Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ommadawn

#176 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Ommadawn »

Obećao im je Dodik zaposlenje čim diplomiraju. Naravno, ako on tad još uvijek bude na vlasti.
KB9

#177 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by KB9 »

gdje je sad kad ga trebas onaj sto je cupo provokatorski krst da minira ovu zlocinacku gradjevinu :lol:
Jolpaz

#178 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Jolpaz »

KB9 wrote:gdje je sad kad ga trebas onaj sto je cupo provokatorski krst da minira ovu zlocinacku gradjevinu :lol:
Oprao je trenerku pa odmara a neka gradjevine, nece ona biti jos u funkciji narednih 10 godina.
Kokuzi su to...
insomnia78

#180 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by insomnia78 »

Predlazem maskotu za sportske klubove
Image
Svinjotaur
John Cleese

#181 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by John Cleese »

insomnia78 wrote:Predlazem maskotu za sportske klubove
Image
Svinjotaur
:lol: :lol: :lol:
Jolpaz

#183 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Jolpaz »

kakavdanakneiskustvu wrote:Image
Mogu je negirati ali to je cinjenica :thumbup:
biscanka2

#184 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by biscanka2 »

tandmand wrote:Alija nije dijelio ni Hrvatsku ni Srbiju, niti je izvršio agresiju na ove dvije Republike. Bio je prisiljen da pregovara o komadanju svoje države, jer se ratom otimala teritorija, protjerivalo i ubijalo stanovništvo. To nije bila njegova igra.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mada sin (a i ostali u vladi) danas imaju vise mogucnosti od rahmetli Alije te ako imaju volje znanja i respekta prema svojoj drzavi,
mogu zabraniti da se u istoj drzavi bilo sta (a nekamo li obrazovne ustanove) kiti imenima ratnih i za genocid osudjenih zlocinaca. :evil:
biscanka2

#185 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by biscanka2 »

[quote="graue_maus"]Image

:thumbup: U pravom smislu.
Jos kad zamislimo ko ce taj kadar zaposliti kad im diplomu vide a cijeli svijet za zlocinca zna.
O sudjenju i osudama izvjestavale su medijske kuce sirom svijeta :wink:
spreca

#186 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by spreca »

Ommadawn wrote:Obećao im je Dodik zaposlenje čim diplomiraju. Naravno, ako on tad još uvijek bude na vlasti.
sto mora cekati....moze ih odmah zaposliti kod zene i snahe :mrgreen:
Nepass

#187 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Nepass »

biscanka2 wrote:
graue_maus wrote:Image

:thumbup: U pravom smislu.
Jos kad zamislimo ko ce taj kadar zaposliti kad im diplomu vide a cijeli svijet za zlocinca zna.
Sipa ce ih prva zaposliti, telekom, grawe, merkur, sber, hypo, raiffeisen itd itd
Mozda ti koji ovaj student bude i djeci ucitelj ili nastavnik. Mozda ti budu porodicni ljekar ili ti budu zenu na gaku pregledali.
U sarajevu su im vrata sirom otvorena.

Jer moramo mi prastati i zivjeti zajedno da bi nas jednog dana voljeli...
Jara

#188 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Jara »

Nešto mi tu nije jasno... :oops:
Zar nisu još ranije donesene odredbe ( ili kako se to već zove, možda naredbe međunarodne zajednice) kojima se zabranjuje veličanje :D Karadžića i Mladića, postavljanje njihovih fotografija i sl. na javnim mjestima?
Ma jeste, 100%, može li neko naći link koji ovo potvrđuje?
A sad naziv tog studentskog doma i bilbordi s likom haškog osuđenika... i nikom ništa... :-)
Juliuscezar

#189 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Juliuscezar »

Jara wrote:Nešto mi tu nije jasno... :oops:
Zar nisu još ranije donesene odredbe ( ili kako se to već zove, možda naredbe međunarodne zajednice) kojima se zabranjuje veličanje :D Karadžića i Mladića, postavljanje njihovih fotografija i sl. na javnim mjestima?
A sad naziv tog studentskog doma i bilbordi s likom haškog osuđenika... i nikom ništa... :-)
To vrijedi u jednom dijelu države u drugom jok. U mojem gradu zabranili da se skola zove po ratnom komadantu koji nije pocinio nijedan zlocin, koji je poginuo na liniji i samo branio svoj grad.
Mislim ok zabranjeni ratni nazivi ali onda nek budu zabranjeni na cijeloj teritoriji i mirna Bosna. To se postovalo dok je OHR imao mu*a, a sad je impotentni djed od 80 godina i bitan je ko higijenicar u razredu.
Jara

#190 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Jara »

bhnapoleon1 wrote:
Jara wrote:Nešto mi tu nije jasno... :oops:
To vrijedi u jednom dijelu države u drugom jok. U mojem gradu zabranili da se skola zove po ratnom komadantu koji nije pocinio nijedan zlocin, koji je poginuo na liniji i samo branio svoj grad.
Mislim ok zabranjeni ratni nazivi ali onda nek budu zabranjeni na cijeloj teritoriji i mirna Bosna. To se postovalo dok je OHR imao mu*a, a sad je impotentni djed od 80 godina i bitan je ko higijenicar u razredu.
Ne "ratni nazivi" kako kažeš nego KONKRETNO je bilo zabranjeno ( a nije ukinuto, znači i sada je ) za Karadžića i Mladića i čini mi se da je već bilo sankcija kad su se ranije negdje u RS pojavile njihove slike.
BTW, za škole valjda ima uredba da se mogu zvati samo po imenima pisaca i po brojevima - ono prva, druga...U skladu s tim se htjelo promijeniti ime sarajevskoj školi koja se zove po Fatimi Gunić, učiteljici koja je u toj školi poginula sa nekoliko đaka, od granate.
Ommadawn

#191 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Ommadawn »

biscanka2 wrote: Jos kad zamislimo ko ce taj kadar zaposliti kad im diplomu vide a cijeli svijet za zlocinca zna.
Mnogo gora govna od ovih studenata su našla odlična zaposlenja poslije rata (primjerice novinar Bozanić) pa me neće iznenaditi da ovi budu zaposleni u nekoj državnoj instituciju u samom Sarajevu.

A svijet zaboli neka stvar za tim svim. Jeste, izvještavali su ali koga briga. Onoliki nacistički zločinci se pozapošljavaše po cijelom svijetu, neki nikada nisu ni uhapšeni ni procesuirani.
Post Reply