Jelo i pice za rucak. Iskreno ja prodjem za 10 km , ako sam bas gladan 15.
Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
-
prog321
#176 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Govorimo o svakodnevnom trosku a ne posebnom izlasku jednom godisnje.
-
Naslovnica
#177 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Što se tiče izdavanja računa u ugostiteljskim objekima, kako tu stoji HR?
U BiH u 75% slučajeva nema računa.
- tututuuuu
#178 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
uvijek, ne pada im vise na pamet to raditi zbog visokih kazni, osim ako nisu posebno hrabri.Naslovnica wrote:Što se tiče izdavanja računa u ugostiteljskim objekima, kako tu stoji HR?
Last edited by tututuuuu on 18/04/2016 18:00, edited 1 time in total.
-
hizo ramidovic
#179 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
zahebo si se, frajko, evo para:Fudo387 wrote: Zaduzili bi se i mi, al neda nam niko toliko para, slab nam kreditni rejting
http://www.klix.ba/vijesti/bih/postignu ... /160418090
- animals
#180 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Jedan mladi Austrijanac se zaduzi 300 tisuca eura, za kucu i auto..sjedi 1 wrote:Kad raspravljate o ovoj temi imajte na umu i zaduženost jedne i druge države
I on je duzan sto puta vise nego jedan Bosanac..
I sta mislis ko je bijedan..on ili...
-
prog321
#181 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Austrija ima privredu. Ima jak izvoz , jaku domacu potraznju. Ima uvoz doseljenika koji joj dizu primanja kroz porez.
Austrija je na drugoj planeti od Hr. Smjesna je uporedba.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#182 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Za isto toliko para ces se najesti i u HR. Svaka zemlja ima svog otrova (grill)prog321 wrote:Govorimo o svakodnevnom trosku a ne posebnom izlasku jednom godisnje.![]()
- zg1911
#183 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
gotovo jednako tako je smijesna usporedba bih i rh
-
Fudo387
#184 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Aha, a nista onda. Neka nam je sa srecom i da ih u zdravlju i veselju potrosimo na administraciju i penzije. Nemoj slucajno da ih skrsimo u sta pametno, kakvu bolnicu, skolu, cestu.hizo ramidovic wrote:zahebo si se, frajko, evo para:Fudo387 wrote: Zaduzili bi se i mi, al neda nam niko toliko para, slab nam kreditni rejting
http://www.klix.ba/vijesti/bih/postignu ... /160418090
- animals
#185 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Ti pises non stop kako je Hrvatska zaduzena..prog321 wrote:Austrija ima privredu. Ima jak izvoz , jaku domacu potraznju. Ima uvoz doseljenika koji joj dizu primanja kroz porez.
samo Bosna nije..bogata i nezaduzena, ko nekad Albanija..
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#186 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Kazu da i S. Koreja nema niti jedan $ vanjskog dugaanimals wrote:Ti pises non stop kako je Hrvatska zaduzena..prog321 wrote:Austrija ima privredu. Ima jak izvoz , jaku domacu potraznju. Ima uvoz doseljenika koji joj dizu primanja kroz porez.
samo Bosna nije..bogata i nezaduzena, ko nekad Albanija..
-
Fudo387
#187 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Nema Jadran. Kad vise ne mognu servisirati dug prodace Hvar, Mljet...isto Grci. I sta? Nista. Opet dobri.prog321 wrote:Austrija ima privredu. Ima jak izvoz , jaku domacu potraznju. Ima uvoz doseljenika koji joj dizu primanja kroz porez.
-
prog321
#188 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Nije Hrvatskoj problem zaduzenje samo od sebe,, nego je problem slab izvoz, slaba unutrasnja potraznja, stanovnistvo koje bjezi u trece zemlje.
To je problem.
To je problem.
-
prog321
#189 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
To je tacno.Fudo387 wrote: Kad vise ne mognu servisirati dug prodace Hvar, Mljet...isto Grci. I sta? Nista. Opet dobri.
Hrvatska je najslicnija Portugalu koja je decenijama u dugovima do guse. Ali se snalazi kroz dizanje poreza i prodajem imovine komad po komad.
Ali Hrvatskoj i Portugalu ce doci trenutak kada ne mogu nista vise prodati.
- zg1911
#190 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
prog321 wrote:Nije Hrvatskoj problem zaduzenje samo od sebe,, nego je problem slab izvoz, slaba unutrasnja potraznja, stanovnistvo koje bjezi u trece zemlje.
To je problem.
dok bih tu briljira. stanovnistvo buja.
pogledaj malo vanjskotrgovinsku razmjenu izmedju rh i bih, tko je u suficitu tko u deficitu
- animals
#191 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Ista ta Austrija ovisi o Njemackoj..prog321 wrote:Austrija ima privredu. Ima jak izvoz , jaku domacu potraznju. Ima uvoz doseljenika koji joj dizu primanja kroz porez.
Sve firme. vecinom Njemacke..
-
prog321
#192 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
U suficitu ste zbog Hrvata u BiH. Isto tako je Srbija u jos vecem suficitu jer vise Srba zivi u BiH.
Ali mozes li ti ozbiljno reci da ljudi u Srbiji zive bolje od stanovnika BiH?
- tututuuuu
#193 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
a Sandzaklije idu na Bruneje valjda?prog321 wrote:U suficitu ste zbog Hrvata u BiH. Isto tako je Srbija u jos vecem suficitu jer vise Srba zivi u BiH.
Last edited by tututuuuu on 18/04/2016 18:20, edited 2 times in total.
-
Fudo387
#194 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Dobro. U medjuvremenu ce Bosna potrositi narednih 100 godina u nezaduzivanju, ali ce zato imati kolosalne gradjevine tipa Grbavica, Kosevo,prog321 wrote:To je tacno.Fudo387 wrote: Kad vise ne mognu servisirati dug prodace Hvar, Mljet...isto Grci. I sta? Nista. Opet dobri.
Hrvatska je najslicnija Portugalu koja je decenijama u dugovima do guse. Ali se snalazi kroz dizanje poreza i prodajem imovine komad po komad.
Ali Hrvatskoj i Portugalu ce doci trenutak kada ne mogu nista vise prodati.
bolnice koje je Broz napravio i davnih dana su sazrijele ne za renoviranja vec za bagera i kugle, itd. Generacije ce provesti zivot u ciganluku,
malterisanju, farbanju, varenju cijevi koje pustaju na sve strane. Pametno.
- zg1911
#195 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
koga boli kurac zasto? govorimo o stanju kako je.
vanjskotrgovinska bilanca je samo jedan od segmenata gospodarskog razvoja. tema nije bih vs srbija vec bih i rh. rh je razvijenija. a ti placi i moli se krahu, grckom scenariju itd. samo sta kad i ako rh propadne? kako ce se to odraziti na gospodarstvo bih pitam se pitam. al neka, radje da je susjedu gore, nego da je meni bolje
vanjskotrgovinska bilanca je samo jedan od segmenata gospodarskog razvoja. tema nije bih vs srbija vec bih i rh. rh je razvijenija. a ti placi i moli se krahu, grckom scenariju itd. samo sta kad i ako rh propadne? kako ce se to odraziti na gospodarstvo bih pitam se pitam. al neka, radje da je susjedu gore, nego da je meni bolje
-
Fudo387
#196 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Pa dobro, treba da shvatis i to sto ti ja zelim gore. Jednostavno, los si susjed, zajebajes me, i stalno mi pomjeras medje u moje.zg1911 wrote:koga boli kurac zasto? govorimo o stanju kako je.
- bh.tornjak
#197 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Avangardno wrote:Kao prvo ne želim da se ova tema pretvori u nacionalno prepucavanje jer ja nisam Hrvat i ovo nema nikakve veze sa tim.
O čemu govorim?
- o emancipovanosti naroda
- o standardu života
- o procentu visoko obrazovanih
- o razmišljanju i čije je bliže onom evropskom
- o glavnim gradovima i koji je bolji za život
- o procentu papaka
Razlike nisu velike, ali šetajući Hrvatskom, vidim da su iznad nas i Srbije bar stepenicu iznad, po svemu. Kako vi naovo gledate?
Hrvatski političari mi izgledaju kulturnije, uljudnije, više evropski... jasno je da su to sve isti lopovi, ali hoću reći, gledajući komplet taj zaokružen krug, imam osjećaj da je Hrvatska za nekoliko nijansi bliža zapadu od nas.
Odem u Rijeku, Dubrovnik, Opatiju, Zagreb... osjećam se kao da sam u Evropi. A kod nas me na to podsjeća samo potez od Čaršije do Marin Dvora... sve ostalo je rasulo.
prodjes malo kroz Slavoniju...pa da zaplaces....
da je bolja Hr od BiH ...jeste...ali ne u onoj mjeri koliko to prosjkecan Hrvat misli (inace se izdizu....misle da su singapur)
i ne u onolikoj mjeri koliko to prosjecan Bosno-hercegovac misli (ovi pak imaju kompleks manje vrijednosti....tako da im je tudje govno bolje od vlastite pite)
Hr...ima more....to stoji ima ogromne prihode od toga ...i to stoji...ali
Hr nije bila ni blizu razrusena u ratu kao BH....
HR nije pljackana decenijama (uz svesrdnu pomoc SRB i SLO) kao BiH
HR da jos koju godinu nije usla u EU...otisla bi sva u q*ratz
Hr je rasprodala sve sto je imala....vise nemaju nista
BiH nema more....ali ima drugih stvari...ali....nas u BiH je*be nesto drugo.....
-
Fudo387
#198 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Dobro nemamo more, a kakvih to drugih stvari imamo?bh.tornjak wrote:BiH nema more....ali ima drugih stvari...ali....nas u BiH je*be nesto drugo.....
- animals
#199 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Problem je sto se svaka drzava zaduzuje,
ako zeli naprijed..takav je sistem..
svaka drzava uzima kredite za nove investicije.
ako zeli naprijed..takav je sistem..
svaka drzava uzima kredite za nove investicije.
- zg1911
#200 Re: Da li je Hrvatska bolja od Bosne?
Fudo387 wrote:Pa dobro, treba da shvatis i to sto ti ja zelim gore. Jednostavno, los si susjed, zajebajes me, i stalno mi pomjeras medje u moje.zg1911 wrote:koga boli kurac zasto? govorimo o stanju kako je.
cuj sad vec idemo u politiku i slazem se da je bilo necasnih stvari od rh no isto tako je na kraju hrvatska pomogla bosni olujom, a i da ne spominjem silne izbjeglice koje je udomila. no ti kako hoces, i don't give a fuck, lako se eliminira zito od kukolja