Aaaaaaaa, what war?!baxul wrote:warhol muslimssalik79 wrote:Pet minuta slavevade_mecum wrote: otprilike isto ono sto su oni dobili u Parizu, CNN coverage, naslovnicu na svim svjetskim relevantnim dnevnim novinama...cuj sta bi dobili
Terorizam u nas - Operacija Rez
- salik79
#176 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
- salik79
#177 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Iskreno se nadam da je takojulisiz es grant wrote:Mislim da je mislio na remećenje stroge primjene hanefijskog mesheba, a ne adr vej araundsalik79 wrote:Veze oni s hanefijskim mezhebom nemaju, pa kako onda da ga "strogo primjenjuju"?!It_is_a_Leclerc wrote:
Pa i nije baš istina to. Npr. U USK su ih poptuno izolovali u par džemata (Bosanska Bojna i ostala mjesta otkud su protjerani ili otišli Srbi za vrijeme rata, pa je ostalo puno zemlje za kupiti), a svaki pokušaj remećenja mira i stroge primjene hanefijskog mezheba završi uglavnom slično kao u onom slučaju kad su u cazinskoj MZ Pećigrad dvojici vehabista odgurali auto niz obalu.
-
baxul
#178 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
pop art muslims...salik79 wrote:Aaaaaaaa, what war?!baxul wrote:
warhol muslims
nike, toyote, selfiji, nutella, 5 minuta slave...
- It_is_a_Leclerc
#179 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Mislio sam reći uznemiravanje primjene našeg mezheba.salik79 wrote:Veze oni s hanefijskim mezhebom nemaju, pa kako onda da ga "strogo primjenjuju"?!It_is_a_Leclerc wrote:Pa i nije baš istina to. Npr. U USK su ih poptuno izolovali u par džemata (Bosanska Bojna i ostala mjesta otkud su protjerani ili otišli Srbi za vrijeme rata, pa je ostalo puno zemlje za kupiti), a svaki pokušaj remećenja mira i stroge primjene hanefijskog mezheba završi uglavnom slično kao u onom slučaju kad su u cazinskoj MZ Pećigrad dvojici vehabista odgurali auto niz obalu.mali_balon wrote:Nedavno rekoh da 80% ruralnog naroda podrzava ove spodobe rekose mi da sam budala, ali kada malo zadjte u zaboravljena sela tu ima svega ljudi moji....ovi su male mace kakvih dzihadista ima po raznim vukojebinama.
Po gradovima a u sarajevu najvise su vecinom pozeri ne bi li ih zapao koji saudijski dinar.....
Ne znam je li baš rečenica sretno ispala.
- Drvosjeca iz Dejcica
#180 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Ti si meni nasmješniji lik na forumu definitivno, komentari su ti na nivou drugog razreda osnovne. Bezveze mi odgovarati, smiješno.Ali Kemal wrote:Vidis komentar ti je direktna podrska teroristima.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Vidi Karadžića i Mladića što se javljaju.Ali Kemal wrote:Samo hapsiti, strpat u zatvor i baciti kljuc u kanalizaciju. :oops![]()
Koliko neko treba biti glup da podrzava one koji su spremali da izvedu teroristicki napad u njegovoj avliji, pa cak i da ubiju nekoga od njegove familije.
Ili na to ne racuna, po onoj nece valjda na mene i moje, a ako ubiju nekog drugog, ko ga jebe.
Ma mogu ih uciti koliko hoce, ali Deda Mraz dijeli paketice, a od Alaha jos niko nikada nije nista dobio.HAVANA wrote:![]()
![]()
Ima siromasne djece koliko hoces, nikada niko od njih nije dobio ni paketic, ni igracku, a ni da pojede nesto.
Stotine miliona djece se pate, a od Alaha nikakve pomoci.
Prema tome Zivio Deda Mraz
-
vade_mecum
#181 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
salik79 wrote:Aaaaaaaa, what war?!baxul wrote:warhol muslimssalik79 wrote: Pet minuta slave
- salik79
#182 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Blago tebi...za te milionejao_situacije wrote:salik79 wrote:jao_situacije wrote:šta ja ponavljam na ovom forumu mjesecima a onda se nađu uvrijeđeni i prijavljuju postove
sva društveno devijantna ponašanja u ks su direktno ili indirektno vezana za sandžokane
dosele se dilaju drogu kradu auta pucaju bacaju bombe i sad hoće da dižu u zrak sarajevo
sve ih kolektivno istjerati pa nek se vučić sa njima zajebava
Eto te k'o Donald Trump, samo ti milioni fale![]()
pa dobro sad ne fale baš milioni![]()
ali realno, dosta ih je više, pa nema krivičnog djela u kz koje nisu počinili
Sto se krivicnih djela tice - kao i svi ostali.
- jao_situacije
#183 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
ako ćemo iskreno prednjačesalik79 wrote: Blago tebi...za te milione![]()
mnogo ih znam i svi nešto love u mutnom, samo par njih su 100% čisti i legalni, ostali se "snalaze" "završavaju nešto" "bave se biznisom"
- salik79
#184 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Doduse, mozda sam i ja preletio preko upisa, te razumio "na prvu". Sad je sve ok.It_is_a_Leclerc wrote:Mislio sam reći uznemiravanje primjene našeg mezheba.salik79 wrote:Veze oni s hanefijskim mezhebom nemaju, pa kako onda da ga "strogo primjenjuju"?!It_is_a_Leclerc wrote:
Pa i nije baš istina to. Npr. U USK su ih poptuno izolovali u par džemata (Bosanska Bojna i ostala mjesta otkud su protjerani ili otišli Srbi za vrijeme rata, pa je ostalo puno zemlje za kupiti), a svaki pokušaj remećenja mira i stroge primjene hanefijskog mezheba završi uglavnom slično kao u onom slučaju kad su u cazinskoj MZ Pećigrad dvojici vehabista odgurali auto niz obalu.
Ne znam je li baš rečenica sretno ispala.
- Arteta
#185 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Dosta se sprdam s njima na temi o Siriji ali cinjenice su da su oni ljudi kao i mi.
Istina, vise se bave sumnjivim radnjama i vise idu u radikalne islamiste od BiH prosjeka ali to je zato sto je taj kraj uvijek poprilicno unazadjen, jos za vrijeme onog sistema.
Istina, vise se bave sumnjivim radnjama i vise idu u radikalne islamiste od BiH prosjeka ali to je zato sto je taj kraj uvijek poprilicno unazadjen, jos za vrijeme onog sistema.
- salik79
#186 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Pa bas zbog tih 100% cistih i legalnih ne mogu generalizovati, te se ne bih složio sa "izgonom" koji zagovarasjao_situacije wrote:ako ćemo iskreno prednjačesalik79 wrote: Blago tebi...za te milione![]()
mnogo ih znam i svi nešto love u mutnom, samo par njih su 100% čisti i legalni, ostali se "snalaze" "završavaju nešto" "bave se biznisom"
- salik79
#187 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
+1Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ti si meni nasmješniji lik na forumu definitivno, komentari su ti na nivou drugog razreda osnovne. Bezveze mi odgovarati, smiješno.Ali Kemal wrote:Vidis komentar ti je direktna podrska teroristima.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Vidi Karadžića i Mladića što se javljaju.![]()
Koliko neko treba biti glup da podrzava one koji su spremali da izvedu teroristicki napad u njegovoj avliji, pa cak i da ubiju nekoga od njegove familije.
Ili na to ne racuna, po onoj nece valjda na mene i moje, a ako ubiju nekog drugog, ko ga jebe.
Ma mogu ih uciti koliko hoce, ali Deda Mraz dijeli paketice, a od Alaha jos niko nikada nije nista dobio.HAVANA wrote:![]()
![]()
Ima siromasne djece koliko hoces, nikada niko od njih nije dobio ni paketic, ni igracku, a ni da pojede nesto.
Stotine miliona djece se pate, a od Alaha nikakve pomoci.
Prema tome Zivio Deda Mraz
100%
- jao_situacije
#188 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
doduše, ono je bilo više u afektu, ali shvatio si lajtmotivsalik79 wrote:Pa bas zbog tih 100% cistih i legalnih ne mogu generalizovati, te se ne bih složio sa "izgonom" koji zagovarasjao_situacije wrote:ako ćemo iskreno prednjačesalik79 wrote: Blago tebi...za te milione![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#189 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Bodkin wrote: Samo su karadzic i mladoc protiv ove marve teroristicke
Problem nije u osudi ovih na snimku koji klasičnom egzikucijom ubijaju ženu zbog Bog zna kakve trivijalne stvari i ja cijelim svojim bićem i postojanjem se gnušam takvih i osuđujem te monstrume. Problem je što Mladić, Karadžić, ti i svi ostali koji kroz svoje postove, tobože podrškom prijeko potrebnoj borbi protiv terorizma, u stvari podržavaju istu matricu zločina koja se danas širi tim istim terorizom. To je ista matrica razmišljanja ovih bradatih kozojeba i vas koji podražvate druge bradate spodobe, samo na različitim ideološkim osnovama. E to je problem i ja takve vrlo dobro čitam i razotkrivam na ovom forumu. Ti si eto imao hrabrosti pa to javno reći za razliku od drugih koji se kriju iza napamet naučenih floskula i fraza.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#190 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
ovi uhapšeni nisu ulazili u fahdovu i smatraju imame i džematlije nevjernicima(zapravo sve muslimane u bih i kompletnu iz) ... obavljanje namaza u fahdovoj ili bilo kojoj drugoj džamiji islamske zajednice u bih za njih je čin koji ih izvodi iz vjere, po njihovom nakaradnom shvatanjuhrasno38 wrote:Sve dok se ne ocisti dzamija Kralja Fahda nista se nije uradilo.....a nadam se da je pocelo. Sto se tice Sarajeva to je alfa i omega vehabizma u ovom gradu....i izvor iz kojeg potice zlo za BH muslimane.
ako neka džamija u sarajevu bude na meti ovih terorista biće to sasvim sigurno fahdova ili begova
- salik79
#191 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Tacno. Samo sto su prije "odcjepljenja" bili redovni u Fahdiji, gdje je indoktrinacija zapoceta. To ti je kao i sa Saudijom. Glavni izvoznici i sponzori vehabizma, a neki preindoktrinirani likovi, ciju indoktrinaciju su finansirali, se kasnije okrenu protiv njih.japin_mutapi wrote:ovi uhapšeni nisu ulazili u fahdovu i smatraju imame i džematlije nevjernicima(zapravo sve muslimane u bih i kompletnu iz) ... obavljanje namaza u fahdovoj ili bilo kojoj drugoj džamiji islamske zajednice u bih za njih je čin koji ih izvodi iz vjere, po njihovom nakaradnom shvatanjuhrasno38 wrote:Sve dok se ne ocisti dzamija Kralja Fahda nista se nije uradilo.....a nadam se da je pocelo. Sto se tice Sarajeva to je alfa i omega vehabizma u ovom gradu....i izvor iz kojeg potice zlo za BH muslimane.
ako neka džamija u sarajevu bude na meti ovih terorista biće to sasvim sigurno fahdova ili begova
Dodao bih (da ne budem pogresno shvacen) da ni u kojem slucaju ne dovodim Muderisa u vezu sa pomenutom indoktrinacijom.
Last edited by salik79 on 22/12/2015 23:52, edited 1 time in total.
-
mali_balon
#192 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
To sto znamo iz medija...ali haman u svakom selu imaju pristalica ( a u centralnoj Bosni zaboravljenih sela tipa gluhe bukovice koliko hoces, pa i u krajini koju spominjes) ... to su hinje gdje su manjina sute i pokusavaju da pridobiju sto vise pristalica iz jednog sela cim vide da im njihovo prolazi tu onda pocnu dolaziti razni "ucenjaci" i sejhovi lagano prosipaju svoje i ostalim stanovnicima pocinje izapiranje mozga, jos kad se baci koja stoja od brace iz saudijske arabije, koja donacija itd itd....It_is_a_Leclerc wrote:Pa i nije baš istina to. Npr. U USK su ih poptuno izolovali u par džemata (Bosanska Bojna i ostala mjesta otkud su protjerani ili otišli Srbi za vrijeme rata, pa je ostalo puno zemlje za kupiti), a svaki pokušaj remećenja mira i stroge primjene hanefijskog mezheba završi uglavnom slično kao u onom slučaju kad su u cazinskoj MZ Pećigrad dvojici vehabista odgurali auto niz obalu.mali_balon wrote:Nedavno rekoh da 80% ruralnog naroda podrzava ove spodobe rekose mi da sam budala, ali kada malo zadjte u zaboravljena sela tu ima svega ljudi moji....ovi su male mace kakvih dzihadista ima po raznim vukojebinama.
Po gradovima a u sarajevu najvise su vecinom pozeri ne bi li ih zapao koji saudijski dinar.....
Nije to tako bezazleno....
- kamberovica polje
#193 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Ustaše i četnici- glavni argumenti vehabijskih simpatizera.
-
Tarzo
#194 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Podržavam akciju policijskih i pravosudnih organa u BiH, konkretno u ovom slučaju F MUP-a.
Nadam se da imaju dokaze relevantne na sudu kako bi proces doveli do kraja.
Svaki normalan građanin treba da ima povjerenja u pravnu državu, da mu ona pruža sigurnost, nikako bezvlašće.
Bolje je da država preventivno djeluje nego da se poslije hvatamo za glavu.
Terorizam na tlu Evrope je realnost posljednjih godina i tako se i treba odnositi prema tome.
Zape mi za oko ovaj post prije mene u kojem se spominju ustaše i četnici.
Mislim da je stvarno kontraproduktivno na ovoj temi spominjati ustaše i četnike.
Ovi drugi imaju toliko okrvavljene ruke da im to poređenje dođe samo kao dobar spin.
Jednostavno, to su kategorije koje se nikako ne trebaju uspoređivati.
Nadam se da imaju dokaze relevantne na sudu kako bi proces doveli do kraja.
Svaki normalan građanin treba da ima povjerenja u pravnu državu, da mu ona pruža sigurnost, nikako bezvlašće.
Bolje je da država preventivno djeluje nego da se poslije hvatamo za glavu.
Terorizam na tlu Evrope je realnost posljednjih godina i tako se i treba odnositi prema tome.
Zape mi za oko ovaj post prije mene u kojem se spominju ustaše i četnici.
Mislim da je stvarno kontraproduktivno na ovoj temi spominjati ustaše i četnike.
Ovi drugi imaju toliko okrvavljene ruke da im to poređenje dođe samo kao dobar spin.
Jednostavno, to su kategorije koje se nikako ne trebaju uspoređivati.
- HMN
#195 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
O KF pricaju ljudi koji nikada nisu usli u nju...
-
oridjidji
#196 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Nema potrbe za laganjem. Bilal Dervisic, zlatni ljiljan, nrkoliko puts ranjavani pripadnik armije BiH, koji je danas priveden, ne da je ulazio vec je i drzao predavanjs ppnekad u Fahdovoj dzamiji. Kada sam se zatekao u itikafu (za one koji ne znaju to je dobrovoljni boravak u dzamiji odredjeni broj dana s ciljem molitve ), za vrijeme ramazana prije dvije godine on bi povremeno drzao dersove sa Vatricem. Dobro poznat svim imamima, niti je on njima pravio probleme niti oni njemu. Pojedinac o sebi, pri sebi. Fahdova je pretrpila i gore i teze pojedince koji su nevjernikom proglasili i Muderisa, pa je Jusuf Barcic koji je tada bio ziv, istima da nije mjesto u ovoj dzamiji, otvoreno stajuci na stranu Muderisa.japin_mutapi wrote:ovi uhapšeni nisu ulazili u fahdovu i smatraju imame i džematlije nevjernicima(zapravo sve muslimane u bih i kompletnu iz) ... obavljanje namaza u fahdovoj ili bilo kojoj drugoj džamiji islamske zajednice u bih za njih je čin koji ih izvodi iz vjere, po njihovom nakaradnom shvatanjuhrasno38 wrote:Sve dok se ne ocisti dzamija Kralja Fahda nista se nije uradilo.....a nadam se da je pocelo. Sto se tice Sarajeva to je alfa i omega vehabizma u ovom gradu....i izvor iz kojeg potice zlo za BH muslimane.
Danas je priveden, s razlogom ili ne pokazace vrijeme.
- cyprus
#197 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez

Jel neko od uhapšenih među ovim cionistima na slici?
Last edited by cyprus on 22/12/2015 23:55, edited 1 time in total.
- salik79
#198 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
cyprus wrote:
Jel neko od uhapšenih među ovim cionistima na slici?
K'o da je RČP u pitanju.
- insomnia78
#199 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Sons of anarchy meet Pod zastavom Muhameda

-
sahara1428
#200 Re: Terorizam u nas - Operacija Rez
Piše : Amarildo Gutić
Akcija hapšenja 11 osoba na području Sarajeva neće polučiti neke značajnije rezultate. Prilikom pretresa prostorija uhapšenih nisu pronađeni predmeti koji mogu biti dokaz za pripremu nekog terorističkog akta. Kako je saopšteno, pronađena je tek jedna zastava ISIL-a, koja sama za sebe ne može biti ozbiljan dokaz za krivično djelo terorizma.
Cijela akcija u stvari je bazirana na dojavi zaštićenog svjedoka, koji je istražiteljima Tužilaštva BiH rekao da su pojedini danas uhapšeni, tokom susreta u mesdžidima, kritikovali reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića te pojedine muftije.
Kako saznaje Žurnal, ono što jeste jedino ozbiljno u cijeloj priči jesu navodi pojedinaca iz uhapšene grupacije da treba za Novu godinu podmetnuti eksploziv pod neko policijsko vozilo, odnosno, kako su govorili , "pripremiti dernek, da pogine dvoje paščadi“. No, kako se i taj dio odnosi samo na dojavu jednog svjedoka, kojem tek treba potvrditi kredibilnost, sve ukazuje da je akcija hapšenja bila preventivnog karaktera. Prema izvorima Žurnala iz istražnih organa, teško da će biti određena i mjera pritvora za uhapšene.
U akciji po naredbi Tužilaštva BiH pripadnici FUP-a uhapšeni su Elvir Muratović, Kemal Murić, Semir Salković, Bilal Dervišić, Zulfo Alajbegović, Edin Tabaković, Darko Peco, Elvir Mušić, Adis Kešan, Nermin Ćuprija i Admir Ahmetović
Kako je navedeno iz Tužilaštva BIH uhapšeni se dovode u vezu sa krivičnim djelima terorizam, finansiranje terorizma, podstrekavanje i pripremanje krivičnog djela kao i navođenje osoba na odlazak na strana ratišta. Osumnjičeni su i za kršenje Zakona o slobodi vjere i pravnom položaju crkava i vjerskih zajednica u BiH.
(zurnal.info)