Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
- Ommadawn
#176 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Obećao im je Dodik zaposlenje čim diplomiraju. Naravno, ako on tad još uvijek bude na vlasti.
- KB9
#177 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
gdje je sad kad ga trebas onaj sto je cupo provokatorski krst da minira ovu zlocinacku gradjevinu 
- Jolpaz
#178 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Oprao je trenerku pa odmara a neka gradjevine, nece ona biti jos u funkciji narednih 10 godina.KB9 wrote:gdje je sad kad ga trebas onaj sto je cupo provokatorski krst da minira ovu zlocinacku gradjevinu
Kokuzi su to...
- graue_maus
- insomnia78
#180 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Predlazem maskotu za sportske klubove

Svinjotaur

Svinjotaur
-
John Cleese
#181 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
insomnia78 wrote:Predlazem maskotu za sportske klubove
Svinjotaur
-
kakavdanakneiskustvu
- Jolpaz
-
biscanka2
#184 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
tandmand wrote:Alija nije dijelio ni Hrvatsku ni Srbiju, niti je izvršio agresiju na ove dvije Republike. Bio je prisiljen da pregovara o komadanju svoje države, jer se ratom otimala teritorija, protjerivalo i ubijalo stanovništvo. To nije bila njegova igra.
Mada sin (a i ostali u vladi) danas imaju vise mogucnosti od rahmetli Alije te ako imaju volje znanja i respekta prema svojoj drzavi,
mogu zabraniti da se u istoj drzavi bilo sta (a nekamo li obrazovne ustanove) kiti imenima ratnih i za genocid osudjenih zlocinaca.
-
biscanka2
#185 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
[quote="graue_maus"]
U pravom smislu.
Jos kad zamislimo ko ce taj kadar zaposliti kad im diplomu vide a cijeli svijet za zlocinca zna.
O sudjenju i osudama izvjestavale su medijske kuce sirom svijeta

Jos kad zamislimo ko ce taj kadar zaposliti kad im diplomu vide a cijeli svijet za zlocinca zna.
- spreca
#186 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
sto mora cekati....moze ih odmah zaposliti kod zene i snaheOmmadawn wrote:Obećao im je Dodik zaposlenje čim diplomiraju. Naravno, ako on tad još uvijek bude na vlasti.
-
Nepass
#187 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Sipa ce ih prva zaposliti, telekom, grawe, merkur, sber, hypo, raiffeisen itd itdbiscanka2 wrote:graue_maus wrote:
U pravom smislu.
Mozda ti koji ovaj student bude i djeci ucitelj ili nastavnik. Mozda ti budu porodicni ljekar ili ti budu zenu na gaku pregledali.
U sarajevu su im vrata sirom otvorena.
Jer moramo mi prastati i zivjeti zajedno da bi nas jednog dana voljeli...
- Jara
#188 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Nešto mi tu nije jasno...
Zar nisu još ranije donesene odredbe ( ili kako se to već zove, možda naredbe međunarodne zajednice) kojima se zabranjuje veličanje
Karadžića i Mladića, postavljanje njihovih fotografija i sl. na javnim mjestima?
Ma jeste, 100%, može li neko naći link koji ovo potvrđuje?
A sad naziv tog studentskog doma i bilbordi s likom haškog osuđenika... i nikom ništa...
Zar nisu još ranije donesene odredbe ( ili kako se to već zove, možda naredbe međunarodne zajednice) kojima se zabranjuje veličanje
A sad naziv tog studentskog doma i bilbordi s likom haškog osuđenika... i nikom ništa...
-
Juliuscezar
#189 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
To vrijedi u jednom dijelu države u drugom jok. U mojem gradu zabranili da se skola zove po ratnom komadantu koji nije pocinio nijedan zlocin, koji je poginuo na liniji i samo branio svoj grad.Jara wrote:Nešto mi tu nije jasno...![]()
Zar nisu još ranije donesene odredbe ( ili kako se to već zove, možda naredbe međunarodne zajednice) kojima se zabranjuje veličanjeKaradžića i Mladića, postavljanje njihovih fotografija i sl. na javnim mjestima?
Mislim ok zabranjeni ratni nazivi ali onda nek budu zabranjeni na cijeloj teritoriji i mirna Bosna. To se postovalo dok je OHR imao mu*a, a sad je impotentni djed od 80 godina i bitan je ko higijenicar u razredu.
- Jara
#190 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Ne "ratni nazivi" kako kažeš nego KONKRETNO je bilo zabranjeno ( a nije ukinuto, znači i sada je ) za Karadžića i Mladića i čini mi se da je već bilo sankcija kad su se ranije negdje u RS pojavile njihove slike.bhnapoleon1 wrote:To vrijedi u jednom dijelu države u drugom jok. U mojem gradu zabranili da se skola zove po ratnom komadantu koji nije pocinio nijedan zlocin, koji je poginuo na liniji i samo branio svoj grad.Jara wrote:Nešto mi tu nije jasno...![]()
Zar nisu još ranije donesene odredbe ( ili kako se to već zove, možda naredbe međunarodne zajednice) kojima se zabranjuje veličanjeKaradžića i Mladića, postavljanje njihovih fotografija i sl. na javnim mjestima?
Mislim ok zabranjeni ratni nazivi ali onda nek budu zabranjeni na cijeloj teritoriji i mirna Bosna. To se postovalo dok je OHR imao mu*a, a sad je impotentni djed od 80 godina i bitan je ko higijenicar u razredu.
BTW, za škole valjda ima uredba da se mogu zvati samo po imenima pisaca i po brojevima - ono prva, druga...U skladu s tim se htjelo promijeniti ime sarajevskoj školi koja se zove po Fatimi Gunić, učiteljici koja je u toj školi poginula sa nekoliko đaka, od granate.
- Ommadawn
#191 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku
Mnogo gora govna od ovih studenata su našla odlična zaposlenja poslije rata (primjerice novinar Bozanić) pa me neće iznenaditi da ovi budu zaposleni u nekoj državnoj instituciju u samom Sarajevu.biscanka2 wrote: Jos kad zamislimo ko ce taj kadar zaposliti kad im diplomu vide a cijeli svijet za zlocinca zna.
A svijet zaboli neka stvar za tim svim. Jeste, izvještavali su ali koga briga. Onoliki nacistički zločinci se pozapošljavaše po cijelom svijetu, neki nikada nisu ni uhapšeni ni procesuirani.