TITO!!!
- manijak1
- manijak1
Nije branio
- manijak1
-
Stari
Zna stari o kome se radi ...samo sam bio nesiguran glede moguce povezanosti ...sa izvjesnom istoprezimenom Savkom ...kao i Tijanom (o kojoj dapache veze nejam )edu wrote:ma kad stari ne zna ko su..kako cu ja znati..![]()
![]()
A Dapcevic, Peko....ti je bio faca ...cak je, ako se ne varam, i u enciklopediji zavrsio.
- manijak1
- Vodenjak
Ako bi uspio procitati pored ovoliko iskezenih...Prenj wrote:Kakav stil!manijak1 wrote:Marko Antonije ?![]()
..........helem ko je stvorio četvrtu vojnu silu u bivšoj Europi
![]()
![]()
![]()
a tek tako je predao
![]()
na upotrebu samo jednima
![]()
![]()
![]()
.........ja se toga sa zlatnim kašikama ne sjećam
![]()
helem sve i da je tako .........više volim bijelo zlato
![]()
što se tiče pribora za jelo ..........srebro zakon
![]()
........e to fakat da rata neće biti ........ja mu nisam povjerovao
![]()
a Rašu sam shvatio krajnje ozbiljno
![]()
........i od početka nisam rabio patike ( imao sam opremu od bivše JNA bez cijevi dakako
![]()
šatorsko krilo iskoristio za tole
)
![]()
........sad ako ćemo o bogaćenju pravio sam i ja šverc ture preko tunela s ruksakom
![]()
kad god sam mogao
![]()
evo priznaću ti jednom sam uzeo karton Kaisera
![]()
plus štokovi
mandarine kamuflaža
![]()
pa pjehaka ...........do pijace
![]()
imao sam odmah tržište
![]()
povoljno .........helem ostalo mi para i poslije zamjene za klipače ( dvije gajbe jarane
![]()
imao sam flaše
![]()
) da ti ne pričam o mezi
feta cheese grčki
![]()
, 45 stepeni ukrivo
dernek žešći
![]()
a bilo je i struje .......
![]()
morao sam ići po vodu
![]()
![]()
![]()
.
Za narod .........niko nikad ništa nije uradio otkako je svijeta i vijeka ( priznanje izuzecima) ali za sistem
![]()
jeste ........dakle naš sistem je u krizi
![]()
a ti Edu nisi ni bio pionir .........Titin
![]()
I Livadic bi ti pozavidio ...
- Fair Life
BigusDickus wrote:Lijepi stihovi o lijepim stvarima iz nekog proslog vremena. Hvala svim dobrim i pametnim ljudima, koji su znali zivjeli i jos uvijek znaju da zive na ovim prostorima, bez obzira na trenutne vladare. Hvala Bogu. Oni su najzasluzniji za sve dobro sto je bilo i sto ce biti, a njihove zasluge se pokusavaju pripisati jednom diktatoru i njegovom rezimu.

- kekec
Izjave o "4-toj vojnoj sili u EU", na gornji i slican nacin se cesto mogu procitati od onih koji ne razmisljajumanijak1 wrote:..........helem ko je stvorio četvrtu vojnu silu u bivšoj Europi![]()
![]()
![]()
a tek tako je predao
![]()
na upotrebu samo jednima
![]()
![]()
![]()
.........
ili time zele postici neki drugi cilj.
JNA kao Armija SFRJ je vjerovatno i bila 4 po snazi i jacini. Ali raspadom SFRJ, ona armija koja je ostala i koja je bila na strani Milosevica, nije bila ni 15-ta u Evropi iz jednostavnog razloga sto u njoj nije bilo ni Slovenaca, Hrvata, Makedonaca, a takodje ni dobrog dijela Bosanaca (izuzev nekih koji, kada dodjose na nasu stranu, postadose odmah glavne chivije
Oruzje i orudja koja su pripadala JNA, ostadose, u najvecem dijelu, u objektima od Slovenije, do Makedonije.
Znaci ....
A TITO je stvorio Armiju i to jaku armiju, ali od sviju nas. I to je bila njena
najveca snaga i tu se krila najveca moc.
A mi , kakvi smo, zacas razjebasmo sve ono dobro sto je od nas i za nas stvoreno.
Tita vise nema i nikada se o nama nece vise pricati sa, ipak, postovanjem.
Postali smo "glupi i primitivni". Dok je Evropa "dijelila" svojoj djeci
kompjutere i cokolade, mi smo razvijali nase nacionalizme,
a djecu izgladnjivali i UNAZAD im pokazivali.
- danas
kad je stari pisao ustave ovi nisu znali gdje im je dupe a gdje glava...zavrzlama wrote:sto bi bilo zanimljivo da Tito ustane iz mrtvih i ude u sali gdje nasi raspravljaju o reformi ustava,pa da im udari koju iza usiju
a ne znaju ni sada...
-
Smrt fasizmu
#194 Tito!!!
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!
-
Sike_
Ko je bolan najpozitivnija licnost dvadesetog stoljeca u Evropi? Tito?
Znao je i on da ce riknut jednog dana, pa sto se nije malo bolje spremio za taj trenutak, sto nije postavio kakvog postenog iza sebe?
Zato da bi narod vazda njega spominjo i govorio eh da nam je Tito sad ovde....
Izetbegovic ipak nije nacista, mislim da je smijesno nesta takvo tvrditi. A Jugoslavija je bila normalna tvorevina nema sta. Trebala se prije 500 godina osnovati, narodi su se voljeli i pazili....
I Tito nas uopste nije zaduzio, ma ne nikako. Sva ona guzovaca sto svi spominju, sve je to plod naseg rada, jeste kako da nije.
Tito da je zivio ne znam ti kolko, isto bi ga popusio na izborima 90-te ko i svi ostali supci od vodza iz istocne Evrope.
Znao je i on da ce riknut jednog dana, pa sto se nije malo bolje spremio za taj trenutak, sto nije postavio kakvog postenog iza sebe?
Zato da bi narod vazda njega spominjo i govorio eh da nam je Tito sad ovde....
Izetbegovic ipak nije nacista, mislim da je smijesno nesta takvo tvrditi. A Jugoslavija je bila normalna tvorevina nema sta. Trebala se prije 500 godina osnovati, narodi su se voljeli i pazili....
I Tito nas uopste nije zaduzio, ma ne nikako. Sva ona guzovaca sto svi spominju, sve je to plod naseg rada, jeste kako da nije.
Tito da je zivio ne znam ti kolko, isto bi ga popusio na izborima 90-te ko i svi ostali supci od vodza iz istocne Evrope.
- Vodenjak
STA je diskutabilno u onome sto covjek napisa??kekec wrote:Tako, napisi sta mislis, obrazlozi.![]()
A da li si u pravu, to je diskutabilno.
E svasta kekec...
Da ti pomognem - dje ce ba biti u pravu?
On samo pokazuje da je jos pod dejstvom droge koju su mu ubrizgali jos tamo negdje pocetkom 90-ih. Ista popusta, ali jos uvijek ne dovoljno!