Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post Reply
155_mm

#176 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by 155_mm »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Interesantna izjava koja dosta toga otkirva.

"Razmijenili smo mišljenje o određenim sigurnosnim stvarima što je bilo i očekivano. Sastanak je bio jako konstruktivan i dobro organizovan od Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH. Sve je proteklo u najboljem redu", rekao je Lukač.

On je kazao da je na sastanku bilo govora i o borbi protiv terorizma, ali da nije stavljen poseban akcent na tu temu.

"Razgovarali smo o stanju sigurnosti u BiH. Dakle, o normalnim temama o kojima se razgovara na sastancima ovakvog tipa", zaključio je Lukač.
znaci od posjete g. maoci nista. mnogi ce dozivjeti ogromno razocarenje.

a u pravu si ova izjava govori dovoljno o cemu se radi.
hAZNADAR

#177 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by hAZNADAR »

jadranom plovim wrote:
U srbiji nema oruzja ?!

Ili ti nemas pojma o cemu pricas ili ovdje podmeces ,ali bilo kako bilo nisi u pravu :
Mrzim krajnosti. Nisam rekao da nema ali se ipak radi o licnom naoruzanju. Koje se moze nabaviti preko kriminalaca i to kosta.
U Bosni ne mora obavezno preko kriminalaca i da kosta puno.
A lakse je i iznijeti.

Govorim o onome sto sam sam cuo od nasih krimosa vani koji i ne kriju cime se bave i kako nabavljaju.
Lakse je nabaviti i licno naoruzanje i ekploziv u BiH, i lakse iznijeti. Ako su lagali mene i ja lazem vas.
Drvosjeca iz Dejcica

#178 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

155_mm wrote:

"Razmijenili smo mišljenje o određenim sigurnosnim stvarima što je bilo i očekivano. Sastanak je bio jako konstruktivan i dobro organizovan od Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH. Sve je proteklo u najboljem redu", rekao je Lukač.

On je kazao da je na sastanku bilo govora i o borbi protiv terorizma, ali da nije stavljen poseban akcent na tu temu.

"Razgovarali smo o stanju sigurnosti u BiH. Dakle, o normalnim temama o kojima se razgovara na sastancima ovakvog tipa", zaključio je Lukač.

a u pravu si ova izjava govori dovoljno o cemu se radi.
Ništa mora Dževdo, samozvani ekspert za terorizam, bolje i uvjerljivije širiti laži ili mu slijedi otkaz k'o Džeki. :lol:
krater

#179 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by krater »

hAZNADAR wrote:
jadranom plovim wrote:
U srbiji nema oruzja ?!

Ili ti nemas pojma o cemu pricas ili ovdje podmeces ,ali bilo kako bilo nisi u pravu :
Mrzim krajnosti. Nisam rekao da nema ali se ipak radi o licnom naoruzanju. Koje se moze nabaviti preko kriminalaca i to kosta.
A lakse je i iznijeti.

Govorim o onome sto sam sam cuo od nasih krimosa vani koji i ne kriju cime se bave i kako nabavljaju.
Lakse je nabaviti i licno naoruzanje i ekploziv u BiH, i lakse iznijeti. Ako su lagali mene i ja lazem vas.
RACIJA U ŠPANIJI: Među dobavljačima oružja za napad na Pariz uhapšeni Srbin i Crnogorac
hAZNADAR

#180 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by hAZNADAR »

155_mm wrote:

Ma kakva Maoca i lokalni paradzemati? Najmanja opasnost je od bradonja u spavacicama koji iz aviona skrecu paznju na sebe. Njihov najveci domet je imati zastavu ISIS-a i tekbirati na videa akcija u Iraku.

Kada obriju bradu, usute se i nabace normalan izgled - tad je problem. Ili su se osvijestili i dosli pameti sto je malo vjerovatno - ili su se sa namjerom kamuflirali.

U ovom trenutku potencijalni teroristi u Evropi koji cekaju depesu iz Mosula ili sami biraju trenutak - imaju skroz normalan izgled i nicim ne porivlace paznju na sebe. Oruzje dobijaju od krimosa i svercera koji takodjer nisu ideoloski obradjeni i koji su odavno majstori u neprivlacenju paznje na sebe.

Ovi klovnovi i galamdjije sa bradama su samo gomila glupana interesantni medijima.
hAZNADAR

#181 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by hAZNADAR »

krater wrote:
hAZNADAR wrote:
jadranom plovim wrote:
U srbiji nema oruzja ?!

A lakse je i iznijeti.

RACIJA U ŠPANIJI: Među dobavljačima oružja za napad na Pariz uhapšeni Srbin i Crnogorac
I sta to dokazuje. Ili su isprani mozgovi iz te dvije drzave ili tek krimosi koji za pare svercuju bilo sta.
Ja govorim o uobicajenim rutama i kanalima - a ne izuzecima.
Uostalom i rekao sam da najvise naoruzanja iz BiH dolazi iz RS.
155_mm

#182 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by 155_mm »

hAZNADAR wrote:

Uobicajena protokolarna izjava koju su mogli isposlovati diplomati, ambasadori,..

Ocito je jos nesto spomenuto i to ne samo Lukacu.
pa ocito je da je morao da naglasi da sastanak nije bio o terorizmu. ovo sigurno nije naglasio dobrovoljno. jer se mnogima tiime ruse snovi i vlazne zelje. ali je ipak morao to da naglasi.

a drugo ti ili nisi upoznat ili neces da to prihvatis ko je bio onaj sto su ga uhapsili sa eksplozivom za pariz u njemackoj, od koga u bosni su francuski novinari kupovali oruzje i krijumcarili u francusku da dokazu postojanje te rute i ko su bili oni na listi koju su poslali francuzi u BiH u vezi prodaje i krijumcarenja oruzja u francusku iz BiH i regiona.
155_mm

#183 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by 155_mm »

Još uvijek nije poznato koliko se dugo prvi čovjek CIA-e planira zadržati u glavnom gradu BiH.
:lol: :lol: :lol:
jadranom plovim

#184 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by jadranom plovim »

hAZNADAR wrote:
jadranom plovim wrote:
U srbiji nema oruzja ?!

A lakse je i iznijeti.

Blizu milion komada ilegalnog naoruzanja i ti tvrdis da to samo kriminalci drze :-) Pa takva drzava je mnogo opasnija i tada je znaci mnogo lakse kupiti oruzje ilegalno jer kriminalac zeli samo pare , njega ne zanima ideologija i prodace ko mu god ponudi dovoljnu kolicinu para.

I ovaj biser , samo licno naoruzanje pa srbija nije moguce leglo trgovine nelegalnim oruzjem pa time nije ni opasna za Evropu :-) . Pa svi ovi zadnji atentati u Evropi su izvedeni sa licnim naoruzanjem i eksplozivom koji je bio napravlje rucno, znaci nije bio uvezen sa Balkana tj teroristicke Bosne i Hercegovine.

A ako nisi do sada cuo , lakse je preci granicu sa pasosem Hr i Sr nego BiH , pogotovo ako imas " muslimansko " ime i prezime tako ako neko krijumcari oruzje preko granica evrope to su sa hr ili srpskim pasosima ali takvi su obicno hrscanski dobrotvorci koji samo sire mir i ljubav prema ostalim narodima, oni nisu teroristi.
kritichar

#185 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by kritichar »

prave razloge dolaska cemo saznat za 20 godina, a mozda ni tada
Bodkin

#186 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Bodkin »

Novak20 wrote:
kritichar wrote:
Novak20 wrote:
I nesretni Gavrilo prije sto godina napravi izolovani incident i šta bi.... :D
I.S.R. je puno dublji od Gavrila, nije Gavrilo izazvao rat, rat bi počeo i bez njega
a i takve stvari se više ne dešavaju, moderne terorističke akcije su kontrolisane
Jbg... to što pričaš, čista je zabluda. Koliko god kontrolisana teroristička akcija bila, ako nastrada bilo ko ili ne daj Bože moje ili tvoje dijete neće ti biti drago. Problem je taj što uvijek imaš uzrok, povod i posljedicu. Teroristička akcija uvijek može biti povod za veće sran.. Niko ti ne garantuje da je Dodik pod kontrolom.
Cuj kontrolisane. Sta sve nece izmisliti da opravdaju teroriste
hAZNADAR

#187 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by hAZNADAR »

155_mm wrote:
pa ocito je da je morao da naglasi da sastanak nije bio o terorizmu. ovo sigurno nije naglasio dobrovoljno. jer se mnogima tiime ruse snovi i vlazne zelje. ali je ipak morao to da naglasi.

a drugo ti ili nisi upoznat ili neces da to prihvatis ko je bio onaj sto su ga uhapsili sa eksplozivom za pariz u njemackoj, od koga u bosni su francuski novinari kupovali oruzje i krijumcarili u francusku da dokazu postojanje te rute i ko su bili oni na listi koju su poslali francuzi u BiH u vezi prodaje i krijumcarenja oruzja u francusku iz BiH i regiona.
Ocigledno ja da nisi citao moje postove.
jadranom plovim wrote:
Blizu milion komada ilegalnog naoruzanja i ti tvrdis da to samo kriminalci drze :-) Pa takva drzava je mnogo opasnija i tada je znaci mnogo lakse kupiti oruzje ilegalno jer kriminalac zeli samo pare , njega ne zanima ideologija i prodace ko mu god ponudi dovoljnu kolicinu para.

I ovaj biser , samo licno naoruzanje pa srbija nije moguce leglo trgovine nelegalnim oruzjem pa time nije ni opasna za Evropu :-) . Pa svi ovi zadnji atentati u Evropi su izvedeni sa licnim naoruzanjem i eksplozivom koji je bio napravlje rucno, znaci nije bio uvezen sa Balkana tj teroristicke Bosne i Hercegovine.

A ako nisi do sada cuo , lakse je preci granicu sa pasosem Hr i Sr nego BiH , pogotovo ako imas " muslimansko " ime i prezime tako ako neko krijumcari oruzje preko granica evrope to su sa hr ili srpskim pasosima ali takvi su obicno hrscanski dobrotvorci koji samo sire mir i ljubav prema ostalim narodima, oni nisu teroristi.
Ja govorim o pasosima Svedske, Njemacke, Austrije, Danske,... gdje mnogi nasi samo mahnu.
A i nasa imena nisu bas skroz arapska.
Na jednoj strani tvoja logika - na drugoj strani info iz prve ruke o svercu oruzja koje sam ja cuo.
A rucni ekslozivi se ne prave od zerzevata iz kuhinje vec se gotov eksloziv razlicito pakuje i rasporedi.
Hajd sad nastavi kopati po googlu srbijansku rutu koju nisam ni negirao.
155_mm

#188 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by 155_mm »

jadranom plovim wrote:
hAZNADAR wrote:
jadranom plovim wrote:
U srbiji nema oruzja ?!

A lakse je i iznijeti.

nema potrebe raspravljati na ovu handzarovu temu jer to ocigledno nije bio razlog posjete. lukac je to morao da jasno da do znanja javnosti.

po ponasanju ovog gosta stvara se utisak da hoce da kaze da je on ovdje na svom terenu. niti je ko znao da dolazi niti ko zna kad odlazi.

meni je poslije CG u NATO ovo logican slijed dogadjaja na balkanu. ali vidjet ce mo.
jadranom plovim

#189 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by jadranom plovim »

hAZNADAR wrote: Ocigledno ja da nisi citao moje postove.
jadranom plovim wrote:

Ja govorim o pasosima Svedske, Njemacke, Austrije, Danske,... gdje mnogi nasi samo mahnu.
A i nasa imena nisu bas skroz arapska.
Na jednoj strani tvoja logika - na drugoj strani info iz prve ruke o svercu oruzja koje sam ja cuo.

Hajd sad nastavi kopati po googlu srbijansku rutu koju nisam ni negirao.
A opet te pasose nemaju samo " nasi " vec ogroman broj takvih pasosa imaju i ljudi iz Srbije i Hr, starih gastarbajtera i emigracije ...a Hr jos i u EU..a i kod njih gomila ilegalnog naoruzanja..ali ispada samo je moguce terorizam izvesti sa oruzjem iz BiH :lol:
O'zone
Globalni moderator

#190 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by O'zone »

A ja kontam što sam pod pratnjom jutros :mrgreen:

Image
hAZNADAR

#191 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by hAZNADAR »

jadranom plovim wrote:

A opet te pasose nemaju samo " nasi " vec ogroman broj takvih pasosa imaju i ljudi iz Srbije i Hr ...a Hr jos i u EU..a i kod njih gomila ilegalnog naoruzanja..ali ispada samo je moguce terorizam izvesti sa oruzjem iz BiH :lol:
Dobro u pravu si, uglavnom sve dolazi iz Srbije i Hrvatske a skoro nista iz BiH.

Sad nadji drugu zrtvu.
155_mm wrote:
nema potrebe raspravljati na ovu handzarovu temu jer to ocigledno nije bio razlog posjete. lukac je to morao da jasno da do znanja javnosti.

po ponasanju ovog gosta stvara se utisak da hoce da kaze da je on ovdje na svom terenu. niti je ko znao da dolazi niti ko zna kad odlazi.

meni je poslije CG u NATO ovo logican slijed dogadjaja na balkanu. ali vidjet ce mo.
Toliko povrsno citas postove da nisi u stanju zapamtiti ni moje ime ovdje.

Eto, vjerovacemo zvanicnoj izjavi - koju smo imali priliku u raznim drugim okolnostima i sa drugim ljudima cuti milion puta.
Glavni sef CIA nije nikada ovako hrupio kod nas. Ti tvrdis da je u pitanju stvaranje utiska - OK - u diskusijama imamo pravo nasvoje misljenje ma koliko glupo zvucalo.

Ja pretpostavljam da se radi samo o dvije stvari koje nisu za javnost.
A to su kontrola oruzja i ilegalnog izvoza oruzja i BiH. I ceremonija Ferhadije 7.maja u Banjaluci gdje ce se skupiti politicka elita i gdje je vrlo moguc incident.

Sad nastavi izvlaciti psihoanalizu glavnog sefa CIA.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#192 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by _BataZiv_0809 »

Handzar :lol:

Ovo me podsjeca kad je onomad Joe Biden dolazio, ljudi se utrkivali ko ce mu vise zasluga pripisati (pritom ne mislim za lobiranje u Kongresu 90-tih, nego na rezultate te posjete). Pa cak i Senad u dnevniku poveza neku Inckovu odluku sa dolaskom Bidena :-)

A nasi politicari hladno-Biden je rekao da smo u pravu. Sve do jednoga :lol:
medvjed23

#193 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by medvjed23 »

Fudo387 wrote:Da nije, neuzubila, onaj ludi Semir konacno nesta iskopo u Visokom?
znači, oplakah
BHCluster

#194 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by BHCluster »

Jel' pojeVo chelape?
tr_ba

#195 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by tr_ba »

prvo sto mi pade napamet je da mu je bem ma ter,sto nije dosao 92...?
SkyLimit

#196 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by SkyLimit »

Dosao da pred derbi nadzire djelovanje "Punca"
megaman4

#197 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by megaman4 »

Ja ne znam za vas ali ovo pok. Tito nikada ne bi dozvolio da šef jedne svjetske obavještajne službe bahne samo onako u stranu državu. Po meni ovo je udar na suverenitet BiH i još jedan od dokaza da ne samo BiH, nego bilo koja država na Balkanu, nastala raspadom SFRJ, NIJE NEZAVISNA.

Samo dragi BOG zna šta oni smjeraju? Znajući njihovu agendu, nije dobro. :( :roll:
sema911s

#198 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by sema911s »

kritichar wrote:
shake69 wrote: Mora da si njegov zet ili iz dzemata mu pa tako ozbiljno uzimas salu! Uzgred, covjeku traze destination, ali ga nece ni jedna drzava.
neće ga ni jedna jer nije njihov, kao ni tebe, eto nek te ponude, šta ćeš kome
on je sirijac a tamo ne može zbog rata, a i ubili bi ga jer se borio za drugu zemlju (Bosnu i Hercegovinu)

Sve ti znas sta je to velikooo
insomnia78

#199 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by insomnia78 »

hAZNADAR wrote:
jadranom plovim wrote:

A opet te pasose nemaju samo " nasi " vec ogroman broj takvih pasosa imaju i ljudi iz Srbije i Hr ...a Hr jos i u EU..a i kod njih gomila ilegalnog naoruzanja..ali ispada samo je moguce terorizam izvesti sa oruzjem iz BiH :lol:
Dobro u pravu si, uglavnom sve dolazi iz Srbije i Hrvatske a skoro nista iz BiH.

Sad nadji drugu zrtvu.
155_mm wrote:

Toliko povrsno citas postove da nisi u stanju zapamtiti ni moje ime ovdje.

Eto, vjerovacemo zvanicnoj izjavi - koju smo imali priliku u raznim drugim okolnostima i sa drugim ljudima cuti milion puta.
Glavni sef CIA nije nikada ovako hrupio kod nas. Ti tvrdis da je u pitanju stvaranje utiska - OK - u diskusijama imamo pravo nasvoje misljenje ma koliko glupo zvucalo.

Ja pretpostavljam da se radi samo o dvije stvari koje nisu za javnost.
A to su kontrola oruzja i ilegalnog izvoza oruzja i BiH. I ceremonija Ferhadije 7.maja u Banjaluci gdje ce se skupiti politicka elita i gdje je vrlo moguc incident.

Sad nastavi izvlaciti psihoanalizu glavnog sefa CIA.
Dzevad like this
Samo je njegov drugi razlog uticaj Turske a ne skup u BL
Eno, izjVa za Srnu
"Direktor CIA došao je na Balkan iz DVA RAZLOGA, a oba su ZABRINJAVAJUĆA" http://www.blic.rs/hxv3mtc
Drvosjeca iz Dejcica

#200 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

insomnia78 wrote: Dzevad like this
Samo je njegov drugi razlog uticaj Turske a ne skup u BL
Eno, izjVa za Srnu
"Direktor CIA došao je na Balkan iz DVA RAZLOGA, a oba su ZABRINJAVAJUĆA" http://www.blic.rs/hxv3mtc
prvi je velika akcija Interpola na zaustavljanju trgovine naoružanjem i vojnom opremom sa Balkana prema Evropi, a drugi je pojačano negativno tursko delovanje, izjavio je Srni ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.
Dževdo je legenda, vodaju ga k'o majmuna pa pokazuju po potrebi. :mrgreen: Dakle sva frtutma danas je u stvari oko Turske, članice NATO pakta i glavnog saveznika Amerike. :pisnuo: Pa mog'o je nešto pragmatičnije smisliti. :roll:
Post Reply