Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post Reply
Pismonosa

#176 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 08:29, edited 1 time in total.
pemanapemani

#177 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by pemanapemani »

KB9 wrote:lik je odlican za sjest popit kafu, malo sega, sprdnja, cut koju pametnu sto se kaze u narodu i to je sve

kakav crni nacelnik ljudi, sta je vama, pa dovoljno smo karikatura od drzave i ovako
Na stranu Nikšić, samo, malo je nevjerovatno koliko uzdižemo u nebesa političke funkcije i same političare.

Ovakvo stanje u državi, a mi od njih pravimo vrhunske intelektualce izvanrednih mentalnih sposobnosti.
Samim tim sebe smatramo priglupom masom koja nije dostojna obnašanja bilo kakve odgovorne funkcije.

Prosječan svršeni gimnazijalac, koji je pošten i koji će se držati zakona i propisa, bi bolje obavljao bilo kakvu političku funkciju od postojeće političke elite, posebno na lokalnom nivou.

Svi oni koji se ne profiliraju kroz 4-5 etabliranih političkih stranaka su zaostali, glupi, nesposobni, klauni željni moći...
Široke narodne mase sa svojim patološkim načinom razmišljanja o BiH politici su savršena reklama za postojeći politički sistem.

Ne znam koji će im ku.ac bilbordi i ostale reklame, kada prosječni građanin BiH smatra da niko drugi do onih koji su ga pokrali ne može vladati njegovim životom.

Stalne žalopojke o lopovluku i korupciji političkih elita, a onda srozavanje bilo kakvog pokušaja da se isti svrgnu sa vlasti, barem na općinskom nivou, je ništa drugo nego psihopatologija i žestoki oblik mazohizma.
Pismonosa

#178 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 08:29, edited 1 time in total.
Banksy

#179 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by Banksy »

pemanapemani wrote:
Stalne žalopojke o lopovluku i korupciji političkih elita, a onda srozavanje bilo kakvog pokušaja da se isti svrgnu sa vlasti, barem na općinskom nivou, je ništa drugo nego psihopatologija i žestoki oblik mazohizma.
Ovo nije pokušaj da se ''isti'' svrgnu s vlasti, već da se na njoj održe. Da, to bi zaista bio mazohizam.
pemanapemani

#180 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by pemanapemani »

Banksy wrote:
pemanapemani wrote:
Ovo nije pokušaj da se ''isti'' svrgnu s vlasti, već da se na njoj održe. Da, to bi zaista bio mazohizam.

Jebi ga, o tome i govorim.

Nama je sve neka teorija zavjere.

NS je SDA aparatčik, Vlastimir Mijović je Radončićev pijun, DF je SDP podvala i SDA džepna Venera, Damir Nikšić je klaun, Komunistička partija je smješna, nezavisne liste su podvala vladajućih oligarhija...
Ne tvrdim da su navedeni dobri, nego da trebamo mijenjati i da trenutna politička elita nije Bogom dana i sposobnija od prosječnog BiH građanina.
SDA nas krade, biramo SDP. Oni nas kradu i lažu, biramo NS. Oni nas zajebali, biramo SDU. Pokazali se kao šupci, biramo dvije nezavisne liste...

Smijemo se i zajebavamo sa svakom nebuloznom i glupom izjavom političara, a sa druge strane ih smatramo natprosječno inteligentnim osobama čijih funkcija obični smrtnici nisu dostojni.
dječak sa šibicama

#181 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by dječak sa šibicama »

Lik mi nije niti malo duhovit, njegova "konceptualna umjetnost" za mene je preljevanje iz supljeg u prazno, mislio sam da je ok lik ovako privatno ali kako sam cuo, ne voli drugacije misljenje odnosno odmah uklanja komentare sa FB... dovoljno da ne dobije moj glas, ni pod razno.
drag_gost

#182 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by drag_gost »

Dobice moj glas. Ono sto prica uglavnom bude 'u sridu' i sa rjesenjem. Po meni, pravi kandidat.
mirzaaa33

#183 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by mirzaaa33 »

dječak sa šibicama wrote:Lik mi nije niti malo duhovit, njegova "konceptualna umjetnost" za mene je preljevanje iz supljeg u prazno, mislio sam da je ok lik ovako privatno ali kako sam cuo, ne voli drugacije misljenje odnosno odmah uklanja komentare sa FB... dovoljno da ne dobije moj glas, ni pod razno.
Priznaj da ga ne voliš zato što kritikuje baš nas, pa onda religije, možda i što priča o komunistima sa nekim simpatijama. Lik ima definitivno smisla za humor i onaj standup mu je sasvim uredu
maraccana

#184 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by maraccana »

mirzaaa33 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Lik mi nije niti malo duhovit, njegova "konceptualna umjetnost" za mene je preljevanje iz supljeg u prazno, mislio sam da je ok lik ovako privatno ali kako sam cuo, ne voli drugacije misljenje odnosno odmah uklanja komentare sa FB... dovoljno da ne dobije moj glas, ni pod razno.
Priznaj da ga ne voliš zato što kritikuje baš nas, pa onda religije, možda i što priča o komunistima sa nekim simpatijama. Lik ima definitivno smisla za humor i onaj standup mu je sasvim uredu
Zadnji koji bi trebali kritikovati nešto jesu ovakvi, sa svojim propalim i globalno prevaziđenim/dekadentim sistemom, a i jeste teško i nešto novo biti kritičar u ovakvoj zemlji...
mirzaaa33

#185 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by mirzaaa33 »

maraccana wrote:
mirzaaa33 wrote:
Zadnji koji bi trebali kritikovati nešto jesu ovakvi, sa svojim propalim i globalno prevaziđenim/dekadentim sistemom, a i jeste teško i nešto novo biti kritičar u ovakvoj zemlji...
Ma svakako, nije bitno šta priča već ko priča. :mrgreen:
maraccana

#186 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by maraccana »

mirzaaa33 wrote:
maraccana wrote:
mirzaaa33 wrote:
Ma svakako, nije bitno šta priča već ko priča. :mrgreen:
Pa naravno, jer slijepom bi i Bake i Dodik mogli složiti istu priču, pa da povjeruje... :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#187 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by -LIBERO- »

reomir007 wrote:U novoj emisiji Lice Nacije, gost je Damir Nikšić.

Zašto da glasate za mene.ba i Damira Nikšića...

http://www.isarajevo.net/2016/06/23/dam ... cije-video
Drvosjeca iz Dejcica

#188 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kontam šta može da se više desi ako Damir bude načelnik Općine? Ništa! Ništa ni toliko spektakularno dobro ni toliko loše. Jednostavno sistem je takav da Damir i kada bi bio Tesla u političkom smislu ne bi mogao ništa spektakularno dobro napraviti. Da živim na teritoriji Općine Centar glasao bih za njega, ako ništa čisto iz inata.

P.S Dok ovo pišem u pozadini Damir govori, parafraziram...da postaviš Teslu za načelnika općine ne bi mogao ništa napraviti jer su ispod njega ljudi koji kažu ne može to tako... :mrgreen:
Thorgerson

#189 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by Thorgerson »

Pa sta raja baljezga po komentarima i treba brisat.
KB9

#190 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by KB9 »

ego je zajebana stvar, pogotovo kad se brzo poljulja ko u damirovom slucaju :izet:
calculator

#191 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by calculator »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kontam šta može da se više desi ako Damir bude načelnik Općine? Ništa! Ništa ni toliko spektakularno dobro ni toliko loše. Jednostavno sistem je takav da Damir i kada bi bio Tesla u političkom smislu ne bi mogao ništa spektakularno dobro napraviti. Da živim na teritoriji Općine Centar glasao bih za njega, ako ništa čisto iz inata.

P.S Dok ovo pišem u pozadini Damir govori, parafraziram...da postaviš Teslu za načelnika općine ne bi mogao ništa napraviti jer su ispod njega ljudi koji kažu ne može to tako... :mrgreen:
Ne može načelnik jedne općine, posebno Općine Centar koja ima najznačajniju poziciju u BiH i općine sa najvećim budžetom u BiH, biti uspješan načelnik bez adekvatne podrške općinskog vijeća. Samostalni načelnik uvijek će imati problem sa podrškom, uvijek će morati trgovati svoje ideje i odluke sa općinskim vijećnicima, što znači apsolutnu zavisnost. Damir Nikšić i svi slični "nezavisni" kandidati za načelnike općina, samo su neozbiljni avanturisti, politički "naivci" ili potpuni glupaci, jer će zaista svojim kandidaturama skinuti glasove koje bi mogle dobiti stranke koje imaju slične ideološke stavove. Konkretno, u Općini Centar, Damirovom kandidaturom gube i SDP i NS i DF.
calculator

#192 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by calculator »

Thorgerson wrote:
Pa sta raja baljezga po komentarima i treba brisat.
Takav način selekcije javne riječi naziva se cenzura.
Drvosjeca iz Dejcica

#193 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

calculator wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kontam šta može da se više desi ako Damir bude načelnik Općine? Ništa! Ništa ni toliko spektakularno dobro ni toliko loše. Jednostavno sistem je takav da Damir i kada bi bio Tesla u političkom smislu ne bi mogao ništa spektakularno dobro napraviti. Da živim na teritoriji Općine Centar glasao bih za njega, ako ništa čisto iz inata.

Ne može načelnik jedne općine, posebno Općine Centar koja ima najznačajniju poziciju u BiH i općine sa najvećim budžetom u BiH, biti uspješan načelnik bez adekvatne podrške općinskog vijeća. Samostalni načelnik uvijek će imati problem sa podrškom, uvijek će morati trgovati svoje ideje i odluke sa općinskim vijećnicima, što znači apsolutnu zavisnost. Damir Nikšić i svi slični "nezavisni" kandidati za načelnike općina, samo su neozbiljni avanturisti, politički "naivci" ili potpuni glupaci, jer će zaista svojim kandidaturama skinuti glasove koje bi mogle dobiti stranke koje imaju slične ideološke stavove. Konkretno, u Općini Centar, Damirovom kandidaturom gube i SDP i NS i DF.
Pa eto do sada nije bio Damira pa šta je kočilo SDP, NS, i DF da naprave nešto? :oops: Kada može Britanija izvan EU može i Damir za načelnika Općine Centar. :D
rajv0sa

#194 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by rajv0sa »

Mene je banovo sa stranice ,samo zato što sam ukazo da je pogriješio u vezi nekog historijskog fakta. Lik sve doživljava lično, ne prihvata kritiku.
KB9

#195 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by KB9 »

ma lik je debil, najgori su ti sto se naljute kad ih ispravis u fulanju, zamisli takav kreten hoce da bude nacelnik :lol:
kluz franjo

#196 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by kluz franjo »

Da budemo načisto.
Po onome što do sada znamo, na izbornom listiću za Načelnika općine Centar će se za koji mjesec naći sljedeća imena
Ajnadžić (sda/sbb)
Rešidat (df)
Kamočaji (sdp)
Mijović (nezavisni)
Nikšić (nezavisni)
Naša stranka krije svog super-kandidata k'o zmija noge...
U ovakvoj ponudi cirkuzanata i ublehaša, glas može i mora ići samo jedinom stvarno certificiranom cirkuzantu.
Damir Nikšić for Načelnik
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#197 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by -LIBERO- »

Mislim da je Damir trebao ici na izbore i sa listom, nesto poput 'stranke cetri zvjezdice' u Italiji. Dobio bi vise marketinskog prostora, vise porske i u nastupima, skupovima itd. U krajnjem slucaju, da to bude neka 'lista' barem za Sarajevo. Vrlo vjerovatno bi usaso u skupstinu pojedinih opstina, bar sa jednim predstavnikom...a mogao bi se tako pripremiti i za opste izbore, pa da dobaci do parlamenta Kantona, grada vi sl.

Nije da ne postoji potencijal za to. Uz nadu da bi se nekada, napokon, desio i taj otvoreniji vid koalicione saradnje svih srodnih stranaka, lista i intelektualaca. Naravno cim, i ako, uspiju pobjediti vlastitu sujetu...ali to je druga tema vec :mrgreen:
breuer

#198 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by breuer »

-LIBERO- wrote:Mislim da je Damir trebao ici na izbore i sa listom, nesto poput 'stranke cetri zvjezdice' u Italiji. Dobio bi vise marketinskog prostora, vise porske i u nastupima, skupovima itd. U krajnjem slucaju, da to bude neka 'lista' barem za Sarajevo. Vrlo vjerovatno bi usaso u skupstinu pojedinih opstina, bar sa jednim predstavnikom...a mogao bi se tako pripremiti i za opste izbore, pa da dobaci do parlamenta Kantona, grada vi sl.

Nije da ne postoji potencijal za to. Uz nadu da bi se nekada, napokon, desio i taj otvoreniji vid koalicione saradnje svih srodnih stranaka, lista i intelektualaca. Naravno cim, i ako, uspiju pobjediti vlastitu sujetu...ali to je druga tema vec :mrgreen:
To uopšte ne bi bilo to...
putokaz1

#199 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by putokaz1 »

kluz franjo wrote:Da budemo načisto.
Po onome što do sada znamo, na izbornom listiću za Načelnika općine Centar će se za koji mjesec naći sljedeća imena
Ajnadžić (sda/sbb)
Rešidat (df)
Kamočaji (sdp)
Mijović (nezavisni)
Nikšić (nezavisni)
Naša stranka krije svog super-kandidata k'o zmija noge...
U ovakvoj ponudi cirkuzanata i ublehaša, glas može i mora ići samo jedinom stvarno certificiranom cirkuzantu.
Damir Nikšić for Načelnik
mRTVA TRKA KANDIDAT SDA I KANDIDAT NS!!!
Radio Sarajevo

#200 Re: Damir Nikšić-kandidat za načelnika Općine Centar?

Post by Radio Sarajevo »

Super su mi ovi likovi kojima je Damir Nikšić cirkus, a Dino Konaković odličan premijer Kantona :-) :-) :-)
Post Reply