Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Škobo Habu wrote:Dodikova politika je čisto hazarderstvo. No, ne baš hazarderstvo čisto onako, već sa pokrićem. Bojim se da eskalaciju političkih sukoba u BiH Dodik prešutnu podršku Rusije. Gledajući svu situaciju oko prijema C.Gore u NATO, sva ova ekslacija u širim okvirima ima smisla.
Na Balkanu se ne smije ni prnuti bez znanja i saglasnosti SAD-a i ne zaboravi Milorada su instarlirale SAD i one upravljaju sa njim baš kao i sa svim ostalim vladama na Balkanu
Škobo Habu wrote:Dodikova politika je čisto hazarderstvo. No, ne baš hazarderstvo čisto onako, već sa pokrićem. Bojim se da eskalaciju političkih sukoba u BiH Dodik prešutnu podršku Rusije. Gledajući svu situaciju oko prijema C.Gore u NATO, sva ova ekslacija u širim okvirima ima smisla.
Na Balkanu se ne smije ni prnuti bez znanja i saglasnosti SAD-a i ne zaboravi Milorada su instarlirale SAD i one upravljaju sa njim baš kao i sa svim ostalim vladama na Balkanu
P.S.kakvi crni Rusi,ne prosipaj se matere ti
upravo tako Dodik je njihov proizvod, i kako su ga doveli na vlast, tako će biti i skinut. SAD je zapišala ove prostore još 1990. a Rusija nema šta ovdje tražiti. RS ako bude djelovao i dalje van ustavno, sam sebe polahko gasi.
upravo tako Dodik je njihov proizvod, i kako su ga doveli na vlast, tako će biti i skinut. SAD je zapišala ove prostore još 1990. a Rusija nema šta ovdje tražiti. RS ako bude djelovao i dalje van ustavno, sam sebe polahko gasi.
megaman4 wrote:
Banksy wrote:Dodik je proizvod Velike Britanije, ne Amerike, mada to više nije ni važno ...
+1
MI6
Isti qrac samo drugo pakovanje,ili SAD ili V.Britanija
Nije baš isto, u vrijeme kad je instaliran VB je bila puno bliža Srbiji, a Amerika nama, no dnevna politika i interesi su zaista na dnevnoj bazi, tako da danas ...
edit: I mirno spavajte, rata neće biti.
Last edited by Banksy on 10/12/2015 17:44, edited 1 time in total.
sjedi 1 wrote:
Zaobiđi me, matere ti.
Eno ti RT, advence.hr, altermainstreaminfo. itd, pa tamo slobodno komentariši o Vrlom novom vođi-Vladimiru Putinu. Rusija je do sada svaki potez Dodika oko referenduma, OHR, stranih sudija otvoreno podržala. Svi oni koji potcjenjuju ruske interese na prostoru Balkana su naivni proporcionalno prosjećnom Bošnjaku u predvečerje rata '92. godine.
megaman4 wrote:
Oni dolaze, BAČUŠKA, HARAŠO
Ma dolaze oni moj qrac a u stvari sve je to isto.
"Čizma pa čizma"
SAD vide u BiH jakog partnera i buduću članicu EU i NATO-a. Pored toga, DAYTON je njihov proizvod kao i Dodik, i ako neko pokuša taj proizvod urušiti, kao šta to Dodik trenutno radi, lakše je udaljiti Dodika iz politike nego ukinuti RS, jer iza DAYTON-a ne stoje samo SAD, nego i EU, kao i Rusija.
Banksy wrote:Dodik je proizvod Velike Britanije, ne Amerike, mada to više nije ni važno ...
+1
MI6
Nije baš isto, u vrijeme kad je instaliran VB je bila puno bliža Srbiji, a Amerika nama, no dnevna politika i interesi su zaista na dnevnoj bazi, tako da danas ...
Hoćeš reći da američki i britanski interesi nisu podudarni po pitanju ovog dijela Evrope pa i cijelog kontinanta ?
Daj ne zajebavaj matere ti
kamen spoticanja wrote:Vlada i sve institucije Republike Srpske zbog današnjeg, kako tvrdi Vlada RS-a, protivustavnog postupanja Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ prekidaju saradnju sa SIPA-om, Sudom i Tužilaštvom BiH.
Osim toga Vlada RS naredila je MUP-u RS da spriječi svaki ulazak i pretres republičkih i lokalnih institucija RS.
Na današnjoj sjednici Vlada RS se upoznala sa postupanjem pripadnika SIPA-e u opštini Novi Grad, pretresu zgrade policije, zgrade opštinske uprave i komunalnog preduzeća u Novom Gradu.
ako su šumnjaci ukinuli i gadi im se na prefiks Bosanski nemoj ti
Dodik je bio njihov "proizvod" u doba kada je ruski uticaj na ovim prostorima bio minoran. Svojim pokroviteljima je on davno okrenuo leđa, još prije deset godina.
Upravo je on prvi srpski političar iz RS koji je Rusima poklonio najprofitabilnije firme u tom entitetu. Po logici dežurni forumskih pro-rusa to je zbog toga što mu je to CIA i MI6 naredili.
sjedi 1 wrote:
+1
MI6
Hoćeš reći da američki i britanski interesi nisu podudarni po pitanju ovog dijela Evrope pa i cijelog kontinanta ?
Daj ne zajebavaj matere ti
Poradi na komunikaciji, to se da popraviti, za pamet je kasno. Pozdrav.
SAD vide u BiH jakog partnera i buduću članicu EU i NATO-a. Pored toga, DAYTON je njihov proizvod kao i Dodik, i ako neko pokuša taj proizvod urušiti, kao šta to Dodik trenutno radi, lakše je udaljiti Dodika iz politike nego ukinuti RS, jer iza DAYTON-a ne stoje samo SAD, nego i EU, kao i Rusija.
Naivno razmišljaš,to je neko moje mišljenje.Ne znam,možda griješim ali zar te iste SAD do sad nisu mogle riješiti "stvari" u BiH ?
Ko ih je spriječavao prije a ko sad ?
Složićeš se da imaju instrumente da to urade
Škobo Habu wrote:
Upravo je on prvi srpski političar iz RS koji je Rusima poklonio najprofitabilnije firme u tom entitetu. Po logici dežurni forumskih pro-rusa to je zbog toga što mu je to CIA i MI6 naredili.
Naivno razmišljaš,to je neko moje mišljenje.Ne znam,možda griješim ali zar te iste SAD do sad nisu mogle riješiti "stvari" u BiH ?
Ko ih je spriječavao prije a ko sad ?
Složićeš se da imaju instrumente da to urade
Imaju, ali žele da i mi nešto uradimo ako želimo sebi dobro. Mada već neki nešto i rade, kao što je Dodik, koji polahko gura RS u nestanak, ali ga moć zasljepljuje. Dobro je neko davno rekao da je najveći saveznik Bošnjaka upravo Dodik, jer on upravo ono radi što bi Bošnjaci trebali a to je gašenje RS-a.