi za svecenika putem interneta i zada se u biznis
Image
Connaisseur Karlin

#191 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

LolaLola wrote:
Juni wrote:IZ se malčice pravi Englez po ovom pitanju. Raja masovno sklapa prvo serijatski brak, pa onda u opstini. Čak na sajtovima nekih opstina stoji možete izabrati koji ćete brak sklopiti prvi.Dok u P orodicnom zakonu stoji nešto sasvim drugo tj isključivo prvo svjetovni, pa vjerski brak.

Zasto da se benda IZ uopste? Kakvu ona funkciju ima u BiH?
IZ mora provjeriti vjencani list iz osptine prije odobrenja za serijatko vjencanje!
insomnia78

#192 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

Connaisseur Karlin wrote:
insomnia78 wrote:
Jes' to mušterija?
Arapi? :shock: :lol: :lol:
Pa ima "nasih" koji su stranci :D
LolaLola

#193 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by LolaLola »

insomnia78 wrote:Pa niko ih ni ne benda
Jedino ljudi koji su vjernivi pa zele i na taj nacin da verifikuju svoju vezu. Uslov za serijatsko vjecanje pod okriljen IZ je sklopljen gradjanski brak prije toga

Bezveze se i polemise ako nemaju nikakvu funkciju osim kod vjernika, a vjera je privatna stvar, jel. :D :D
Connaisseur Karlin

#194 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

insomnia78 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
insomnia78 wrote: Jes' to mušterija?
Arapi? :shock: :lol: :lol:
Pa ima "nasih" koji su stranci :D
A ,da ,u pravu si,ima i nasih koji su stranci :D :kiss: Pa ti se i ne posnasaju i en rezamsiljaju kao "rodjeni Bosanci i Hercegovci" :-D
insomnia78

#195 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

LolaLola wrote:
insomnia78 wrote:Pa niko ih ni ne benda

Bezveze se i polemise ako nemaju nikakvu funkciju osim kod vjernika, a vjera je privatna stvar, jel. :D :D
Pa niko ni ne polemise u tom kontekstu. IZ svakako ne dozvoljava poligamiju. Osim toga da bi se vjenco u dzamiji moras biti vjencan u opstini a da bi se vjenco u opstini mpras donijeti papire da nisi u braku a posto su ovi dvoglavi arapi vec u braku...
Nego, ovi ako su uopste vjencani vjencani su po nekakvim budzacima od strane kojekakvih Homera. Omera ako cemo preciznije :D
DaysleepeR

#196 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by DaysleepeR »

Rizvan wrote:
Standard zemalja trećeg svijeta nećeš izbjeći progonom vještica u vidu Arapa i ovih žena, nego rješavanjem egzistencijalne krize onog momka perača iz mog prethodnog posta, kao i većine zaposlenih u BH privatnom sektoru, a da ne govorim o pola miliona nezaposlenih. Ovakve zajednice su samo nus pojava. Ali ti sve posmatraš iz svog konformističkog položaja, zaboli tebe za neku Fatu što lomi leđa čisteči stubišta za 10KM dnevno, i standard joj je kao kod prosječnog stanovnika Ruande, ali ti smeta ako Fata nađe bogatog arapskog sponzora i bude mu jedna u nizu, jer eto to kod tebe stvara sliku o Bosni kao zemlji trećeg svijeta, a dok je Fata anonimno čistila, tada nisi imao tu sliku?
ne znam odakle ti pravo da pričaš kao da me znaš i kako ja živim. ovo podneblje je izašlo iz arapskog standarda prije 2 svjetskog rata i sad bi se vraćali u taj period. ti kao da ne znaš kako je radit za arapa, rintaj 20 sat dnevno za još manje para jer nisi arap i trebaju ti pare. o čemu pričaš ti. i ja radim za tih 400 KM.
LolaLola

#197 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by LolaLola »

Ma razumijem sve. Malo se salim.
Ali iskreno malo me i buni IZ. Ako ne podrzavaju poligamiju, znaci li to da ne podrzavaju i serijat? Ili vade samo ono sto njima odgovara. Nejasno mi je stvarno kako se mogu kositi sa serijatskim zakonom.
insomnia78

#198 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by insomnia78 »

Podrzavaju, prije svega zakon zemlje u kojoj zivimo
Osim toga poligamija nije nikakva obaveza niti propis
Last edited by insomnia78 on 06/06/2016 22:34, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#199 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

Post by DaysleepeR »

muha_sa wrote:šta velite za Jelenu Jakovljevic i njenog izabranika :?

Image

ima još dvije u bosni
Connaisseur Karlin

#200 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima

LolaLola wrote:Ma razumijem sve. Malo se salim.
Ali iskreno malo me i buni IZ. Ako ne podrzavaju poligamiju, znaci li to da ne podrzavaju i serijat? Ili vade samo ono sto njima odgovara. Nejasno mi je stvarno kako se mogu kositi sa serijatskim zakonom.
To nema veze sa podrskom poligamije od strane IZ,vec sa kontorlom sekularne drzave i njene ralzcije sa IZ. Ne moze IZ sklapati seriajtksim putem takve brakove,jer poligamija nije dozvoljena u drzavi,i IZ nije joj dozvoljeno da sklapa takve brakove!
Post Reply