Fadile oprosti #OplodiNasFadile

Post Reply
titinho

#176 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by titinho »

Sve se nema a raja se kupa i mimo nedelje
Mlohavi

#177 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by Mlohavi »

Jutros presavio papir, dupe kad sam brisO. :cry: Fadile, oprosti.
sunceKOtepsija

#178 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by sunceKOtepsija »

http://www.radiosarajevo.ba/novost/2138 ... oli-istina
Novalić komentira akciju #FadileOprosti: Nisam tako mislio, ali ne znam što građane 'boli istina'
Premijer je rekao da je Vlada zatražila od dva najveća trgovačka lanca u BiH spisak prvih deset stavki u potrošnji u FBiH: „Među tih deset stavki, samo su tri esencijalne životne namirnice, sve ostalo su ono što uopće ne predstavlja bitnu stvar za život.“

U razgovoru za N1 pojašnjava zbog čega je dao ovu izjavu.

"Ja sam to pomenuo u svjetlu da potrošačka korpa nije nešto prema čemu se može raditi indeksacija minimalne plate. Ja sam bio šokiran poretkom potrošnje kod nas i rekao sam samo istinu. Ne znam zbog čega ovo društvo nije spremno prihvatiti istinu i da trošimo toliko puno sporednih stvari. Ja sam to izjavio u kontekstu da to nije dobro mjerilo. To je sada izazvalo negativnu reakciju gdje ljudi govore da im Novalić ne da pušiti, piti pivo i neke druge konotacije. Naravno da nismo ciljali na to, ne daj Bože", kaže Novalić.

Kako kaže, nema vremena da prati društvene mreže.

„Danas sam razgovarao sa predstavnicima Krivaje, penzionerima, predstavnicima kulture, socijalno-ekonomskim vijećem... Društvene mreže jesu svojevrstan barometar, ali ja po tome ne mogu raditi. Nisam mislio onako kako je protumačeno, ali ne znam što boli građane kada kažemo istinu. Hoće li građanima biti bolje ako im ne kažem da smo za 20 godina izgubili trećinu beba kada je u pitanju rađanje. Od 1996. godine pa do 2015. godine rađa se za trećinu manje beba. Hoće li im biti lakše ako im to ne kažem", kazao je Novalić.
simonese

#179 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by simonese »

shupak
Ironmen

#180 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by Ironmen »

Covjek nam se sa svojim izjavama ruga u lice jbt.
spreca

#181 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by spreca »

Joj da je vidi Fajash :lol: http://www.klix.ba/magazin/ljepotice/bu ... ....Fadile reci joj sta ce joj dvije jos 'volike sise :lol:
Drinski

#182 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by Drinski »

Ironmen wrote:Covjek nam se sa svojim izjavama ruga u lice jbt.
ma ne ruga se, on to stvarno tako misli.

Prema zvaničnoj biografiji, on je implemetirao Zakon o privatizaciji u FAMOS-u u Sarajevo tako sto je radio na temi “Napajanje tenkovskog motora T84 pumpom niskog pritiska". Jes vidio, a?!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#183 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by JoseMujica »

u pravu je Drinski 100% Fadilj stvarno misli ono što govori

samo morate da shvatite da je svijet bitno drugaćiji kad su ti primanja 5.000 KM i kad su 300 KM...Rambo vam je fino objasnio te nijansirane razlike u vrijednostima na ljestvici vertikalne socijalne stratifikacije

i naravno šta se ima dodati je da ona manjina sa višim primanjima odredžuje pravila igre dok se pauperizirana masa prilagodžava i moli Allahu dželešanuhu da im udjeli sreče, zdravlja i para.

Fadilj samo radi svoj posao, glasnogovornika i zastavnika one manjine što skromno živi na Poljinama

#Fadileoprosti al ovaj blentav narod ne razumi vrijeme u kom živi
JThomas

#184 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by JThomas »

Image

sendvič "fadil novalić".
mirza_15

#185 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by mirza_15 »

Gdje li samo nestade ono silno odusevljenje Fadilom zbog donosenja ZOR-a? Svrsavalo se na njega. Suknuce ga budzetlijama. Vec istetovran na ramenu. Kako sada ne valja?
imim

#186 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by imim »

Treba svako od nas da napravi paket sa proizvodima koje kupimo u toku jedne sedmice (hljeb, paštete, riblje konzerve, lijekovi.... + računi za razna uvjerenja po sudovima i opštinama koja nam traže gdje god uđeš, odbijenice sa konkursa, neodobrenih subvencija......) i sve te pakete mu dostaviti na ruke.
spreca

#187 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by spreca »

JThomas wrote:Image

sendvič "fadil novalić".
kako te nije sramota......sendvic moze samo sa polovinom.......Fadile vidis kako se narod prejeda :lol:
edo_79

#188 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by edo_79 »

spreca wrote:

sendvič "fadil novalić".
kako te nije sramota......sendvic moze samo sa polovinom.......Fadile vidis kako se narod prejeda :lol:
I odakle ti pravo susam da mećeš ... jel ti znaš da je to VISOKO tarifna roba, a? :twisted: :mrgreen:
dječak sa šibicama

#189 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by dječak sa šibicama »

Jutrosnju pastu od pranja zuba sam ispljunuo u casu i cuvam je za sutrasnje pranje zuba. Veceras preskacem pranje, i voda je dragocjena.

In Fadil we trust
wolfie

#190 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by wolfie »

Kupio sam dvije limenke pive da utopim tugu gdje zivim. #FadileOprosti
Freamon Lester

#191 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by Freamon Lester »

sunceKOtepsija wrote:http://www.radiosarajevo.ba/novost/2138 ... oli-istina
Novalić komentira akciju #FadileOprosti: Nisam tako mislio, ali ne znam što građane 'boli istina'
Premijer je rekao da je Vlada zatražila od dva najveća trgovačka lanca u BiH spisak prvih deset stavki u potrošnji u FBiH: „Među tih deset stavki, samo su tri esencijalne životne namirnice, sve ostalo su ono što uopće ne predstavlja bitnu stvar za život.“

"Ja sam to pomenuo u svjetlu da potrošačka korpa nije nešto prema čemu se može raditi indeksacija minimalne plate. Ja sam bio šokiran poretkom potrošnje kod nas i rekao sam samo istinu. Ne znam zbog čega ovo društvo nije spremno prihvatiti istinu i da trošimo toliko puno sporednih stvari. Ja sam to izjavio u kontekstu da to nije dobro mjerilo. To je sada izazvalo negativnu reakciju gdje ljudi govore da im Novalić ne da pušiti, piti pivo i neke druge konotacije. Naravno da nismo ciljali na to, ne daj Bože", kaže Novalić.

„Danas sam razgovarao sa predstavnicima Krivaje, penzionerima, predstavnicima kulture, socijalno-ekonomskim vijećem... Društvene mreže jesu svojevrstan barometar, ali ja po tome ne mogu raditi. Nisam mislio onako kako je protumačeno, ali ne znam što boli građane kada kažemo istinu. Hoće li građanima biti bolje ako im ne kažem da smo za 20 godina izgubili trećinu beba kada je u pitanju rađanje. Od 1996. godine pa do 2015. godine rađa se za trećinu manje beba. Hoće li im biti lakše ako im to ne kažem", kazao je Novalić.
1/3 manje rodjenih. Fadile treba neko da nas jebe.. Mora se prica okrenuti... :izet:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#192 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by JoseMujica »

Freamon Lester wrote:
sunceKOtepsija wrote:http://www.radiosarajevo.ba/novost/2138 ... oli-istina

1/3 manje rodjenih. Fadile treba neko da nas jebe.. Mora se prica okrenuti... :izet:

Fadilj je mudar...hoče da reče: đeco manje tipkajte više jebite #Fadileoprosti
spreca

#193 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by spreca »

Sve se nema a Zuco sebiji dvije Bolnice gurnu :mrgreen: ....Fadile moze i bez preCednika drzave :lol:
Banksy

#194 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by Banksy »

''Nisam mislio onako kako je protumačeno, ali ne znam što boli građane kada kažemo istinu. Hoće li građanima biti bolje ako im ne kažem da smo za 20 godina izgubili trećinu beba kada je u pitanju rađanje. Od 1996. godine pa do 2015. godine rađa se za trećinu manje beba. Hoće li im biti lakše ako im to ne kažem", kazao je Novalić.
Ti si ih izgubio, majmune, ti i vi, tako što ste nam kreirali državu bezvlašća, kriminala, korupcije, nepotizma, siromaštva, bijede, jada i depresije, pa iz nje svako pametan bježi, vi ste ih izgubili, stoko pohlepna.

U normalnoj zemlji danas bi mu narod već bio pod prozorom, kod nas se kmetovi zajebavaju satirom, vicevima i fotomontažama, jadni smo ti ...
nightvision

#195 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by nightvision »

Jbga fadile, i vi u vladi trosite nepotrebno na sluzbena auta, telefone, putovanja, svasta nesto trosite sto nije neophodno, pa ne moze samo vi luxuzno da zivite, treba i narod ponekad popit' pivu i pojest' pastetu, cisto da ne zaboravi sta je to.
dječak sa šibicama

#196 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by dječak sa šibicama »

sendvič "fadil novalić".
Ovakvo zlonamjerno falsificiranje poruka i ucenja naseg dragog vodje Fadila je nazbiljezeno u istoriji.

Image

ovo je pravi Fadil Novalic sendvic, a ovaj gore falsifikat je podmetanje mrskog neprijatelja
Drvosjeca iz Dejcica

#197 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Fadile oprosti...kad nemas para da kupis auto... :mrgreen:

Herb

#198 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by Herb »

Sto ste trazili, to ste i dobili. Hvala,o ti veliki spasioce nas. Samo SDA na svim nivoima!!U JEDINSTVU JE SNAGA!!!!
sumirprimus

#199 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by sumirprimus »

dječak sa šibicama wrote:Jutrosnju pastu od pranja zuba sam ispljunuo u casu i cuvam je za sutrasnje pranje zuba. Veceras preskacem pranje, i voda je dragocjena.

In Fadil we trust
Zubi su luksuz.... :mrgreen:
DaffyDuck

#200 Re: Fadile oprosti #odlaziOpancicu

Post by DaffyDuck »

VjecitiStudent wrote:I pored domaćih, uvozimo strane, ima se, može se
#fadileoprosti
Pionirska dolina i ove godine planira poboljšati ponudu: Grupa majmuna na putu za BiH
:thumbup:
Post Reply