Opet problemi sa Djeda Mrazom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Kikibombona

#176 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Kikibombona »

sha_ba wrote: A iščeruju dedu mraza :? :mrgreen:
Dosta su Latini podvaljivali...

:D
Dr Kova

#177 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Dr Kova »

pratim
Nadzorna_ploca

#178 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Nadzorna_ploca »

Zasto did donosi poklone samo dobroj djeci? Sta je sa losom djecom, pokajnicima, grijesnicima? :izet:
sha_ba

#179 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by sha_ba »

Nadzorna_ploca wrote:Zasto did donosi poklone samo dobroj djeci? Sta je sa losom djecom, pokajnicima, grijesnicima? :izet:
Djeve sumljivih morala :oops: :mrgreen:
HAVANA

#180 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by HAVANA »

Nadzorna_ploca wrote:Zasto did donosi poklone samo dobroj djeci? Sta je sa losom djecom, pokajnicima, grijesnicima? :izet:
Meni davo do petog razreda,poslije nista,upo u haminu raju,svercovo farmerke,bunario po tramvajima... :(
JThomas

#181 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by JThomas »

a sad se družiš s muhom pa ni sad ništa...
HAVANA

#182 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by HAVANA »

JThomas wrote:a sad se družiš s muhom pa ni sad ništa...
Ko se s muhom druzi,zivot mu je duzi... :kontrabas:
sha_ba

#183 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by sha_ba »

HAVANA wrote:
JThomas wrote:a sad se družiš s muhom pa ni sad ništa...
Ko se s muhom druzi,zivot mu je duzi... :kontrabas:
:thumbup: :mrgreen:
Rampage

#184 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Rampage »

Visok Pritisak wrote:Ja ne shvatam jel svaki put morate svi past na ovo pocetnicko trolanje pred bozice i novu godinu, o temi i situaciji, biseru koji je star preko 10 godina.
Imam osjecaj da je furka doc i poprznit, prikazat Sarajevo kao Kandahar svake godine pred bozic, ono kao brane deda mraza bla bla.
I svake godine se isti haman jave i pjene, i svake godine isto natezanje oko necega sto u reali nije ni bio problem mensecini, vec samo biser koji je osvanuo u nasoj beljulji dnevnoj stampi kao prjedlog nekog kromanjonca koji se zelio dodvorit fundamentalnim strujama i glasacima.
Baš tako.

Gotovo sam 100% siguran da sam u svim sarajevskim centrima svih ovih godina viđao i viđam elemente koji oslikavaju novogodišnju/božićnu atmosferu, bilo da je riječ o Djeda Mrazu ili ukrasima:)

I djeci sam, do prije par godina, uplaćivao za paketiće u par šoping centara i vodio ih na javni doček Djeda Mraza:)
okanomalo

#185 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by okanomalo »

sva su djeca dobra ako im ima neko darivati paketic. :D od kad je sindikat onemocao...... :run:
okanomalo

#186 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by okanomalo »

HAVANA wrote:
Meni davo do petog razreda,poslije nista,upo u haminu raju,svercovo farmerke,bunario po tramvajima... :(
gdje bi ti bio kraj da si ranije krenuo sa hamom a ne vjerovao laznjaku? :D
Kikibombona

#187 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Kikibombona »

Rampage wrote: I djeci sam, do prije par godina, uplaćivao za paketiće u par šoping centara i vodio ih na javni doček Djeda Mraza:)
Jesi pocinio kufr ili sirk? :D
arzuhal

#188 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by arzuhal »

Kikibombona wrote:
arzuhal wrote: E, čuj, djeca nemaju pojma o čemu se radi...jesu glupa i naivna ta djeca...njima da kažeš da Boga nema, oni bi ti povjerovali, jelde... :mrgreen:
Naravno. Djeci mozes usaditi u glavu sta zelis ako istrajno radis na tome. A vjera se temeljito usadjuje u glave.
A ako dijete odgajaš tako da, naprimjer, ne vjeruje u Boga, hoće li ono a priori izrasti i u lošeg čovjeka? :meza1:
HAVANA

#189 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by HAVANA »

arzuhal wrote:
Kikibombona wrote:
arzuhal wrote: E, čuj, djeca nemaju pojma o čemu se radi...jesu glupa i naivna ta djeca...njima da kažeš da Boga nema, oni bi ti povjerovali, jelde... :mrgreen:
Naravno. Djeci mozes usaditi u glavu sta zelis ako istrajno radis na tome. A vjera se temeljito usadjuje u glave.
A ako dijete odgajaš tako da, naprimjer, ne vjeruje u Boga, hoće li ono a priori izrasti i u lošeg čovjeka? :meza1:
Djeca se od malena uce. :D

Image
arzuhal

#190 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by arzuhal »

:lol:
muha_sa

#191 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
Djeca se od malena uce. :D

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#192 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote: A ako dijete odgajaš tako da, naprimjer, ne vjeruje u Boga, hoće li ono a priori izrasti i u lošeg čovjeka? :meza1:
Hoce ako vjeru zamijenis nacionalizmom, rasizmom ili kojekakvim destruktivnim ideologijama. Nije vjerski fanatizam jedino zlo.

Sve zavisi od toga sta ces od vjere upumpavati u dijete. U vjeri ima dobroga i loseg, sve zavisi od toga sta ce vjernik konzumirati i cemu dati prednost a sta potisnuti.

Vidis kako se krscanstvo modernizuje. Nekada je Evropom vladala zlocinacka mrznja prema gatarama, homoseksualcima i nevjernicima. Sada Papa govori da svako ima pravo vjerovati u sto zeli, da su pederi prihvatljivi i da nevjernici idu u raj. :D

Juznjaci i istocnjaci pate od bijede i neobrazovanosti, zato i kasne za Evropom.

a
insomnia78

#193 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
arzuhal wrote: A ako dijete odgajaš tako da, naprimjer, ne vjeruje u Boga, hoće li ono a priori izrasti i u lošeg čovjeka? :meza1:
Hoce ako vjeru zamijenis nacionalizmom, rasizmom ili kojekakvim destruktivnim ideologijama. Nije vjerski fanatizam jedino zlo.

Sve zavisi od toga sta ces od vjere upumpavati u dijete. U vjeri ima dobroga i loseg, sve zavisi od toga sta ce vjernik konzumirati i cemu dati prednost a sta potisnuti.

Vidis kako se krscanstvo modernizuje. Nekada je Evropom vladala zlocinacka mrznja prema gatarama, homoseksualcima i nevjernicima. Sada Papa govori da svako ima pravo vjerovati u sto zeli, da su pederi prihvatljivi i da nevjernici idu u raj. :D

Juznjaci i istocnjaci pate od bijede i neobrazovanosti, zato i kasne za Evropom.

Vidio bi ti govora da crkva ima moc iz tog doba

a
muha_sa

#194 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by muha_sa »

insomnia78 wrote:
Kikibombona wrote:

Vidio bi ti govora da crkva ima moc iz tog doba

a
ma ja :thumbup: :lol:
Kikibombona

#195 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote: Vidio bi ti govora da crkva ima moc iz tog doba
Pa u tome i jeste fora. Modernizuju se zato sto kapiraju da mladi vise ne zele pusiti pustinjske fore. Medjutim, kasno je. Vjera u Evropi ce biti zastupljena kao pankeri i hipici u Bosni. Uskoro.

I sam si pisao da se crkve u FRA zatvaraju ili ruse.
Rampage

#196 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Rampage »

Kikibombona wrote:
Rampage wrote: I djeci sam, do prije par godina, uplaćivao za paketiće u par šoping centara i vodio ih na javni doček Djeda Mraza:)
Jesi pocinio kufr ili sirk? :D
:lol:

Vidiš da sam napisao "do prije par godina", to je bilo prije nego sam došao tobe :D I ti ćeš tako jednoga dana, aBd (doći tobe) :D

Šalu nastranu, ja pripadam čoporu :D koji je dosta fleksibilan, uzmem iz vjere samo ono što mi se sviđa :D
sunceKOtepsija

#197 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by sunceKOtepsija »

sha_ba wrote:Sta se ovdje uceruje? :mrgreen:
-a nemoj da ti pokazem (1.55) :lol:
arzuhal

#198 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by arzuhal »

Rampage wrote: Šalu nastranu, ja pripadam čoporu :D koji je dosta fleksibilan, uzmem iz vjere samo ono što mi se sviđa :D
Bolje da ti se svidjelo ostaviti djeci djeda Mraza a sebi uvesti da odeš na jaciju u džemat, lako je gradit vjeru preko dječijih leđa :lol: Ti si alfa u čoporu... :mrgreen:
arzuhal

#199 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by arzuhal »

Ja bih mog'o biti Djed Mraz:

- Hajmo, djeco, svi se posafajte, da klanjamo brzinski akšam džematile pa da dijelimo paaketićeeeeeee!
- Jupiiiiii! Allah te nagradio Djeda Mraze!
- I vas, djeco, i vas!
- Čika Djeda Mraze, Ibro i Nenad nemaju abdest, sad su puštali golubove! Ibro je i sovo Nenadu Želju!
- Nema veze, more noćas i bez abdesta, noćas je Nova godina, al' samo za djecu važi! I nema sovanja Želje, sujte Slaviju. Al, nema puštanja zmajeva dok klanjamo, jel udure? :kiss:
- Jeeeeeeeest!
Rampage

#200 Re: Opet problemi sa Djeda Mrazom

Post by Rampage »

arzuhal wrote:
Rampage wrote: Šalu nastranu, ja pripadam čoporu :D koji je dosta fleksibilan, uzmem iz vjere samo ono što mi se sviđa :D
Bolje da ti se svidjelo ostaviti djeci djeda Mraza a sebi uvesti da odeš na jaciju u džemat, lako je gradit vjeru preko dječijih leđa :lol: Ti si alfa u čoporu... :mrgreen:
Ma djeca odrasla i sama izbacila Djeda Mraza, slab sam ti ja "alfa" :lol:

A, što se tiče "čopora", ja to malo @Kikiju, znaš da on voli svrstavati vjernike u "čopore" :D

Stigne se jacija i u džematu klanjati, onoliko koliko to dunjalučke obaveze dozvoljavaju :thumbup:
Locked