SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
The BEN10

#176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

zateznistub wrote:Ne mogu na rende kora, znaci nema karte i sva ostala prica je suvisna! I naravno, nema početka sage pa da mozemo nadugo naširoko...

i opet će spika kako on ima"pravo" da se voza bez karte a ovaj mora sve u celofanu....
Aferim!
zdruzdjo

#177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

karanana wrote:znaci....ovaj sto snima nije nista bolji od ovog grasovca. isto je to, isti narod, isti seljacki mentalitet. ovaj bi da se svadja jer je izbacen jer se vozi bez karte a ovaj bi da se svadja jer ga ovaj snima.
jarane, nemas kartu, poklopi se i izadji i budi sretan da te ne kazni kao sto bi mogao i trebao.
gras je ovakav zbog naroda a nije narod ovakav zbog grasa. grasu trebaju vece seljacine i strvine da se mogu fino u koshtac sa seljaklukom koji se vozi u tim stocnim kolima.
Uopste ja ne pravdam lika bez karte. Ko mu jexx mater. Konj. Ne ide ni tramvaj, autobus....na havu.
Samo pasa radi svoj posao onako kako treba. Nista vise.
A ta prica treba seljacina.....
Pa onda treba i u policiji seljacina. Pa kad ti npr pocupa djetetu uho zato sto se voza na vilsonovom u 18:00 na biciklu a on odlucio da namota u vilsonovo sa dzipom pa mu smeta, pitacu te onda.
ja sam bio svjedok ovome kod ekonomske skole. i jos hoce da se bije sa roditeljima koji su pritrcali.
Kod nas seljacini samo ne treba davati ovlasti i super ce biti. Udari sila u glavu.
O'zone
Globalni moderator

#178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Ja vala ne vidim kakav je riječnik službenog lica "izbit ću ti telefon nogom iz ruke"

Znači ovdje pričamo o službenom licu koje je uhvatilo putnika u prekršaju vožnje bez validne karte. Imate kartu? Nemam. Kupite kartu. Neću. Napustite vozilo. Neću. Nazoves policiju i ti si svoje završio.

Čemu sve ostalo?
Tercius

#179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

zdruzdjo wrote: Pa onda treba i u policiji seljacina. Pa kad ti npr pocupa djetetu uho zato sto se voza na vilsonovom u 18:00 na biciklu a on odlucio da namota u vilsonovo sa dzipom pa mu smeta, pitacu te onda.
Hjoj ovi šhbbb kbbb pedagozi su mi prejaki.Sve su to neke teske posljedice socijalizma pa se docepalo ko demokratije.
Tercius

#180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

.
zdruzdjo

#181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Tercius wrote:
zdruzdjo wrote: Pa onda treba i u policiji seljacina. Pa kad ti npr pocupa djetetu uho zato sto se voza na vilsonovom u 18:00 na biciklu a on odlucio da namota u vilsonovo sa dzipom pa mu smeta, pitacu te onda.
Hjoj ovi šhbbb kbbb pedagozi su mi prejaki.Sve su to neke teske posljedice socijalizma pa se docepalo ko demokratije.
Halo baja, nije šhbbb kbbb
Nego situacija kojoj sam svjedocio i kao takvu namjeno naveo.
ali valjda treba tako izdvojiti ono sto ti ide u prilog pa poentirati. Bravo, trica iako je bio vrh tene malo na liniji.
Bianconeri1988

#182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bianconeri1988 »

Ja naprosto ne mogu da vjerujem da neko brani revizore GRAS-a. Napadaju studenta koji nema kartu, a sa poznanikom koji također nema kartu se rukuju i puštaju ga bez karte. :run:
AmirBaa

#183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

seljacine bezobrazne, da je pravne drzave sutra bi ovaj otkaz dobio. Kakvo je ovo ponasanje ? Pa ja sam klosare i narkomane vidjao koji se kulturnije i pristojnije ponasaju od ovog glavonje. A vi sto ih podrzavate svaka vam cast, pravi ste dokaz koliko smo u kur** i kako je narod jedna velika stoka koju boli briga za druge, samo nek je njihovoj guzici koliko-toliko dobro. Jel vas stid ?
karanana

#184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

pa ja sam i reko da je narod stoka. zato ni ne zasluzuje bolje revizore.

a koliko su standardi izvrnuti pokazuje i cinjenica da je onaj ko krsi pravila i ne placa kartu i pri tome se jos ko i nesto buni, zrtva svega ovoga.

sad ide ona recenica koja pocinje: da je ovaj na zapadu uhvacen bez karte.....
AmirBaa

#185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

karanana wrote:pa ja sam i reko da je narod stoka. zato ni ne zasluzuje bolje revizore.

a koliko su standardi izvrnuti pokazuje i cinjenica da je onaj ko krsi pravila i ne placa kartu i pri tome se jos ko i nesto buni, zrtva svega ovoga.

platio bi kaznu jedno 300 eura ali barem ne bi dobio komentar: vidi ti zuba i izbit cu ti telefon iz ruke :thumbup:
Fox_Fox

#186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Fox_Fox »

A kada ste zadnji put čuli da je u Centri revizor napravio problem??

NIKAD.

Zato što u Centri rade ko crnci za 600KM i svi zadovoljni što dobiju i to. Dok ovi u GRAS-u za 1300KM izigravaju dvorske lude jer znaju da neće dobiti otkaz zbog nekakvog sindikata.

GRAS treba prihvatizovat što prije, pa sa 1000 ljudi kad ih ostane 200, koji će raditi za 600KM, vidjet ćete kulture.

Do tada trpite ove seljačine sa osam razreda škole!
karanana

#187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

a kad ste culi da se u centri neko shvercovo i vozio dzaba?
Tercius

#188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

zdruzdjo wrote:
Tercius wrote:
Halo baja, nije šhbbb kbbb
Nego situacija kojoj sam svjedocio i kao takvu namjeno naveo.
ali valjda treba tako izdvojiti ono sto ti ide u prilog pa poentirati. Bravo, trica iako je bio vrh tene malo na liniji.
Da se nesto tako i desilo vjerujem da bi bilo preko stotinu shareova nekakvih kilometraskih fb statusa i objava, slika modrih usiju itd.
zdruzdjo

#189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

AmirBaa wrote: platio bi kaznu jedno 300 eura ali barem ne bi dobio komentar: vidi ti zuba i izbit cu ti telefon iz ruke :thumbup:
To je to. Nema puno pametovanja. Kazna po novcaniku i kraj price. Zovni policiju i "celom nazad" za svojim poslom.

A on bi se nesto tuko sa nekim? Do sada sam nekako suosjecao kad vidim negdje naslov "napao vozaca, revizora...." pa mi bude zao.
Ma ako ih je 5 % ovakvih u grasu, svaki napad opravdavam 100% jer ne desava se svaki dan nego povremeno i vjerovatno su to napadi bas na ovih 5%.
zdruzdjo

#190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Tercius wrote: Da se nesto tako i desilo vjerujem da bi bilo preko stotinu shareova nekakvih kilometraskih fb statusa i objava, slika modrih usiju itd.
Ma da. Ako nije na fb ili sl....ustvari se nije se ni desilo.
Koliko imas snimaka zavrtanja musterija od strane sarajevo taxi na relaciji sa aerodroma do centra.....?????

Prije par jutara kolegica sa posla me cekala pred svojom zgradom ujutro u 5:00 da idemo zajedno na posao.
Na minutu prije mene zaustavio se dzip sa specijalcima. Otvorio baja prozor i od rijeci do rijeci "Sta ces ti ovdje u ovo doba?"
Ali eto nije objavila na fb ili share ili na portalu pa znaci da nije ni bilo.
Last edited by zdruzdjo on 08/04/2016 23:44, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MOSALJOZE »

karanana wrote:a kad ste culi da se u centri neko shvercovo i vozio dzaba?
Nikad jer ljudi rade svoj posao

Čuo sam da bi im mogli smanjiti plate.
Tercius

#192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

zdruzdjo wrote:
Tercius wrote: Da se nesto tako i desilo vjerujem da bi bilo preko stotinu shareova nekakvih kilometraskih fb statusa i objava, slika modrih usiju itd.
Ma da. Ako nije na fb ili sl....ustvari se nije se ni desilo.
Koliko imas snimaka zavrtanja musterija od strane sarajevo taxi na relaciji sa aerodroma do centra.....?????

Heheheh ma ja sam jos gori od tebe :run:
vjesticanametli

#193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjesticanametli »

karanana wrote:a kad ste culi da se u centri neko shvercovo i vozio dzaba?
stajala na stanici na dobrinji kad je dosao onaj bus za neĐŽarice i dosao i centrin i ja fino novcanik i u centru :D a mogla sam naravno bez karte uci u taj grasov..... bus kao centrin cu rado platiti a ono govno NE..... ne vozim se javnim prevozom i ako me zapadne to onda je 1x godisnje.... ako je gras ne kupujem kartu..... masa je tada usla u centru a govnjivi je otisao prazan.... nije do normalnog svijeta sto ne plati kartu vec je do grasa, njihovih vozila i uposlenih...........
vješalica

#194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Fox_Fox wrote:A kada ste zadnji put čuli da je u Centri revizor napravio problem??

NIKAD.

Zato što u Centri rade ko crnci za 600KM i svi zadovoljni što dobiju i to. Dok ovi u GRAS-u za 1300KM izigravaju dvorske lude jer znaju da neće dobiti otkaz zbog nekakvog sindikata.

GRAS treba prihvatizovat što prije, pa sa 1000 ljudi kad ih ostane 200, koji će raditi za 600KM, vidjet ćete kulture.

Do tada trpite ove seljačine sa osam razreda škole!
Kome ba pricas?????
Potrazi video zapise tuce i pljuvanja na ciglanama u autobususa kondukterom i vijest o tuci radi vracanja kusura na ilidzi gdje su sjevale i soferske palice pa tabiri logiku
medjutim

#195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by medjutim »

Gledam ovaj snimak i citam rasprave ovdje i kontam kako fakat zasluzujemo sve sto nam se desava. Zasluzujemo ovakve revizore, zasluzujemo i ovakve snimatelje, policiju u kladarama, ljekare koje moras podmazat da te pregleda, politicare koji nas "vode", privatnike za koje radimo. Za bolje i nismo, jer smo ista go.vna.
Haris.ba

#196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Sinoć na parkingu kod Energoinvesta na Ilidži najmanje 4 policajca (možda su i specijalci) sa tamnim teget kombijem pretresaju dvojicu - trojicu furača koji piju u autu (u tom ternutku jedino auto na parkingu). Možda će naći dvaipograma džoje. Gledao sam "akciju". Malo je reći da je smiješna bila. Nije problem, treba i to raditi. Možda imaju i oružja. Sve je to fini policijski posao. Ali, ne mogu shvatiti da je to preče, umjesto svratiti u 500 metara niže prema centru Ilidže u jedan lokal uz saobraćajnicu. Hem bi našli oružja za pola čete, vjerovatno i pola kile kokaina (jelte - bogataška droga), a vjerovatno i dosta materijala za Službu za strance i Inspekciju rada (rad stranca bez radne dozvole i vize). Ali, jednostavnije je ganjati po parkinzima, manje zahmeta oko papirologije.
supercali

#197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

karanana wrote:pa ja sam i reko da je narod stoka. zato ni ne zasluzuje bolje revizore.

Nije prica o ovome koji nema kartu
Tu se nema sta pricati svima je valjda jasno da je kriv
Izmedju ostalog je i izasao iz tramvaja jel
Prica je ponasanje sluzbene osobe na svom tadnom mjestu
Fauja Singh

#198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Fauja Singh »

Nema ga ko je odrastao u ovom gradu a da se nije svercovao u tramvaju ili troli, ali evo ja se sjecam situacije kad me revizor uhvatio bez karte, nazad sam stajao i pita me za kartu, ja fino kazem da nemam a on mi pridje i onako tiho sa mnom poprica da razumije da se nema posla, ali da se karta treba imati, da tramvaj ne moze ljude dzabe prevoziti i da on kao revizor radi samo svoj posao, slozim se ja sve sa njim, cak me covjek postidio i od tada sam uvijek nastojao da kupim kartu ako idem duze od dvije-tri stanice.
Sreca ne vozim se javnim gradskim prevozom vec nekoliko godina, ali tog revizora sam dobro zapamtio i znam ga vidjeti i dan danas kako stoji na stanici, onako omanji, nazalost u manjini je, u tom poslu vecina su kao ovaj na videu.
Cuj ti samo papanske price dok stisce pesnicu "imas lijepe zube"
ali dobro realno, medju revizorima su uvijek vecinom bili krkani i rijetki su oni koji se trude da malo poprave taj los imidz, znam da i medju putnicima ima bezobrazne raje ali daj se malo iskontrolisi, pa nisi na koridi jbt i ne moras biti kao zadnji papak.
zateznistub

#199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Kakav narod-takva drzava-školstvo-saobraćajna kultura-zdravstvo-reve....sve to ide u paketu...

šta birali - to i dobili...
ned424

#200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ned424 »

pratim
Post Reply