Samo gazi, cuj ovih dusebriznika,a cigo bi joj ukro sta bilo dok bi reko keksHemera wrote:Nije dijete,radno sposoban momak od minimalno 18 godina.gnjev wrote:Haha kakav monstrum jebo te . Haj sto je spucala autom dijete bez razloga nego se jos i na forumu hvali .
Ne falim se,a ti ako ti ga je žao,zbrini ga da ne iskače iz žbunja pred tuđa kola.
Monstrumčino besposlena i licemjerna.
Djeca i prosjačenje?! | Bezobrazni mali 'prosjak' (Teme povezane)
-
strucnjak_kofol
#176 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
- gospodja profiterka
#177 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Kanite se ba prosjaka i Roma, kukavice jadne. Eno vas silnici gaze po cestama, pljačkaju vas na oči, djecu vam tuku, siluju, ubijaju. Budućnosti ni nade nemate, a vi ste se dohvatili prosjaka i pasa lutalica.
Sretna vam Nova godina, kukavice jedne jadne.
Sretna vam Nova godina, kukavice jedne jadne.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#178 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
nisam znao za btaj mircerkin gaf
jel zato zdusila s foruma???
jel zato zdusila s foruma???
- Revolucionar ★
#179 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
@Hemera
U odnosu na tvoje rasisticke komentare, doista je nas par ispalo MORALNA STIJENA u odnosu na tebe. Ne da samo prstis rasizmom i ocigledno mislju da si ti i tvoj automobil neznatno vrijedniji od zivota jedne osobe, nego ocekujes i dozu simpatije za svoje takve komentare. Ne zelim cak ni da citiram takve gnusne stvari, i nije mi jasno zasto moderacija dopusta da se ide u takvom smjeru da neko izjavi da je sasvim legitimno zgazit nekog u takvog situaciji. Mozes ti racionalizirat sad koliko hoces, tvoje su rijeci, nisu moje. Dapace, tvoj argument je da ne bih prijavio eventualno ostecenje tvoje imovine ili tvog tijela i zdravlja samo na osnovu toga sto sam rekao da bih te rado prijavio da sam bio u toj situaciji kada si " hej pazi, cusnula autom Roma " ; To je stvar osnovnog gradjanskog odgoja, gospodjo. Vi nastavite i dalje po svome, nadam se da ce sljedeci put bit neko dovoljno osvijesten da pokaze da je ovo drzava svih nas koji smo jednaki, ne samo onih ciji zivoti se valoriziraju pozicijom na semaforu. Cestitke jos jednom
U odnosu na tvoje rasisticke komentare, doista je nas par ispalo MORALNA STIJENA u odnosu na tebe. Ne da samo prstis rasizmom i ocigledno mislju da si ti i tvoj automobil neznatno vrijedniji od zivota jedne osobe, nego ocekujes i dozu simpatije za svoje takve komentare. Ne zelim cak ni da citiram takve gnusne stvari, i nije mi jasno zasto moderacija dopusta da se ide u takvom smjeru da neko izjavi da je sasvim legitimno zgazit nekog u takvog situaciji. Mozes ti racionalizirat sad koliko hoces, tvoje su rijeci, nisu moje. Dapace, tvoj argument je da ne bih prijavio eventualno ostecenje tvoje imovine ili tvog tijela i zdravlja samo na osnovu toga sto sam rekao da bih te rado prijavio da sam bio u toj situaciji kada si " hej pazi, cusnula autom Roma " ; To je stvar osnovnog gradjanskog odgoja, gospodjo. Vi nastavite i dalje po svome, nadam se da ce sljedeci put bit neko dovoljno osvijesten da pokaze da je ovo drzava svih nas koji smo jednaki, ne samo onih ciji zivoti se valoriziraju pozicijom na semaforu. Cestitke jos jednom
- Truba
#180 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
ja sam jednom romu ili sta je peracu stakala dao budistički znak molim te nemoj prati
sklopljene ruke i naklon molitve
i nekoliko mjeseci i godina sam od ukucana dozivljavao "uvrede" kako danas ne mozes biti tako mlak...itd
sklopljene ruke i naklon molitve
i nekoliko mjeseci i godina sam od ukucana dozivljavao "uvrede" kako danas ne mozes biti tako mlak...itd
-
Nepass
#181 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Haj jednom ga tako odjebes pa ti iz huje digne brisace, pa sutradan ti nogom udari u vrata. Ne bih ga ni ja gazio u ta dva-tri slucaja. Ali brate nakon odredjenog vremena ne da bi ga udario vec bi mu glavu selotejpom pricvrstio na asfalt i vozio naprijed nazad dok me zivci nebi popustili.Revolucionar ★ wrote:@Hemera
I iskreno moje auto mi je vrijednije nego i jedna budala koja skace po saobracajnici.
- gnjev
#182 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Eto nek si ti zaposlena gazenjem radno sposobnih momcica .Tako je I Mladic govorio u Srebrenici jel ti sta u rodu ?Hemera wrote:Nije dijete,radno sposoban momak od minimalno 18 godina.gnjev wrote:Haha kakav monstrum jebo te . Haj sto je spucala autom dijete bez razloga nego se jos i na forumu hvali .
Ne falim se,a ti ako ti ga je žao,zbrini ga da ne iskače iz žbunja pred tuđa kola.
Monstrumčino besposlena i licemjerna.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#183 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Banned user for reason “Uvrede na racun drugog forumasa, neprihvatljiv nacin komunikacije.” -7 dana-
» gnjev
Banned user for reason “Neprimjeren nacin komunikacije, poziv na nasilje, doza rasizma...” -14 dana-
» Hemera
» gnjev
Banned user for reason “Neprimjeren nacin komunikacije, poziv na nasilje, doza rasizma...” -14 dana-
» Hemera
- duminjo
#184 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Dajem samo Ramizu. Čovjek fino kaže "nisam ja gladan, imaš li ti za pivu" 
- Ommadawn
#185 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Priča mi jedan nastavnik, Šveđanin, koji je tamo 90-ih imao hotel u Turskoj. Putovao je nekoliko puta automobilom do Turske i put je uglavnom vodio preko istočnoevropskih zemalja. Najgore mu je bilo kroz Rumuniju i Bugarsku, tu si mogao očekivati sve i svašta, od drumskih razbojnika prerušenih u policiju do "saobraćajnih nesreća" gdje je mogao da slupa već derutnu Dačiju ili Ladu gdje vlasnik traži ogromnu odštetu za svog ljubimca. On je to nekako i uspio da izbjegne no jedne prilike mu na raskrsnici počnu prati šajbu iako ih je zamolio da to ne čine. Kad nije htio da plati, jedan od njih leže ispred auta drugi uzeo neki kamen u namjeri da mu auto ispara. U tom trenutku sa zadnjeg sjedišta mu izađoše dvojica sinova, inače kršni momci a vični borilačkim vještinama. Ovi se razbježaše, a onaj baci kamen na šajbu koja srećom samo napuče, pa je mogao sa nastavi put. Od tad više nije putovao autom nego avionom ili brodom.
- mayab
#186 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Ovdje je sve jasno, a kome nije neka malo promisli, a to je da je prosjačenje=kriminal , samo su finese u tome kako daleko ko od prosjaka ide....
-
biscanka2
#187 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
julisiz es grant wrote:Za stotine hiljada maraka koje su otišle Edisu najviše su krive naivčine iz Elkinsa..pardon, sa tadašnjeg Sa-X foruma: kurty, HAVANA, mirCerka, neke dvije nju ejdžerke koje su se pojavile u TV prilogu i još neki. Oni su nasjeli i nadigli hampu da se ovome pomogne, a kad se objelodanilo da su učestvovali u prevari ušutile se kao...da ne kažem šta.Sabaton wrote:Laz, samo hoce pare. Uzece on hranu, ali mu iz ociju vire samo pare.. Joj sta je narod sve spreman da radi da bi uzeo sebi pare.. Jos niko u Bosni nije od gladi umro.. Sve su to teski alkosi, pijandure, razjebali su porodicu, prodali sve sto su mogli. I sad kao treba pomocdezurni_ucenik wrote:Prije nekoliko sedmica po facebooku je kruzio tekst o nekim dedi koji zivi na Ciglanama i nema hljeba da jede (bukvalno). Pa se apelovalo da mu se donese na kucnu adresu. Je li neko cuo za to? Meni djeluje da je suplja.
Ja sam svojevremeno pjesacio 6 kilometara do grada jer nisam imao da platim kartu, ali se nisam htio svercovati, i ponizavati![]()
Ko je mene zalio? jebo te, od koliko zalopojki, mi bi trebali samo obilaziti adrese i pomagati onima koji se nisu snasli
ma boli me djon, meni je pun kurac vise kad mi svako malo dodje neko na vrata, apel za ovo, apel za ono, de nemoj majke ti
Bori se, zivot je borba, imaju nadleze institucije koje se bave tim poslovima, nisu gradjani Sarajeva duzni da izigravaju MERHAMET
i meni je trebalo nekih 300 eura da docekam NG u Varsavi, nisam imo pa sam se usutio i uz klix je doceko
Odkad je bila ona prevara sa Edisom, i placom za jednu ovcu, uvjerio sam se koliko ljudi mogu biti dvolicni i licemjerni i koliko su se spremni prodati za pare
i rodjenu bi mater, i oca, i amidzu, i tetku, i sve, prodali za pare. ko nije gledao neko pogleda opet
komentar:
E ovako donekle je istina za ovu braću al otac im je umro od alkohola, Drugo sve sto ste dobri ljudi uradili za njih sve su prodali i prokockali ovaj Edo sam je 30 000 Km prokockao. OVCE, KRAVE, FREZU, MATERIJAL GRADJEVINSKI.SVE JE PRODANO ZA DJABA. ZNAM TO SVE JER SAM IM KOMSIJA I TO POMAGAO SAM IM AKO SAM MOGAO AL SU OTISLI STRANPUTICOM PA SAD OVAJ MLADI LEZI U BIJELJINI CETRI GOD RADI KRIVICNIH DJELA
Ko god po humanitarnom pitanju nije radio taj nemoze ni zamisliti s cim se tu ljudi susrecu i u koje situacije ulaze ("nit kako stati, nit kako nastaviti")
a o tjelesnom,vremenskom, ... stresu da i ne govorim.
Kurty je redovno o svemu izvjestavao,postavljao slike i video snimke.
Na predzadnjoj posjeti po izvjestajima, moglo se po pitanju Edisa i njegove porodice dosta toga primjetiti.
Ja sam Kurtyja nazvala i sto me u izvjestajima zacudjivalo o tome snjim popricala.
Nakon toga sam u forumu izjavila da moju zadnju uplatu prebaci na racun djevojci kojoj se za transplataciju jetre skupljalo (naravno u
dogovoru osoba koje su u donaciji ucestvovale).
U razlogu sam navela da je cilj koji smo za Edisa imali naveliko prevazidjen a toliko drugih u teskoj situaciji... .
Nadala sam se da ce i drugi forumasi slijediti ali nazalost... .
Da sam moje sumnje javno iznijela,mislim da bi me mnogi forumasi lincovali.
Mislim da ako vec nekog za krivca trazite onda bi najprilicnija bila "novinarka" Munire.
Akt se vec novinarstvom bavi onda se prije ikakve medijske objave trebala o toj porodici dobro informisati.
A za Kurtya sam vec par put rekla - da nam je vise takvog podmladka ta bi nam zemlja cvijetala.
- alibegoa
#188 Re: bezobrazni mali rom
Taj mali bucko koji ponekad prodaje maramice. Kakva je s njim pozadinska prica? Djeluje nenapadno i kulturno?Bloo wrote:ima onaj mali bucko koji se mota oko BBI i Mcdonaldsa, isto prodaje maramice ponekad...
njega cu odlezati
-
PM72
#189 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Zna li iko od vas ko je onaj klošar što pred zavodom za zadravstveno osiguranje traži 10 ili 20 feninga? prije je hodao Maltom pa zasretao raju ,ko fol mu treba 20 feninga za neki formular.Ja se prvi put zajebah pa mu dadoh pola marke ali kad je nakon heftu opet naletio na mene sa istom pričom
Jučer ga vidim poslije podne kod Predsjedništva.Bari neku starku,marlboro u ruci,osmjeh "proljeća" i onaj skupi Capy sok u ruci...pleme jebo svoje,ni traga od one smežurane face kojom traži 20 feninga...
Jučer ga vidim poslije podne kod Predsjedništva.Bari neku starku,marlboro u ruci,osmjeh "proljeća" i onaj skupi Capy sok u ruci...pleme jebo svoje,ni traga od one smežurane face kojom traži 20 feninga...
- Bloo
- Globalna šefica
#190 Re: bezobrazni mali rom
alibegoa wrote:Taj mali bucko koji ponekad prodaje maramice. Kakva je s njim pozadinska prica? Djeluje nenapadno i kulturno?Bloo wrote:ima onaj mali bucko koji se mota oko BBI i Mcdonaldsa, isto prodaje maramice ponekad...
njega cu odlezati
ne znam pozadinsku pricu
povremeno je sa malo starijim likom
nenapadan i kulturan my ass
-
Mahach
#191 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
bio sam u posjeti sarajevu 10 dana nemozes carsijom proci da te neko ne pocne da pegla. Drugi dan sam poceo da ih drsko odbijam i mogu vam reci da radi. Najbolja mi je ona "ej jarane sjecas li se ti mene nisam te vidio odavno". Ja se okrenem, pogledam oko sebe, slegnem ramenima i kazem ni ja ga nisam vidio odavno.
-
Tirkiz
#192 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
gospodo prosjacenje u BIH je biznis...
dijete treba da sakupi onoliko novca koliko ima godina (5 godina-5km itd)...to znam jer sam polako i danima ispitivao jednog cigancica...
odrasli treba da sakupe od 30-50 Km dnevno...sve sto sakupe predaje se ceribasi...
takodjer romski prosjaci se i iznajmjulju - svaki ceribasa iznajmljuje svoje...u zavisnoto od godina tako se i cijene krecu...
e sad vi svi budite dobrotvori i merhametlije i uzivajte u sljedecem videu...
dijete treba da sakupi onoliko novca koliko ima godina (5 godina-5km itd)...to znam jer sam polako i danima ispitivao jednog cigancica...
odrasli treba da sakupe od 30-50 Km dnevno...sve sto sakupe predaje se ceribasi...
takodjer romski prosjaci se i iznajmjulju - svaki ceribasa iznajmljuje svoje...u zavisnoto od godina tako se i cijene krecu...
- Truba
#193 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
daj marku
a ja sendvič nosam kroz tramvaj da pristedim 2-3 marke na toplom...a mogo bi pite za 8 pojesti svaki dan
ne dam
to je biznis
koliko god jadan prosjak bio to je biznis
a u to su ukljuceni svi...i politika i policija... svi imaju svoj dio
zasto se ne uvede kazna ako dajes prosjacima
ili zasto se ne uhapse oni sto ih dovoze
a ja sendvič nosam kroz tramvaj da pristedim 2-3 marke na toplom...a mogo bi pite za 8 pojesti svaki dan
ne dam
to je biznis
koliko god jadan prosjak bio to je biznis
a u to su ukljuceni svi...i politika i policija... svi imaju svoj dio
zasto se ne uvede kazna ako dajes prosjacima
ili zasto se ne uhapse oni sto ih dovoze
-
Margita81
#194 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Znala sam da je neka bogobojazna osoba u pitanju. 27 noc, turbe, sadake i zelje, klinci palci.Hemera wrote:Ma ne treba mene niko razumjeti. Najsmješnije mi je od svega da dođe neko da udjeljuje moralne komentare i zgražava se.
Bezbroj puta mi se desilo da izleti ciga sa djetetom malim u naručju pred auto,ne bi bila toliko luda da je zgazim,ali bi bila toliko luda da izađem i šakom je odvalim po sred face.U blažem obliku ludila sam sve po spisku hebala jednoj takvoj kod mašinske škole.
Ima još jedna uvijek nađe da vuca dijete malo sa sobom,barem 4-5 godina zadnjih je viđam po raskrsnicama i dobro je poznata faca.Njima je dijete izvor za zgrtanje para,jer uvijek ima neko ko će se smilovati kad vidi golo,neobučeno,prljavo itd.
To nije ništa drugo nego produžavanje agonije i zlostavljanja.
Osim toga nije rijetka pojava da kombi (ford naravno prepoznatljivi kockasti) istovara "radnike" i tako isto ih i kupi.
Grad je pun prosjaka,raznih vrsta,od agresivnih do onih koji samo sjede na putu pa ako im neko nešto ubaci.
Garnitura "perača" šajbi kod Hece,baška što je drska i bezobrazna nego što su par puta upali u tramvaj i pravili narodu nered.
I neko mi dođe da kaže jadne mu se ručice smrzle na ovom minusu,treba dati sadaku jer radi.
Svako od jadne dječice koje su mašine za pravljenje para,danas više ima u džepu nego 20 ljudi da irgati na dnevnicu.
Pa se vi preračunajte.
Koliko mi se puta desilo i prevozu javnom upadne gomila njih i samo vuku narod daj marku daj marku,ako ne daš marku ide kune i proklinje.
Jednom sam davno pisala,za 27.noć ide svijet u turbe 7 braće,one se kače narodu za vrat i agresivno prose,ne daš "milostinju" ide onda dabogda ti ovo i ono.
Neki su previše postali obzirni na neke stvari.Samo pogledajte koliko ih ima,pogotvo pred praznike kako i u kojim gomilama ovdje dolaze i prave nered po gradu.Ko zna odakle je to sve došlo,i kad vam naprave lično problem onda je najlakše svaliti na Bakira i lezihljebovićku policiju.
Nakazo.
- mayab
#195 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Ja tog lika sa tim bizMisom "poznam" dobrih 12 - 13 godina....PM72 wrote:Zna li iko od vas ko je onaj klošar što pred zavodom za zadravstveno osiguranje traži 10 ili 20 feninga? prije je hodao Maltom pa zasretao raju ,ko fol mu treba 20 feninga za neki formular.Ja se prvi put zajebah pa mu dadoh pola marke ali kad je nakon heftu opet naletio na mene sa istom pričom![]()
-
nightvision
#196 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
ti vjerovatno nisi ni procitala sta je zena rekla, samo si vidjela ono "27 noc" i donijela zakljucak. a nije zena nista rekla sto nije tako.Margita81 wrote:Znala sam da je neka bogobojazna osoba u pitanju. 27 noc, turbe, sadake i zelje, klinci palci.
Nakazo.
- JThomas
#197 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
jer ste vi to omogućiliTirkiz wrote:gospodo prosjacenje u BIH je biznis...
-
Bosh_Pumpa
#198 Re: Djeca i prosjačenje?! | Bezobrazni mali 'prosjak' (Teme povezane)
Sve je to organizovani biznis koji ne bi ni postojao da nema ljudi koji se sažale te pomisle da je to istina...oni kojima stvarno treba pomoć,ne traže je na ulici.
Citirat ću nekoga sa slične teme o ciganskoj djeci,ta tema se već zagubila u mračnim bespućima foruma.
"KAD VIDITE PROSJAKA,NE ZABORAVITE DA JE ON PROFESIONALAC,da ima radno vrijeme,da ima normu koju treba ispuniti,samo ponavljajte u sebi:
PARE NE IDU NJIMA (misli se na djecu)
NE DAJ PARE
PARE NE IDU NJIMA
NE DAJ PARE"
Citirat ću nekoga sa slične teme o ciganskoj djeci,ta tema se već zagubila u mračnim bespućima foruma.
"KAD VIDITE PROSJAKA,NE ZABORAVITE DA JE ON PROFESIONALAC,da ima radno vrijeme,da ima normu koju treba ispuniti,samo ponavljajte u sebi:
PARE NE IDU NJIMA (misli se na djecu)
NE DAJ PARE
PARE NE IDU NJIMA
NE DAJ PARE"
- šatirana_ljubičica
#199 Re: Bezobrazni mali "prosjak"
Nepass wrote:Haj jednom ga tako odjebes pa ti iz huje digne brisace, pa sutradan ti nogom udari u vrata. Ne bih ga ni ja gazio u ta dva-tri slucaja. Ali brate nakon odredjenog vremena ne da bi ga udario vec bi mu glavu selotejpom pricvrstio na asfalt i vozio naprijed nazad dok me zivci nebi popustili.Revolucionar ★ wrote:@Hemera
I iskreno moje auto mi je vrijednije nego i jedna budala koja skace po saobracajnici.
Tebe treba zatvoriti sa Radončićem.
-
Zoya
#200 Re: bezobrazni mali rom
To onaj sto govori da ima 13 godina a ima najmanje 18? I sto komentarise svaku zenu u stramplama?Bloo wrote:alibegoa wrote:Bloo wrote:ima onaj mali bucko koji se mota oko BBI i Mcdonaldsa, isto prodaje maramice ponekad...
njega cu odlezati
ne znam pozadinsku pricu
povremeno je sa malo starijim likom
nenapadan i kulturan my ass