Trebam te wrote:Styling wrote:
Ovo sto ona radi nema blage veze sa operacionim menadzmentom.
I te kako ima ako ga sprovede do kraja. Rak rana bolnice Kosevo je disciplina, jer niko nikom nije niti za bilo sta odgovarao. Zamisli na sta je licilo kad je prvo morala uvesti red u dolazak i odlazak na posao

))
Najosnovniju, najbanalniju stvar uposlenici nisu postovali. O kakvim strucnim kadrovima je rijec tu i kome oni sluze kad se moraju 'uhvatiti' na radnom mjestu?
Mi doduse imamo praksu lupetati da smo sveznajuci na svijetu i najstrucniji jer se previse hvalisemo, nisam optimista po tom pitanju jer kako ces biti strucan i koliko si strucan kad nisi na radnom mjestu?

ne usavrsavas se!!!
Nisam simpatizer stranaka i jesam protiv sto je Seka dosla kao jedini kandidat itd..ali smatram da javasluk u zdravstvu samo moze srediti neko ko ima cvrste i odrijesene ruke. AKo oan to postigne sa bolnicom Kosevo, skidam joj kapu...
Nema veze sa op menadzmentom iz prostog razloga sto op menadzment nije kandzijanje i rastjerivanje. Op menadment podrazumijeva planiranje, organizovanje, TIMSKI RAD (sto je za nju nepoznanica), pravilno rukovanje ljudskim resursima (ona rastjeruje svakoga ko joj se ne uklapa u njenu licnu semu, bez obzira na kvalitet i kvalifikacije). Za implementaciju plana op menadzmenta moras pridobiti ljude kako bi implementacija bila sto uspjesnija. Da bi mogao nekoga disciplinovati moras uvesti i sankciju, koja mora biti ili zakonska, ili putem internog pravilnika, itd, a ne kako se njoj svidja I preko koljena. Ovo je klasicna autokratija i vladavina jednog covjeka a to nema veze sa operacionim menadzmentom.
I, na kraju, da ne pretjerujemo, tacno je da je bilo fleksibilnosti u radu ljekara na Kosevu ali nije bas da je toliko rasulo bilo gore i da niko nista nije radio. Imam i ja prijatelja i rodbine koji gore rade i znam da su ljudi svaki dan bili na svom radnom mjestu. Treba biti objektivan. Ovo se sve napuhuje kako bi mjere koje Sebija oduzima imale vise efekta. Supljak.