TITO!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
edu

Post by edu »

pa vidjet ces da mi se ispod majice nazire mjesec i zvijezda.. :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Mašala :D :D veteran nad veteranima :D :D :D :D
edu

Post by edu »

pa..mislim..Tito mi to nije branio.. :-) :-) ..a haj sad nadji nekog da mu je fes na glavi a da mu se ispod majice nazire zvijezda..tj petokraka?! :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Hari Mata Hari :D :D nosi neku zvijezdu u zadnje vrijeme a i ona Tijana ( nije Peko babo :D ) Dapčević isto nosi nešto slično ali .......... :D :D ja s ljiljanima spavam :D :D :D :D .........sad se ti pitaš ko je Peko Dapčević ? :D :D
Nije branio :D :D Tito ali Zgonjanin ........Milan Uzelac ............ :D :D kao nisu bili baš blagonakloni :D :D tim tvojim ideološkim simbolima :D :D ........znaš li ko su ova dvojica ????? :D :D
Stari

Post by Stari »

Jel nesto u rodu sa Savkom...mislim taj general-lojtnant...?
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Nije bolan Stari ..........on je bio drug i suborac :D :D onom piscu Kapelskih kresova :D ........pa je 68-e izašao sam pred studente :D :D i objasnio im da moraju graditi zemlju ........a ne se povoditi za nekim luđacima sa Sorbone :D :D ..........znaš ono Budimo realni , zahtjevajmo nemoguće !!!!!!!! :D :D
Stari

Post by Stari »

Znaci taj ...dapcevic...onaj koji je sa Nadjom i Popovicem ...onako drsko pustio Drapsina da sa neuglancanim 34-kama...poremeti sklad kaldrme na Trscanskoj rivi....A ta Tijana ...jel ona u rodu sa Savkom...unuka?
edu

Post by edu »

ma kad stari ne zna ko su..kako cu ja znati.. :D :D :D
Stari

Post by Stari »

edu wrote:ma kad stari ne zna ko su..kako cu ja znati.. :D :D :D
Zna stari o kome se radi ...samo sam bio nesiguran glede moguce povezanosti ...sa izvjesnom istoprezimenom Savkom ...kao i Tijanom (o kojoj dapache veze nejam )

A Dapcevic, Peko....ti je bio faca ...cak je, ako se ne varam, i u enciklopediji zavrsio.
edu

Post by edu »

ma znao sam i ja stari..nego sam i ja bio nesiguran.. :D ..ali si ti prije mene iskazao tu nesigurnost.. :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: On ti je nešto kao Sefer poslije epizode iz Den Haaga :D :D ( A Peko prošao sve ofanzive s puškom a ne s olovkom :D :D ) .......samo nikako da od njih doznamo sve Državne tajne a i kako ćemo kad su većinom pohranjene preko Drine :D :D .........nekako sam nesiguran u ovo uplitanje točka historije koji se kotrlja ........ali svaki put sa neujednačenom brzinom :D :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Prenj wrote:
manijak1 wrote:Marko Antonije ? :D :D ..........helem ko je stvorio četvrtu vojnu silu u bivšoj Europi :D :D :D :D a tek tako je predao :D :D na upotrebu samo jednima :? :? :D :D .........ja se toga sa zlatnim kašikama ne sjećam :D :D helem sve i da je tako .........više volim bijelo zlato :D :D što se tiče pribora za jelo ..........srebro zakon :oops: :D ........e to fakat da rata neće biti ........ja mu nisam povjerovao :D :D a Rašu sam shvatio krajnje ozbiljno :oops: :D ........i od početka nisam rabio patike ( imao sam opremu od bivše JNA bez cijevi dakako :D :D šatorsko krilo iskoristio za tole :D ) :D :D ........sad ako ćemo o bogaćenju pravio sam i ja šverc ture preko tunela s ruksakom :D :D kad god sam mogao :D :D evo priznaću ti jednom sam uzeo karton Kaisera :D :D plus štokovi :D mandarine kamuflaža :D :D pa pjehaka ...........do pijace :D :D imao sam odmah tržište :D :D povoljno .........helem ostalo mi para i poslije zamjene za klipače ( dvije gajbe jarane :oops: :D imao sam flaše :oops: :D ) da ti ne pričam o mezi :oops: feta cheese grčki :D :D , 45 stepeni ukrivo :D dernek žešći :D :D a bilo je i struje ....... :( :( morao sam ići po vodu :( :( :D :D .
Za narod .........niko nikad ništa nije uradio otkako je svijeta i vijeka ( priznanje izuzecima :D ) ali za sistem :D :D jeste ........dakle naš sistem je u krizi :D :D a ti Edu nisi ni bio pionir .........Titin :oops: :D
Kakav stil!
I Livadic bi ti pozavidio ... :D
Ako bi uspio procitati pored ovoliko iskezenih...

:roll:

:D
Fair Life

Post by Fair Life »

BigusDickus wrote:Lijepi stihovi o lijepim stvarima iz nekog proslog vremena. Hvala svim dobrim i pametnim ljudima, koji su znali zivjeli i jos uvijek znaju da zive na ovim prostorima, bez obzira na trenutne vladare. Hvala Bogu. Oni su najzasluzniji za sve dobro sto je bilo i sto ce biti, a njihove zasluge se pokusavaju pripisati jednom diktatoru i njegovom rezimu.
8-)
Image
Fair Life

Post by Fair Life »

Lucy01 wrote:Mislim da cinjenica da i nakon 25 godina poslije njegove smrti, raspravljamo o njemu, dovoljno govori koliki trag je njegova licnost ostavila na ovim prostorima.
(...)
Image
vesela

Post by vesela »

edu wrote:pa..mislim..Tito mi to nije branio.. :-) :-) ..a haj sad nadji nekog da mu je fes na glavi a da mu se ispod majice nazire zvijezda..tj petokraka?! :D :D :D
:thumbup:
kekec

Post by kekec »

manijak1 wrote:..........helem ko je stvorio četvrtu vojnu silu u bivšoj Europi :D :D :D :D a tek tako je predao :D :D na upotrebu samo jednima :? :? :D :D ......... :D
Izjave o "4-toj vojnoj sili u EU", na gornji i slican nacin se cesto mogu procitati od onih koji ne razmisljaju
ili time zele postici neki drugi cilj.
JNA kao Armija SFRJ je vjerovatno i bila 4 po snazi i jacini. Ali raspadom SFRJ, ona armija koja je ostala i koja je bila na strani Milosevica, nije bila ni 15-ta u Evropi iz jednostavnog razloga sto u njoj nije bilo ni Slovenaca, Hrvata, Makedonaca, a takodje ni dobrog dijela Bosanaca (izuzev nekih koji, kada dodjose na nasu stranu, postadose odmah glavne chivije :D ).
Oruzje i orudja koja su pripadala JNA, ostadose, u najvecem dijelu, u objektima od Slovenije, do Makedonije.

Znaci ....

A TITO je stvorio Armiju i to jaku armiju, ali od sviju nas. I to je bila njena
najveca snaga i tu se krila najveca moc.
A mi , kakvi smo, zacas razjebasmo sve ono dobro sto je od nas i za nas stvoreno.
Tita vise nema i nikada se o nama nece vise pricati sa, ipak, postovanjem.
Postali smo "glupi i primitivni". Dok je Evropa "dijelila" svojoj djeci
kompjutere i cokolade, mi smo razvijali nase nacionalizme,
a djecu izgladnjivali i UNAZAD im pokazivali.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

sto bi bilo zanimljivo da Tito ustane iz mrtvih i ude u sali gdje nasi raspravljaju o reformi ustava,pa da im udari koju iza usiju :)
danas

Post by danas »

zavrzlama wrote:sto bi bilo zanimljivo da Tito ustane iz mrtvih i ude u sali gdje nasi raspravljaju o reformi ustava,pa da im udari koju iza usiju :)
kad je stari pisao ustave ovi nisu znali gdje im je dupe a gdje glava...
a ne znaju ni sada... :roll:
Smrt fasizmu

#194 Tito!!!

Post by Smrt fasizmu »

:x Tito je bio najpozitivnija licnost dvadesetog stoljca u europi. Nazalost nije dovoljno zivio da nadzivi probisvjete: Milosevica, Tudjmana, Izetbegovica, Karadzica i ostalu nacisticku bagru koja je razorila Jugoslaviju, rasparcala je i od nje napravila svoje pasaluke, a od jugoslovenskih naroda najvece roblje u Europi.. :x
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!
Sike_

Post by Sike_ »

Joj sto ga i ti izvali sad....
kekec

Post by kekec »

Sike_ wrote:Joj sto ga i ti izvali sad....
A sta je to izvalio?
Covjek rekao, kratko i jasno, a najbitnije TACNO! :)
Sike_

Post by Sike_ »

Ko je bolan najpozitivnija licnost dvadesetog stoljeca u Evropi? Tito?

Znao je i on da ce riknut jednog dana, pa sto se nije malo bolje spremio za taj trenutak, sto nije postavio kakvog postenog iza sebe?
Zato da bi narod vazda njega spominjo i govorio eh da nam je Tito sad ovde....

Izetbegovic ipak nije nacista, mislim da je smijesno nesta takvo tvrditi. A Jugoslavija je bila normalna tvorevina nema sta. Trebala se prije 500 godina osnovati, narodi su se voljeli i pazili....

I Tito nas uopste nije zaduzio, ma ne nikako. Sva ona guzovaca sto svi spominju, sve je to plod naseg rada, jeste kako da nije.

Tito da je zivio ne znam ti kolko, isto bi ga popusio na izborima 90-te ko i svi ostali supci od vodza iz istocne Evrope.
kekec

Post by kekec »

Tako, napisi sta mislis, obrazlozi. :-)
A da li si u pravu, to je diskutabilno. :)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

kekec wrote:Tako, napisi sta mislis, obrazlozi. :-)
A da li si u pravu, to je diskutabilno. :)
STA je diskutabilno u onome sto covjek napisa?? :?

E svasta kekec...

Da ti pomognem - dje ce ba biti u pravu? :D :D

On samo pokazuje da je jos pod dejstvom droge koju su mu ubrizgali jos tamo negdje pocetkom 90-ih. Ista popusta, ali jos uvijek ne dovoljno! :oops:
edu

Post by edu »

lijepo bi bilo da neko napise koliki je bio vanjski dug one..onolike jugoslavije..a koliki je danas vanjski dug ove..ovolike..recimo hrvatske!
Post Reply