Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
SSemir wrote:jesi li mu odvagao sve izjave? ima li novog materijala za pljuvanje?
Ne klepeći nanulama. Nikog ja nisam ovdje nigdje pljuvao. Pogotovo ne Džanana. Dapače, bio sam vrlo savjetodavan i rekao sam da dječak njegovih godina ne bi trebao na takav način istupati u medijima, jer će mu mediji i pažnja javnosti jednom zatrebati.
Al'.. Ako je tebi lakše razmišljati kad to pretvoriš u - pljuvanje i branjenje od pljuvanja, bujrum.
A reci sto? Pa igrace sa Musom, ne?
Dobro, mogao sam na onu temu o ABA ligi
Ma mogao bi Musa lako i ispasti iz Cedevitine rotacije, ipak je on jos uvijek samo dijete Prosla sezona ne mora nista da znaci, a i mnooogo bolje mu je da jos ne igra sa seniorima
Stockton Jr. je gotov igrac, NBA format, kalibar za repku kao HR. To su svjetlosne godine...
zlajapravaraja wrote:
Stockton Jr. je gotov igrac, NBA format, kalibar za repku kao HR. To su svjetlosne godine...
Sto onda dodje u Cedevitu osim ako nije zbog hr repke....
Samo zato sto je NBA Format, ne mora nuzno igrati u NBA...
Nije ni Dzanan euroligaski format, pa je ni kriv ni duzan bio u startnoj petorci usred Pireja...
Ali to su 2 razlicite stvari.
zlajapravaraja wrote:
ja vala,da je nba fomat odigrao bi vise od 50- tak minuta ako je i toliko odigrao u nba
Samo sam ga uporedjivao sa Dzananom u nekom drugom kontekstu. Ne kazem da je hebeni Steph. Uostalom, treba i te 53 min. zaraditi necim u onolikoj konkurenciji. A NBDL je poderao.
Uostalom, jedna dobra sezona u Cedeviti i EP sljedece godine, i tata ce ga progurat direktno u Jazz
Tomahawk11 wrote:
ja vala,da je nba fomat odigrao bi vise od 50- tak minuta ako je i toliko odigrao u nba
Samo sam ga uporedjivao sa Dzananom u nekom drugom kontekstu. Ne kazem da je hebeni Steph. Uostalom, treba i te 53 min. zaraditi necim u onolikoj konkurenciji. A NBDL je poderao.
Uostalom, jedna dobra sezona u Cedeviti i EP sljedece godine, i tata ce ga progurat direktno u Jazz [/quote]
KB9 wrote:musa treba za ameriku hitno, svaki igrac treba sto prije za ameriku
I sta da radi u USA sa 17 godina.....meni je samo zao sto nismo imali priliku da odigramo sa USA utakmicu na SP-u i da vidimo stvarno umjece Muse. Musa od 17 godina samo u crnom izdanju je prepuna USA i moras biti sretan do bola da bi prosao puteve i stranputice do NBA. Musi treba sada sezona u Cedeviti u kojoj ce konstantno igrati a zatim jedno dvije godine ozbiljnog igranja za neki jaci evropski klub...tek onda se moze pricati o NBA.
• Hoće li biti bolan prelazak iz omladinske košarke u seniorsku? U A selekciji se od tebe očekuju velike stvari, ali tamo već ima neko ko umjesto Muse šutira 10 puta?
- Naravno, mora se poštovati ta neka hijerarhija, pogotovo što je tu naš kapiten Mirza Teletović kojeg odmalena pratim i ne mogu da vjerujem da ću zaigrati sa njim. Tu je i Jusuf Nurkić, koji je već NBA igrač, ali mislim da imam šta tražiti u toj reprezentaciji. Mogu dati ruke upravo tim svojim šutevima. Nije slučajno došlo tih 50 poena i ja ću njima pomoći koliko je u mojoj moći da ostvarimo dobar rezultat.
• Kod kadeta, kada promašiš tri-četiri lopte zaredom, lopta opet ide tebi. Kod Damira Mulaomerovića će umjesto nove lopte, vjerovatno biti klupa?
SkyLimit wrote:• Hoće li biti bolan prelazak iz omladinske košarke u seniorsku? U A selekciji se od tebe očekuju velike stvari, ali tamo već ima neko ko umjesto Muse šutira 10 puta?
- Naravno, mora se poštovati ta neka hijerarhija, pogotovo što je tu naš kapiten Mirza Teletović kojeg odmalena pratim i ne mogu da vjerujem da ću zaigrati sa njim. Tu je i Jusuf Nurkić, koji je već NBA igrač, ali mislim da imam šta tražiti u toj reprezentaciji. Mogu dati ruke upravo tim svojim šutevima. Nije slučajno došlo tih 50 poena i ja ću njima pomoći koliko je u mojoj moći da ostvarimo dobar rezultat.
• Kod kadeta, kada promašiš tri-četiri lopte zaredom, lopta opet ide tebi. Kod Damira Mulaomerovića će umjesto nove lopte, vjerovatno biti klupa?
- Biće klupa, al’ kad se vratim, opet ću zabit.
Da decko ima zaista nevjerovatnu samouvjerenost i ja mu skidam kapu radi toga!
SkyLimit wrote:• Hoće li biti bolan prelazak iz omladinske košarke u seniorsku? U A selekciji se od tebe očekuju velike stvari, ali tamo već ima neko ko umjesto Muse šutira 10 puta?
- Biće klupa, al’ kad se vratim, opet ću zabit.
Da decko ima zaista nevjerovatnu samouvjerenost i ja mu skidam kapu radi toga!
KB9 wrote:musa treba za ameriku hitno, svaki igrac treba sto prije za ameriku
I sta da radi u USA sa 17 godina.....meni je samo zao sto nismo imali priliku da odigramo sa USA utakmicu na SP-u i da vidimo stvarno umjece Muse. Musa od 17 godina samo u crnom izdanju je prepuna USA i moras biti sretan do bola da bi prosao puteve i stranputice do NBA. Musi treba sada sezona u Cedeviti u kojoj ce konstantno igrati a zatim jedno dvije godine ozbiljnog igranja za neki jaci evropski klub...tek onda se moze pricati o NBA.
Dzanan je vec donio odluku da iz Cedevite ide direktno u NBA. I to je najpametnija moguca odluka