Džanan Musa

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#176 Re: Džanan Musa

Post by It_is_a_Leclerc »

SSemir wrote:jesi li mu odvagao sve izjave? ima li novog materijala za pljuvanje?
Ne klepeći nanulama. Nikog ja nisam ovdje nigdje pljuvao. Pogotovo ne Džanana. Dapače, bio sam vrlo savjetodavan i rekao sam da dječak njegovih godina ne bi trebao na takav način istupati u medijima, jer će mu mediji i pažnja javnosti jednom zatrebati.

Al'.. Ako je tebi lakše razmišljati kad to pretvoriš u - pljuvanje i branjenje od pljuvanja, bujrum.
MOSALJOZE

#177 Re: Džanan Musa

Post by MOSALJOZE »

http://www.brzevijesti.ba/clanak/36174/ ... m-da-zivim
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: ::bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Jašta nego NBA,jašta nego prsten,jašta nego prvak.
Tako se stvaraju šampioni,i kada nisi najbolji govori jesam,uspjet ćeš.
Sretno
zlajapravaraja

#179 Re: Džanan Musa

Post by zlajapravaraja »

Samo da nam ne pregori Dzanan...

Savjetujem mu da sada mjesec dana ni ne pogleda loptu, ode na Jadran i samo pliva...
Thorgerson

#180 Re: Džanan Musa

Post by Thorgerson »

Samo naprijed.

Ovo je rodjeni pobjednik.

I inace prica mu je zrelija od pola njegovih starijih kolega.

:thumbup:
:bih: :bih: :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#181 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

zlajapravaraja

#182 Re: Džanan Musa

Post by zlajapravaraja »

Kakva fula teme, moj Tomahoche...
Tomahawk11
Globalni moderator

#183 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

zlajapravaraja wrote:
A reci sto? Pa igrace sa Musom, ne? :D
Dobro, mogao sam na onu temu o ABA ligi :)
zlajapravaraja

#184 Re: Džanan Musa

Post by zlajapravaraja »

Tomahawk11 wrote:
zlajapravaraja wrote:
A reci sto? Pa igrace sa Musom, ne? :D
Dobro, mogao sam na onu temu o ABA ligi :)
Ma mogao bi Musa lako i ispasti iz Cedevitine rotacije, ipak je on jos uvijek samo dijete :) Prosla sezona ne mora nista da znaci, a i mnooogo bolje mu je da jos ne igra sa seniorima ;)

Stockton Jr. je gotov igrac, NBA format, kalibar za repku kao HR. To su svjetlosne godine...
Tomahawk11
Globalni moderator

#185 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

zlajapravaraja wrote:
Stockton Jr. je gotov igrac, NBA format, kalibar za repku kao HR. To su svjetlosne godine...
Sto onda dodje u Cedevitu :? osim ako nije zbog hr repke....
zlajapravaraja

#186 Re: Džanan Musa

Post by zlajapravaraja »

Tomahawk11 wrote:
zlajapravaraja wrote:
Samo zato sto je NBA Format, ne mora nuzno igrati u NBA...
Nije ni Dzanan euroligaski format, pa je ni kriv ni duzan bio u startnoj petorci usred Pireja...
Ali to su 2 razlicite stvari.
kakavdanakneiskustvu

#187 Re: Džanan Musa

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tomahawk11 wrote:
zlajapravaraja wrote:

ja vala,da je nba fomat odigrao bi vise od 50- tak minuta ako je i toliko odigrao u nba
zlajapravaraja

#188 Re: Džanan Musa

Post by zlajapravaraja »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Tomahawk11 wrote:
zlajapravaraja wrote:

ja vala,da je nba fomat odigrao bi vise od 50- tak minuta ako je i toliko odigrao u nba
Samo sam ga uporedjivao sa Dzananom u nekom drugom kontekstu. Ne kazem da je hebeni Steph. Uostalom, treba i te 53 min. zaraditi necim u onolikoj konkurenciji. A NBDL je poderao.
Uostalom, jedna dobra sezona u Cedeviti i EP sljedece godine, i tata ce ga progurat direktno u Jazz ;)
kakavdanakneiskustvu

#189 Re: Džanan Musa

zlajapravaraja wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Tomahawk11 wrote: Stockton Jr. je gotov igrac, NBA format, kalibar za repku kao HR. To su svjetlosne godine...

Samo sam ga uporedjivao sa Dzananom u nekom drugom kontekstu. Ne kazem da je hebeni Steph. Uostalom, treba i te 53 min. zaraditi necim u onolikoj konkurenciji. A NBDL je poderao.
Uostalom, jedna dobra sezona u Cedeviti i EP sljedece godine, i tata ce ga progurat direktno u Jazz ;)[/quote]

33 minute

:thumbup:
KB9

#190 Re: Džanan Musa

Post by KB9 »

o kakvim vi glupostima pisete na musinoj temi :lol:
kakavdanakneiskustvu

#191 Re: Džanan Musa

šta fali malo offtopicariti,nismo bas puno odmakli od teme,ipak mu je stockton buduci saigrac
slavonskilola

#192 Re: Džanan Musa

Post by slavonskilola »

Može biti dobar i odličan ali bojim se da je izabrao krivi klub.
KB9

#193 Re: Džanan Musa

Post by KB9 »

musa treba za ameriku hitno, svaki igrac treba sto prije za ameriku
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#194 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

KB9 wrote:musa treba za ameriku hitno, svaki igrac treba sto prije za ameriku
I sta da radi u USA sa 17 godina.....meni je samo zao sto nismo imali priliku da odigramo sa USA utakmicu na SP-u i da vidimo stvarno umjece Muse. Musa od 17 godina samo u crnom izdanju je prepuna USA i moras biti sretan do bola da bi prosao puteve i stranputice do NBA. Musi treba sada sezona u Cedeviti u kojoj ce konstantno igrati a zatim jedno dvije godine ozbiljnog igranja za neki jaci evropski klub...tek onda se moze pricati o NBA.
SkyLimit

#195 Re: Džanan Musa

Post by SkyLimit »

• Hoće li biti bolan prelazak iz omladinske košarke u seniorsku? U A selekciji se od tebe očekuju velike stvari, ali tamo već ima neko ko umjesto Muse šutira 10 puta?

- Naravno, mora se poštovati ta neka hijerarhija, pogotovo što je tu naš kapiten Mirza Teletović kojeg odmalena pratim i ne mogu da vjerujem da ću zaigrati sa njim. Tu je i Jusuf Nurkić, koji je već NBA igrač, ali mislim da imam šta tražiti u toj reprezentaciji. Mogu dati ruke upravo tim svojim šutevima. Nije slučajno došlo tih 50 poena i ja ću njima pomoći koliko je u mojoj moći da ostvarimo dobar rezultat.

• Kod kadeta, kada promašiš tri-četiri lopte zaredom, lopta opet ide tebi. Kod Damira Mulaomerovića će umjesto nove lopte, vjerovatno biti klupa?

- Biće klupa, al’ kad se vratim, opet ću zabit.
hrasno38

#196 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

SkyLimit wrote:• Hoće li biti bolan prelazak iz omladinske košarke u seniorsku? U A selekciji se od tebe očekuju velike stvari, ali tamo već ima neko ko umjesto Muse šutira 10 puta?

- Naravno, mora se poštovati ta neka hijerarhija, pogotovo što je tu naš kapiten Mirza Teletović kojeg odmalena pratim i ne mogu da vjerujem da ću zaigrati sa njim. Tu je i Jusuf Nurkić, koji je već NBA igrač, ali mislim da imam šta tražiti u toj reprezentaciji. Mogu dati ruke upravo tim svojim šutevima. Nije slučajno došlo tih 50 poena i ja ću njima pomoći koliko je u mojoj moći da ostvarimo dobar rezultat.

• Kod kadeta, kada promašiš tri-četiri lopte zaredom, lopta opet ide tebi. Kod Damira Mulaomerovića će umjesto nove lopte, vjerovatno biti klupa?

Da decko ima zaista nevjerovatnu samouvjerenost i ja mu skidam kapu radi toga!
kakavdanakneiskustvu

#197 Re: Džanan Musa

hrasno38 wrote:
SkyLimit wrote:• Hoće li biti bolan prelazak iz omladinske košarke u seniorsku? U A selekciji se od tebe očekuju velike stvari, ali tamo već ima neko ko umjesto Muse šutira 10 puta?

Da decko ima zaista nevjerovatnu samouvjerenost i ja mu skidam kapu radi toga!

da,prilicno samouvjeren
slavonskilola

#198 Re: Džanan Musa

Post by slavonskilola »

Baš me zanima njegova seniorska minutaža u narednoj sezoni jer sve ispod 20 minuta po utakmici je destrukcija ogromnog talenta.
hrasno38

#199 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

slavonskilola wrote:Baš me zanima njegova seniorska minutaža u narednoj sezoni jer sve ispod 20 minuta po utakmici je destrukcija ogromnog talenta.
Upravo tako ali tesko da ce dobijati tu minutazu sa ovim trenerom....nije to Moka Slavnic :izet:
It_is_a_Leclerc

#200 Re: Džanan Musa

Post by It_is_a_Leclerc »

hrasno38 wrote:
KB9 wrote:musa treba za ameriku hitno, svaki igrac treba sto prije za ameriku
I sta da radi u USA sa 17 godina.....meni je samo zao sto nismo imali priliku da odigramo sa USA utakmicu na SP-u i da vidimo stvarno umjece Muse. Musa od 17 godina samo u crnom izdanju je prepuna USA i moras biti sretan do bola da bi prosao puteve i stranputice do NBA. Musi treba sada sezona u Cedeviti u kojoj ce konstantno igrati a zatim jedno dvije godine ozbiljnog igranja za neki jaci evropski klub...tek onda se moze pricati o NBA.
Dzanan je vec donio odluku da iz Cedevite ide direktno u NBA. I to je najpametnija moguca odluka
Post Reply