_BataZiv_0809 wrote:
1) Kakve to veze ima? Tebe kad zigne u ledjima ides svedskom doktoru. Ti ces primati penziju iz svedskog penzionog fonda. Tvoja djeca idu u svedsku skolu.
Dakle tebi, za razliku od mene, ova drzava nije servis za egzistencijalne potrebe. Stoga, izvinices, ali itekako imamo razlicite poglede na nju.
Operisao sam se u Njemackoj, zube pravio u Hrvatskoj i Ceskoj, lijecio stomacne tegobe u Egiptu, ledja mi masirala Tajladjanka(necemo o detaljima),.. sve uredno placeno. Djeca takodjer isla i u bosansku skolu - clanarina uredno placena. Upamti - gdje god zivio i koji god sistem, usluge koristio uvijek cu biti i ostati Bosnjak i drzavljanin BiH. Mozda ti ne mogu pametovati o izborima i za koga glasati,.. ali o opcim pitanjima nacionalizma, svijesti, historije,.. uvijek imam pravo dati svoj sud. Svedo nisam niti cu kad biti, na svedskim forumima na temi o unutrasnjoj politici stranci koji ucestvuju cesto dozive odbojnost i koliko su dobrodosli. A Svede u BiH, ili bilo gdje u svijetu su itekako dobro dosle da ucestvuju na svedskim raspravama. Ustvari vrlo pozeljno koliko cujem i znam.
2) i 3) Ako si ti reprezent bosnjackog nacionalizma (barem u deklarativnom smislu, jer u materijalnom nisi) onda se bojim da je taj nacionalizam na autostradi prema srpskom. Ista samoviktimizacija, isto opravdanje sopstvenih govana tudjim, samo fale "naucnici" koji ce poceti kopati po istoriji susjednih naroda, puni magacini oruzja i to je to. Na dobrom ste putu.
Samo u tvojoj glavi. U praksi ne. Svi u svijetu opravdavaju svoja govna tudjim, ali svi u svijetu nemaju mnogo toga sto imaju srpski nacionalisti. I Bosnjaci naravno. Razlike u ideologiji i praksi ti uvijek mogu predociti argumentovano docim je kod tebe pretpostavka i demagogija. A sto se tice samoviktimizacije - zalosno je sto to tumacis kao ideologiju a ne realnost.
I nemoj biti licemjeran, nisam naciju procjenjivao po Zahiragicu, nego naucnu zajednicu kao odgovor na argument da BANU nije isto sto i SANU. Izvini jos jednom, ali Zahiragic je predsjednik studentske organizacije najveceg i najstarijeg univerziteta u BiH. Otkud takav lik tu?
Spomenuo si Zahiragica kao primjer opceg stanja pa se sad malo prekontao - sto ti nije prvi put. A porediti BANU i SANU moze samo neko ko uopce nije upoznat sa stavovima ili neko ko tako zeli da jeste.
I vazda ti fantomski aplauzi u Banjaluci kao pokusaj da mi udaris na obraz?
Vec si ih zaradio izjednacavanjem.
4) Moja namjera nije bila da te provociram, zao mi je sto si to tako shvatio. Emotivno se postavljas na neugodna pitanja i rupe u logici. Ko god ti se suprotstavio bio je redom "bolesnik od zavisti", "mrzitelj dijaspore", "velikosrbin". Ako mislis da to nije kenjanje u liftu punom ljudi, ne znam sta jeste.
Tako mi i srpski mitomani kazu , istovjetno termin "neugodna pitanja" kada spomenu srpski prefiks u historiji kojeg ni sami ne znaju valjano objasniti. A kada si ti to molim te ikada predocio ikakve argumente? Osim svoje sopstvene logike koja se lako pobije sa argumentima. Ostanu demagogije i pretpostavke. Mozda mi je ton ponekad preostar ali se varas se ako mislis da skacem od srdzbe svaki put kada uletis na diskusiju sa provokacijama i da si mi potrefio zicu - mogu da se kladim da mislis da si me "nasao gdje sam tanak". Jesam li u pravu?
Ja diskusijama na politici pristupam ozbiljno a za segu imamo druge podforume i teme. Zato sam uvijek bio i ostao kriticar svih trolova i provokatora. Bea iznimke. A tvoja originalnost u toj raji je poznata,.. znamo jako dobro kakvi demoni te proganjaju i ko je tvoja ciljna grupa.
Dobar si u napadu, katastrofalan u odbrani. Skoro kao Zlatan
Pa nemam bas nesto ni volje ni vremena objasnjavati povrsnim ljudima da nisam fasista, sovinista, vjerski radikal, komunjara, ... kako su me vec znali prozivati. Barem sam nisam takvog dojma.