Rat: Turska-Rusija

Post Reply
General War

#176 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:
General War wrote:
Pa de bolan nabroji cinjenice.
Ja tebe i sve ostale iz (tvog) tabora pitam...da li je rusenje ustavnog poredka, legitimiteta, pa i drzavnog udara....najjjj gorih zlocina desnicara...do ukazanja cetiri jahaca apokalipse u kijevu...dovoljan razlog RUSKE oruzane intervencije anektiranja ukrajinske teritorije po nahodjenju? Ni alice in chains nije odgovorio, a eto i tebe pitam.
Ne postoje tabori, niti se identifikujem sa istima. Niti mi treba da se sakrivam iza tabora da bih o ovome pricao. Pusti se te matrice kolektivnih identiteta i shvatanja. Pricamo ti i ja,

Oba dogadjaja su protupravna, to niko ne spori.

Ni cinjenica da je na vijeke vijekova Krim bio ruska teritorija, koju je jednostrano Nikita Hruscov pripisao Ukrajini, ne mijenja cinjenicu da je aneksija protivna medjunarodnom pravu. Ali to nista ne znaci kada su u pitanju velike sile. Njihova volja je zakon. Mene zapravo cudi koliko dugo su Rusi tolerisali divljanje po njima prijateljskim drzavama. Sa Ukrajinom se ipak pretjeralo i ti si toga svjestan.

Kao sto je drzavni udar u Ukrajini i smjena Janukovica zapravo suspenzija ukrajinskog ustava, sto je dobro pravno opravdanje za sve ono sto se kasnije desilo. Ilitiga ne mogu se Jacenjuk (koji svkakako ne obnasa tu funkciju ustavno ni zakonito) optuzivati istocne regione za krsenje ustava, kada su ga on i druzina zapravo srusili.
Naveo si dva forumasa, posebno "alice" da me je ubio argumentima...
Nije Nikita davao svoju babovinu, vec i tad su bili i deputati i CK, SK...ne znam ako si ikad baratao sa katastrom da ti bude jasnije.
Daj ba,kakve veze ima ustav, sa teritorijalnim integritetom jedne suverene zemlje?
To je rijeseno medjunarodnim konvencijama...Rusija je priznala Ukrajinu u postojecim granicama i za nji vazi pravilo: Preskripcija teritorijalnog titulusa u odnosu navajkadašnje granice predstavlja pristanak na fakti"ko stanje koji nije ometano ili osporavano od druge strane (Qui tacet consentir videtur si loqui debuisset acpotuisset)...sto znaci da mogli su to pitanjemozda postaviti pri raspadu CCCP, sad - NE.
Ti stvarno mislis da je toliko tesko provjeriti razlog demonstracija, pa ubistva, pa onda bijega Janukovica, pa onda smjena Janukovica.
Regioni (pod ruskom vecinom) mogu se buniti, nepriznavati ukrajinsku vlast (sve unutar drzavno pitanje)...ali opet zasto je rusija okupirala-anexirala Krim?

Da te napomenem:

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#177 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by _BataZiv_0809 »

General War wrote: Naveo si dva forumasa, posebno "alice" da me je ubio argumentima...
Nije Nikita davao svoju babovinu, vec i tad su bili i deputati i CK, SK...ne znam ako si ikad baratao sa katastrom da ti bude jasnije.
Daj ba,kakve veze ima ustav, sa teritorijalnim integritetom jedne suverene zemlje?
To je rijeseno medjunarodnim konvencijama...Rusija je priznala Ukrajinu u postojecim granicama i za nji vazi pravilo: Preskripcija teritorijalnog titulusa u odnosu navajkadašnje granice predstavlja pristanak na fakti"ko stanje koji nije ometano ili osporavano od druge strane (Qui tacet consentir videtur si loqui debuisset acpotuisset)...sto znaci da mogli su to pitanjemozda postaviti pri raspadu CCCP, sad - NE.
Ti stvarno mislis da je toliko tesko provjeriti razlog demonstracija, pa ubistva, pa onda bijega Janukovica, pa onda smjena Janukovica.
Regioni (pod ruskom vecinom) mogu se buniti, nepriznavati ukrajinsku vlast (sve unutar drzavno pitanje)...ali opet zasto je rusija okupirala-anexirala Krim?

Da te napomenem:

Image
Jesam i stojim iza tog stava. Od starta teme siris ideolosku pricu i oni su ti na to jako dobro ukazali. Ne mogu se odluciti koji je te vise raskrinkao. Nebitno.

Eh, a drago mi je da si se i ovdje upecao. Otkad je to medjunarodno pravo vaznije od nacionalnog?

Ne moras odgovoriti. Dovoljno je da se sjetim sta si pricao o rusenju ruskog aviona. Tad je pravo Turske da se brani bilo iznad medjunarodnih konvencija :kiss:
calculator

#178 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by calculator »

General War wrote:... zasto je rusija okupirala-anexirala Krim?]
Rusi u Ukrajini i njihov pravni status u toj državi, samo su izgovor za aneksiju Krima, stvarni razlog ruske vojne akcije je vojno zaposjedanje Krima i njegove luke Sevastopolj, odnosno kontrola prilaza i kompletnog Azovskog mora, područja u kojem se nalazi glavnina ruske mornarice.

Ova akcija je bila i očekivana, niko normalan ne bi dozvolio predaju ovako bitne strateške pozicije i kompletne infrastrukture drugoj državi. Ne znam kako ikom može pasti na pamet da osuđuje Rusiju zbog ovog čina, kad bi i sam isto uradioi :-)

Image
https://www.google.ba/maps/@45.8890274,35.3230501,8z
General War

#179 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote: Jesam i stojim iza tog stava. Od starta teme siris ideolosku pricu i oni su ti na to jako dobro ukazali. Ne mogu se odluciti koji je te vise raskrinkao. Nebitno.

Eh, a drago mi je da si se i ovdje upecao. Otkad je to medjunarodno pravo vaznije od nacionalnog?

Ne moras odgovoriti. Dovoljno je da se sjetim sta si pricao o rusenju ruskog aviona. Tad je pravo Turske da se brani bilo iznad medjunarodnih konvencija :kiss:
Kakvu ba ideolosku pricu...stvarno iz tebi znanog razloga izvrces cinjenice.
:-)
Sta sam se upecao? Dali je rusija clanica UN i potpisnica povelja? predpostavljam da makar toliko znas da jeste...ne mozes sad jedno primjenjivat sad drugo pozivajuci se na nacionalni interes koji je supalj ko djevdjir po pitanju krima...a ti meni prebacujes neku ideolosku pricu a pricas kako ti godi, i kakve veze ima obaranje ruskog borbenog aviona iznad turskei bio upozoravan da napusti teritoriju prije nego sto je popio raketu? Na istoj teritoriji su obarani i sirijski avioni i helikopteri, kao i turski F4 u sirijskoj teritoriji...i?
Koju je to turska konvenciju narusila? Je li usla u bilo koji dio sirije i anektirala ga kao svoju suverenu teritoriju i odatle gadjala avione kao npr rusija i civilni MH-17 FUBAR ?
General War

#180 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by General War »

calculator wrote:
General War wrote:... zasto je rusija okupirala-anexirala Krim?]
Rusi u Ukrajini i njihov pravni status u toj državi, samo su izgovor za aneksiju Krima, stvarni razlog ruske vojne akcije je vojno zaposjedanje Krima i njegove luke Sevastopolj, odnosno kontrola prilaza i kompletnog Azovskog mora, područja u kojem se nalazi glavnina ruske mornarice.

Ova akcija je bila i očekivana, niko normalan ne bi dozvolio predaju ovako bitne strateške pozicije i kompletne infrastrukture drugoj državi. Ne znam kako ikom može pasti na pamet da osuđuje Rusiju zbog ovog čina, kad bi i sam isto uradioi :-)

https://www.google.ba/maps/@45.8890274,35.3230501,8z

Russian President Dmitry Medvedev and his Ukrainian counterpart, Viktor Yanukovych, announced on 21 April 2010 a new agreement concerning the extension of the lease on Russia’s Black Sea naval base in the Ukrainian port city of Sevastopol, one of Russia’s most important military installations.

The agreement aims to extend the 1997 lease accord on the Russian base in Sevastopol, set to expire in 2017, for twenty five more years, until 2042, with the possibility of further extension by another five years. In return, Russia will invest in Sevastopol’s economic and social development, and, most importantly, will cut prices on natural gas exports to Ukraine by about 30% of the market price, an estimated US$40 billion, according t ... mir Putin.
XXS

#181 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by XXS »

animus wrote:
XXS wrote:
Lovrenovic wrote: Ruse Bosnjaci podjednako mrze kao i Srbe a Tursku svi Bosnjaci vole.
Kazu, ko ne pamti iznova prezivljava.

Turska je bukvalno prodala Bosnu i Bosnjake Austrougarskoj.
Prodala jednom, prodace i opet kad usfali.

U ovome potencijalnom ratu nema covjek za koga da navija.
Mozes li da obrazlozis malo detaljnije ovu prodaju Bosne. Vrli je bitno da bi odabrali za koga cemo navijati pa ako nije problem malo nam to pojasni.
Nakon Austriske aneksije 1908.:
4. SETTLEMENT WITH TURKEY.

On October 8 the Porte protested to Vienna that the Treaty of Berlin and the convention of Constantinople could be altered only by the consent of the signatory parties. A Turkish boycott on Austrian goods caused such losses that on November 22 Pallavicini, ambassador of Austria-Hungary at Constantinople, promised concessions if the boycott was raised. Kiamil Pasha ordered it stopped on December 5. On January 11 Pallavicini offered the Porte £2,200,000 to compensate for Turkish property in the provinces, this payment, he asserted, having nothing to do with the annexation. This and other compensations were embodied in the protocol of February 26, by which Turkey recognized the annexation.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#182 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by _BataZiv_0809 »

General War wrote: Kakvu ba ideolosku pricu...stvarno iz tebi znanog razloga izvrces cinjenice.
Sta sam se upecao? Dali je rusija clanica UN i potpisnica povelja? predpostavljam da makar toliko znas da jeste...ne mozes sad jedno primjenjivat sad drugo pozivajuci se na nacionalni interes koji je supalj ko djevdjir po pitanju krima...a ti meni prebacujes neku ideolosku pricu a pricas kako ti godi, i kakve veze ima obaranje ruskog borbenog aviona iznad turskei bio upozoravan da napusti teritoriju prije nego sto je popio raketu? Na istoj teritoriji su obarani i sirijski avioni i helikopteri, kao i turski F4 u sirijskoj teritoriji...i?
Koju je to turska konvenciju narusila? Je li usla u bilo koji dio sirije i anektirala ga kao svoju suverenu teritoriju i odatle gadjala avione kao npr rusija i civilni MH-17 FUBAR ?
Haj sto si se upecao, ali sto ti ovaj pokusaj vadjenja dovede ribarsku mrezu skroz pod vrat. :D

Osnova svake ideoloske price je stavljanje naglaska na cinjenice koje ti podupiru tezu, a zanemarivanje onih koje ti ruse zamisljene premise.

Mrziti Rusiju i u njima vidjeti analogiju sa srbocetnicima je sasvim okej. Imas pravo na taj stav, ali brate budi posten i reci tako. A ne ovdje se sakrivajuci iza medjunarodnog prava i konvencija, pisati traktakte koji nemaju veze sa mozgom. Nisi glup forumas, pa zato se i upustam u diskusiju.

U Ukrajini je doslo do neustavnog, nezakonitog i nasilnog prevrata. Nova vladajuca oligarhija je odmah krenula sa obracunom sa Rusima, a ta dva naroda su izuzetno isprepletena, te su takve stvari teska glupost (cak se spominjala i zabrana ruskog jezika, sto opasno smrdi na fasizam, ali jbga posto ne dolazi od arhitepskih neprijatelja, onda se o tome suti ko zadnja pi*** :D ) dajuci opravdanje (pazi sta sam napisao, ne pravno uporiste) za sve ono sto se poslije desilo.

Aneksija Krima jeste protivna medjunarodnom pravu, ako taj termin uopce vise vazi poslije Kosova. To sto se u tvojoj zamisljenoj premisi mora biti pro ili contra tvoj je problem, jer advokatises jednoj strani.

P.S. Bolan i ne bio, kad bi se tako rusili avioni, Grcka bi licila na groblje turskih aviona. A u zracnom prostoru iznad Sirije, po medjunarodnom pravu u kojeg se zaklinjes, jedino imaju pravo boraviti avioni one drzave koji su tu na diplomatski poziv suverene, medjunarodno priznate Sirijske Arapske Republike, na celu sa legalnom i legitimnom vladom Basara al Asada.

Svi ostali su agresori.
Martinez_

#183 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by Martinez_ »

Ljudi neko je dobar za jedno, neko za nešto drugo. Turci svakako prave kvalitetnije proizvode široke potrošnje, baklavu itd.
Ali pričati o tome da vojno mogu parirati Rusima je blesavo. Turska vojska čak nema ni potrebno iskustvo, nisu izašli van svojih granica ne pamte.

I eto sad odjednom kadra da se bije sa Rusima.

Rusi su danas daleko od starih bezglavih predaka koji su ginuli ko muve. Izveli su briljantne operacije na Krimu i u Siriji bez ijedne jedine žrtve.

Rusija ima mnogo problema danas. Ali vojna moć nije jedna od njih. Svakog osim Amerike mogu satrati bez problema. O ratu sa Amerima besmisleno je govoriti, te dve zemlje nikada nisu niti će ratovati.
General War

#184 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by General War »

Martinez_ wrote:Ljudi neko je dobar za jedno, neko za nešto drugo. Turci svakako prave kvalitetnije proizvode široke potrošnje, baklavu itd.
Ali pričati o tome da vojno mogu parirati Rusima je blesavo. Turska vojska čak nema ni potrebno iskustvo, nisu izašli van svojih granica ne pamte.

I eto sad odjednom kadra da se bije sa Rusima.

Rusi su danas daleko od starih bezglavih predaka koji su ginuli ko muve. Izveli su briljantne operacije na Krimu i u Siriji bez ijedne jedine žrtve.

Rusija ima mnogo problema danas. Ali vojna moć nije jedna od njih. Svakog osim Amerike mogu satrati bez problema. O ratu sa Amerima besmisleno je govoriti, te dve zemlje nikada nisu niti će ratovati.
:shock:
General War

#185 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:
General War wrote: Kakvu ba ideolosku pricu...stvarno iz tebi znanog razloga izvrces cinjenice.
Haj sto si se upecao, ali sto ti ovaj pokusaj vadjenja dovede ribarsku mrezu skroz pod vrat. :D

Osnova svake ideoloske price je stavljanje naglaska na cinjenice koje ti podupiru tezu, a zanemarivanje onih koje ti ruse zamisljene premise.

Mrziti Rusiju i u njima vidjeti analogiju sa srbocetnicima je sasvim okej. Imas pravo na taj stav, ali brate budi posten i reci tako. A ne ovdje se sakrivajuci iza medjunarodnog prava i konvencija, pisati traktakte koji nemaju veze sa mozgom. Nisi glup forumas, pa zato se i upustam u diskusiju.

U Ukrajini je doslo do neustavnog, nezakonitog i nasilnog prevrata. Nova vladajuca oligarhija je odmah krenula sa obracunom sa Rusima, a ta dva naroda su izuzetno isprepletena, te su takve stvari teska glupost (cak se spominjala i zabrana ruskog jezika, sto opasno smrdi na fasizam, ali jbga posto ne dolazi od arhitepskih neprijatelja, onda se o tome suti ko zadnja pi*** :D ) dajuci opravdanje (pazi sta sam napisao, ne pravno uporiste) za sve ono sto se poslije desilo.

Aneksija Krima jeste protivna medjunarodnom pravu, ako taj termin uopce vise vazi poslije Kosova. To sto se u tvojoj zamisljenoj premisi mora biti pro ili contra tvoj je problem, jer advokatises jednoj strani.

P.S. Bolan i ne bio, kad bi se tako rusili avioni, Grcka bi licila na groblje turskih aviona. A u zracnom prostoru iznad Sirije, po medjunarodnom pravu u kojeg se zaklinjes, jedino imaju pravo boraviti avioni one drzave koji su tu na diplomatski poziv suverene, medjunarodno priznate Sirijske Arapske Republike, na celu sa legalnom i legitimnom vladom Basara al Asada.

Svi ostali su agresori.
Stvarno si smijesan, ne znam da li ti je dan samo los...ustao na lijevu nogu, sta li... :lol:
Srbocetnici kazu da ce jesti korijenje da bi osvrarili svoje nacionalne ciljeve...Rusi to nisu, posebno pod Putinom. Gledajuci rusiju istorijski, dok je prestala biti carevina ponasala se klosarski i oportunisticki, od napada na svedsku i finsku, preko pomoci hitleru oko poljske...pa do danas Krima i sirije...i zato i ti i Alice in Chains se varate kada predspostavljate na toj premisi.Brate, cim pomenes kosovo u ovom kontekstu znam koliko je sati kao sto sam i dosad znao, tako da je na tebi da priznas a ne na meni...ja to dobro vec znam iz tvojih ranijih izlaganja,. Ko je skim isprepleten u ukrajini je OPET unutrasnje pitanje, ocito da si citao sta sam razmjenio sa Alisom, i spomenuo jedan mali detalj oko trovanja Juscenka 2004. pa mi on neodgovori nista na tu temu glede i unatoc tih ispletenosti...a ako smatras mlacenje "Berkuta" sa demonstrantima onda se slazem...mada je po svoj prilici bilo drugacije.
Kosovo kao prvo je bila oruzana represija protiv svojih gradjana od strane rezima prema samo jednoj etnickoj skupini, dobilo je nezavisnost jer su albance iskopavali u Bubanj Potoku i po jezerima daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaleko od pristine, a Rusi koliko se ja sjecam dok se jos rokalo po kijevu samo uz molotovljeve koktele i nista jace od puske, su isetali iz kasarni bez oznaka skidali lokalnu upravu, i postavljali te iste revolucionare za koje kazes da su neustavne, PA KAKO U JEDNOM DIJELU ZEMLJE TI JE TO NEUSTAVNO A U DRUGOM OK, jos nabijes nogom i regularne trupe ukrajine. :-) Jasno mi je da ces ti i dalje bit slijep oko mog pojednostavljenog odgovora oko Kosova i zasto advokatisem da te dvije stvari nisu ni blizu iste...al pisem radi drugih, pa nek oni prosude.
Turska i Grcka su zemlje koje imaju zajednicku granicu i granice koju jedna drugoj osporavaju, kako na moru tako i u vazduhu i itekako znaju biti opasne...doduse po grke sudeci po you tube-u...

ali za ruse koji dolaze sa pogresne strane, iz ratom zahvacene zemlje i koji bombarduju tursku manjinu, koji se nisu odazvali na pozive, usli u zracni prostor, nisu na medjunarodnom koridoru... potuno legitiman cilj...stvarno ne znam zasto se cudis? mislim znam, ali sta da ti kazem...jebi ga, niko ih nije tjerao u ladnu Moravu.
muzicar_iz_parka

#186 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by muzicar_iz_parka »

Tursko objašnjenje prema kome ruski avion zbog par sekundi diranja vazdušnog prostora predstavlja opasnost i da ga u tom roku 20 puta upozore nema logike. Zato su se mjenjale raznorazne verzije događaja koje su se mogle čuti u izjavama turskih zvaničnika.
Moguće je da su mislili da je sirijski avion (i oni imaju SU-24) ili su jednostavno htjeli izigravati face koristeći priliku da ga obore u situaciji poput ove, ali na kraju balade više su izgubili odnosno oni koje Turska "štiti" (Turkmeni) su ni krivi ni dužni nadrljali a sirijski Kurdi dobili rusku podršku.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#187 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by _BataZiv_0809 »

General War wrote: Stvarno si smijesan, ne znam da li ti je dan samo los...ustao na lijevu nogu, sta li... :lol:
Srbocetnici kazu da ce jesti korijenje da bi osvrarili svoje nacionalne ciljeve...Rusi to nisu, posebno pod Putinom. Gledajuci rusiju istorijski, dok je prestala biti carevina ponasala se klosarski i oportunisticki, od napada na svedsku i finsku, preko pomoci hitleru oko poljske...pa do danas Krima i sirije...i zato i ti i Alice in Chains se varate kada predspostavljate na toj premisi.Brate, cim pomenes kosovo u ovom kontekstu znam koliko je sati kao sto sam i dosad znao, tako da je na tebi da priznas a ne na meni...ja to dobro vec znam iz tvojih ranijih izlaganja,. Ko je skim isprepleten u ukrajini je OPET unutrasnje pitanje, ocito da si citao sta sam razmjenio sa Alisom, i spomenuo jedan mali detalj oko trovanja Juscenka 2004. pa mi on neodgovori nista na tu temu glede i unatoc tih ispletenosti...a ako smatras mlacenje "Berkuta" sa demonstrantima onda se slazem...mada je po svoj prilici bilo drugacije.
Kosovo kao prvo je bila oruzana represija protiv svojih gradjana od strane rezima prema samo jednoj etnickoj skupini, dobilo je nezavisnost jer su albance iskopavali u Bubanj Potoku i po jezerima daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaleko od pristine, a Rusi koliko se ja sjecam dok se jos rokalo po kijevu samo uz molotovljeve koktele i nista jace od puske, su isetali iz kasarni bez oznaka skidali lokalnu upravu, i postavljali te iste revolucionare za koje kazes da su neustavne, PA KAKO U JEDNOM DIJELU ZEMLJE TI JE TO NEUSTAVNO A U DRUGOM OK, jos nabijes nogom i regularne trupe ukrajine. :-) Jasno mi je da ces ti i dalje bit slijep oko mog pojednostavljenog odgovora oko Kosova i zasto advokatisem da te dvije stvari nisu ni blizu iste...al pisem radi drugih, pa nek oni prosude.
Turska i Grcka su zemlje koje imaju zajednicku granicu i granice koju jedna drugoj osporavaju, kako na moru tako i u vazduhu i itekako znaju biti opasne...doduse po grke sudeci po you tube-u...

ali za ruse koji dolaze sa pogresne strane, iz ratom zahvacene zemlje i koji bombarduju tursku manjinu, koji se nisu odazvali na pozive, potuno legitiman cilj...stvarno ne znam zasto se cudis? mislim znam, ali sta da ti kazem...jebi ga, niko ih nije tjerao u ladnu Moravu.
Pomoci Hitleru oko Poljske? A boga ti ko se prvi dogovori sa Hitlerom oko Cehoslovacke?

Sta ne mozes spomenuti secesiju Kosova koja je skolski primjer krsenja medjunarodnog prava, a da nisi Srbin?

Fasizam nije nikad unutrasnje pitanje. To je karcionom. Prvo krece sa ukidanjem jezika, pa onda mogu slijediti i Bubanj potoci, pa ne vidim u cemu je problem. Ako se tako mogu prekrajati granice. Nemoj biti licemjeran. Uredu je nahuskat narod s vana da ruse vlast ako to rade Evropa i Amerika?
General War

#188 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:
General War wrote: Stvarno si smijesan, ne znam da li ti je dan samo los...ustao na lijevu nogu, sta li... :lol:

ali za ruse koji dolaze sa pogresne strane, iz ratom zahvacene zemlje i koji bombarduju tursku manjinu, koji se nisu odazvali na pozive, potuno legitiman cilj...stvarno ne znam zasto se cudis? mislim znam, ali sta da ti kazem...jebi ga, niko ih nije tjerao u ladnu Moravu.
Pomoci Hitleru oko Poljske? A boga ti ko se prvi dogovori sa Hitlerom oko Cehoslovacke?

Sta ne mozes spomenuti secesiju Kosova koja je skolski primjer krsenja medjunarodnog prava, a da nisi Srbin?

Fasizam nije nikad unutrasnje pitanje. To je karcionom. Nemoj biti licemjeran. Uredu je nahuskat narod s vana da ruse vlast ako to rade Evropa i Amerika?
Pa sta..Englezi uzeli cesku, a njemci slovacku :lol: ? Eto to ti ja govorim oko onog oportunizma...1939 je i CCCP napao finsku i dan danas rusi drze par finskih gradova, pa nikom nista..nemoj stvarno nema smisla...evo niko (jos) nije napao ruse oko krima..."mir nema alternativu", pa odmah putin nakon cetiri godine odlucio nicim izazvan da posalje bratsku pomoc Assadu :-)
Isto tako nemoras biti bosanjk ili sta ti ja znam da vidi kardinalnu gresku rezima u srbiji, deruci albance ko panto pitu...kakvo je medjunarodno pravo ubijati neselektivno civile i protjerivanje? Sta ocekujes, pu pike ne vazi?
Ako ce se fasizmom baviti veci fasisti od onih na koje reze...hvala. nema tu nikakvog licemjerja...eto huda Rusija obecala milijarde nako ukrajini :-) dje ce ona huskat...pusti tu retoriku, preocigledna.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#189 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by _BataZiv_0809 »

General War wrote:
Pa sta..Englezi uzeli cesku, a njemci slovacku :lol: ? Eto to ti ja govorim oko onog oportunizma...1939 je i CCCP napao finsku i dan danas rusi drze par finskih gradova, pa nikom nista..nemoj stvarno nema smisla...evo niko (jos) nije napao ruse oko krima..."mir nema alternativu", pa odmah putin nakon cetiri godine odlucio nicim izazvan da posalje bratsku pomoc Assadu :-)
Isto tako nemoras biti bosanjk ili sta ti ja znam da vidi kardinalnu gresku rezima u srbiji, deruci albance ko panto pitu...kakvo je medjunarodno pravo ubijati neselektivno civile i protjerivanje? Sta ocekujes, pu pike ne vazi?
Ako ce se fasizmom baviti veci fasisti od onih na koje reze...hvala. nema tu nikakvog licemjerja...eto huda Rusija obecala milijarde nako ukrajini :-) dje ce ona huskat...pusti tu retoriku, preocigledna.
Pa to je kad selektivno gledas. Zato ti i kazem da si ideolog, a ne naucnik :D

I ponovo postavljas stvari na nacin da ja moram advokatisati Rusiji ne bi li me iznivelisao sa sobom. Nece moci. Samo cinjenice, bez unaprijed zadanih okvira.

A cinjenica je i da je tajj isti Sovjetski savez dao najveci doprinos borbi protiv Hitlera. Ali i to je pu pike ne vazi?

Neselektivno ubijanje i protjerivanje Kurda? Sta cemo sa tim? Gdje je njima drzava?

Ako znas ista o istoriji, onda znas sigurno koliko su Rusi i Ukrajinici medjusobno povezani, pa bolan i ne bio, zar ne znas za termin Kijevska Rusija :-) Ne mozes to posmatrati kao da su u pitanju Brazil i Indonezija.

I Ukrajina je imala dovoljno vremena da se preispita zasto je najgora od sve sovjetske brace. Prije nego sto su im Rusi postali bilo kakva prijetnja. A istini za volju, teski ruski trabant-Bjelorusija, je za Ukrajinu Amerika. I boga ti sta su oni mislili? Da ce izbit treci svjetski rat zbog njih?

Izbit ce mudo marjanovo. Kad tad Rusija i Zapad ce naci novi zajednicki interes. A cilj svake ukrajinske vlade u narednih 30 godina ce biti dostizanje nivoa iz 2012. Zvuci li ti poznato?
General War

#190 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:
General War wrote:
Pa to je kad selektivno gledas. Zato ti i kazem da si ideolog, a ne naucnik :D

I ponovo postavljas stvari na nacin da ja moram advokatisati Rusiji ne bi li me iznivelisao sa sobom. Nece moci. Samo cinjenice, bez unaprijed zadanih okvira.

A cinjenica je i da je tajj isti Sovjetski savez dao najveci doprinos borbi protiv Hitlera. Ali i to je pu pike ne vazi?

Neselektivno ubijanje i protjerivanje Kurda? Sta cemo sa tim? Gdje je njima drzava?

Ako znas ista o istoriji, onda znas sigurno koliko su Rusi i Ukrajinici medjusobno povezani, pa bolan i ne bio, zar ne znas za termin Kijevska Rusija :-) Ne mozes to posmatrati kao da su u pitanju Brazil i Indonezija.

I Ukrajina je imala dovoljno vremena da se preispita zasto je najgora od sve sovjetske brace. Prije nego sto su im Rusi postali bilo kakva prijetnja. A istini za volju, teski ruski trabant-Bjelorusija, je za Ukrajinu Amerika. I boga ti sta su oni mislili? Da ce izbit treci svjetski rat zbog njih?

Izbit ce mudo marjanovo. Kad tad Rusija i Zapad ce naci novi zajednicki interes. A cilj svake ukrajinske vlade u narednih 30 godina ce biti dostizanje nivoa iz 2012. Zvuci li ti poznato?
Et ti negledas selektivno :lol:
-Doprinos CCCPa antifasizmu i borbi proziv hitlera gledas kroz zrtve, tako isto mozemo reci da je CCCP dao veliki doprinos antikomunizmu kad je staljin pobio na milione komunista i raselio najbolje sovjetske naucnike, pisce...citave narode :D eto ti cinjenice.
...ili je samo losa vojna taktika u pitanju i procjena da Hitler nece na saveznike.
-Jesu li Kurdi ikad imali drzavu?
-Znam istoriju dovoljno dobro da je i druga Juga napravljena po bratsvu i jedinstvu pa vidi sta bi...sto rusi napadose ukrajince onda?
- Da su ukrainci znali da su im Rusi prijetnja predpostvljam da bi vec "crveni trg" bio prilicno radio aktivno podrucje jer ukraina se nebi nikad rijesila svojih nuklearnih balistickih projektila, a ne ih poklonila rusiji na cuvanje ;-)
Garantujem ti da je sada samo zajednicki interes da se razjebe Putin, cim para nestane bit ce veselo u majci rusiji. Zapad nikad nisi mogao dvaput nasamarit.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#191 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by _BataZiv_0809 »

Bice da su to ipak samo tvoji mokri snovi. Sto bi hamericani rekli: whatever floats your boat. Over and out.
General War

#192 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by General War »

Mokri jasta:

Image

Image
Co0l

#193 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by Co0l »

Sjoo teme :D
LDLT

#194 Re: Rat: Turska-Rusija

Post by LDLT »

Zadnjih par stotina godina jedino kad su Rusi bili na istoj strani sa zapadom je kad je između njih bio Napoleon/Hitler. Anglosaksonci i Rusi su tradicionalno kontra jedni drugima, a zajednički interes im je bio samo da između njih nema neke dominantne sile. Ameri su kroz tih 200 godina dosta ojačali, na radost naroda istoka Europe. Malo primirili Njemačku i donijeli neobično dug period mira za dosta nemiran kontinent. Ili ovako parafrazirat
The first NATO Secretary General, Lord Ismay, stated in 1949 that the organization's goal was "to keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down."

A rusofilima koji misle da ekonomski između ove Rusije danas i Rusije otprije 20 godine ima neke bitne razlike izuzev (donedavno) više cijene energenata, tj. izvoza sirovina.
I to upravo tom dekadentnom, odvratnom kapitalističkom zapadu koji napraviše Kosovo republjik :lol:
Post Reply