Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post Reply
ABH017

#176 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by ABH017 »

Srbija (kao i Hrvatska, ali oni ovdje nisu tema) je država koja je izvršila agresiju na moju državu, međunarodno priznatu Bosnu i Hercegovinu, slala svoje elitne jedinice, vršila mobilizaciju svojih građana i slala ih i potpomagala da vrše ubijanja, klanja, silovanja, pljačke i etnička čišćenja i protjerivanja, rušenje i uništavanje svega, ali baš svega, što bi moglo posjećati na to da su pripadnici mog naroda ikad ovdje živjeli, a sve u pokušaju da teritoriju moje države, ili njene dijelove, pripoje svojoj imaginarnoj velikoj srbiji.
Od te ideje i agresije se nikad nije odustalo, niti je ikad prekinuta. Kontinuirano su sve raspoložive snage, u raspoloživim kapacitetima, uključene u ostvarenju zacrtanog cilja i dan danas.
salihh

#177 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by salihh »

Perperius wrote: ...
Muslimanska deca nisu odvođena u janičare, muslimane nisu nabijali na kolac, muslimani su imali neuporedivo manje poreze. Čemu onda seljačke bune i hajdučki ustanci ako je sve bilo bajno i sjajno kako predstavljate? Zašto su hrišćani uglavnom živeli pa zabitima a muslimani po gradovima?
Tamo gde su Turci stvarno bili 500 godina, danas uopšte ni nema Srba, da nije bilo migracija i pobuna Srba uopšte danas ne bi ni bilo. A Špance smo potukli na vreme u Tesaliji ;)
Kakve ba bune i ustanci... mani se mitomanije.
Janjicari su bili elitna turska vojska, skolovani i nagradheni za svoju sluzbu... siguran sam da je veliki broj ustvari dragovoljno svoju djecu slao. Hriscane / srbe / vlahe su osmanlijr naseljavali u zabiti kako bi obradjuvali zemlju i stocarili...
Ma bezze mi je vise i tipkati... cuj bune i ustanci... to ono kao kraljevic marko, veliki mitski borac protuv mrskih turaka, a historijski turski vazal koji i zivot izgubi boreci se za sultana...
Perperius

#178 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by Perperius »

salihh wrote:Kakve ba bune i ustanci... mani se mitomanije.
Janjicari su bili elitna turska vojska, skolovani i nagradheni za svoju sluzbu... siguran sam da je veliki broj ustvari dragovoljno svoju djecu slao. Hriscane / srbe / vlahe su osmanlijr naseljavali u zabiti kako bi obradjuvali zemlju i stocarili...
Ma bezze mi je vise i tipkati... cuj bune i ustanci... to ono kao kraljevic marko, veliki mitski borac protuv mrskih turaka, a historijski turski vazal koji i zivot izgubi boreci se za sultana...
Ja pričam o Srbiji, u janičare niko nije slao decu dobrovoljno, žene su čak sakatile decu (odsecale prste itd.) kako bi sprečile otimanje dece. Srbiju niko nije naseljavao hrišćanima, nego su se hrišćani sami povlačili u zabiti kako bi se izolovali o turskog uticaja.
A što se tiče buna i ustanaka po Srbiji, mogu ih do sutra nabrajati. Ako su u Bosni prihvatili okupatora ne znači da su i u Srbiji (doduše kako ko, Srbijanci koji su se islamizovali, prihvatili su lepo okupatora)
wolf07

#179 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by wolf07 »

Perperius wrote:
ABH017 wrote:Imaš dokaz (za stotine) ili je opet neki SPC mit u pitanju?
Niko nije rekao da nije bilo rušenja, ubijanja, i svega ostalog, ali da su radili onako, kako to predstavljate, ne bi se Srbima ni za trag znalo, a ne da Saborna crkva opstane tolike stotine godina.
Znaš li koliko je džamija bilo u Sapcu, Valjevu, Užicu, Beogradu po odlasku Osmanlija? Koliko ih ima danas, samo 150 godina poslije?
Uporedi ta dva podatka, bez poznatog opravdavanja i relativizacije rušenja i protjerivanja. Uporedi fakte.
Kad kažem stotine mislim na kompletan okupirani prostor (i Bliski istok i Balkan i Kavkaz itd.) nisu teror i kulturocid bili samo u Srbiji, nego svuda.
Saborna crkva? Ona je izgrađena tek 1874. godine pred kraj okupacije. Ako misliš na srednjovekovnu crkvu u Baščaršiji to je druga priča.
Zašto bih upoređivao okupatorske džamije sa domaćim crkvama?
Zašto su crkve domaće a džamije okupatorske? Ko je to pravoslavlju dao tapiju na ove prostore pa da pravoslavlje bude "domaćin" a sve ostale vjere i religije su kao bajagi uvozne. Da li je onda, prateći tu logiku, sasvim OK to što je ustaški režim iskorijenio Jevreje i njihove sinagoge, to je svakako "uvozna" vjera u Bosni i na Blakanu. A sam dolazak tih Jevreja koje je protjerala španska crkva je dopustio taj netolerantni islamsko-teroristički vladar iz Stambola. Ne znam samo kako je zaboravio da islamizira te Jevreje dok su još bili na brodu za Balkan.
wolf07

#180 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by wolf07 »

Perperius wrote:
Ja pričam o Srbiji, u janičare niko nije slao decu dobrovoljno, žene su čak sakatile decu (odsecale prste itd.) kako bi sprečile otimanje dece. Srbiju niko nije naseljavao hrišćanima, nego su se hrišćani sami povlačili u zabiti kako bi se izolovali o turskog uticaja.
A što se tiče buna i ustanaka po Srbiji, mogu ih do sutra nabrajati. Ako su u Bosni prihvatili okupatora ne znači da su i u Srbiji (doduše kako ko, Srbijanci koji su se islamizovali, prihvatili su lepo okupatora)
Hajde raščisti sa terminom "okupator" prije nego ga sljedeći put upotrijebiš u smislu da razjasniš sebi a i nama ostalima na ovoj temi da li su svi Slaveni u stvari okupatori na Balkanu?
mmaar

#181 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by mmaar »

Perperius wrote:
Kakvi ste kada vas je toliki broj "genetskog otpada" kako kaze najpoznatija bosansko-pravoslavna geneticarka, odnosno onih koji su "prodali veru za veceru" i kad vam je trebalo 500 godina da se oslobodite svog tog jarma i zuluma o kojem guslate od 19. stoljeca :lol:

I hvala sto si se ukljucio na temu, za one koji to nisu, odlicna prilika da se upoznaju sa funkcionisanjem guslarskog uma. :)
Last edited by mmaar on 26/07/2016 17:22, edited 1 time in total.
Perperius

#182 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by Perperius »

wolf07 wrote:Zašto su crkve domaće a džamije okupatorske? Ko je to pravoslavlju dao tapiju na ove prostore pa da pravoslavlje bude "domaćin" a sve ostale vjere i religije su kao bajagi uvozne. Da li je onda, prateći tu logiku, sasvim OK to što je ustaški režim iskorijenio Jevreje i njihove sinagoge, to je svakako "uvozna" vjera u Bosni i na Blakanu. A sam dolazak tih Jevreja koje je protjerala španska crkva je dopustio taj netolerantni islamsko-teroristički vladar iz Stambola. Ne znam samo kako je zaboravio da islamizira te Jevreje dok su još bili na brodu za Balkan.
Zato što je crkve gradilo domaće stanovništvo. Prelazak Srba na pravoslavlje je dokaz slobodnog opredeljenja. Islamizacija nije slobodno opredeljenje nego nametnuta religija od strane okupatora a džamije je upravo taj okupator podigao.
Nisam uopšte rekao da su ostale religije uvozne itd. Ja branim i bogumilske i katoličke i sve druge crkve, govorim samo o islamu koji je ovde došao okupacijom i islamizacijom. Sinagoge nije gradio okupator koji je vršio judaizaciju ostalog stanovništva, nego "domaći" Jevreji.
mmaar

#183 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by mmaar »

Perperius wrote:
wolf07 wrote:Zašto su crkve domaće a džamije okupatorske? Ko je to pravoslavlju dao tapiju na ove prostore pa da pravoslavlje bude "domaćin" a sve ostale vjere i religije su kao bajagi uvozne. Da li je onda, prateći tu logiku, sasvim OK to što je ustaški režim iskorijenio Jevreje i njihove sinagoge, to je svakako "uvozna" vjera u Bosni i na Blakanu. A sam dolazak tih Jevreja koje je protjerala španska crkva je dopustio taj netolerantni islamsko-teroristički vladar iz Stambola. Ne znam samo kako je zaboravio da islamizira te Jevreje dok su još bili na brodu za Balkan.
Zato što je crkve gradilo domaće stanovništvo. Prelazak Srba na pravoslavlje je dokaz slobodnog opredeljenja. Islamizacija nije slobodno opredeljenje nego nametnuta religija od strane okupatora a džamije je upravo taj okupator podigao.
Nisam uopšte rekao da su ostale religije uvozne itd. Ja branim i bogumilske i katoličke i sve druge crkve, govorim samo o islamu koji je ovde došao okupacijom i islamizacijom. Sinagoge nije gradio okupator koji je vršio judaizaciju ostalog stanovništva, nego "domaći" Jevreji.
I neko se pita otkud sklonost genocidima :roll:
ABH017

#184 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by ABH017 »

Perperius wrote:
Pa ste ih posle lepo proterali i iskorenili. ;-)
Perperius

#185 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by Perperius »

wolf07 wrote:
Hajde raščisti sa terminom "okupator" prije nego ga sljedeći put upotrijebiš u smislu da razjasniš sebi a i nama ostalima na ovoj temi da li su svi Slaveni u stvari okupatori na Balkanu?
Jedini okupator o kojem ovde pričam je Otomansko carstvo, islamizovano stanovništvo koje je učestvovalo u otomanskim osvajanjima je marioneta, saradnik okupatora, ima čak i onih hrišćanskih marioneta poput Stefana Lazarevića (to je doduše sa sadašnje tačke gledišta, tada je pogled na vazalstvo bilo drugačije a i nije se borio protiv Srba). Srpsko carstvo je takođe bilo okupator (pitanje da li su Srbi uopšte bili i relativna većina u toj državi). Sloveni su se doselili na Balkan (nisu okupirali teritorije) i izmešali sa domaćim stanovništvom i samim tim nastao je novi narod/narodi koji su tu živeli vekovima do početka turske okupacije, sa turskim okupatorom se nisu mešali ni pravili novi narod nego su pružili otpor kojeg su uglavnom pružali do samog oslobođenja. Shvataš sad šta je okupator?
Ovi migranti što idu u Nemačku nisu okupatori, njihovi sunarodnici su već počeli proces mešanja sa Germanima, i taj proces mešanja će još dugo trajati (Arapi imaju visok natalitet i sve ih više dolazi, već sad ih ima oko 10% u Nemačkoj ako ne i više), nakon nekoliko vekova to će biti drugačiji narod. Okupacija bi bila da tzv. Islamska država napadne Nemačku, porazi je i počne da domaćem stanovništvu nameće svoju kulturu, religiju itd. protiv njihove volje.
wolf07

#186 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by wolf07 »

Perperius wrote:
Čekaj bolan, kad neko postaje "domaće stanovništvo", odnosno koliko dugo je neko okupator prije nego postane "domaće stanovništvo", ista stvar i sa vjerom. Ti sve nešto kružiš kao kiša oko Kragujevca, jesu li Slaveni okupatori na području Zap.Balkana ili nisu? Koju su to vjeru sa sobom donijeli i kako su postali pravoslavci i katolici? Otkud ti znaš da je prelazak na pravoslavlje dobrovoljan kad niko nije ostao u prethodnoj vjeri koju su Slavenska plemena praktikovala prije pravoslavlja i katoličanstva.
Perperius

#187 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by Perperius »

mmaar wrote:
Kakvi ste kada vas je toliki broj "genetskog otpada" kako kaze najpoznatija bosansko-pravoslavna geneticarka, odnosno onih koji su "prodali veru za veceru" i kad vam je trebalo 500 godina da se oslobodite svog tog jarma i zuluma o kojem guslate od 19. stoljeca :lol:

I hvala sto si se ukljucio na temu, za one koji to nisu, odlicna prilika da se upoznaju sa funkcionisanjem guslarskog uma. :)
Ti guslaš, kakav genetički otpad?
Oni koji su "prodali veru za večeru" su uglavnom proterani iz Srbije, većina njih je otišla u današnju Tursku, a deo njih i u Bosnu, negde sam pročitao da Izetbegovići vode poreklo od islamizovanih Srba iz okoline Beograda.

Nakon sloma okupacije, civilno muslimansko stanovništvo nije promenilo veru i to je njihovo pravo ali je to takođe i posledica okupacije.
wolf07

#188 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by wolf07 »

Perperius wrote:
wolf07 wrote:
Jedini okupator o kojem ovde pričam je Otomansko carstvo, islamizovano stanovništvo koje je učestvovalo u otomanskim osvajanjima je marioneta, saradnik okupatora, ima čak i onih hrišćanskih marioneta poput Stefana Lazarevića (to je doduše sa sadašnje tačke gledišta, tada je pogled na vazalstvo bilo drugačije a i nije se borio protiv Srba). Srpsko carstvo je takođe bilo okupator (pitanje da li su Srbi uopšte bili i relativna većina u toj državi). Sloveni su se doselili na Balkan (nisu okupirali teritorije) i izmešali sa domaćim stanovništvom i samim tim nastao je novi narod/narodi koji su tu živeli vekovima do početka turske okupacije, sa turskim okupatorom se nisu mešali ni pravili novi narod nego su pružili otpor kojeg su uglavnom pružali do samog oslobođenja. Shvataš sad šta je okupator?
Ovi migranti što idu u Nemačku nisu okupatori, njihovi sunarodnici su već počeli proces mešanja sa Germanima, i taj proces mešanja će još dugo trajati (Arapi imaju visok natalitet i sve ih više dolazi, već sad ih ima oko 10% u Nemačkoj ako ne i više), nakon nekoliko vekova to će biti drugačiji narod. Okupacija bi bila da tzv. Islamska država napadne Nemačku, porazi je i počne da domaćem stanovništvu nameće svoju kulturu, religiju itd. protiv njihove volje.
Znači Slaveni su pokucali na vrata, otresli obuću i DOŠLI na Balkan, a Turci su okupatori koji su toliko zli i pokvareni da su dopustili da im veliki vezir (de facto - predsjednik vlade) bude neko od ovih okupiranih! E jesu bili zajebani okupatori! A i ti porezi, imali su taj zajebani harač, je li tako. To što je današnji PDV u većini slučajeva veći od harača manje je bitno. Bitno je da se ne zove harač.
Perperius

#189 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by Perperius »

wolf07 wrote:Znači Slaveni su pokucali na vrata, otresli obuću i DOŠLI na Balkan, a Turci su okupatori koji su toliko zli i pokvareni da su dopustili da im veliki vezir (de facto - predsjednik vlade) bude neko od ovih okupiranih! E jesu bili zajebani okupatori! A i ti porezi, imali su taj zajebani harač, je li tako. To što je današnji PDV u većini slučajeva veći od harača manje je bitno. Bitno je da se ne zove harač.
A šta je sve uradio veliki vezir da bi to postao?
Svaki okupator voli poslušnike i marionete, pa ne kaže džabe poslovica "Ako je Turčin krvav do lakata, poturica mora do ramena", najveće zločine po Srbiji činili su upravo domaći islamizovani Srbi. Pogledaj samo prezimena, sva slovenska, retko koji etnički Turčin.
Koliki harač su imali hrišćani a koliki muslimani?
Srbi su do okupacije upotrebljavali morsku ribu i divljač a nakon okupacije samo svinje, šta misliš zašto?
united bosnae

#190 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by united bosnae »

I ja se iskreno zahvaljujem Peperius sto se prikljucio ovoj diskusiji s jedne strane a s druge strane prosto me je strah nakon svih njegovih tvrdnji (a samo neke su u produzetku pobrojane) jer ako je takva osoba obicni prosijecni Srbin “umjerenih” pogleda kakvi su tek onda stavovi tvrdokornih srpskih nacionalista. Na zalost Srbi nece nikad doci pameti a ta njihova glupost ce uvijek biti potencijalni okidac za nove sukobe na prostoru Balkana.

Neke od mitomanskih konstatacija “umjerenog” Peparius-a:

- Džamije su okupatorske dok su crkve domaće
- Islam je religija nametnuta od strane okupatora a džamije je upravo taj okupator podigao.
- Turci su pod spoljnim pritiskom tokom 500 godina vladavine dozvolili lokalnom stanovništvu da izgrade po koju crkvicu.
- Bosnjaci su se poistovetili sa Turcima, čak su i sebe nazivali Turcima.
- Posrbljavanje crnogoraca je isto kao da posrbljujes Srbe.
- Cinjenica je da je polovina Srba islamizovana
- Poturice su masovno otimali srpsku decu i slali ih u janičare,
- Poturice su masovno srpske zene odvodili u hareme
- Srbi su masovno nabijani na kolac - zbog svake sitnice (pretpostavljam da nema ni jedan srbin koj bar jednom nije bio nabijen na kolac :lol: )
- Turci su srušili većinu srpskih gradova i veliki broj srednjovekovne baštine
- U vrijeme Turaka najveci broj crkava je srušen i na njihovim temeljima su se gradile okupatorske džamije
- Ako je Turčin krvav do lakata, poturica mora do ramena
itd. itd
Perperius

#191 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by Perperius »

united bosnae wrote:I ja se iskreno zahvaljujem Peperius sto se prikljucio ovoj diskusiji s jedne strane a s druge strane prosto me je strah nakon svih njegovih tvrdnji (a samo neke su u produzetku pobrojane) jer ako je takva osoba obicni prosijecni Srbin “umjerenih” pogleda kakvi su tek onda stavovi tvrdokornih srpskih nacionalista. Na zalost Srbi nece nikad doci pameti a ta njihova glupost ce uvijek biti potencijalni okidac za nove sukobe na prostoru Balkana.

Neke od mitomanskih konstatacija “umjerenog” Peparius-a:

- Džamije su okupatorske dok su crkve domaće
- Islam je religija nametnuta od strane okupatora a džamije je upravo taj okupator podigao.
- Turci su pod spoljnim pritiskom tokom 500 godina vladavine dozvolili lokalnom stanovništvu da izgrade po koju crkvicu.
- Bosnjaci su se poistovetili sa Turcima, čak su i sebe nazivali Turcima.
- Posrbljavanje crnogoraca je isto kao da posrbljujes Srbe.
- Cinjenica je da je polovina Srba islamizovana
- Poturice su masovno otimali srpsku decu i slali ih u janičare,
- Poturice su masovno srpske zene odvodili u hareme
- Srbi su masovno nabijani na kolac - zbog svake sitnice (pretpostavljam da nema ni jedan srbin koj bar jednom nije bio nabijen na kolac :lol: )
- Turci su srušili većinu srpskih gradova i veliki broj srednjovekovne baštine
- U vrijeme Turaka najveci broj crkava je srušen i na njihovim temeljima su se gradile okupatorske džamije
itd. itd
U trenutku kad su izgrađene bile su okupatroske jer su izgrađene u cilju islamizacije domaćeg stanovništva. One danas nisu okupatorske jer postoji stanovništvo koje svojom voljom muslimansko (bez obzira što je to posledica okupacije). Većina današnjih džamija su novije gradnje, izgrađene od domaćeg stanovništva, i samim tim se ne mogu smatrati okupatorskim niti jesu okupatorske. Govorio sam isključivo o periodu okupaicje.

Nisu samo Bošnjaci sebe smatrali Turcima nego svi islamizovani Sloveni.

Možemo i o Crnogorcima, nije problem (P.S imaj na umu da i dan danas pored žestoke desrbizacije čak 30% Crne Gore se izjašnjava kao Srbi!)
united bosnae

#192 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by united bosnae »

Perperius wrote: U trenutku kad su izgrađene bile su okupatroske jer su izgrađene u cilju islamizacije domaćeg stanovništva. One danas nisu okupatorske jer postoji stanovništvo koje svojom voljom muslimansko (bez obzira što je to posledica okupacije). Većina džamija su novije gradnje, izgrađene od domaćeg stanovništva, i samim tim se ne mogu smatrati okupatorskim niti jesu okupatorske. Govorio sam isključivo o periodu okupaicje.

Nisu samo Bošnjaci sebe smatrali Turcima nego svi islamizovani Sloveni.

Možemo i o Crnogorcima, nije problem (P.S imaj na umu da i dan danas pored žestoke desrbizacije čak 30% Crne Gore se izjašnjava kao Srbi!)
Upravo si ovim komentarom dao najveci doprinos temi o Srpskoj mitomaniji i zlu koje je ona prouzrokovala (i jos uvijek uzrokuje).
Samo na zalost vojnici vojske Republike Smrdske nisu znali da su samo stare dzamije okupatorske pa kada su postavljali dinamit, ocito greskom i u ne znanju su u zrak dizali i dzamije novije gradnje - izgradjene od domaceg stanovnistava.
Perperius

#193 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by Perperius »

united bosnae wrote:Upravo si ovim komentarom dao najveci doprinos temi o Srpskoj mitomaniji i zlu koje je ona prouzrokovala (i jos uvijek uzrokuje).
Samo na zalost vojnici vojske Republike Smrdske nisu znali da su samo stare dzamije okupatorske pa kada su postavljali dinamit, ocito greskom i u ne znanju su u zrak dizali i dzamije novije gradnje - izgradjene od domaceg stanovnistava.
Ako je to uzrok rušenja džamija tokom rata, šta je uzrok rušenju crkava?
Ajmo otvoriti temu "Bošnjačka mitomanija i uzroci srbofobije"
Ako su ovo gore što si naveo mitovi a ja mitoman, ajmo onda čuti tvoju istinu...
choxnox

#194 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by choxnox »

Perperius wrote:... Prelazak Srba na pravoslavlje je dokaz slobodnog opredeljenja.
Ovakvi ste mi bas ono jaki. Stalno vrtite otrcane fraze vec desetljecima kako su Bosnjaci "prodali veru za veceru" i sa krscanstva, odnosno po vama tacnije sa pravoslavlja, presli na islam.

Ako uzmemo ovo sto vi govorite kao tacno, a nije, onda ste i vi u jednom trenutku sa mnogobostva presli na krscanstvo. Dakle, vi ste u jednom trenutku "prodali veru za veceru" i presli na krscanstvo ne zato sto ste ga smatrali boljom i naprednijom vjerom nego zato sto ste od toga imali koristi. Razbacujete se stvarima o kojima nemate apsolutno nikakvog pojma niti veze sa pamecu. Dakle i vi ste "genetski otpad", "popravoslavljice" i sve ono cime etiketirate Bosnjake.

Historiju racunate samo od trenutka od kada ste postali pravoslavci i samo vam je taj period poslije relevantan, a to sto ste unazad 2500 godina (ovdje karikiram jer tada uopce niste ne samo postojali, a nego niste ni bili u planu) vjerovali u 15 bozanstava i onda izdali te svoje pretke tako sto ste prihvatili pravoslavlje - to nije bitno, to niko ne spominje i tu cinjenicu ne zelite prihvatiti...
wolf07

#195 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by wolf07 »

Perperius wrote:
wolf07 wrote:Znači Slaveni su pokucali na vrata, otresli obuću i DOŠLI na Balkan, a Turci su okupatori koji su toliko zli i pokvareni da su dopustili da im veliki vezir (de facto - predsjednik vlade) bude neko od ovih okupiranih! E jesu bili zajebani okupatori! A i ti porezi, imali su taj zajebani harač, je li tako. To što je današnji PDV u većini slučajeva veći od harača manje je bitno. Bitno je da se ne zove harač.
A šta je sve uradio veliki vezir da bi to postao?
Svaki okupator voli poslušnike i marionete, pa ne kaže džabe poslovica "Ako je Turčin krvav do lakata, poturica mora do ramena", najveće zločine po Srbiji činili su upravo domaći islamizovani Srbi. Pogledaj samo prezimena, sva slovenska, retko koji etnički Turčin.
Koliki harač su imali hrišćani a koliki muslimani?
Srbi su do okupacije upotrebljavali morsku ribu i divljač a nakon okupacije samo svinje, šta misliš zašto?
Valjda zato što su Turci otimali svu ribu i divljač jer se zna da nisu imali pametnija posla! Tako su došli do Beča, legenda kaže da im ni jedna srdela u srpskim rukama nije promakla, o tunama, srndaćima i jelenima da i ne pričamo.

Nego, da se uozbiljmo, svi narodi na Balkanu imaju svoje mitove. Ono što razlikuje Srbe od ostalih naroda je sklonost da se mitovima bezgranično vjeruje, da se uvijek traži još, i da važi pravilo: što je mit nevjerovatniji - to mu je publika brojnija. Sasvim sam siguran da u svakom narodu postoje pacijenti poput Ljubomira Petrovića ili Stevana Deretića, ali samo kod Srba budale ovog kalibra se predstavljaju kao stručnjaci za sve i svašta i imaju kakav-takav prostor u medijima. Samo kod Srba može proći budala poput Šešelja koji kod Minimaksa u ljeto 1991.g. na TV-u mlati k'o pizda po samaru kako će ljetovati u Splitu jer je to srpski grad (kamo sreće da je to jedina glupost koju je izgovorio), i ta budala i dan danas predstavlja autoritet u tom narodu koji na svaku njegovu glupost frenetično aplaudira i govori "ala im ga je vojvoda zabio"! Samo kod Srba je moguće da idiot poput Miroslava Lazanskog bude nekakav autoritet za geopolitiku. Čovjek laže čim zine, ali nema veze - "lepo ga slušat"! Ni jedan drugi narod na Balkanu nema toliko "estradnih zvezda" koji skoro sav svoj repertoar, ili bar noviji dio repertoara, grade na pjevanju o mržnji prema drugima ili na šovinističkom zavijanju (krenulo je sa Erom Ojdanićem, a nastavilo se sa Bajom Knindžom, Bora Čorba je čak promijenio kompletan stvaralački diskurs i od rokera postao četnički vojvoda, "Žare i Goci" svoju publiku nalaze pjevajući o pokolju u Srebrenici i u najavi nastavka u Sjenici....ima tih hitova i "pjevača" koliko hoćeš). Samo je u beogradskim TV dnevnicima s početka 90-ih bilo mjesta za "vijesti" o tome šta je kazala ova ili ona proročica, neki Milić od Mačve, baba Vanga, veliki vrač sa Dorćola, šaman iz Ljiga ili tarot-prorok iz pičke materine!!! Da li shvataš da drugi narodi na Balkanu nisu ni blizu ovim glupostima!!!
united bosnae

#196 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by united bosnae »

Perperius wrote:
united bosnae wrote:Upravo si ovim komentarom dao najveci doprinos temi o Srpskoj mitomaniji i zlu koje je ona prouzrokovala (i jos uvijek uzrokuje).
Ako je to uzrok rušenja džamija tokom rata, šta je uzrok rušenju crkava?
Ajmo otvoriti temu "Bošnjačka mitomanija i uzroci srbofobije"
Ako su ovo gore što si naveo mitovi a ja mitoman, ajmo onda čuti tvoju istinu...
Ma nisi ti MITOMAN... u redu je ... pozdrav uz pjesmu "Mito bekrijo"
https://www.youtube.com/watch?v=ZQD7E6bOovo
ABH017

#197 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by ABH017 »

Perperius wrote:
U Islamu je poznat termin vakuf, kao livni doprinos ili zalog za vjeru. Niti jednu džamiju nije izgradio okupator. Da nisi zadojen mitološkom mržnjom, znao bi, da 99,99% džamija grade ljudi svojim doprinosima. Tako je bilo i za "turskog vakta", tako je i dan danas. Šta misliš zašto sve džamije nose nazive po određenom čovjeku, posebno one iz "turskog vakta"? Zato što ih je taj čovjek sagradio i dao na korištenje, uvakufio, zajednici. To je poklon u ime Boga.
Eh sad, kako jedan insan može okupirati čitavu državu, ne znam. Mada, kad su u pitanju mitološki nebeski narod i njegova država u pitanju sve je moguće.
Pa i to da se institucije države uključe u rušenje i oduzimanje privatne imovine, vakufa. Imali smo to u Srbiji odmah po odlasku Turaka. Imali smo na okupiranoj teritoriji, u vrijeme posljednjeg rata, gdje su vlasti srpskog naroda, s jedne strane rušili, u sred Banja Luke (daleko od toga da je samo tu, to je samo najpoznatiji primjer), u sred bijela dana, tuđu imovinu i spomenik kulture, a s druge strane smo imali izgradnju pravoslavne crkve u privatnoj avliji nane Fate Orlović u Konjević Polju.

Ali neeee.. Mitologija kaže stotine crkava porušeno. Tome će se vjerovati, a ne svojim očima i činjenicama.
Perperius

#198 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by Perperius »

choxnox wrote:
Perperius wrote:... Prelazak Srba na pravoslavlje je dokaz slobodnog opredeljenja.
Ovakvi ste mi bas ono jaki. Stalno vrtite otrcane fraze vec desetljecima kako su Bosnjaci "prodali veru za veceru" i sa krscanstva, odnosno po vama tacnije sa pravoslavlja, presli na islam.

Ako uzmemo ovo sto vi govorite kao tacno, a nije, onda ste i vi u jednom trenutku sa mnogobostva presli na krscanstvo. Dakle, vi ste u jednom trenutku "prodali veru za veceru" i presli na krscanstvo ne zato sto ste ga smatrali boljom i naprednijom vjerom nego zato sto ste od toga imali koristi. Razbacujete se stvarima o kojima nemate apsolutno nikakvog pojma niti veze sa pamecu. Dakle i vi ste "genetski otpad", "popravoslavljice" i sve ono cime etiketirate Bosnjake.

Historiju racunate samo od trenutka od kada ste postali pravoslavci i samo vam je taj period poslije relevantan, a to sto ste unazad 2500 godina (ovdje karikiram jer tada uopce niste ne samo postojali, a nego niste ni bili u planu) vjerovali u 15 bozanstava i onda izdali te svoje pretke tako sto ste prihvatili pravoslavlje - to nije bitno, to niko ne spominje i tu cinjenicu ne zelite prihvatiti...
Ali kakvu su korist Srbi imali prelaskom na pravoslavlje?
Nisu samo Bošnjaci "prodali veru za večeru" nego i Srbi i Hrvati takođe. Iako se sama islamizacija može opravdati pritiskom vlasti (oduvek je poznato da su ljudi svašta radili kako bi spasili porodicu pre svega decu) nisu oni problem, nego onaj deo islamizovnaih marioneta, pravih poturica, zločnaca koji su u islam prešli kako bi stekli poverenje kod okupatora i na osnovu toga dobili visoke pozicije, tipično šlihtanje i poltronstvo.

Ja nikad nisam tvrdio da je neko "genetski otpad".
ABH017

#199 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by ABH017 »

Perperius wrote:
mmaar wrote:

Ti guslaš, kakav genetički otpad?
Oni koji su "prodali veru za večeru" su uglavnom proterani iz Srbije, većina njih je otišla u današnju Tursku, a deo njih i u Bosnu, negde sam pročitao da Izetbegovići vode poreklo od islamizovanih Srba iz okoline Beograda.

Nakon sloma okupacije, civilno muslimansko stanovništvo nije promenilo veru i to je njihovo pravo ali je to takođe i posledica okupacije.
I ja sam čuo da su amebe srbi, isto.
Čuo sam i da je Bog Isusu dao objavu na srpskom jeziku, samo su to pogani Rimljani preokrenuli poslije
wolf07

#200 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama

Post by wolf07 »

Perperius wrote:
choxnox wrote:

Ali kakvu su korist Srbi imali prelaskom na pravoslavlje?
Nisu samo Bošnjaci "prodali veru za večeru" nego i Srbi i Hrvati takođe. Iako se sama islamizacija može opravdati pritiskom vlasti (oduvek je poznato da su ljudi svašta radili kako bi spasili porodicu pre svega decu) nisu oni problem, nego onaj deo islamizovnaih marioneta, pravih poturica, zločnaca koji su u islam prešli kako bi stekli poverenje kod okupatora i na osnovu toga dobili visoke pozicije, tipično šlihtanje i poltronstvo.

Ja nikad nisam tvrdio da je neko "genetski otpad".
A šta sa onima koji nisu mijenjali vjeru, koji su stali u pravoslavlju a ratovali su za Turke, toga je bilo koliko hoćeš. Tako da tvoja priča o šlihtanju putem promjene vjere ne drži vodu ni 1%!!!
Post Reply