Honda Hondas wrote:Fudo Bosna wrote: Meni lično je glupo što su pojedinci to uradili, jer ova tekma , realno nema veze sa Palestinom, i MORALI SU ISPOŠTOVATI MINUTU SUĆUTI !!!
Nego onako relano, jelde da ti je godra što je BiH zijanila, pa onako kao "pjeniš", a je li, ovaj video koji sam postao,divljanje na Marakani protiv sopstvene Države, misliš "nije" obišao cijelu zemaljsku kuglu prije 10 godina i "nije" bruka i sramota ne za BiH i Srbiju već i za cijelu ex Yu???
Je li i za ove BHF sa Marakane važi tvoja izjava citiram ;"GORI STE OD NAJGORE STOKE NA SVIJETU"!!!
Zanimljivo razmisljanje.

U ocima prosjecnog Evropljanina ovo su samo navijacki neredi. Nista vise od toga.

Ne mozes uporedjivati ove nerede sa danasnjim arlaukanjem polupijanih kvazinavijaca koji su pokusavali da dokazu sta? da se desavaju sranja u svijetu? da ginu ljudi u Palestini, da se ta ista Palestina izdize od ostalih mjesta gdje se ratuje, a kad se ratuje onda se i gine, jel?

ovo je samo bio pokusaj da se poseremo u oci toj silnoj Evropi kojoj toliko tezimo i naginjemo..
Svi ljudi iz BIH bi guzice dali i rodjenu bi mater prodali, da se dokopaju posla u EU, i onda ovako nesto se desi. Eto ako im smeta EU, nek se fino spakuju u Palestinu, puske u ruke i ratujte za Palestince jer im srce toliko zdusno place za njima! nek urade nesto konktetno za taj mucenicki narod, umjesto sto idu uz nos citavom svijetu? Znas ono, DJELA NE RIJECI!
Da ti odg dalje.. Ovo sto su uradili ovi srpski navijaci, u svjetskim okvirima i u ocima jednog prosjecnog Irca ili Kanadjanina je toliko beznacajno i trivijalno, da o tome ne treba ni raspravljati.
BIH je mala drzava, za svijet skoro pa nepoznata. Genocid je bio, to niko ne spori. Ali umjesto da se okrenemo zajednickoj buducnosti, mi i dalje zivimo u proslosti. Kao i ti srpski navijaci. Shvati da je ovdje sjeme zla odavno posijano, i ovakve scene su redovna pojava. Ali u ocima svijeta, sasvim nebitna pojava.
Neces pohvaliti Vucicev gest, koji je u ime naroda i u ime drzave koju predstavlja, Srebrenici uplatio 5 mil EUR, da potpomogne narod koji tamo zivi.
To je meni za svaku pohvalu. Ali ti ces to osuditi, naravno.

Za mene svi SRBI nisu CETNICI, svi HRVATI nisu USTASE, svi BOSNJACI nisu EKSTREMISTI.
Iz tvojih postova isijava cisti FASIZAM, jer ti u tim istim postovima toliko omalovazas i degradiras ljude koji ne pripadaju tvom nacionalnom korpusu, da je to strasno.
Konkretno, za takve kao sto si ti:
"Ma nek je on meni moj BOSNJAK, a more bit govno od insana, more silovati stotinu zena, more prevarit stotinu ljudi, more zaklat covjeka, nek je on meni moj BOSNJAK, ljubi ga majka. NASI smo".
Isto vrijedi i u ostala dva scenarija, i da si Srbin i Hrvat, isto bi bilo.
Gade mi se ljudi kao ti.

[/quote
Naprotiv iz tvojih postova isplivava čisti šovinizam , jer ako je fašističko divljanje četnika , "navijački nered" ti ne znaš sabrati 2+2, ono sinoć je incident možda 10-20, neodgovornih navijača a ono na Marakani divljanje hiljade ,2, 3 razularenih pročetničkih navijača, (sječaš se , nož žica...to su ti "navijački neredi", ), i ko kaže, da ne pohvaljujem Vučićev gest, gdje vidiš da sve nacije osim moje osuđujem, imaš šovinističke poglede, gdje si mogao iz bilo kojeg mojeg posta zaključitti, iskompleksirani čovjeće da su meni kao:Za mene svi SRBI "CETNICI", svi HRVATI "USTASE", ( PA NARAVNO DA NISU, JEDNO JE EKSTREMISTA A DRUGO HRVAT ; BOŠNJAK ; SRBIN; ZNAČI ČOVJEK)

?
Ja sam , naprimjer u topicu Pariz prvo osudio muslimane, i Bošnjake koji nemaju veze npr sa zločinom u Parizu, a to što ne podnosiš BHF, i što ti je "sitnica", da ekstremisti bacaju kamenje na njih i ne posštuju državu u kojoj žive, BiH, i izjednačavaš to sa 20 tak neodgovornih huligana sinoć među BHF, govori više nego dovoljno o kakvoj moralnoj mizeriji se radi !!!
Naravno Bošnjaci muslimani mogu, kao i ja napisati 100-njak postova protiv zločinaca i zločina u Parizu, ograditi se, reis i večina muslimana Bošnjaka, minutom šutnje i ezanima obilježiti dan žalosti, ali sve je to "nedovoljno" a kada se ekstremiste sa index hr, prozovu sa pravom ili onaj šovinizam ili divljanje na Marakani ili slično, "mi smo ti koji smo krivi", i odakle nam uopće " pravo" , da se ogradimo od 20-tak huligana sinoć koji, možda ili barem pola/1/3, njih nisu možda uopće Bošnjaci,(moj rođak redovno iz Beča ide na tekme sa grupom Sarajlija, pola ih je nebošnjaka),doduše i pokojni Vedran je , za takve kao ti "Bošnjak", jer zar "može" biti Hrvat neko ko ne navija za zapadnohercegovački klub ili za Hrvatsku repku, a živi i rođen u BiH

?
P.S.
"Svi ljudi iz BIH bi guzice dali i rodjenu bi mater prodali, da se dokopaju posla u EU, i onda ovako nesto se desi. Eto ako im smeta EU, nek se fino spakuju u Palestinu, puske u ruke i ratujte za Palestince jer im srce toliko zdusno place za njima! nek urade nesto konktetno za taj mucenicki narod, umjesto sto idu uz nos citavom svijetu? Znas ono, DJELA NE RIJECI! "
A taj moj rođak koji se , zamisli čudnog Bošnje , u Beču druži i sa nebošnjacima, nije "guzice dao da uđe u EU", nego ga je ta EU pozvala , radio u predstavništvu u BiH, i sada tamo radi za kompaniju kao visokoobrazovan Bosanac/ pa i Bošnjak koji je pred doktorataom, toliko o tvojim šovinističkim i bijednim pogledima koje si pokupio sa hercegbosna foruma, ili index hr ili eventualno , ako si FAN onih "navijača" sa Marakane sa krstarice ili sličnih, "multietničkih" foruma, a sama činjenica da jedan portal, u Srcu , Sarajeva, gdje su Bošnjaci nažalost večina a volio bih da su u večem broju naseljeni i Bosanci, drugih nacija i vjera , kao i u Banja Luci ili Z Mostaru, ali , nažalost nisu, eto vidiš za razliku od gorenavedenih smeća od foruma dopušta da vrijeđaš navijače države na čijem forumu pišeš, a hercegbosna svako probosansko pisanje banira
FFUUUUUJJJJ !!!