Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#176 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu

Post by insomnia78 »

channel10 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Sada si najeb'o. Prvo ćeč dobiti upozorenje od administratora jer zaboga relativiziraš ovaj napad. :oops:
Nemam brate zbog cega najebat jer sam samo rekao ono sto je i istina. Nikoga nisam uvrijedio niti sam imao namjeru (ako sam nekog uvrijedio na bilo koji nacin). Svi ovi sto se raznose imaju veze sa tim dole zemljama u kojima bjesne ratovi zadnjih 10-20 godina. Zasto se ne raznese svabo koji nema apsolutno nikakve veze sa ti dole zemljama?
Postoji tu jos jedna, bitnija, poveznica koja ti izmice
Raznosi se i rodjeni svabo, francuz, rus
Pogodi sta ih povezuje sa ovima dole
Banksy

#177 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Banksy »

nosara wrote:Nevinim zrtvama sve simpatije... Ali krivce za ova sranja biraju na izborima po sjevernoj hemisferi, da se razumijemo... :oops:
Apsolutno.
nasa

#178 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu

Post by nasa »

Alfons Kauders wrote:
costacurta wrote:Puštali su ih da ulaze u Evropu bez ikakve kontrole. Sve vojno sposobni i uhranjeni na čelu kolone. Poneka žena, dijete i stariji. S kešom svi. Pa svaki puta kad bi neko na kratko zatvorio granicu oni su ispoljavali neviđenu brutalnost i nasilje.
Niko ih nije mogao zaustaviti da uđu na teritorij EU.
Znalo se da će se sve ovo desiti samo je bilo pitanje dana i mjesta ali nikako mi nije jasno kome je odgovaralo da se bez kontrole dozvoli ulazak ovolikog broja vojno sposobnih ljudi.
Ostaje sad pitanje, koliko ih ima, gdje su se rasporedili i koji im je cilj?

NEgo ne vidim @Leclerca, da znam možemo li se mi BOšnjaci početi izvinjavati?
Šta kažu Đevad i Lazanski, jesul Belgijske vlasti imale kakvih saznanja?
Ne znam jel DOdik već održao konferenciju za novinare i upozorio svjetsku javnost na Bijelu Al Kaidu?

A i ti vala @Alfonse, kad ga izvališ zvone sva brda okolo. Prvo kažeš da bi "sve" redom uništio. I kad ti čovjek kaže da to nije uredu, vadiš se i kakžeš kako ne bi nevine nego samo teroriste. Pa de ih srećo pokaži prstom :roll:
Pa gdje sam rekao da bi pobio sve redom?! Zna se valjda na koga se to odnosi, ili moram svaki put nacrtati?!

Koji vam je ljudi vise kurac? Nemojte poistovjecivati ovu GAMAD sa milionima muslimana, Arapa, Turaka i ostalih, koji su uzorni gradjani sirom Evrope. Nemate na to pravo, jednostavno nemate.

Kad kazem da bih pobio govna, ZNA SE na koga mislim. Ako vi hocete da ih poistovjetite sa svim muslimanima, da relativizirate i igrate njihovu igru, da im omogucite da se kriju iza muslimana i vjere Muhamedove, bujrum, al toga se igrajte bez mene.

Uostalom za mene ovo nisu muslimani, vec pripadnici opasne i nasilne sekte, pa ne vidim ni kako se mogu kriti iza vjere. Vecina njihovih zrtava, kao i ljudi koji liju krv da ih iskorijene, su muslimani. Ove zivotinje to nisu.
Ikako bi to izveo?
Evo, OK svi bi se slozili da se uklone takve grupe pa i fizicki ali zar nismo imali vec niz "preventivnih" napada koji vidimo sta su prevenirali, uklonis sadama i dobijes 10 gorih i tako se nastavali sa svakom novom intervencijom...
animals

#179 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu

Post by animals »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Evo da sačekamo zvanične rezultate istrage pa da vidimo da li su ovo izbjeglice ili neki koji su već odavno tu ili možda čak rođeni kao u posljednjim napadima. Dakle bevzeze je ta priča o Mađarskoj i izbjeglicama kao uzroku ovakvih stvari. Eto nismo imali izbjeglice prije ap se dešavalo isto.
Ne razumijes..to su ljudi koji su rodjeni tamo..
i tako ce jednog dana, i ovi od sada dobiti djecu, koja ce biti mozda teroristi..
zasto..
zato sto se primaju ljudi druge kulture masovno, i nista se ne radi da se ti ljudi integrisu..
ne mogu svatiti, da primas useljenike masovno, a nemas posla za njih..
normalno da su oni potencijalni izvori, nemira u buducnosti..
nosara

#180 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu

Post by nosara »

nasa wrote: Ikako bi to izveo?
Evo, OK svi bi se slozili da se uklone takve grupe pa i fizicki ali zar nismo imali vec niz "preventivnih" napada koji vidimo sta su prevenirali, uklonis sadama i dobijes 10 gorih i tako se nastavali sa svakom novom intervencijom...
Pa to je smisao na zapadu kreiranog cirkusa u kojem zivimo... Sto je veci haos, veci je profit... Svaka igra, ali samo njihova dobiva...
channel10

#181 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by channel10 »

Point. wrote:Sabrati stoku i pobiti ih ko zeceve. Bez izuzetaka. Sa ovakvom stokom drugacije nemere. Mamu im pustinju, kozojebacku jebem.
To je najlaksi nacin, ali hajd ih poberi. Ne znas ti ko valja, a ko ne valja. To je problem.

Ovdje nema rjesenja, osim da se smiri na svim stranama pa da se onda vidi sta dalje. Ali ovi dole sto atakuju na Siriju i ostale zemlje nece se sigurno smiriti i eto ti belaja ovamo na ovoj strani.

Kako god, ne valja.
zateznistub

#182 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by zateznistub »

Na vijestima javljaju da je 28 mrtvih... :(
O'zone
Globalni moderator

#183 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by O'zone »

Među povrijeđenima i slovenski diplomata

A Slovenian diplomat is among the injured, Slovenian Foreign Minister Karl Erjavec told reporters.

Erjavec told a news conference that the diplomat, who he did not name, was in hospital and his life was not in danger.

Media reports said the diplomat was injured in the metro blast on his way to work.
Na aerodromu pronađen i kalašnjikov na mjestu eksplozije
A Kalashnikov rifle has been found in the departure hall at Zaventem airport, according to Belgian news channel RTBF.
channel10

#184 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu

Post by channel10 »

insomnia78 wrote:
channel10 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Sada si najeb'o. Prvo ćeč dobiti upozorenje od administratora jer zaboga relativiziraš ovaj napad. :oops:
Nemam brate zbog cega najebat jer sam samo rekao ono sto je i istina. Nikoga nisam uvrijedio niti sam imao namjeru (ako sam nekog uvrijedio na bilo koji nacin). Svi ovi sto se raznose imaju veze sa tim dole zemljama u kojima bjesne ratovi zadnjih 10-20 godina. Zasto se ne raznese svabo koji nema apsolutno nikakve veze sa ti dole zemljama?
Postoji tu jos jedna, bitnija, poveznica koja ti izmice
Raznosi se i rodjeni svabo, francuz, rus
Pogodi sta ih povezuje sa ovima dole
Sta ih povezuje i navedi link gdje se raznio jedan Hans.
Alfons Kauders

#185 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu

Post by Alfons Kauders »

nasa wrote:
Alfons Kauders wrote:
costacurta wrote:Puštali su ih da ulaze u Evropu bez ikakve kontrole. Sve vojno sposobni i uhranjeni na čelu kolone. Poneka žena, dijete i stariji. S kešom svi. Pa svaki puta kad bi neko na kratko zatvorio granicu oni su ispoljavali neviđenu brutalnost i nasilje.
Znalo se da će se sve ovo desiti samo je bilo pitanje dana i mjesta ali nikako mi nije jasno kome je odgovaralo da se bez kontrole dozvoli ulazak ovolikog broja vojno sposobnih ljudi.

Ne znam jel DOdik već održao konferenciju za novinare i upozorio svjetsku javnost na Bijelu Al Kaidu?

A i ti vala @Alfonse, kad ga izvališ zvone sva brda okolo. Prvo kažeš da bi "sve" redom uništio. I kad ti čovjek kaže da to nije uredu, vadiš se i kakžeš kako ne bi nevine nego samo teroriste. Pa de ih srećo pokaži prstom :roll:
Pa gdje sam rekao da bi pobio sve redom?! Zna se valjda na koga se to odnosi, ili moram svaki put nacrtati?!

Koji vam je ljudi vise kurac? Nemojte poistovjecivati ovu GAMAD sa milionima muslimana, Arapa, Turaka i ostalih, koji su uzorni gradjani sirom Evrope. Nemate na to pravo, jednostavno nemate.

Kad kazem da bih pobio govna, ZNA SE na koga mislim. Ako vi hocete da ih poistovjetite sa svim muslimanima, da relativizirate i igrate njihovu igru, da im omogucite da se kriju iza muslimana i vjere Muhamedove, bujrum, al toga se igrajte bez mene.

Uostalom za mene ovo nisu muslimani, vec pripadnici opasne i nasilne sekte, pa ne vidim ni kako se mogu kriti iza vjere. Vecina njihovih zrtava, kao i ljudi koji liju krv da ih iskorijene, su muslimani. Ove zivotinje to nisu.
Ikako bi to izveo?
Kako bi to izveo? Ne bi im dao mira ni na Antarktiku, eto kako.

Mijenjati zakone, zabraniti ideologiju, literaturu, ganjati ih preko interneta do pustinje, da nemaju pedalj na kojem bi se mogli organizovati.

Ili da ne radimo nista, jer eto, nije jednostavno... Jebajiga, svaki mjesec ce pobiti par desetina ljudi u Evropi, i hiljade na Bliskom Istoku, al et, tesko je pa nam se ne da, neka ih...
O'zone
Globalni moderator

#186 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by O'zone »

zateznistub wrote:Na vijestima javljaju da je 28 mrtvih... :(
Po strancima 26

Statements from officials put the death toll at 26, with 136 wounded.

Maggie de Block, the Belgian health minister, confirmed that 11 people died and 81 were injured in the airport explosions, which the Belgian prosecutor said were caused by a suicide attack.

The Belgian metro authority, La Stib, told RTBF that at least 15 people were killed in the Maelbeek metro blast, and 55 more injured, including 10 critically.
Gledajući gdje su napadi izvedeni i u koje doba broj žrtava je prilično nizak...
animals

#187 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu

Post by animals »

nosara wrote:
nasa wrote: Ikako bi to izveo?
Pa to je smisao na zapadu kreiranog cirkusa u kojem zivimo... Sto je veci haos, veci je profit... Svaka igra, ali samo njihova dobiva...
Pa i ovaj izbjeglicki talas je poceo zeljom za vecim profitom , pojedini gladni i pohlepni koncerna..
Drvosjeca iz Dejcica

#188 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:
Dakle sada poistovjecujemo teroriste sa muslimanima?

Opet pitam, po ko zna koji put, KOJI VAM JE KURAC? Pa to je upravo ono sto oni zele, to im je nedosanjani cilj, da oni budu predstavnici muslimana. Za mene nisu. Za mene su recimo pravi muslimani Kurdi, koji tamane ovu stoku, a pojedincima na temi ta razlika haman nije bitna.

Jasno je na koga su se odnosile moje izjave, a ako imate problem s tim sto bi ih bombardovao, iskreno me zaboli kurac.

I bujrum, prijavi post moderaciji - zapravo nemoj, evo ja cu, jer ne zelim da budem clan foruma na kojem se okupljaju apologeti i relativizatori najveceg zla koje je ikad zadesilo muslimanski svijet.
Niej mi bilo mrsko citirati neke tvoje izjave... :roll:
Alfons Kauders wrote:
Da, ali kojom metodom bi ti uvtdio ko daje a ko ne daje podršku? Da je to tako lako kao što misliš danas ne bi bilo teorizma. To i jeste problem jer se boriš protiv duhova.
Metodom poznatom kao Bomb Damage Assessment (BDA).

Istreses bombe, fotografišeš poljedice i skontaš da li su ih podržavali ili ne.

Ovo je možda najstrašnije, turobno jebote. :twisted:
Alfons Kauders wrote: Otkloniti prijetnju i ćao. Internirati, deportovati, pobiti - po potrebama.

Ha ja.
Na moj upit da li se radi o sarkazmu ti odgovaraš...
Alfons Kauders wrote:
Ne radi se o sarkazmu. Iskreno smatram da je jedini način borbe protiv ovoga upravo takav - pobiti sve prije no što im se pruži mogućnost da izvedu napad.

A moderatorima neka služi na čast da ovakvi postovi još uvijek stoje i da ovakve osobe još uvijek slobodno pišu i zagovaraju ovakve stavove i ideje. :cry:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 22/03/2016 13:00, edited 2 times in total.
insomnia78

#189 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by insomnia78 »

Povezuje ih religija
Irak i Sirija puni konvertita koji su zapucali dole
Mohamad Sissoko

#190 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu

Post by Mohamad Sissoko »

Alfons Kauders wrote:

Alfons Kauders wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ne radi se o sarkazmu. Iskreno smatram da je jedini način borbe protiv ovoga upravo takav - pobiti sve prije no što im se pruži mogućnost da izvedu napad.
OK to je tvoje mišljenje samo takva dosadašnja politika nije polučila rezultate. :roll:
Alfons Kauders wrote:[
A toj suludoj politici je prethodio napad na New York i Washington?
I šta je Irak imao sa tim napadima? Ništa! Danas na tlu Iraka zbog takve politike imamo šta? IDIL! Zar to nije dovoljno da se uvidi sva apsurdnost takve politike? Meni jeste, nekom neće ni za 1000 godina.

Alfons Kauders wrote: Bombardovao bi sve koji im pružaju utočište i podršku. Bez izuzetaka.
Da, ali kojom metodom bi ti uvtdio ko daje a ko ne daje podršku? Da je to tako lako kao što misliš danas ne bi bilo teorizma. To i jeste problem jer se boriš protiv duhova.

Istreses bombe, fotografišeš poljedice i skontaš da li su ih podržavali ili ne
.
Last edited by Mohamad Sissoko on 22/03/2016 13:00, edited 1 time in total.
nosara

#191 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote: Kako bi to izveo? Ne bi im dao mira ni na Antarktiku, eto kako.

Mijenjati zakone, zabraniti ideologiju, literaturu, ganjati ih preko interneta do pustinje, da nemaju pedalj na kojem bi se mogli organizovati.

Ili da ne radimo nista, jer eto, nije jednostavno... Jebajiga, svaki mjesec ce pobiti par desetina ljudi u Evropi, i hiljade na Bliskom Istoku, al et, tesko je pa nam se ne da, neka ih...
Super, jebe te samo to sto ih "ganjaju" oni koji su ih stvorili i koji ih placaju...
O'zone
Globalni moderator

#192 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by O'zone »

Evo njih da se hvale
11:53 GMT

Islamic State (formerly ISIS/ISIL) has claimed responsibility for Tuesday's attacks in Brussels. The group’s statement was published by IS-linked Amaq News Agency, according to Egyptian media.
Banksy

#193 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:

Ti, bogami, k'o da si s kruške pao ...
FAP mashina

#194 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu

Post by FAP mashina »

Alfons Kauders wrote:
Dakle sada poistovjecujemo teroriste sa muslimanima?

Opet pitam, po ko zna koji put, KOJI VAM JE KURAC? Pa to je upravo ono sto oni zele, to im je nedosanjani cilj, da oni budu predstavnici muslimana. Za mene nisu. Za mene su recimo pravi muslimani Kurdi, koji tamane ovu stoku, a pojedincima na temi ta razlika haman nije bitna.

Jasno je na koga su se odnosile moje izjave, a ako imate problem s tim sto bi ih bombardovao, iskreno me zaboli kurac.

I bujrum, prijavi post moderaciji - zapravo nemoj, evo ja cu, jer ne zelim da budem clan foruma na kojem se okupljaju apologeti i relativizatori najveceg zla koje je ikad zadesilo muslimanski svijet.
Niej mi bilo mrsko citirati neke tvoje izjave... :roll:
Alfons Kauders wrote:

Istreses bombe, fotografišeš poljedice i skontaš da li su ih podržavali ili ne.

Ovo je možda najstrašnije, turobno jebote. :twisted:
Alfons Kauders wrote: Otkloniti prijetnju i ćao. Internirati, deportovati, pobiti - po potrebama.

Ha ja.
Na moj upit da li se radi o sarkazmu ti odgovaraš...
Alfons Kauders wrote:

jos na ovoj temi poziva na fizicki obracun, kao i dogovor oko lokacije na kojoj bi se taj obracun desio. :roll: :lol:
zbogom pameti
SerijeSync

#195 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu

Post by SerijeSync »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ti, bogami, k'o da si s kruške pao ...
većinna mu objava ko sa kruške pa pod šljivu, ne gonjaj ih alfonse eto ih vamo
nosara

#196 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by nosara »

O'zone wrote:Evo njih da se hvale
11:53 GMT

Islamic State (formerly ISIS/ISIL) has claimed responsibility for Tuesday's attacks in Brussels. The group’s statement was published by IS-linked Amaq News Agency, according to Egyptian media.
ISIS is your fault: Putin tells America

In 2014, when American President Barack Obama named ISIS, Russia and Ebola the three major threats to US national security, Putin took much offence to being placed in this list – next to a terror organization and a disease. Reacting strongly to the statement, he told a US journalist:

“Well who on earth armed them? Who armed the Syrians who were fighting with Assad? Who created the necessary political climate that facilitated this situation? Who pushed for the delivery of arms to the region? Do you really not understand who is fighting in Syria? They are mercenaries, mostly. Do you understand they are paid money? Mercenaries fight for whichever side pays more. So you support them, arm them and tomorrow they join ISIS… Do you think the USA doesn’t know who is buying the oil? Is it not their allies that are buying oil from ISIS? “
uglavnomja

#197 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by uglavnomja »

O'zone wrote: Gledajući gdje su napadi izvedeni i u koje doba broj žrtava je prilično nizak...
uskrsnji praznici, ne rade skole, javne ustanove, ostaci godisnjeg odmora ...

srecom.
bumerangss

#198 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by bumerangss »

Na BHT u dnevniku kazu da je 43 poginulih
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#199 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by _BataZiv_0809 »

Preemptive strike is how you fight terrorism – Putin on Syrian engagement

Image
ljevoruki

#200 Re: Eksplozije na Briselskom aerodromu

Post by ljevoruki »

Alfons Kauders wrote:Koji vam je ljudi vise kurac? Nemojte poistovjecivati ovu GAMAD sa milionima muslimana, Arapa, Turaka i ostalih, koji su uzorni gradjani sirom Evrope. Nemate na to pravo, jednostavno nemate.

:thumbup:
Ova nasilna sekta ima svoju drzavu koja je izvor svog zla u islamskom svijetu.
A oni su kao cuvari islama. :run:
Prvo se treb sa njima obracunati, milom ili silom, pa onda krenuti prema sitnoj raji koja se raznosi po ulicama u zamjenu za dzenetske hurije. :(
Islam je u pogresnim rukama, zakasnio da se prilagodi modernom svijetu i sada cijeli svijet placa za to.
Dvije stotine godine nerada, ne ucenja, lijenosti i zapostavljanja polovine populacije nije ni moglo dati bolje rezultate.
Post Reply