Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post Reply
Patriotska_Liga

#176 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Patriotska_Liga »

Mog'o bi grobar da završi kao mufousti, bjež'te noge, dio tijela gdje leđa gube svoje časno ime izvrši veliku nuždu po vama.
arzuhal

#177 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by arzuhal »

Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:Jel tacno srpski zlocinci? Jeste, jer su svi bili srbi. Je moglo bolje? Moglo je. Sta se ovim postize? Da se cijelom narodu lupi etiketa. Jel trebalo zbog tome skidati? Nije jer ko mu jebe mater. Treba znati gdje dolazi jer nije on nikakav liberal nego radikal, a njegovi radikali su spalili tu istu vijecnicu izmedju ostalog
Koja etiketa i kojem narodu?

Evo u Tuzli stoji "srpski fasisti" na Kapiji.

Haj bujrum dodji i trazi da se skine, ako ti smeta.
:kiss: :mrgreen:
broj dva

#178 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by broj dva »

zavezata-vreca wrote:sto nikolica nabijas? sumnjam da je on upoznat i mislim da cak frajer i ne zna da ta ploča postoji.
----
Cisto preventivno, i sumnjam da bi pogrjesio..
Fudo387

#179 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Fudo387 »

escobar__ wrote:Fuj!

Kao narod, kao neki faktor, kao neko ko drži do sebe smo nula nad nulama. Sramno.
Gutas gorke pilule zarad mira u kuci, jebeno je pokusavati praviti drzavu sa ljudima koji su zaludjeni ideologijom kojom bi i Adolf bio ponosan.
Ugostiti cetnickog vojvodu, klasicnog neandertalca, bitangu, ujedno znaci hraknit' sam sebi usta, popisati se na vlastito dostojanstvo, ali, sta
da se radi kad su ti svjetski mocnici nametnuli takav sistem, nemas puno izbora.
Sanjarko

#180 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Sanjarko »

Alfons Kauders wrote: Ne, ne, nije poziv na kafu vec degenek.

Kolega Nosara brani cetnickog trola koji mi je psovao majku, pa eto da vidimo koliko ima muda i da ga malo naucim redu. Ovo za muda se doduse vidi iz prilozenog kmechanja moderaciji, ali eto, da budem potpuno jasan.

Evo nek prijavi i ovaj post. Bujrum. Nek me i banuju, nikakav problem. Taman cu onda imati vise slobodnog vremena da se vidimo. :izet:
Isti sam taki.
Josh sam se sa jachima od sebe bijo.
Sanjarko

#181 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Sanjarko »

Thorgerson wrote: I gledaj ove kuje Pandurevicke. Pa kujo ti srbi koji su otisli iz Sarajeva su otisli na poziv. Jer im je receno ili idite ili mi rokamo i po vama. Oni koji nisu otisli su nagrabusili. Dovoljno je pogledati spiske poginulih po masakrima Markale, Ferhadija itd pa ce se vijeti da su ovi sa brda sve redom ubijali.
Ma i nisu otisli.
Odvojili se, Odcijepili, skoro.
Eno juche htjeo napisati na temi "Četnik Ivanić prijeti Bošnjacima - Page 3 - Forum Klix.ba"
al je izbrisashe temu.

Evo shta sam htjeo napisati.
Ma nisu izashli uopshte, i sada su tu samo se kamuflirali.
Zovu drugachije te teritorije shto su Sarajevu, Jajcu, Doboju itd. pripadale prije rata.
Jedno vrijeme su ih zvali/nazivali Srpsko ovo, Srpsko ono.
Od Sarajeva, Doboja pa nadalje.

Mit je da su se iselili u vechem dijelu.
Jednim dijelom su se Iselili a Drugi dio su Odvojili Odcijepili i Pripojili Republici Srpskoj.

Evo spisak predratni Opshtina koje su pripadale Predratnom Gradu Sarajevu, Doboju itd.
Nek Me neko ispravi ako sam negdje pogrijeshio.
Istočno Sarajevo ( Ex-Srpsko) (čine ga opštine: Istočni Stari Grad, Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Pale, Sokolac i Trnovo.

Ovo sve predratnom Sarajevu pripadalo a sada u sastavu Republike Srpske.
Ima 70.000 stanovnika preko 90% Srbi.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Isto%C4%8Dno_Sarajevo
https://sh.wikipedia.org/wiki/Republika_Srpska

Evo josh shto su oteli od prijeratnih opshtina.

Osnovni podaci o opštinama Srpske
Ime opštine Sedište opštine broj naselja Površina (km²) broj stan.1996. broj stan.2004.

Opština Doboj Doboj 82 808,85 76.550 80.464
Opština Istočni Drvar Potoci 3 66,17 3 62
Opština Istočni Mostar Zijemlje 3 85,72 326 794
Opština Istočni Stari Grad* Gornje Biosko 19 83,39 3.050 3.185
Opština Istočna Ilidža* Sarajevo 5 27,50 16.190 16.754
Opština Krupa na Uni Donji Dubovik 9 104,43 1.615 1.949
Opština Kupres Novo Selo 5 35,04 5 483
Opština Istočno Novo Sarajevo* Lukavica 8 38,13 8.807 9.129
Opština Novo Goražde Kopaci 70 118,66 2.453 3.095
Opština Pale* Pale 63 491,93 26.046 26.959

Znaci odvojili se i pripojili RS-u, dio otishao nije Lud bio da Gladuje, Nastrada itd.
Dio ostao iz Mjeshovitih Brakova i vechinom se Bosancima izjashnjavaju.
Dio ostao i dalje se Srbima izjasnjavaju, a i prije rata ih nije bash bilo toliko koliko se misli da ih je bilo.
Bodkin

#182 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Kao i svaki dan.

Nego vratimo se na temu, sta treba pisati na spomeniku? Da se ne uvrijede Srbi?
Hoces i meni kao nosari staru po spisku?

A nije da se ne uvijede vlasi bolan. Sta cemo staviti na plocu na kazanima?
E nisi u toku, nisi upratio oko cega je ispao problem izmedju mene i doticnog, i fakat ne vidim zasto se mijesas?

Kazani?

Zrtve bosnjackih zlocinaca, odmetnika okupljenih oko MT Cace

Ja nemam nikakav problem s tim. Nikakav.

Zna se ko ovdje ima problem sa svojim zlocincima, i ko i dalje podrzava njihovu politiku. Caco nije ni imao politiku - bio je narkoman, sociopata i kriminalac. Zna se i kako je zavrsio, a zna se i kako su zavrsili nasi policajci kraj cijih spomenika prodjem skoro svaki dan kad sam u Sarajevu.

A ovi drugi? E oni su imali zlocinacku politiku, a znamo i kako su zavrsili - sa ulicama, spomenicima, slikama na zidovima.

Mani se te price ziv bio
Pa jarane ja kad sam pitao na pocetku, frka bila. Zasto stavljati tablu sa natpis zetve bosnjackih zlocinaca.

Ja sam iznio svoje misljenje o tabli. Zrtve zlocinaca iz vrsa vodjenih tim i tim. Uostalom imaju i presude.
Na kraju je nebitno. Sta god da pise, nece pisati iz pravih razloga

Ps. Bezveze se mijesam izmedju vas dvojice, priznajem. Povuklo me ovo da ces i mene valjda prebiti u tuzli :-D
Alfons Kauders

#183 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:
Hoces i meni kao nosari staru po spisku?

A nije da se ne uvijede vlasi bolan. Sta cemo staviti na plocu na kazanima?
E nisi u toku, nisi upratio oko cega je ispao problem izmedju mene i doticnog, i fakat ne vidim zasto se mijesas?

Kazani?

Zrtve bosnjackih zlocinaca, odmetnika okupljenih oko MT Cace

Ja nemam nikakav problem s tim. Nikakav.

Zna se ko ovdje ima problem sa svojim zlocincima, i ko i dalje podrzava njihovu politiku. Caco nije ni imao politiku - bio je narkoman, sociopata i kriminalac. Zna se i kako je zavrsio, a zna se i kako su zavrsili nasi policajci kraj cijih spomenika prodjem skoro svaki dan kad sam u Sarajevu.

A ovi drugi? E oni su imali zlocinacku politiku, a znamo i kako su zavrsili - sa ulicama, spomenicima, slikama na zidovima.

Mani se te price ziv bio
Pa jarane ja kad sam pitao na pocetku, frka bila. Zasto stavljati tablu sa natpis zetve bosnjackih zlocinaca.

Ja sam iznio svoje misljenje o tabli. Zrtve zlocinaca iz vrsa vodjenih tim i tim. Uostalom imaju i presude.
Na kraju je nebitno. Sta god da pise, nece pisati iz pravih razloga

Ps. Bezveze se mijesam izmedju vas dvojice, priznajem. Povuklo me ovo da ces i mene valjda prebiti u tuzli :-D
Tako je, imaju presude, po kojim su ljudi osudjeni - dakle, srpski ratni zlocinci je tehnicki precizan opis. Zlocinci. Ratni. Srbi. Tacka. Sve po presudama (i zaslugama), ja sam ipak legalista.

A sto se tice Tuzle, ti po Sarajevu ako hoces pokrivaj i skidaj table, ali u mom gradu neces. Zapravo mozes pokusati, ali bi te prebila i raja i policija. To sto Sarajevu fali muda i casti, i sto ih svaki mjesec prave budalama nije moj problem. Ionako su vam draze "stare komsije" od nas iz "crvene" Tuzle, pa me zivo zaboli kurac za vasem misljenju o nama.

Sarajevo je davno polozilo u Tuzli, tako da sta god uradite, tesko da nase misljenje o vama moze biti gore. Sve po zaslugama, naravno.
Patriotska_Liga

#184 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Vala se mog'o nać neki mangup u Sarajevu da poskida one zastave. A što se tiče Tuzle ne vjerujem da bi pokrivanje uopšte dolazilo u obzir.

Ivo Komšić ako je naredio pokrivanje treba da bude predmet javnog linča čak i po cijenu da to bude protumačeno kao nacionalistički ispad.
Edin H.

#185 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Edin H. »

Cin paljenja jeste zlocinacki, u stvar radi se o urbicidu. ali pridjev srpski ne stoji, jer ne mozes kriviti cijeli narod za zlocn iza kojeg stoje pojedinci, pripadnici jedne ideologje

Zato se i kaze nacisticki, a ne njemcki zlocini.
cyprus

#187 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by cyprus »

Patriotska_Liga wrote:Vala se mog'o nać neki mangup u Sarajevu da poskida one zastave. A što se tiče Tuzle ne vjerujem da bi pokrivanje uopšte dolazilo u obzir.

Ivo Komšić ako je naredio pokrivanje treba da bude predmet javnog linča čak i po cijenu da to bude protumačeno kao nacionalistički ispad.
Vala da si stvarno toliki radikal koliko pričaš, čak i ako nisi iz Sarajeva, sjeo bi u auto, autobus/avion i došao pred Vijećnicu i poskidao zastave... U inat Vlasima... Šta je to za jednog gaziju :evil:
Patriotska_Liga

#188 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

cyprus wrote: Vala da si stvarno toliki radikal koliko pričaš, čak i ako nisi iz Sarajeva, sjeo bi u auto, autobus/avion i došao pred Vijećnicu i poskidao zastave... U inat Vlasima... Šta je to za jednog gaziju :evil:
Ja da dolazim iz neke selendre pored tolikog Sarajeva. Neka, volim ja Sarajevo da bih mu priuštio takvu sramotu da neki seljo sa brda dolazi da skida pored nekoliko stotina hiljada Sarajlija. Još uvijek ima nade da će neko spasiti obraz.
jasko_ba

#189 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by jasko_ba »

Edin H. wrote:Cin paljenja jeste zlocinacki, u stvar radi se o urbicidu. ali pridjev srpski ne stoji, jer ne mozes kriviti cijeli narod za zlocn iza kojeg stoje pojedinci, pripadnici jedne ideologje
velikosrpski onda :? :-)
Last edited by jasko_ba on 30/05/2016 19:08, edited 1 time in total.
Bodkin

#190 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Bodkin »

Pa realno nije trebalo biti prekriveno.
To sta pise na njima i ove alfonsove regionalne patriotske suplje su druga tema
Bodkin

#191 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Bodkin »

jasko_ba wrote:
Edin H. wrote:Cin paljenja jeste zlocinacki, u stvar radi se o urbicidu. ali pridjev srpski ne stoji, jer ne mozes kriviti cijeli narod za zlocn iza kojeg stoje pojedinci, pripadnici jedne ideologje
velikosrpski onda :? :D
Zasto ne? Ili pripadnici vrsa tog i tog bataljona vodjenih tim i tim
Treba politiku osuditi koja je spalila vijecnicu i grad cijeli
cyprus

#192 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by cyprus »

Patriotska_Liga wrote:
cyprus wrote: Vala da si stvarno toliki radikal koliko pričaš, čak i ako nisi iz Sarajeva, sjeo bi u auto, autobus/avion i došao pred Vijećnicu i poskidao zastave... U inat Vlasima... Šta je to za jednog gaziju :evil:
Ja da dolazim iz neke selendre pored tolikog Sarajeva. Neka, volim ja Sarajevo da bih mu priuštio takvu sramotu da neki seljo sa brda dolazi da skida pored nekoliko stotina hiljada Sarajlija. Još uvijek ima nade da će neko spasiti obraz.
Ih, pa nisi ti onda nikakav radikal... Ti si neki umjerenjak, desni centar :-D
Patriotska_Liga

#193 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

cyprus wrote: Ih, pa nisi ti onda nikakav radikal... Ti si neki umjerenjak, desni centar :-D
Pa eto, to mi dobro i dođe da prođem k'o umjerenjak, znači nisam opasan :D
cyprus

#194 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by cyprus »

Patriotska_Liga wrote:
cyprus wrote: Ih, pa nisi ti onda nikakav radikal... Ti si neki umjerenjak, desni centar :-D
Pa znaš šta Latini kažu: acta non verba... Tebi je ovo drugo izgleda puno jača strana... Dakle, nikad od tebe čestitog radikala, koliko god da se upinješ :-D
tandmand

#195 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by tandmand »

Da, ali Nijemci su prošli proces denacifikacije nakon vojnog i političkog sloma nacionalsocijalizma. Januara 1992. je osnovan Šumski Reich a danas je jedan od entiteta u BiH. Većina Srba se ni mrvu nije promijenila od 1992. što smo mogli čuti i vidjeti od njihove političke elite na protestima u Banja Luci.
Ivanić im je najumjereniji političar a evo šta reče:
Vecernji list
Bošnjaci imaju pravo zvati svoj jezik kako to žele, ali nemaju pravo mene tjerati da prihvatim taj naziv. Ja nikada nisam osporio Bošnjacima da svoj jezik zovu bosanski, ali ne želim prihvatiti da ga ja moram tako zvati. Smatrao sam kako u školskim diplomama treba stajati naziv jezika “materinski”, a to čak smatram da je topliji i ljepši izraz te da rješava svaki problem osim ako netko želi da sve bude po njegovom.

Nisam očekivao da se rezultati popisa koriste za unutarnju političku bitku. BiH je i srpska, i hrvatska i bošnjačka i nitko ne može imati ni milimetar više prava. Tko računa da će zbog brojeva imati više prava vodi ovu zemlju u raspad. Možda se i ja sada previše bavim tim temama, ali ih želim jasno istaknuti, da se zna kako postoji i crta ispod koje ni ja sigurno neću ići.
I onda još neko spominje nekakve historijske dogovore naroda. Pa sa kim čovječe ako ovako govori najumjereniji u Srba. Osporava brojnost Bošnjaka, ne uvažava im naziv jezika ... i onda neko palamudi o kompromisima sa njima. Za njih je kompromis sadržan u "dogovorit ćemo se kako mi kažemo, biti će vas onoliko koliko mi hoćemo, zvat ćemo vas i vaš jezik kako mi hoćemo ..."
Ako se zaboravilo sa kim se ima posla, evo jedna ilustracija.
Image
Fudo387

#196 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Fudo387 »

cyprus wrote:
Patriotska_Liga wrote:
Pa znaš šta Latini kažu: acta non verba... Tebi je ovo drugo izgleda puno jača strana... Dakle, nikad od tebe čestitog radikala, koliko god da se upinješ :-D
Isto k'o sto si i ti ljevicar i antifasista.
Na forumu. :D
Sanjarko

#197 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Sanjarko »

Fudo387 wrote:
cyprus wrote:
Govnima druge Ljude naziva, pravi ljevichar i antifashista, i kulturna vertikala.
cyprus

#198 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by cyprus »

Fudo387 wrote:
cyprus wrote:
Patriotska_Liga wrote:Pa eto, to mi dobro i dođe da prođem k'o umjerenjak, znači nisam opasan :D
Pa jebemu... ja nikad nisam ni krio da sam umjereni :mrgreen: lijevi centar...
Vizionar 1985 wrote:Govnima druge Ljude naziva, pravi ljevichar i antifashista, i kulturna vertikala.
Negatore genocida :zzzz:
Last edited by cyprus on 30/05/2016 20:00, edited 1 time in total.
Patriotska_Liga

#199 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

cyprus wrote: Pa znaš šta Latini kažu: acta non verba... Tebi je ovo drugo izgleda puno jača strana... Dakle, nikad od tebe čestitog radikala, koliko god da se upinješ :-D
Neka, ja ću pustiti ideologiju u promet, ne mora me niko ni znati niti karakterisati kojem dijelu političkog spektra pripadam.
Alfons Kauders

#200 Re: Ploče na kojima piše srpski zločinci na Vijećnici prekrivene!

Post by Alfons Kauders »

Patriotska_Liga wrote:

:thumbup: :izet:

Ima, ima

Vidi se iz prilozenog.
Post Reply