Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
punosvega

#176 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by punosvega »

Sunny-7 wrote: I nije cura rekla da se moze zivjeti od have, samo je naglasila da vise trebamo cijeniti ono neopipljivo u zivotu, a realno, danas je sve manje ljudi koji streme tome. I da, bez ljubavi se moze disati, samo je to bljutav zivot.
Pa bas i nije bljutav, mozda se nekome moze uciniti pomalo prazan ili neispunjen ali svakako nije bljutav. A cak i takav bolji je od onoga koji svoju srecu, pa tako i ljubav, uslovljavaju novcem. A to je stvarno bljutav zivot. Nekad, ne tako davno, mladi ljudi nisu puno marili za novac i za srecu je preduslov bio da pored sebe imaju osobu koju vole. Danas je situacija obrnuta. Mladi ljudi misle da je novac najvaznija stvar i preduslov za srecu pa se mnogi udaju i zene iz materijalnih pobuda a nakon desetak godina i jedno-dvoje djece shvate da su nesretni. Pa se razidju. Dodajmo tome i sve vise razvoda jer ljudi nedostatak materijalnog izjednacavaju s nedostatkom srece i jedini moguci zakljucak je da novac ne moze kupiti srecu. Moze kupiti limuzinu i vozaca ali ne i srecu. Moze kupiti silikone ali ne i pamet. Nazalost dok se to nauci obicno bude kasno. Ljudi druge ljude sve vise posmatraju kao potrosnu robu a tek kada nekoga izgube postanu svjesni koliko im je taj neko bitan. Od sve trke za novcem zanemarujemo istinske vrijednosti koje imamo, a to su bliski ljudi koje imamo oko nas. Oni sigurno nece vjecno biti tu ali jos je manje sigurno da ih novac moze vjecno sacuvati pored nas.
palestinka

#177 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by palestinka »

Ako nemaš para, nemaš ní za kuću, a kamoli za dom. Ako nemaš para, bićeš bolestan jer se loše hraniš, nemaš novca za liječenje takó da neka banalna boljka može eskalirati u fatalno. Ako nemaš para, ne možeš se ni obrazovati. Možeš bití poštovan kao dostojanstven u siromaštvu, ali ugled nećeš imati, a neće ti ni biti do toga. Zabavićeš se preživljavanjem. Ljubav je teško prepoznatljiva svima, a kao siromašan nećeš sigurno imati ni seks jer nećeš izlaziti ni upoznavati ljude...itd itd.
Tesla10

#179 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Tesla10 »

Kinaski wrote:ja sinoc :izet: , vi niste
Ja sam tek sad shvatio šta smajli "izet" predstavlja :mrgreen: . Mislim, pogrešno sam ga shvatao do sada :D . Hahahaha.

Ontopic - Bez novca nema ni sreće, bar ne one potpune sreće.
kamberovica polje

#180 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by kamberovica polje »

Sunny-7 wrote:@dezurni_ucenik: I danas me iznenadjuje najvise ljudska glupost.
Neko rece da je tesko kad nema djetetu kupiti kinder-jaje. Jeste, tesko je, ali nije to to. Vjeruj mi, uvjerilasam se da su neke ljubavi ojacale kad je sirotinja pokucala na vrata. I kad nisu imali da kupe djeci nove patike. Ali su imali ljubav, i paznju, i njeznost, i podrsku! A ti, ako mislis da to ne mozes naci i zadrzati bez para, pa kakav si ti onda covjek?!
I nije cura rekla da se moze zivjeti od have, samo je naglasila da vise trebamo cijeniti ono neopipljivo u zivotu, a realno, danas je sve manje ljudi koji streme tome. I da, bez ljubavi se moze disati, samo je to bljutav zivot.
Čovjek ti je fino napisao, stavi se u kožu ljudi kojima krediti vise nad glavom ili koji su ne daj bože bolesni a nemaju se čime liječiti. Ljubav svakako puno znači i nužna je u takvim situacijama ali lova potrebnija.
Mahach

#181 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Mahach »

mayab wrote:Ako si za tu takvu platu primoran raditi 10-15 sati dnevno, onda ti je na kraju dana skoro pa svejedno ; bila je ovde tema o onima sto rade 15 sati dnevno , a za velike pare , hebale ih one i njihov život...

Znam licno ljude koji zaradjuju po 250 000 godisnje a nisu sretni jer zbog posla nemaju zivota.
detroit-mercy

#182 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by detroit-mercy »

punosvega wrote:
Sunny-7 wrote: I nije cura rekla da se moze zivjeti od have, samo je naglasila da vise trebamo cijeniti ono neopipljivo u zivotu, a realno, danas je sve manje ljudi koji streme tome. I da, bez ljubavi se moze disati, samo je to bljutav zivot.
Pa bas i nije bljutav, mozda se nekome moze uciniti pomalo prazan ili neispunjen ali svakako nije bljutav. A cak i takav bolji je od onoga koji svoju srecu, pa tako i ljubav, uslovljavaju novcem. A to je stvarno bljutav zivot. Nekad, ne tako davno, mladi ljudi nisu puno marili za novac i za srecu je preduslov bio da pored sebe imaju osobu koju vole. Danas je situacija obrnuta. Mladi ljudi misle da je novac najvaznija stvar i preduslov za srecu pa se mnogi udaju i zene iz materijalnih pobuda a nakon desetak godina i jedno-dvoje djece shvate da su nesretni. Pa se razidju. Dodajmo tome i sve vise razvoda jer ljudi nedostatak materijalnog izjednacavaju s nedostatkom srece i jedini moguci zakljucak je da novac ne moze kupiti srecu. Moze kupiti limuzinu i vozaca ali ne i srecu. Moze kupiti silikone ali ne i pamet. Nazalost dok se to nauci obicno bude kasno. Ljudi druge ljude sve vise posmatraju kao potrosnu robu a tek kada nekoga izgube postanu svjesni koliko im je taj neko bitan. Od sve trke za novcem zanemarujemo istinske vrijednosti koje imamo, a to su bliski ljudi koje imamo oko nas. Oni sigurno nece vjecno biti tu ali jos je manje sigurno da ih novac moze vjecno sacuvati pored nas.
Mladi nisu marili za novac ali su se zenili iz svoje kaste :mrgreen: , koliko znas doktora, inzinjera i slicno da im je supruga cistacica sa zavrsenom samo osnovnom, cak stavise koliko znas istih da im supruga ima samo SSS :mrgreen: Ili koliko znas doktorica ili advokatica da su im muzevi zidari ili rudari :mrgreen: . Nisu marili za novac ali su se zenili iz svoje kaste :mrgreen: Razlozi veceg broja razvoda danas su malo drugacije prirode ali mlad si jos, nadoces :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#183 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Velkoski »

Razlozi su vrlo jednostavni, gaće spadaju lakše nego ikada, a sve je potpomogao internet. :mrgreen:
spreca

#184 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by spreca »

JThomas wrote:tekst ima patetike, ali ga ja uopšte ne shvatam kao priču da pare ne trebaju, nego da i usprkos parama možeš biti nezadovoljan i neispunjen. što je 100% tačno. kao i da je potreba za druženjem i pripadanjem također nasušna ljudska potreba.
Sto vise imas para to manje imas druzenja........."ovih bez para" je uvijek bilo vise i skloniji su druzenju i derneku od onih koji imaju vise para...(znam po sebi :oops: :lol: :lol: :lol: )
HAVANA

#185 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by HAVANA »

dezurni_ucenik wrote:
Sunny-7 wrote:Ah, sto smo se nasli u ovom clanku :lol:
Svako vodi vodu na svoj mlin. Cura je u pravu za sve sto je napisala i svi to znamo. Ali, ne bismo mi bili mi da ovakav tekst prodje nekaznjeno!
Ja licno, bila i u braku, i dugo singl, pristojno se zaradjuje, ima se - moze se, i putuje se, covjek bi rekao - zivot jbt samo takav. I jeste, ne zalim se, ali... Zagrljaj i osmijeh mog djeteta - neprocjenjivo! Zaspati u njegovom narucju - neprocjenjivo!
Vjerovatno zvuci otrcano, klise, ali ove jednostavne,velike male stvari su prava vrijednost zivota i to je ta istina koju je mlada dama naglasila u svom tekstu.

A zamisli scenu da su te krediti stisli, plata kasni, dijetetu se moraju kupiti nove knjige za skolu, nova odjeca i obuca, racuni se nagomilavaju...

I da, djevojka pise obicne klise preseravanja. "Nije sreca para puna vreca", samo pisajte po sirotinji :oops:
A zamisli udari te tramvaj na pofalicima :cry: To sto ti pises,to je zivot.Radi,uci,bori se,vrebaj prilike,razmisljaj,dumaj,trazi cilj...i opet,mozda uspije,mozda ne uspije,mozda uspije iz petog puta...Ovde pricamo o pogubnosti stavljanja novca ispred ljubavi.Ili sam ja nesta prolupo?
Gojeni H

#186 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Gojeni H »

Ljudski rod u neprekidnoj potrazi za srecom.
ultima_palabra

#187 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by ultima_palabra »

Ne gledam to kao ili-ili... ako se dvoje (dvojica, dvije :mrgreen: ) vole, onda imaju veću motivaciju da nešto steknu zajedno, da obezbjede bezbrižno djetinjstvo potomcima. Imaju motiva da podnesu i teže napore na poslu, nego kad su samci.
edo_79

#188 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by edo_79 »

Ja imam 100.000KM kredita .... pa et ako ima koja da bi se družila s menom od ovih sa 2.500KM mjesečno ..... nek se javne ...
ŠIFRA: Pošteno pa ko koga zaebe :lol:
fortaleza

#189 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by fortaleza »

detroit-mercy wrote:
punosvega wrote:
Mladi nisu marili za novac ali su se zenili iz svoje kaste :mrgreen: , koliko znas doktora, inzinjera i slicno da im je supruga cistacica sa zavrsenom samo osnovnom, cak stavise koliko znas istih da im supruga ima samo SSS :mrgreen: Ili koliko znas doktorica ili advokatica da su im muzevi zidari ili rudari :mrgreen: . Nisu marili za novac ali su se zenili iz svoje kaste :mrgreen: Razlozi veceg broja razvoda danas su malo drugacije prirode ali mlad si jos, nadoces :mrgreen:
Jest, taman će uvečer neki fizičar doktor nauka kad se vrati kući objašnjavati kako mu je bilo na poslu ili kakav projekt radi svojoj ženi čistačici s četiri razreda osnovne škole.

Ma nema šanse da se ti ljudi nađu i završe zajedno iz milijun drugih razloga, različitog mindseta itd, a ne zato što fizičar hoće VSS suprugu.
madner

#190 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by madner »

Zapravo je prije bilo vise slucajeva socijalnog uspona kroz udaju nego danas.
Opste je poznato da je to i razlog zasto je nizim slojevima cednost kcerke bila bitna, to je bila najbolja strategija za uspon.

Danas, puno je manje princeva i puno vise jedne kaste. :D
probook

#191 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by probook »

amko761 wrote:Jedna od najvećih istina koju sam čuo u zadnje vrijeme glasi : " Daj bože para, pa će biti i zdravlja"

Zna ovo sirotinja koja je prisiljena liječiti se po državnim ustanovama, a nema para za privatno ili inostranstvo.

A vi nastavite šupljirati. :wink:
Imam pare, ali dzaba - za sestru ne pomazu jer lijeka nema, samo se moze drzati pod kontrolom cijeli zivot.
probook

#192 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by probook »

Fox_Fox wrote:a ja ću svoju ljubav dokazati tako što ću otići 10 dana u Antaliju na ljetovanje.

Blago tebi ako je to dokazivanje ljubavi! I tako ti godinama "dokazujes" na takve slične načine i onda jednog dana nesto se desi sta ja znam i ostanes bez posla, a "ljubav" naucila na luksuz i ode negdje drugo gdje ima luksuza :D
Sunny-7

#193 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Sunny-7 »

Jadno je to sto dobar dio stanovnistva danas posmatra zivot kroz prizmu eura, dolara, km... Narod navikao da kuka i to je neizljeciva bolest!
Tomahawk11
Globalni moderator

#194 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Tomahawk11 »

Sunny-7 wrote:Jadno je to sto dobar dio stanovnistva danas posmatra zivot kroz prizmu eura, dolara, km... Narod navikao da kuka i to je neizljeciva bolest!
Je li to ono....kukaju, sve se nema, cim sunce ugrije, pune baste u sred radnog dana, sve markirana odjeca, skupe naocale, patike, cipele :D
dezurni_ucenik

#195 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:57, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#197 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Tomahawk11 »

fortaleza wrote: Jest, taman će uvečer neki fizičar doktor nauka kad se vrati kući objašnjavati kako mu je bilo na poslu ili kakav projekt radi svojoj ženi čistačici s četiri razreda osnovne škole.

Ma nema šanse da se ti ljudi nađu i završe zajedno iz milijun drugih razloga, različitog mindseta itd, a ne zato što fizičar hoće VSS suprugu.
Pa nije nuzno. Ne vole svi pricati o poslu kad dodju kuci. Ako se posao ne moze odvojiti od privatnog zivota - nije ni to dobro. Trpe svi. Jbo profesionalnu deformaciju, kad svi moraju znati sta si danas radio, kakvih je problema bilo na poslu, je li bilo stresno, s kim si se sukobio. Ima i drugih stvari u zivotu osim posla. Kad predjem prag firme, sve to ostaje iza mene. Ne pricam supruzi o poslu, nema potrebe. Istina, to isto ne vazi za nju. Ona tu tematiku itekako izlozi. No, to ne znaci da ova varijanta o ostavljanju posla gdje mu je mjesto nije bolja.

Znam jedan par: on varioc, ona pravnica. Ne znam sto je nemoguce. Ta prica o nekim krugovima kod nas je smijesna. Nismo mi kao drustvo toliko visoko da bi ta razlika bila ono bas izrazena.
dezurni_ucenik

#198 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:57, edited 1 time in total.
Sunny-7

#199 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Sunny-7 »

dezurni_ucenik wrote:Enes Karic je napisao odlican tekst o svom boravku u Maroku. Izmedju ostalog, naveo je kako tamo dijele flyere lokalnom stanovnistvu sa pricom "Muhamed je bio siromah, budite to i vi, jer siromastvo je vrlina". E prica pojedinih forumasa me podsjetilo na to. Ono kad elita dijeli moralne poduke nizoj kasti od sebe :lol:

Kad vec smatrate da sirotinja bolje zivi jer su prisni jedni drugima, onda dajte im svoj stan, placajte im svoja putovanja, a vi nastavite da vodite njihov zivot. Samo bi me zanimalo koliko minuta bi izdrzali u njihovoj kozi.

Kad ste toliko plemeniti onda omogucite siromasnijim od vas da imaju "jbt samo takav zivot". :oops:
Ne dam ti svoj stan, ali grlim te ovako virtualno, i znaj da ce biti bolje! :kiss:
dezurni_ucenik

#200 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:56, edited 1 time in total.
Post Reply