Dosta su Latini podvaljivali...sha_ba wrote: A iščeruju dedu mraza![]()
Opet problemi sa Djeda Mrazom
- Kikibombona
#176 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
- Dr Kova
-
Nadzorna_ploca
#178 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Zasto did donosi poklone samo dobroj djeci? Sta je sa losom djecom, pokajnicima, grijesnicima? 
-
sha_ba
#179 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Djeve sumljivih moralaNadzorna_ploca wrote:Zasto did donosi poklone samo dobroj djeci? Sta je sa losom djecom, pokajnicima, grijesnicima?
- HAVANA
#180 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Meni davo do petog razreda,poslije nista,upo u haminu raju,svercovo farmerke,bunario po tramvajima...Nadzorna_ploca wrote:Zasto did donosi poklone samo dobroj djeci? Sta je sa losom djecom, pokajnicima, grijesnicima?
- JThomas
#181 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
a sad se družiš s muhom pa ni sad ništa...
- HAVANA
#182 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Ko se s muhom druzi,zivot mu je duzi...JThomas wrote:a sad se družiš s muhom pa ni sad ništa...

-
sha_ba
#183 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
HAVANA wrote:Ko se s muhom druzi,zivot mu je duzi...JThomas wrote:a sad se družiš s muhom pa ni sad ništa...
- Rampage
#184 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Baš tako.Visok Pritisak wrote:Ja ne shvatam jel svaki put morate svi past na ovo pocetnicko trolanje pred bozice i novu godinu, o temi i situaciji, biseru koji je star preko 10 godina.
Imam osjecaj da je furka doc i poprznit, prikazat Sarajevo kao Kandahar svake godine pred bozic, ono kao brane deda mraza bla bla.
I svake godine se isti haman jave i pjene, i svake godine isto natezanje oko necega sto u reali nije ni bio problem mensecini, vec samo biser koji je osvanuo u nasoj beljulji dnevnoj stampi kao prjedlog nekog kromanjonca koji se zelio dodvorit fundamentalnim strujama i glasacima.
Gotovo sam 100% siguran da sam u svim sarajevskim centrima svih ovih godina viđao i viđam elemente koji oslikavaju novogodišnju/božićnu atmosferu, bilo da je riječ o Djeda Mrazu ili ukrasima:)
I djeci sam, do prije par godina, uplaćivao za paketiće u par šoping centara i vodio ih na javni doček Djeda Mraza:)
- okanomalo
#185 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
sva su djeca dobra ako im ima neko darivati paketic.Nadzorna_ploca wrote:Zasto did donosi poklone samo dobroj djeci? Sta je sa losom djecom, pokajnicima, grijesnicima?
- okanomalo
#186 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
gdje bi ti bio kraj da si ranije krenuo sa hamom a ne vjerovao laznjaku?HAVANA wrote:Meni davo do petog razreda,poslije nista,upo u haminu raju,svercovo farmerke,bunario po tramvajima...Nadzorna_ploca wrote:Zasto did donosi poklone samo dobroj djeci? Sta je sa losom djecom, pokajnicima, grijesnicima?
- Kikibombona
#187 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Jesi pocinio kufr ili sirk?Rampage wrote: I djeci sam, do prije par godina, uplaćivao za paketiće u par šoping centara i vodio ih na javni doček Djeda Mraza:)
- arzuhal
#188 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
A ako dijete odgajaš tako da, naprimjer, ne vjeruje u Boga, hoće li ono a priori izrasti i u lošeg čovjeka?Kikibombona wrote:Naravno. Djeci mozes usaditi u glavu sta zelis ako istrajno radis na tome. A vjera se temeljito usadjuje u glave.arzuhal wrote: E, čuj, djeca nemaju pojma o čemu se radi...jesu glupa i naivna ta djeca...njima da kažeš da Boga nema, oni bi ti povjerovali, jelde...
- HAVANA
#189 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Djeca se od malena uce.arzuhal wrote:A ako dijete odgajaš tako da, naprimjer, ne vjeruje u Boga, hoće li ono a priori izrasti i u lošeg čovjeka?Kikibombona wrote:Naravno. Djeci mozes usaditi u glavu sta zelis ako istrajno radis na tome. A vjera se temeljito usadjuje u glave.arzuhal wrote: E, čuj, djeca nemaju pojma o čemu se radi...jesu glupa i naivna ta djeca...njima da kažeš da Boga nema, oni bi ti povjerovali, jelde...

- arzuhal
- muha_sa
#191 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
HAVANA wrote:
Djeca se od malena uce.![]()
- Kikibombona
#192 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Hoce ako vjeru zamijenis nacionalizmom, rasizmom ili kojekakvim destruktivnim ideologijama. Nije vjerski fanatizam jedino zlo.arzuhal wrote: A ako dijete odgajaš tako da, naprimjer, ne vjeruje u Boga, hoće li ono a priori izrasti i u lošeg čovjeka?
Sve zavisi od toga sta ces od vjere upumpavati u dijete. U vjeri ima dobroga i loseg, sve zavisi od toga sta ce vjernik konzumirati i cemu dati prednost a sta potisnuti.
Vidis kako se krscanstvo modernizuje. Nekada je Evropom vladala zlocinacka mrznja prema gatarama, homoseksualcima i nevjernicima. Sada Papa govori da svako ima pravo vjerovati u sto zeli, da su pederi prihvatljivi i da nevjernici idu u raj.
Juznjaci i istocnjaci pate od bijede i neobrazovanosti, zato i kasne za Evropom.
a
- insomnia78
#193 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Kikibombona wrote:Hoce ako vjeru zamijenis nacionalizmom, rasizmom ili kojekakvim destruktivnim ideologijama. Nije vjerski fanatizam jedino zlo.arzuhal wrote: A ako dijete odgajaš tako da, naprimjer, ne vjeruje u Boga, hoće li ono a priori izrasti i u lošeg čovjeka?
Sve zavisi od toga sta ces od vjere upumpavati u dijete. U vjeri ima dobroga i loseg, sve zavisi od toga sta ce vjernik konzumirati i cemu dati prednost a sta potisnuti.
Vidis kako se krscanstvo modernizuje. Nekada je Evropom vladala zlocinacka mrznja prema gatarama, homoseksualcima i nevjernicima. Sada Papa govori da svako ima pravo vjerovati u sto zeli, da su pederi prihvatljivi i da nevjernici idu u raj.![]()
Juznjaci i istocnjaci pate od bijede i neobrazovanosti, zato i kasne za Evropom.
Vidio bi ti govora da crkva ima moc iz tog doba
a
- muha_sa
#194 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
ma jainsomnia78 wrote:Kikibombona wrote:Hoce ako vjeru zamijenis nacionalizmom, rasizmom ili kojekakvim destruktivnim ideologijama. Nije vjerski fanatizam jedino zlo.arzuhal wrote: A ako dijete odgajaš tako da, naprimjer, ne vjeruje u Boga, hoće li ono a priori izrasti i u lošeg čovjeka?
Vidis kako se krscanstvo modernizuje. Nekada je Evropom vladala zlocinacka mrznja prema gatarama, homoseksualcima i nevjernicima. Sada Papa govori da svako ima pravo vjerovati u sto zeli, da su pederi prihvatljivi i da nevjernici idu u raj.![]()
Vidio bi ti govora da crkva ima moc iz tog doba
a
- Kikibombona
#195 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Pa u tome i jeste fora. Modernizuju se zato sto kapiraju da mladi vise ne zele pusiti pustinjske fore. Medjutim, kasno je. Vjera u Evropi ce biti zastupljena kao pankeri i hipici u Bosni. Uskoro.insomnia78 wrote: Vidio bi ti govora da crkva ima moc iz tog doba
I sam si pisao da se crkve u FRA zatvaraju ili ruse.
- Rampage
#196 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Kikibombona wrote:Jesi pocinio kufr ili sirk?Rampage wrote: I djeci sam, do prije par godina, uplaćivao za paketiće u par šoping centara i vodio ih na javni doček Djeda Mraza:)
Vidiš da sam napisao "do prije par godina", to je bilo prije nego sam došao tobe
Šalu nastranu, ja pripadam čoporu
- sunceKOtepsija
#197 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
-a nemoj da ti pokazem (1.55)sha_ba wrote:Sta se ovdje uceruje?
- arzuhal
#198 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Bolje da ti se svidjelo ostaviti djeci djeda Mraza a sebi uvesti da odeš na jaciju u džemat, lako je gradit vjeru preko dječijih leđaRampage wrote: Šalu nastranu, ja pripadam čoporukoji je dosta fleksibilan, uzmem iz vjere samo ono što mi se sviđa
- arzuhal
#199 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Ja bih mog'o biti Djed Mraz:
- Hajmo, djeco, svi se posafajte, da klanjamo brzinski akšam džematile pa da dijelimo paaketićeeeeeee!
- Jupiiiiii! Allah te nagradio Djeda Mraze!
- I vas, djeco, i vas!
- Čika Djeda Mraze, Ibro i Nenad nemaju abdest, sad su puštali golubove! Ibro je i sovo Nenadu Želju!
- Nema veze, more noćas i bez abdesta, noćas je Nova godina, al' samo za djecu važi! I nema sovanja Želje, sujte Slaviju. Al, nema puštanja zmajeva dok klanjamo, jel udure?
- Jeeeeeeeest!
- Hajmo, djeco, svi se posafajte, da klanjamo brzinski akšam džematile pa da dijelimo paaketićeeeeeee!
- Jupiiiiii! Allah te nagradio Djeda Mraze!
- I vas, djeco, i vas!
- Čika Djeda Mraze, Ibro i Nenad nemaju abdest, sad su puštali golubove! Ibro je i sovo Nenadu Želju!
- Nema veze, more noćas i bez abdesta, noćas je Nova godina, al' samo za djecu važi! I nema sovanja Želje, sujte Slaviju. Al, nema puštanja zmajeva dok klanjamo, jel udure?
- Jeeeeeeeest!
- Rampage
#200 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom
Ma djeca odrasla i sama izbacila Djeda Mraza, slab sam ti ja "alfa"arzuhal wrote:Bolje da ti se svidjelo ostaviti djeci djeda Mraza a sebi uvesti da odeš na jaciju u džemat, lako je gradit vjeru preko dječijih leđaRampage wrote: Šalu nastranu, ja pripadam čoporukoji je dosta fleksibilan, uzmem iz vjere samo ono što mi se sviđa
Ti si alfa u čoporu...
A, što se tiče "čopora", ja to malo @Kikiju, znaš da on voli svrstavati vjernike u "čopore"
Stigne se jacija i u džematu klanjati, onoliko koliko to dunjalučke obaveze dozvoljavaju