Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post Reply
Bodkin

#176 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by Bodkin »

GeeTnT wrote:
Bodkin wrote:
emillio estevez wrote:Stvarno me zanima kako Tito uspio. Napraviti. FNRJ?
I pomiriti narode.
Pa ko kaze da ih je pomirio?
Nije bilo potrebe mirit narod...bilo je potrebno samo cetnicima stavit brnjice..
Pogotovo 41 su cetnici bili jedini problem :lol: koje je marsal hladio profesionalno btw :izet:
Bodkin

#177 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by Bodkin »

emillio estevez wrote:
Bodkin wrote:
I pomiriti narode.
Nametnuo im jugoslaviju ,onda .
Nametnuo im je i brise eu
Bodkin

#178 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by Bodkin »

ronnie wrote:
breuer wrote:
ronnie wrote:To je to, jugovina se dva puta raspala, i oba puta u krvi, nije jasno kome je u interesu bilo da opet spaja te države koje su bile nespojive. Ali da je posao majstorski odradio to je istina. Štob se reklo "poslije mene potop".
Zonfa je taj što to ranije nisu bile nikakve države. Kao ni što tvorevine nastale njenim raspadom to nisu.
Bile su i jesu. Hrvati, Srbi, Crnogorci i Bosanci imali su svoje države davno prije Tite, to je tačno samo za Kosovo, čak mi se čini da su i Slovenci i Makedonci imali davno nekakve državice. :D :bih:
Bosanci zadnji put 1453 i par mjeseci prije AU agresije. Hrvati zadnji put..ne znam. Srbi kofol al unijeli avliju. Crnogorci pola avlije. Makedonci? Postali bi bugari da ga nije bilo. Slovenci? Nikad
ronnie

#179 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by ronnie »

Bodkin wrote:
ronnie wrote:
Bosanci zadnji put 1453 i par mjeseci prije AU agresije. Hrvati zadnji put..ne znam. Srbi kofol al unijeli avliju. Crnogorci pola avlije. Makedonci? Postali bi bugari da ga nije bilo. Slovenci? Nikad
Za Makedonce stvarno nisam siguran, ali Slovenci su imali davno neku državu, iako se teritorijalno nije baš poklapala sa današnjom Slovenijom https://hr.wikipedia.org/wiki/Karantanija
Bodkin

#180 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by Bodkin »

ronnie wrote:
Bodkin wrote:
Za Makedonce stvarno nisam siguran, ali Slovenci su imali davno neku državu, iako se teritorijalno nije baš poklapala sa današnjom Slovenijom https://hr.wikipedia.org/wiki/Karantanija
[/quote]

Ok davno nekad. Recimo da bez njega nikad ne bi vratili
breuer

#181 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by breuer »

ronnie wrote:Bile su i jesu. Hrvati, Srbi, Crnogorci i Bosanci imali su svoje države davno prije Tite, to je tačno samo za Kosovo, čak mi se čini da su i Slovenci i Makedonci imali davno nekakve državice. :D :bih:
Tačno za Hrvate, oni su tu svoju neku srednjevjekovnu državu imali baš davno prije Tite, jedno tisuću godina prije :D

Konjušari i Čokalije haman se nije ni znalo šta su, za Čokalije je to ostalo i dan-danas :D

On će meni Bosanac, Bošnjak broto! Čuj Bosanci imali svoju državu prije Tite?! Koju Allaha ti?! :D

Za Milogorce je točno, no više kao specijalni depadans Srpstva nego posebnog nacionalnog identiteta. (hint porodica Petrović-Njegoš)
ljevoruki

#182 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by ljevoruki »

I pomiriti narode.
Na ovim prostorima se ljudi vole ili mrze po dekretu, zavisi samo ko im to kaze.
Pogotovo u totalitarnim drustvima pod diktaturom jal' proleterijata jal' monarhijom, citaj Tite marsala dozivotnog predsjednika ili kralja Karadjordjevica.
To je to pomirenje, 50 godina nakon klanice u onom ratu dodje novi rat i jos veca klanica, krv do koljena. Zato ne mogu da se nacudim kako neko moze i pomisliti da se treba obnoviti Jugoslavija.
ronnie

#183 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by ronnie »

breuer wrote:
ronnie wrote:Bile su i jesu. Hrvati, Srbi, Crnogorci i Bosanci imali su svoje države davno prije Tite, to je tačno samo za Kosovo, čak mi se čini da su i Slovenci i Makedonci imali davno nekakve državice. :D :bih:
Tačno za Hrvate, oni su tu svoju neku srednjevjekovnu državu imali baš davno prije Tite, jedno tisuću godina prije :D

Konjušari i Čokalije haman se nije ni znalo šta su, za Čokalije je to ostalo i dan-danas :D

On će meni Bosanac, Bošnjak broto! Čuj Bosanci imali svoju državu prije Tite?! Koju Allaha ti?! :D

Za Milogorce je točno, no više kao specijalni depadans Srpstva nego posebnog nacionalnog identiteta. (hint porodica Petrović-Njegoš)
Ako nije bilo Bosne zašto se onda kaže da je Bosna šaptom pala? Nisam nigdje spominjao Hercegovinu. Ko su Čokalije matere ti, prvi put ćujem.

Za konjušare pretpostavljam da su Slovenci :roll:
breuer

#184 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by breuer »

ronnie wrote:Ako nije bilo Bosne zašto se onda kaže da je Bosna šaptom pala? Nisam nigdje spominjao Hercegovinu. Ko su Čokalije matere ti, prvi put ćujem.

Za konjušare pretpostavljam da su Slovenci :roll:
Zato što kada se priča o modernim državama i nacijama, osim mitološkog, nikad ne poseže za srednjim vijekom. U srednjm vijeku je postojalo sijaset kneževina, kraljevina koje danas ne možeš pronaći na mapama moderne Evrope. Dakle - tadašnja državotvornost nema veze sa današnjom koja svoje korijene ima u 19. vijeku kada i počinje proces nacionalizacije i stvaranja modernih nacija.

Mi pričamo o ozbiljnoj državi kakva je bila Juga i njen lider/diktator Tito, u odnosu na koju ove tranzicijske crkotine zdrav razum i fina estetika uopšte ne pominju, a gore pominjani lider je upravo zaslužan za takav imidž i snagu Juge na svjetskom nivou.

NIšta više, ni manje.
madner

#185 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by madner »

Srbi bi trebali dici ogroman spomenik, to sto nisi znali sa autom koje im je tata poklonio nije do tate. :D
Martinez_

#186 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by Martinez_ »

breuer wrote: Mi pričamo o ozbiljnoj državi kakva je bila Juga i njen lider/diktator Tito, u odnosu na koju ove tranzicijske crkotine zdrav razum i fina estetika uopšte ne pominju, a gore pominjani lider je upravo zaslužan za takav imidž i snagu Juge na svjetskom nivou.

NIšta više, ni manje.
Pa ne može se prenebregnuti i njegova indirektna odgovornost što su ove naslednice takve crkotine.

Tito je, naravno, stvorio jednu sjajnu državu, emancipovao toliku masu ljudi ali je bio filmska zvezda jedne epohe koja je prohujala a da njene filmove više niko ne gleda jer su - irelevatni.

Drugim rečima, nije bio državnik kakvim se smatra a državnike potvrđuje vreme kroz dela koje ostavljaju. Nažalost, njegova zaostavština se svodi na infrastrukturu i silne stambene jedinice. Države nema.
breuer

#187 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by breuer »

Martinez_ wrote:Pa ne može se prenebregnuti i njegova indirektna odgovornost što su ove naslednice takve crkotine.

Tito je, naravno, stvorio jednu sjajnu državu, emancipovao toliku masu ljudi ali je bio filmska zvezda jedne epohe koja je prohujala a da njene filmove više niko ne gleda jer su - irelevatni.

Drugim rečima, nije bio državnik kakvim se smatra a državnike potvrđuje vreme kroz dela koje ostavljaju. Nažalost, njegova zaostavština se svodi na infrastrukturu i silne stambene jedinice. Države nema.
Tačno, to sam i iznio na početku teme kao svoj stav. To je više splet okolnosti nego Titova krivica, mora se biti svjestan da je ipak bio okružen sa 20 mil. ostrašćenih polučobana.
ronnie

#188 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by ronnie »

KatarinaKosaca wrote:
Bodkin wrote:
KatarinaKosaca wrote:Stvarno je valjao za Bošnjake i Bosnu što reče @mister yes. Do 1971 su mogli biti "neopredjeljeni" "Srbi" ili "Hrvati", a poslije 1971 su dobili religijsku odrednicu u nacionalnom nazivu imena. Baš je valjao, nema govora... :-) :-)

Da ne počinjem o ubojstvima bliskih saradnika. Uvijek kad gledam kad Vito Corleone krsti svog sestrića u crkvi sjetim se datuma kad je Tito bio u Libiji. Ali, da ne otvaram sad to poglavlje..
Da nije bilo njega ne bi se imao ko izjasniti ni kao musliman 1971
Ne kao "musliman"., nego kao "Musliman". Nacionalnosti : Musliman, vjeroispovjest: ateista :-) :-) :-) :-) :D
Pa to je istina, do 1992. medju Muslimanima je bilo najviše ateista. Pametnom dosta. :-)
vivaldi

#189 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by vivaldi »

zg1911 wrote:
vivaldi wrote:
zg1911 wrote:
sto se turizma i ekonomije tice - hrvatska je u jugu usla kao najrazvijenija nakon slovenije, vise je davala u proracun nego je dobijala, a na kraju je i izasla iz juge kao druga najrazvijenija zemlja. sta se trebalo fokusirat na razvoj turizma u slavoniji, vojvodini ili na kosovu? islo se tamo di imas komparativnu prednost, u ovom slucaju ljepotu jadranske, napose dalmatinske, obale.
pa nije bas to tako kako si ti napisao
slobodno me ispravi. covjek uci dok je ziv. nisam bigot
u pravu si, bilo mi je sinoc mrsko, a ni veceras mi se bas neda, ali probacu jer ne moze se o titinoj eri bas pausalno davati ocjene, ako se ozbilno analizira.

mi vec dugo zivimo u jednonacionalnim drustvima i danas ima svako svoju verziju tite po principu "svako se cese tamo gdje ga svrbi". fol je u tome sto su svi poprilicno uvjerljivi u tome jer zapravo i ne lazu, vec samo (ne) namjerno obmanjuju.

tito je decenijama imao apsolutno moc, donio je hiljade odluka, uredbi...iz te ogormne mase svi mogu izvuci stvari koje im odgovoraju u prilog bilo kojoj tezi koju zastupaju tako da se sluze istinom, ali samo polovicno jer ona istina koja im ne odgovara se naravno presucuje.

e sad vezano za ove tvoje komparativne prednosti osvrnucu se na vojvodinu.

iako je vecini vojovodina simbol sa kukuruz, vojvodina je zapravo bila industrijski vrlo razvijena, prije svega zbog velikog broja svaba koji su naravno napredniji od svih nasih plemena.

nakon protjerivanja svaba sto je po meni glup, mada donekle razumljiv potez, nekoliko godina nakon II svjetskog rata u vojvodini se desio ekonomski zlocin kada je pocelo "poseljacivanje" vojvodine.

kardelj uz aminovanje tita pocinje preseljenje desetina fabrika, sto je s ekonomskog aspekta kretenluk jer je radnike iz industrije posalo njive, zanemraio znanje, iskustvo i tradiciju i napravio ekonomski zlocin. btw. subotica je nekada bila metropola i za beograd i za zagreb

postavlja se naravno pitanje zasto je to uradjeno?

postoje 2 verzije:

sluzbena kaze da je to uradjeno u cilju ravnomjernog razvoja svih republika i guranje nerazvijenih. Medjutim ova verzija ima bar 2 rupe. Prva je manja. fabrike iz vojvodine su pored crne gore, bih, juzne srbije..preseljevane i u "razvijene" hrvatsku i u sloveniju, ali da se ne osvrcem na to, druga rupa je puno besmislenija jer su neke fabrike preseljene u albaniju. naravno dok se cijela evropa obnavlja i popravlja nema ama bas nikakvog smisla demontriat fabrike u vojovdini i selit u albaniju. Ali, tu se sada otvara jedno sasvim drugu pitanje koje ima veze sa kosovom i relacijom tito-staljin-enver hodza, ali o tome cu kratko na kraju ako mi se bude dalo.

druga, nezvanicna verzija kaze da je to uradjeno zbog straha od ruske agresije nakon cuvenog NE staljinu pa se industrija selila sa prve linije, mada i tu ima raznih rupa jer neke fabrike nisu daleko otisle, albanija se takodjer ne uklapa...

nekada davno sam negdje procitai spisak svih fabrika, a evo sad za minut, dva jedino mi izadje ovo nesto sto je dezulovic na svoj nacin nabrojao i pojansio

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php ... _id=408039

elem, moze se o tome na dugo i nasiroko, ali sad moram do prodavnice, a neda mi se nastavjat za 20 min.

uglavnom ovo je samo jedan od mnogih aspketa koji se mora uzeti u obzir kada se donose neki generalni zakljucci, ali cisto sumnjam da postoji ijedan covjek koji ima toliko znanja i iformacija koliko god da je bio blizak titu koji bi mogao sam dati neke generalne zakljucke.

i da cisto ukratko oko albanije.

nakon onog cuvenog ne staljinu, on je preko hodze u talasima iz osvete ili cega vec aktuelizirao albansko pitanje na kosovu. medjutim u nekim epohama tito je imao dobrih odnosa sa hodzom koji su bili vise rezultat krize u odnosima hodze i staljina koja se desavala s vremena na vrijeme.

uglavnom juga je pomagala albaniju vojno i ekonomski u nekim periodima, onda je opet tikva pucala u zavisnosti od raspolzenja staljina
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#190 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by sabina1 »

breuer wrote:

Hrvatska je stupila u Uniju sa Ugarskom 1102 godine.
I kada je važila najveća represija okupatora , Hrvatska je imala određeni pa makar minimalan stepen samouprave uz nesmetan rad Sabora.
Vojvodina je imala kulturnu , školsku i crkvenu autonomiju unutar Austrije.
Slovenija nije , bila je potlačena još od nestanka Karantanije a trpili su veliku represiju i raseljavanja pogotovo u turbulentnim vremenima.
Crna Gora je zvanično nezavisna od 1878 godine. De facto su bili nezavisni od Osmanlija još od 16 tog vijeka. Osmanlijama se jednostavno nije dalo cijepati odjeću i obuću po gudurama Crne Gore radi nešto poreza....ipak kada god su poželjeli Osmanlije su se penjali na Cetinje - 4 puta u historiji....to svakako ne umanjuje viševjekovnu borbu Crnogoraca protiv okupatora.....
Dalmacija pod Mlecima , Napoleonom i Austrijom....ni trunka autonomije.....
Dubrovnik , nezavisan do kraja osamnaestog vijeka.
Srbija , zvanično nezavisna od 1878 godine de facto nezavisna od 1833.
Makedonija 500 godina pod Turcima bez slova A o autonomiji od 1912 u sastavu Srbije.
Kosovo kao i Makedonija.

Bosna i Hercegovina - sve znamo , pad Kraljevine Bosne , Turci pa Austrijanci uz pobunu Husein Kapetana...

Zapravo svim ovim državama socijalističke republike unutar Savezne Jugoslavije su osnova za današnje granice i sve međunarodne atribute.
Svi su dobili.
Slovenija i Makedonija savezni status iz kojeg proizilaze današnje moderne države , jezik , ravnopravnost....
Bosna i Hercegovina obnovu cjelovitosti , savezni status , ravnopravnost svih njenih naroda i ravnopravnost njenih naroda u ostatku federacije dok je trajala.....
Hrvatskoj je vraćena Dalmacija , pripojena Istra,Rijeka i Zadar , savezni status iz kog proizilazi današnja moderna država....
Srbija je zvanično pripojila Vojvodinu (izgubila Makedoniju dobila Vojvodinu - kasnije je izgubila i Kosovo :D )...ustavnu ravnopravnost Srba u svim dijelovima federacije - svi Srbi u jednoj državi !
Vojvodina je imala sve do dolaska Miloševića....sve
Kosovo - autonomiju i granice na osnovu kojih baziraju svoje međunarodno priznanje a koje nikada i nigdje nisu imali niti bi dobili.....
Crna Gora - savezni status i obnovu republike nakon srozavanja na rang Banovine Zete....dobili su i Boku Kotorsku a izgubili pećku oblast....

Tito je imao običaj reći da smo svi zajedno jaki kao stijena ali da smo razdvojeni veoma slabi , da će nas i najmanji vjetar razdvojene - odnijeti....

"Dok je Tito živ , strana čizma neće hodati našom zemljom". Miroslav Krleža.

Drugu Titu veliko hvala :bih:
breuer

#191 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by breuer »

Nikad nisam volio kad se cure koje su išle na jezički smjer u gimnaziji bave poviješću :D

I da, o Titu su po mom mišljenju mnogo bolje pjevali Crnjanski i Ujević (indirektno), donekle je i Meštrović bio u pravu.

.ebo vas više Krleža :oops:

Al to sve skupa ne znači da on nije bio velikan 20. stoljeća.

Mislim na Krležu, kao i na Tita...
zg1911

#192 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by zg1911 »

vivaldi wrote:
u pravu si, bilo mi je sinoc mrsko, a ni veceras mi se bas neda, ali probacu jer ne moze se o titinoj eri bas pausalno davati ocjene, ako se ozbilno analizira.

mi vec dugo zivimo u jednonacionalnim drustvima i danas ima svako svoju verziju tite po principu "svako se cese tamo gdje ga svrbi". fol je u tome sto su svi poprilicno uvjerljivi u tome jer zapravo i ne lazu, vec samo (ne) namjerno obmanjuju.

tito je decenijama imao apsolutno moc, donio je hiljade odluka, uredbi...iz te ogormne mase svi mogu izvuci stvari koje im odgovoraju u prilog bilo kojoj tezi koju zastupaju tako da se sluze istinom, ali samo polovicno jer ona istina koja im ne odgovara se naravno presucuje.

e sad vezano za ove tvoje komparativne prednosti osvrnucu se na vojvodinu.

iako je vecini vojovodina simbol sa kukuruz, vojvodina je zapravo bila industrijski vrlo razvijena, prije svega zbog velikog broja svaba koji su naravno napredniji od svih nasih plemena.

nakon protjerivanja svaba sto je po meni glup, mada donekle razumljiv potez, nekoliko godina nakon II svjetskog rata u vojvodini se desio ekonomski zlocin kada je pocelo "poseljacivanje" vojvodine.

kardelj uz aminovanje tita pocinje preseljenje desetina fabrika, sto je s ekonomskog aspekta kretenluk jer je radnike iz industrije posalo njive, zanemraio znanje, iskustvo i tradiciju i napravio ekonomski zlocin. btw. subotica je nekada bila metropola i za beograd i za zagreb

postavlja se naravno pitanje zasto je to uradjeno?

postoje 2 verzije:

sluzbena kaze da je to uradjeno u cilju ravnomjernog razvoja svih republika i guranje nerazvijenih. Medjutim ova verzija ima bar 2 rupe. Prva je manja. fabrike iz vojvodine su pored crne gore, bih, juzne srbije..preseljevane i u "razvijene" hrvatsku i u sloveniju, ali da se ne osvrcem na to, druga rupa je puno besmislenija jer su neke fabrike preseljene u albaniju. naravno dok se cijela evropa obnavlja i popravlja nema ama bas nikakvog smisla demontriat fabrike u vojovdini i selit u albaniju. Ali, tu se sada otvara jedno sasvim drugu pitanje koje ima veze sa kosovom i relacijom tito-staljin-enver hodza, ali o tome cu kratko na kraju ako mi se bude dalo.

druga, nezvanicna verzija kaze da je to uradjeno zbog straha od ruske agresije nakon cuvenog NE staljinu pa se industrija selila sa prve linije, mada i tu ima raznih rupa jer neke fabrike nisu daleko otisle, albanija se takodjer ne uklapa...

nekada davno sam negdje procitai spisak svih fabrika, a evo sad za minut, dva jedino mi izadje ovo nesto sto je dezulovic na svoj nacin nabrojao i pojansio

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php ... _id=408039

elem, moze se o tome na dugo i nasiroko, ali sad moram do prodavnice, a neda mi se nastavjat za 20 min.

uglavnom ovo je samo jedan od mnogih aspketa koji se mora uzeti u obzir kada se donose neki generalni zakljucci, ali cisto sumnjam da postoji ijedan covjek koji ima toliko znanja i iformacija koliko god da je bio blizak titu koji bi mogao sam dati neke generalne zakljucke.

i da cisto ukratko oko albanije.

nakon onog cuvenog ne staljinu, on je preko hodze u talasima iz osvete ili cega vec aktuelizirao albansko pitanje na kosovu. medjutim u nekim epohama tito je imao dobrih odnosa sa hodzom koji su bili vise rezultat krize u odnosima hodze i staljina koja se desavala s vremena na vrijeme.

uglavnom juga je pomagala albaniju vojno i ekonomski u nekim periodima, onda je opet tikva pucala u zavisnosti od raspolzenja staljina
napisah komparativne prednosti za razvoj turizma.

ali to ne umanjuje vrijednost i zanimljivost tvog upisa. svaka cast! naucilo se nesto. hvala! :thumbup:

bas cu sad procitat dezulovicev clanak. i inace ga volim citat.

btw kad si vec spomenuo suboticu cini mi se da je na prijelazu iz 19. u 20.st. ista bila najveci hrvatski grad. ili grad s najvise hrvata...
vivaldi

#193 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by vivaldi »

zg1911 wrote:napisah komparativne prednosti za razvoj turizma.ali to ne umanjuje vrijednost i zanimljivost tvog upisa. svaka cast! naucilo se nesto. hvala! bas cu sad procitat dezulovicev clanak. i inace ga volim citat.btw kad si vec spomenuo suboticu cini mi se da je na prijelazu iz 19. u 20.st. ista bila najveci hrvatski grad. ili grad s najvise hrvata...
:thumbup:

ma to je samo jedan aspket, ali bitan svakako u ekonomskom smislu jer je to ipak bilo prije skoro 70 godina.

hrvata i sada ima u subotici dosta, a i bunjevaca.

sto se tice dezulovica ja ga bas i ne volim jos od ferala. naravno da cijenim kritiku, ali oni su presli tu granicu i postali su totalno anti - narod je glup ko kurac, crkvenjaci su pedofili, na vlasti su fasisti, u opoziciji zlocinci, ne valjaju ni sportisti, tuku turiste...sva je hrvatska toliko uzasna da nece niko zore docekati..

i ko ce dat 5 kuna da cita bljuvotine o samom sebi i svemu oko sebe? naravno da su morali propast jer su otisli u krajnost, a nisu imali uopste potrebe za tim jer sigurno postoji 1000 stvari koje se uvijek mogu racionalno i smisleno kritikovat.

nemam pojma, ali meni je to brzo prestalo biti smjesno i zanimljivo, cak i kada su bili u pravu ili imali neke dobre stvari to se gubilo u gomili bljuvotina.

ovdje sam ga stavio zbog konkretnih stvari koje je nabrojao a njega mi google jedinog izbaci
zg1911

#194 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by zg1911 »

vivaldi wrote:
:thumbup:

ma to je samo jedan aspket, ali bitan svakako u ekonomskom smislu jer je to ipak bilo prije skoro 70 godina.

hrvata i sada ima u subotici dosta, a i bunjevaca.

sto se tice dezulovica ja ga bas i ne volim jos od ferala. naravno da cijenim kritiku, ali oni su presli tu granicu i postali su totalno anti - narod je glup ko kurac, crkvenjaci su pedofili, na vlasti su fasisti, u opoziciji zlocinci, ne valjaju ni sportisti, tuku turiste...sva je hrvatska toliko uzasna da nece niko zore docekati..

i ko ce dat 5 kuna da cita bljuvotine o samom sebi i svemu oko sebe? naravno da su morali propast jer su otisli u krajnost, a nisu imali uopste potrebe za tim jer sigurno postoji 1000 stvari koje se uvijek mogu racionalno i smisleno kritikovat.

nemam pojma, ali meni je to brzo prestalo biti smjesno i zanimljivo, cak i kada su bili u pravu ili imali neke dobre stvari to se gubilo u gomili bljuvotina.

ovdje sam ga stavio zbog konkretnih stvari koje je nabrojao a njega mi google jedinog izbaci

da, bas sam sad googleao, 10ak % + skoro toliko bunjevaca.

ja sam bio premlad da bih citao feral ali cijenim ga kao jedan od stupova nezavisnog novinarstva u vrijeme tudjmana.

meni je dezulovic sjajan jer je on kreator najboljih clanaka o nogometu. oba smo hajdukovci, jebiga, pa se slazemo. sjecam se kako je genijalno objasnio zasto smo mi tovari skakali i kad je lyon dinama izmrcvario zabivsi mu 7. gol (1-7 krajnji rezultat), a mi navijamo da im da i 8. ili clanaka di se razracunava s maloumnicima iz torcide aka hajduk jugendom itd. opcenito, drago mi je kad se zacepi gubica ustasoidima a narocito ako u tome ima i humora. odlicna mi je i njegova knjiga "jebo sad hiljadu dinara" o apsurdnoj situaciji u ratu u bosni.
ABH017

#195 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by ABH017 »

GeeTnT wrote:
Bodkin wrote:
I pomiriti narode.
Nije bilo potrebe mirit narod...bilo je potrebno samo cetnicima stavit brnjice..
Samo im je data nova uniforma i položaj.
Evo primjera kako je Tito radio:

http://www.avlija.me/stari-tekstovi/adi ... -focu-1957
patriot_1

#196 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by patriot_1 »

GeeTnT wrote:
Lug wrote:Cehoslovacka..kao i Jugoslavija je djelo medjunarodne zajednice (pogledaj datume nastanka obadvije tvorevine). Krajem Prvog sv. rata, prilikom dogovora o razgranicenju Rusije i zapadbih sila u predjelu Balkana i sjevernije, isti se nisu mogli dogovoriti te su odlucili da se zamrzne stanje do daljnjeg, stvaranjem ove dvije drzave..
Ovo je upravo rekao engleski pukovnik u penziji (ucesnik u pregovorima s kim je intervju napravljen 80-tih) o nastanku Jugoslavije..dokumentarac prikazivan na kanalu Discoveri nekoliko puta ...

i tako je nastala Juga i kasnije Tito koji je definitivno tudji covjek i koji je radio po direktivi.. i nije on drzao narode na okupu vec Rusi i zapadne sile zajedno.
Od drveta ne vidite sumu.
Sutra bi glasao za jednog takvog...samo da ga posalju i da vise negledam ove trojne nakarade...
I završio bi na Golom Otoku , ako bi neki susjed koji se pali na tvoju ženu rekao da veličaš Staljina!
Ejjj,Tile je bio moralna nakaza!A da je bio sposoban,jest brale.
GeeTnT

#197 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by GeeTnT »

...jel to ono "otac na sluzbenom putu" folovi... Pa ima toga i danas... Vidjeces kad osvane u avazu kako su Sebiju vidjeli sa nekim "juniorom sarajva" ... i ode jbt, a bi mlad...
ronnie

#198 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by ronnie »

tvsabina wrote:

Tito je imao običaj reći da smo svi zajedno jaki kao stijena ali da smo razdvojeni veoma slabi , da će nas i najmanji vjetar razdvojene - odnijeti....

Fric je bio u pravu, ali zahvaljivati dikatoru, tako daleko ne bi iš'o.

Jugoslavija je prošlost i pomiri se s tim. :izet:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#199 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by sabina1 »

ronnie wrote:
tvsabina wrote:

Fric je bio u pravu, ali zahvaljivati dikatoru, tako daleko ne bi iš'o.

Jugoslavija je prošlost i pomiri se s tim. :izet:
Otkud ti znas sta mislim o Jugoslaviji , sta mislim o proslosti I otkud ti pravo da mi govoris cime da se mirim a cime ne ?
"Diktatoru" ce uvijek bi ti polozeno cvijece na grob kao znak zahvalnosti.
ronnie

#200 Re: Tko je zapravo bio Josip Broz Tito?

Post by ronnie »

tvsabina wrote:
Otkud ti znas sta mislim o Jugoslaviji , sta mislim o proslosti I otkud ti pravo da mi govoris cime da se mirim a cime ne ?
"Diktatoru" ce uvijek bi ti polozeno cvijece na grob kao znak zahvalnosti.
Ništa ja ne mislim nego znam da ne volim diktatore niti diktatorske režime, jednostavno to mi nije u prirodi. Isto tako ne volim ni Hitlera ni Musolinija ni Staljina zato jer su provodili teror i imali neograničenu vlast što nije dobro. Nikad nisam bio u kući cvijeća, u kumrovcu jesam, to priznajem, iako imam osjećaj da Tito tamo nije rođen. Znam Zagorce, i znam njihov naglasak, i da žive na Grenlandu oni bi zadržali taj svoj govor ili bi im barem neka riječ pobjegla. Tito je govorio nekim čudnim naglaskom koji ne postoji u Hrvatskoj, ali dobro to je druga priča.
Post Reply