breuer wrote:Nije legalno ni graditi kuće po padinama sarajevskih brda, pa svekolika bosanska seljadija to radi, šta ćeš, živimo u seljačkom društvu. A što se tiče svadbi, to smo vidjeli 92. kako je prošlo, rat nije bio ni počeoFudo Bosna wrote:breuer wrote:Ta zastava "ercegbosne" je zastava hrvatskog naroda u BiH i potpuno je legitimna, a što se tiče stigme na potpuno islamski legalne zastave koje si lijepo naveo i objasnio samo ću reći da i svastika predstavlja čak i simbol mira, pa opet...
Nije legitimno da to stavljaš po javnom /magistralnom putu, a ta "ercegbosna" je za one koji su prošli Dretelj, Heliodrom, itd... simbol , sa vrlo ružnom asocijacijom, ako je simbol stvaljati ga na /koristiti privatno a ne po cestama, raskrižjima, zgrdama zvaničnim, općine, Županije/Kantona i slično kao i Turske ili Srbijanske i slično ...Privatno , na kući, kod svadbi/proslava i slično da ,ali zvanično , na ulici, općini, zgradi županije, ne !!!
![]()
To je nepoštivanje Domovine u kojoj živimo !!!![]()
Upravo to što govoriš nije poštivanje domovine u kojoj živimo !!! domovina namjerno malim
No to nije tema, ti kažeš da su ovi simboli reprezent islamske tradicije što oni stvarno i jesu ali upravo je to žalosno jer su stigmatizovani za "vjeke-vjekova" među pripadnicima svekolike svjetske populacije.
A šta sa "ratnom" zastavom?
Ne pišemo ovdje o urbanizmu i nelegalnoj gradnji stambenih naselja, to radi "seljadija", koristim tvoj , vokabular, iz sva tri bosanska korpusa, i to nema veze sa mojim postom
Ali raspravljamo o nelegalnim zastavama ercegbosne, ili R Hrvatske na magistralnim ili regionalnim putevima u BiH, javnim objektima i slično , gdje im nije mjesto, ili Srbije ili Turske što pojedini ističu, (da se pokažu velikim fanovima drugih država), eto, to je NELAGALNO, ne pravi se "mutav"...
Hajde molim te , kada to po tebi, " nije problem", uzmi zastavu BiH, pa je stavi iznad saobraćajnice u Hrvatskoj, ili zastavu Srbije, ili u Srbiji , izvan prostora ambasade tih država, na magistralnom putu , razapni preko ceste, Hrvatsku , Bosansku ili Slovenačku zastavu, biće uklonjena , a tebe će vjerovatno , zakon, "klepnuti po džepu", jer je to nepoštivanje suvereniteta zemlje domaćina !
Znači ti "poštuješ" Domovinu u kojoj živiš ako mi na putu prema Vitezu staviš zastavu hercegbosne ili susjedne Hrvatske ili tamo gdje su bosanski Srbi večina, Srbije, ili ako sam fan Turaka , zastavu Turske, hajde, ne glupiraj se , molim te..."Poštuješ" ako ti je domovina Hrvatska, ali ovo je, za tvoju informaciju i sličnih tebi, Bosna i Hercegovina, i tu zastavu stavite u svoje dvorište i divite im se, pa onda drugima držite moralne lekcije ...
Nadalje...Pa ako se kako kažeš , (stigmatizovani za "vjeke-vjekova" među pripadnicima svekolike svjetske populacije), konkretno neki simboli koje zloupotrebljava ISIL i slični kozoje.., onda bi isto mogli reči za druge vjerske simbole, jer su neki i pod križevima i daleko u večoj mjeri a kao "u ime kršćanstva" činili zločine, žarili i palili, pa ipak niko ne kaže , da su ti simboli , zbog zloupotrebe nekih , eto "nepoželjni", opet si licemjeran kao i na početku posta... I opet ne možeš ni križ ni neku islamsku zastavu vješati po po magistralnom putu i sličnim javnim mjestima...
A što se" ratne " zastave tiče, koliko znam to je prva zvanična zastava Republike BiH, legalno izabrana, neuporedivo sa zastavama ,( upotrebom zastava drugih država u BiH), ali i to se čak slažem , ne treba ni jedna nezvanična da se stavlja , samo zakonska obilježja moje/valjda i tvoje /i naše Domovine...