Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#176 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
ja sam samo jednom bio u toj vojnoj
kad su mi skidali neku izraslinu sa guzice koju su moji prijatelji zvali moj brat blizanac
dakle jednom i nikad vise...
eh sad...jel to ista znaci...
kad su mi skidali neku izraslinu sa guzice koju su moji prijatelji zvali moj brat blizanac
- JanuaryJones
#177 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Ma znam da je otišo skijat ko i kad sam prvo rodila i jedva mi dade termin sestra na kabinetu ali ja neću drugog doktora niti želim na jezero da idem. Panic mode.julisiz es grant wrote:To onako između sebe kolege iz Zavoda pričaju, ali kažu da još uredno šalju, i mislim da će tako i ostati.
A doktor ti dolazi iza ponedeljka iz Austrije
-
julisiz es grant
#178 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Znači da te zdravlje služiloBlack swan wrote:ja sam samo jednom bio u toj vojnoj
Ja sam proveo 2 lijepe godine specijalizacije...lijepe uspomene.
I plače mi se kad vidim šta se sad radi, od ginekologije prvo, a sad i od cijele bolnice izgleda.
-
julisiz es grant
#179 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Ma šalje se i dalje na Vojnu...ovo su za sad samo rekla-kazala priče među njima. Nema mjesta panici.JanuaryJones wrote:Ma znam da je otišo skijat ko i kad sam prvo rodila i jedva mi dade termin sestra na kabinetu ali ja neću drugog doktora niti želim na jezero da idem. Panic mode.julisiz es grant wrote:To onako između sebe kolege iz Zavoda pričaju, ali kažu da još uredno šalju, i mislim da će tako i ostati.
A doktor ti dolazi iza ponedeljka iz Austrije
- JanuaryJones
#180 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Uh, doktore. Obavještavajte nas ovdje šta čujete.
-
julisiz es grant
#181 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Ma bez brige 
-
glasnik
- ABH017
#183 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Svaka čast. Slažem se.aurora313 wrote:Vijest koju sam napabirčio ovih dana je da naša vlada razmatra zatvaranje bolnice Dr Abdulah Nakaš, poznatoj kao Vojna bolnica u Kranjčevića ulici u Sarajevu.
Nakno kratkog razmišljanja, ostade mi dosta nejasnoća. Najprije, bolnice se u gradovima ne zatvaraju a posebno ako stanovništvo raste. Dalje, Sarajevo ustvari ima samo dvije bolnice: Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKCS) na Koševu izgrađenu davne 1896, te bolnicu Dr. A. Nakaš poznatu kao Vojna bolnica, izgrađenu u divno doba reda i rada u socijalizmu, i perfektno obnovljenu za velike novce nakon rata.
Prema vrlo šturim informacijama (a vi ste tu da popunjavata šta znate ili ste pročitali), bolnica Nakaš bi se trebala zatvoriti da bi u nju uselili nekakva ministarstva!
To valjda znači da bi dio doktora vjerovatno prešao na Koševo. Ali u našem autističkom sistemu, neko je skontao da doktore iz Nakaša treba raspodijeliti po mjesnim ambulantama! Recite mi, gdje ste i u kojoj lokalnoj ambulanti u Sarajevu vidjeli da ima ekstra prostora za doktore i dodatne ambulantne prostorije?!? Ili još bolje, gdje mislite da bi trebalo da odu hirurzi iz Nakaša izuzev negdje van BiH?
Ovo treba zaustaviti pod svaku cijenu. Umjesto da uzalud čekamo da nam dobrotvori izgrade novu bolnicu, ne smijemo čekati da nam neki naš ambiciozni političar za uništavanje svega zatvori i onu koja savršeno radi. Naime, operisan sam u septembru u Nakašu, i nemam ništa osim riječi hvale za osoblje, zgradu, sobe, banje, lokaciju, urednost...
Molim moderatore da ovu temu nekako istaknu. Možda bi ovome trebalo dodati i anketu sa vašim mišljenjem. U svakom slučaju, valja nam brzo reagovati.
Danas sam čuo (ali samo čuo) neka šuškanja, kako je planirano da se Vojna bolnica proda (vjerovatno nekom bogatom arapu) i da će se od nje napraviti hotel. Kao, ovo što sad rade je samo papirološka priprema za to. Naravno, niko to javno ne govori.
Uzimajući u obzir lokaciju, veličinu i položaj "objekta", kao i sve dosadašnje poteze Riđobradog, ta šuškanja mi zazvučala pravo realno. Na žalost.
Bojim se da tu spasa nema, bez 300.000 obespravljenih, sinhronizovano, na ulicama Sarajeva, Banja Luke, Mostara i Tuzle. A to opet spada u domen SF-a.
- jao_situacije
#184 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
tu će vlada federacije biti
- Maharadza
#185 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Neka nam je Dragi Bog na pomoći protiv "fildžan autonomaša" koje predvodi babin prvi trezoraš i ona njegova zmija pohlepna. 
- Truba
#186 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
ajde šta kukate
možete misliti kako je bilo onim gradovima i selima koji su bili u nemilosti lokalnih i republičkih komunističkih moćnika i to 45 godina
i na kraju su izašli jači i sposobniji
možete misliti kako je bilo onim gradovima i selima koji su bili u nemilosti lokalnih i republičkih komunističkih moćnika i to 45 godina
i na kraju su izašli jači i sposobniji
- karanana
#187 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
ti dao raji da ti gleda tu izraslinu na dupetu?
- bach
#188 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Seka studirala medicinu 11 godina, od 78.do 89.
Aferim. Svaku godinu dobro utvrdila, po dva puta.
- aurora313
#189 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Iz današnjeg Oslobođenja:
Sebija Izetbegović izabrana za direktoricu UKCS-a
Održana je sjednica UO UKCS-a na kojoj su razmatrane pristigle kandidature za poziciju direktora najvećeg kliničkog centra u BiH, piše bh. novinska agencija Patria. Na razgovor je došla i Sebija Izetbegović, koja je i izabrana za direktoricu UKCS-a.
Podsjećamo, UO imenovan je u novembru 2015. godine koji je imao za cilj smijeniti tadašnjeg direktora Rusmira Mesihovića, ali je on sam početkom decembra podnio ostavku zbog strahovitog pritiska. Nakon ostavke, UO UKCS imenovao je Harisa Tanovića za v.d. direktora UKCS-a do završetka konkursne procedure.
Već dva puta ova pozicija izmiče iz ruku Sebiji Izetbegović koja je bila na čelu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", ali ovog puta Izetbegović ima podršku UO gdje je većina njenih prijatelja i poznanika.
U Upravni odbor UKCS-a Vlada FBiH privremeno na tri mjeseca imenovala je Jasmina Kapetanovića (predsjednik), Gorana Stojkanovića, Benjamina Kulovca, Amera Ovčinu, Ferihu Ćatibušić, Samira Muminovića, Sulejmana Muminović, Nusreta Popovića, Dragana Salomona (odustao, a umjesto njega ušao Dalibor Kolak), Amru Karić i Almu Pehlić (članovi).
Sebija Izetbegović izabrana za direktoricu UKCS-a
Održana je sjednica UO UKCS-a na kojoj su razmatrane pristigle kandidature za poziciju direktora najvećeg kliničkog centra u BiH, piše bh. novinska agencija Patria. Na razgovor je došla i Sebija Izetbegović, koja je i izabrana za direktoricu UKCS-a.
Podsjećamo, UO imenovan je u novembru 2015. godine koji je imao za cilj smijeniti tadašnjeg direktora Rusmira Mesihovića, ali je on sam početkom decembra podnio ostavku zbog strahovitog pritiska. Nakon ostavke, UO UKCS imenovao je Harisa Tanovića za v.d. direktora UKCS-a do završetka konkursne procedure.
Već dva puta ova pozicija izmiče iz ruku Sebiji Izetbegović koja je bila na čelu Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", ali ovog puta Izetbegović ima podršku UO gdje je većina njenih prijatelja i poznanika.
U Upravni odbor UKCS-a Vlada FBiH privremeno na tri mjeseca imenovala je Jasmina Kapetanovića (predsjednik), Gorana Stojkanovića, Benjamina Kulovca, Amera Ovčinu, Ferihu Ćatibušić, Samira Muminovića, Sulejmana Muminović, Nusreta Popovića, Dragana Salomona (odustao, a umjesto njega ušao Dalibor Kolak), Amru Karić i Almu Pehlić (članovi).
-
julisiz es grant
#190 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Studirala skoro 11 godina...
- karanana
#191 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
ali nevjerovatna je borba i penjanje u zadnjih 5-6 godina.
sjecam se da je frka bila kad je preuzela gak. i evo je sada nakon 5 godina, pobjednica igre prijestolja.
to su ambicije, to je snalazljivost, to je mudrost.....
sjecam se da je frka bila kad je preuzela gak. i evo je sada nakon 5 godina, pobjednica igre prijestolja.
to su ambicije, to je snalazljivost, to je mudrost.....
- jao_situacije
#192 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
ja se liječim u kc hadžići
-
Sociolog
#193 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
je.bo te grob..11 godina studirala, i sad direktorica Klinickog..jos kad rasprodaju zgradu Opste Bolnice... nakon par godina, kad bude ofet zafalilo u budjetima na kantonalnom, i federalnom nivou.. kao što sad onaj dom penzionera u Nedjaricima prodaju za pocetnu cijenu od 13.5 mili... tako ce i zgradu Vojne bolnice vrlo vjerovatno, arapskim ili turskih koncernima

- Truba
#194 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
na moru nisam mogao kriti visuljakkaranana wrote:ti dao raji da ti gleda tu izraslinu na dupetu?
- ultima_palabra
#195 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Ovo.Thorgerson wrote:
Ja nemam problem sa ujedinjenjem bolnica. Dakle, da bude sve pod jednom kapom. Ali nisam za ZATVARANJE fizicko bolnice i selidbu uredjaja, osoblja negdje drugo, tj. na UKCS gdje je vec guzva na kvadrat, o parkingu da ne govorim - jer ga nema.
Neka ujedine bolnice, ali ne vidim potrebu da se nesto mora zatvoriti da bi kao bolje funkcionisalo. Zasto? Jer foteljasi hoce svoje guzove u onu zgradu da uvale?
- Thorgerson
#196 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Dakle sve je spremno za megabolnicu.
Samo eto dok se sebija smjesti, moze poceti zatvaranje Nakaša.
Jebace nam ovi znanje, ne's se ti bosnjo oporavit za 20 godina.
Samo eto dok se sebija smjesti, moze poceti zatvaranje Nakaša.
Jebace nam ovi znanje, ne's se ti bosnjo oporavit za 20 godina.
- Adriatic
#197 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Šta briga i Seku i Bakira.
Oni se svakako ne liječe ovdje.
Sjetimo se gdje je Bakir liječio oko.
Oni se svakako ne liječe ovdje.
Sjetimo se gdje je Bakir liječio oko.
- Logovan
#198 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
Ma jok, kakva prodaja. Em im treba neka zgrada da smjeste svoje guzice, em je zgrada na dobroj lokaciji, tako da sumnjam da će nekad prodati.Sociolog wrote:je.bo te grob..11 godina studirala, i sad direktorica Klinickog..jos kad rasprodaju zgradu Opste Bolnice... nakon par godina, kad bude ofet zafalilo u budjetima na kantonalnom, i federalnom nivou.. kao što sad onaj dom penzionera u Nedjaricima prodaju za pocetnu cijenu od 13.5 mili... tako ce i zgradu Vojne bolnice vrlo vjerovatno, arapskim ili turskih koncernima![]()
![]()
![]()
-
The BEN10
#199 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
I Seka fakat dobi mjesto direktorice. Jel bio konkurs za mjesto, ko su bili kandidati, bilo bi interesantno saznati?
- Doda37
#200 Re: Bolnica 'Dr A. Nakaš' se zatvara?
bach wrote:Seka studirala medicinu 11 godina, od 78.do 89.
Sluzila vojsku, mornarica 3 godine