Život poslje smrti (ateisti)

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
harač

#176 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by harač »

Lavabo wrote:
ABH017 wrote: P.S.
Sad ja imam jedno pitanje za tebe. Ako već smatraš da je Kur'an napisao Muhammed a.s. (čoban iz pustinje arapskog poluostrva, nepismen i odrastao bez oba roditelja prije 1500 godina u okruženju idolopoklonstva) kako objašnjavaš njegovu genijalnost?
Kako objašnjavaš njegovo poznavanje Abrahamskih religija, zemlje, svemira, logike, medicine, psihologije i čega sve ne? Ne misliš li da je onda on bio fenomen, koji bi, da se rodio u sadašnjici sa takvim umom, opismenjen edukovan i obrazovan, bez ikakvih problema pokorio nebesa i zemlju?
Vjerovati u takvo nešta, a sa druge strane poništavati naučne teorije sa svim svojim dokazima i objašnjenjima, to nikad neću razumit.
to je prokletstvo "genijalaca" :D
MyTao

#177 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by MyTao »

ABH017 wrote:
MyTao wrote: Jesi li ti ozbiljan? ti trazis da se ja licno poredim sa jednom civilizacijom u zadnjih 100 godina? To ko sam, sta radim itd ne utice na moj argument. Ako vec zelis da pitas, onda pitaj slobodni svijet koji je omogucio da sada tipkamo i razmjenjujemo misljenja... Ja sebi ne uzimam za pravo, ja samo iznosim cinjenice.
Ne. Ti ne iznosiš činjenice, već stav koji si izgradio na osnovu tuđeg mišljenja i predrasuda uzrokovanih nepoznavanjem onoga o čemu pišeš, kao i vlastitih kompleksa niže vrijednosti.
Taj slobodni svijet, od kojeg imaš komplekse, ti je omogućio da sada tipkaš i komentarišeš one, kojima taj slobodni svijet ne dozvoljava ni da popiju kafu slobodno, samo zato jer si rođen tu gdje jesi. To te ne abolira od nepoznavanja (ili namjernog ignorisanja) osnovnih činjenica i svjetske historije.
Ti ne iznosiš činjenice, već nečiju studiju, koju si negdje pročitao, ne osvrćući se na činjenice i na stvarnu situaciju, oko onog o čemu pišeš i što etiketiraš kao zaostalo. Ti samo navodiš razloge, koje ti je neko u toj studiji podmetnuo, ne razmišljajući o stvarnom uzroku "zaostalosti".
Joj sto nemogu suplje... uvijek sebi kazem kako necu pisati o vjerskim temama i opet :-D

ko bolan bolan dira Saudijsku Arabiju? Kada je zadnji put kada je neka zapadna zemlja napala ili ne dozvolila arapima da piju kafu kako to ti kazes? Zivimo u doba kada nam je dosta informacija samo klik away :)... Zasto lazes? Saudijska Arabija je saveznik svim zapadnim zemljama, a zive kao da su u kamenom dobu (minus vile, i auta kraljevske porodice :-) )

Ja iznosim ono sto vidim, nisam ni napustio Islam jer mi je neko tako reko... ne moras biti genije da uvidis suplji u vjerama. Uzrok zaostalosti je jasan, ISLAM. Ja poznajem dosta arapa inzinjera, profesora, doktora... i to su sve ljudi koji su bez problema stvorili nesto pozitivno kada su u odrasli u sredini koja im to dozvoljava. Steve Jobs je iz Sirije... de mi iskreno odgovori dali mislis da bi mi i danas imali Apple Inc da je odrastao u Saudijskoj Arabiji?

Jedno je pricati o Palestini koja je okupirana i njihovom napretku, a sasvim drugo o Saudijskoj Arabiji koja uziva u miru jos od vremena kada je Muahmed pravio ratove po poluostrvu.
nasa

#178 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by nasa »

Poenta je da to nema veze s islamom, istu pricu kao za Saudiju bi mogao srociti I za Albaniju, BiH, Rumuniju, Makedoniju.....sve zemlje gdje ces naci I krsenja osnovnih ljudskih prava, nepismenosti, loseg polozaja zena itd.

PS Uopce nisi dosljedan.U prethodnom komentaru kao argument koristis licno iskustvo dok samo par komentara vise odbijas da dajes podatke o licnom angazmanu vezano za razvoj drustva...nebitno jer svakako da je irelevantno za pricu koju pricamo samo trebas to I shvatiti.
Lako je napisati meni je ideal ovo ili ono ali kad to svedes na licni zivot ti ideali postaju nesto drugo ili sto je jos gore dobiju licemjerni okvir, slicno kao I kod nekih vjernika, propagiraju ono sto ne prate licnim primjerom.
Istovremeno, u ovakvim raspravama, od vjernika se ne ocekuju da odgovaraju u svoje ime pa cak ni na primjeru zemlje koju izeberu vec im se namece da to urade na primjerima Saudije,Pakistana itd. Pa brate nema problema hajde I vi meni objasnite demokratiju, progress, razvoj I sl. na primjeru Srbije, Rumunije, Ukrajine....
asurbanipal

#179 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by asurbanipal »

ABH017 wrote:
Pa lijepo. Ništa ne treba shvatati bukvalno.
Kur'an pogotovo. Omogućeno nam je da stvari drugačije razumijemo. Imamo razum. Pa ako se u Kur'anu kaže:
21:30. Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smi ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati?
Ne misli se da je Bog uzeo nebesa i zemlju, pa ih raskomadao rukama.

A evo šta Grci kažu nekih 1000 godina prije Kur'ana o tome

Uran (grč. Οὐρανός, Ouranós) u grčkoj mitologiji primordijalni je bog neba, Gejin (Majka Zemlja) muž i sin. Zajedno s Gejom otac je većine ostalih bogova i Titana. Uranovo grčko ime Οὐρανός znači "nebo". Najvjerojatnije potječe od pragrčke riječi *worsanos, od ie. korijena *wers- = "vlažiti, kapati" (kiša).
Hesiod u svojoj Teogoniji govori da je Uran dolazio svake noći da bi spavao s Gejom, Majkom Zemljom, ali je mrzio djecu koju mu je rodila - Titane, Hekatonhire i Kiklope. Uran je izrodio Titane sa Majkom Zemljom, pošto je svoje buntovne sinove Kiklope strpao u Tartar, u sumorni podzemni svijet, koji je toliko udaljen od zemlje koliko je zemlja udaljena od neba. Nakovnju bi bilo potrebno da pada devet dana da bi stigao na dno. Da bi se osvetila, Majka Zemlja je nagovorila Titane da udare na oca, a oni su to i učinili. Predvodio ih je Kron, koji je bio najmlađi od njih sedmorice i koga je majka naoružala kremenim srpom. Oni su iznenadili Urana na spavanju i nemilosrdni Kron ga je kremenim srpom kastrirao, zgrabio njegove genitalije lijevom rukom (od tada se lijeva ruka uvek smatrala kao rđav predznak) i bacio ih u more pored rta Drepanum. Ali kapi krvi iz rane padoše na Majku Zemlju, i ona rodi tri Erinije, furije koje osvećuju zloine roditeljoubistva i krivokletstva.

Ovaj događaj iz grčke mitologije je poznat pod nazivom Kastriranje Urana, što predstavlja simboličnu sliku odvajanja Neba od Zemlje, budući da Uran simbolizira i predstavlja Nebo i kišu koje natapa i oplođuje Majku Zemlju.

Image

Giorgio Vasari: Kastriranje Urana, palača Vecchio, freska, 1560.

Venus von Willendorf, mlađi paleolit. Procjenjuje se da je isklesana 24,000 - 22,000. god.pr.n.e. "Majka boginja" je boginja koja predstavlja ili personificira prirodu, majčinstvo, plodnost, stvaranje, razaranje i koja utjelovljuje nagradu na Zemlji. Ponekad se izjednačava sa Zemljom ili prirodnim svijetom, pa se takve boginje ponekad nazivaju Majka Zemlja. Mnoge različite boginje predstavljaju majčinstvo na jedan ili drugi način, a neke su bile povezane s rođenjem čovječanstva kao cjeline, zajedno sa svemirom i svime u njemu. Druge predstavljaju plodnost zemlje.

Image

ABH017 wrote:P.S.
Sad ja imam jedno pitanje za tebe. Ako već smatraš da je Kur'an napisao Muhammed a.s. (čoban iz pustinje arapskog poluostrva, nepismen i odrastao bez oba roditelja prije 1500 godina u okruženju idolopoklonstva) kako objašnjavaš njegovu genijalnost?
Kako objašnjavaš njegovo poznavanje Abrahamskih religija, zemlje, svemira, logike, medicine, psihologije i čega sve ne? Ne misliš li da je onda on bio fenomen, koji bi, da se rodio u sadašnjici sa takvim umom, opismenjen edukovan i obrazovan, bez ikakvih problema pokorio nebesa i zemlju?
Poslanik a.s. se bavio trgovinom, vodio je karavane, a trgovci koliko znam ne mogu biti nepismeni ljudi. Čini mi se da se pisalo o tome na forumu, pojedini forumaši su iznijeli mišljenje i stavove te lijepo objasnili da Poslanik a.s. nije bio nepismen...

Inače fino pišeš, vidi se da razmišljaš svojom glavom, a prostora za napredak imaš još. :thumbup:
MyTao

#180 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by MyTao »

Ja mislim da je ipak do islama... njihov sistem koji dozvoljava krsenje ljudskih prava, koji dozvoljava da ne dolazi do promjene, koji ne dozvoljava ljudima da razmisljaju na svoj nacin, da istrazuju, da traze odgovore (zasto kad Kuran vec nudi sve?) je zasnovan na ISLAMU.

U arabiji ne mozes ustati jednog dana i reci hajde da posaljemo covjeka na mjesec, ako nebi zavrsio u zatvoru rekli bi ti daj ba, kakav mjesec kada je zivot prolazan, ostani ovdje da se molimo i pripremimo za zivot posle smrti. to je ono sto koci Islamski svijet, isto ono sto je kocilo Europu dok je krscanstvo imalo rijec kao Islam u Arabiji sada.
asurbanipal

#181 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by asurbanipal »

nasa wrote:Poenta je da to nema veze s islamom, istu pricu kao za Saudiju bi mogao srociti I za Albaniju, BiH, Rumuniju, Makedoniju.....sve zemlje gdje ces naci I krsenja osnovnih ljudskih prava, nepismenosti, loseg polozaja zena itd.

Isto kao što visoki tornjevi i limuzine nemaju veze sa prosperitetom i napretkom, a još manje sa pravdom...
nasa

#182 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by nasa »

asurbanipal wrote:
nasa wrote:Poenta je da to nema veze s islamom, istu pricu kao za Saudiju bi mogao srociti I za Albaniju, BiH, Rumuniju, Makedoniju.....sve zemlje gdje ces naci I krsenja osnovnih ljudskih prava, nepismenosti, loseg polozaja zena itd.

Isto kao što visoki tornjevi i limuzine nemaju veze sa prosperitetom i napretkom, a još manje sa pravdom...
Pa naravno da nemaju niko to nije ni tvrdio vec da oni koriste sva moguca dostignuca danasnjeg svijeta, nema prepreke, islamske, da je koriste, bar tako njihov serijat tvrdi....

Da, zaboravih, isto I u Iranu :D
MyTao

#183 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by MyTao »

nasa wrote:
asurbanipal wrote:

Pa naravno da nemaju niko to nije ni tvrdio vec da oni koriste sva moguca dostignuca danasnjeg svijeta, nema prepreke, islamske, da je koriste, bar tako njihov serijat tvrdi....
Nek pocnu koristiti demokratiju to je vece dostignuc od onih iz oblasti inzinjeringa, medicine itd...
nasa

#184 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by nasa »

Sto bi kad je ne koriste ni one koje se pozivaju na demokratiju.
My Tao, prica je vrlo jednostavna, ljudi imaju I boli ih kakvu sliku salju o islamu jer islam svakako nije vodilja, a sve ovo stomi pricamo je tracanje vremena, bas me zaboli za razmazene bogatase koji grade hotele umjesto biblioteka ili licemjerne zapadne demokrate koji brane sisteme u kojim bucka guzu u po hotelima dubaija, maldiva...I lafo se jako brine za africku sirotinju....Nego, sta cemo nakon ovog zvota :D Tema je pravo glupa tako da ne mozes dati los odgovor.... :D
asurbanipal

#185 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by asurbanipal »

nasa wrote:

I ono doprinosa što se tiče nauke i znanja u Arapskom carstvu, mahom su dali Perzijanci... :mrgreen:
nasa

#186 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by nasa »

asurbanipal wrote:
nasa wrote:

I ono doprinosa što se tiče nauke i znanja u Arapskom carstvu, mahom su dali Perzijanci... :mrgreen:
Perzijanci....eeee ti imaju veze s danasnjim Irancima ko vehabije s izvornim islamom :D
asurbanipal

#187 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by asurbanipal »

nasa wrote: Perzijanci....eeee ti imaju veze s danasnjim Irancima ko vehabije s izvornim islamom :D

I imaju i nemaju. Dok su ovi svoju nauku i tehnologiju uznapredovali uprkos sankcijama, ovi dole sa Poluotoka ni šarafa ne mogu napraviti. Da ne govorimo o humanističkim naukama, filozofiji, umjetnosti. Kod ovih drugih je filozofija i umovanje bid'at, inače u suprotnom glava žiik...
MyTao

#188 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by MyTao »

nasa wrote:Sto bi kad je ne koriste ni one koje se pozivaju na demokratiju.
My Tao, prica je vrlo jednostavna, ljudi imaju I boli ih kakvu sliku salju o islamu jer islam svakako nije vodilja, a sve ovo stomi pricamo je tracanje vremena, bas me zaboli za razmazene bogatase koji grade hotele umjesto biblioteka ili licemjerne zapadne demokrate koji brane sisteme u kojim bucka guzu u po hotelima dubaija, maldiva...I lafo se jako brine za africku sirotinju....Nego, sta cemo nakon ovog zvota :D Tema je pravo glupa tako da ne mozes dati los odgovor.... :D
Znaci trosenje vremena, ne treba pricati o tome... sutiti. OK
asurbanipal

#189 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by asurbanipal »

nasa wrote:Nego, sta cemo nakon ovog zvota

Sve će to o mila moja, prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš.
nasa

#190 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by nasa »

asurbanipal wrote:
nasa wrote: Perzijanci....eeee ti imaju veze s danasnjim Irancima ko vehabije s izvornim islamom :D

I imaju i nemaju. Dok su ovi svoju nauku i tehnologiju uznapredovali uprkos sankcijama, ovi dole sa Poluotoka ni šarafa ne mogu napraviti. Da ne govorimo o humanističkim naukama, filozofiji, umjetnosti. Kod ovih drugih je filozofija i umovanje bid'at, inače u suprotnom glava žiik...
Ma uzalud kad ih bliskoistocni sisaju u sirenju demokratije :D neces valjda reci da je za djabe da ih Amerikanci I Englezi podrzavaju :D

E to je dio price koju ateisti na forumu zanemaruju, kunu se u demokratiju Amerike, Engleske I sl. sto je OK jer fakat, bez sarkazma, to su verovatno zemlje ciji je drzavljanin trenutno najbolje biti ali, ali, ali....preskoce uvijek I dio price u kojem ovi itekao daju podrsku Saudiji, bliskoistocnim ...I da su recimo procijenili da je u Libiji bilo lose, a da je valjda u Emiratima extra...
MyTao

#191 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by MyTao »

nasa wrote:
asurbanipal wrote:

Ma uzalud kad ih bliskoistocni sisaju u sirenju demokratije :D neces valjda reci da je za djabe da ih Amerikanci I Englezi podrzavaju :D

E to je dio price koju ateisti na forumu zanemaruju, kunu se u demokratiju Amerike, Engleske I sl. sto je OK jer fakat, bez sarkazma, to su verovatno zemlje ciji je drzavljanin trenutno najbolje biti ali, ali, ali....preskoce uvijek I dio price u kojem ovi itekao daju podrsku Saudiji, bliskoistocnim ...I da su recimo procijenili da je u Libiji bilo lose, a da je valjda u Emiratima extra...
Pokusavam ali bezuspjesno da skontam kakve to veze ima sa ovom temom? Kakve veze ima vanjska politika zapadnog svijeta sa tim kako Islam utice na Saudijsku Arabiju??

Mozda nesto popustam... mozda je uredu to sto se u Saudijskoj Arabiji zivi kao u kamenom dobu, jer su saveznici Amerikancima?? ozbiljno pitam.
nasa

#192 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by nasa »

MyTao wrote:
Trosenje vremena itekako.

Evo ti primjer:

Recimo ja zena u Saudiji. Ne mogu u London bez muza, moram nabaviti vozaca za novog audija jer ne mogu sama voziti, ne mogu pokazati krpice jer se moram prekriti da jedva vidim hodati, muz me garant vara kad sam skokne do Londona jer on moze sam putovati....imam nekih ideala, tipa da ono za sta sam se skolovala nije bilo uzalud ali tesko da cu raditi nesto vise od poduycavanja drugih zena koje ce opet poucavati sljedecu generaciju itd.

Ja zena u BiH. Ne mogu do Londona jer nemm para za to, nemam ni za auto, muz me ne vara ili vara ko to zna ali je stalna opasnost da to ucini jer smo nesto u deficit s muskinjem, imam puno ideala ali posla nema zato imam forum :D

Mozemo mi da ne sutimo ali nije da me se puno tice .....

PS Da ne shvatite bukvalno, nije da pisem bas o sebi, ja bih da ostanem anonimna, ali mogla bih to biti i ja, nije da nam nije tako
MyTao

#193 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by MyTao »

nasa wrote:
MyTao wrote:
Trosenje vremena itekako.

Evo ti primjer:

Recimo ja zena u Saudiji. Ne mogu u London bez muza, moram nabaviti vozaca za novog audija jer ne mogu sama voziti, ne mogu pokazati krpice jer se moram prekriti da jedva vidim hodati, muz me garant vara kad sam skokne do Londona jer on moze sam putovati....imam nekih ideala, tipa da ono za sta sam se skolovala nije bilo uzalud ali tesko da cu raditi nesto vise od poduycavanja drugih zena koje ce opet poucavati sljedecu generaciju itd.

Ja zena u BiH. Ne mogu do Londona jer nemm para za to, nemam ni za auto, muz me ne vara ili vara ko to zna ali je stalna opasnost da to ucini jer smo nesto u deficit s muskinjem, imam puno ideala ali posla nema zato imam forum :D

Mozemo mi da ne sutimo ali nije da me se puno tice .....

PS Da ne shvatite bukvalno, nije da pisem bas o sebi, ja bih da ostanem anonimna, ali mogla bih to biti i ja, nije da nam nije tako
Totalno masis temu... a standard zivota za obicne smrtnike u Saudijskoj Arabiji nije toliko sjajan. A ako ti se ne gubi vrijeme ne znam zasto si na temi, mi ovdje pisemo.

Uvijek su mi fascinantni ljudi koje neke price ne zanimaju toliko puno da moraju doci i reci svima kako je to gubljene vremena... kao da njihovo vrijeme uzimam :-)
nasa

#194 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by nasa »

Pokusavam ali bezuspjesno da skontam kakve to veze ima sa ovom temom? Kakve veze ima vanjska politika zapadnog svijeta sa tim kako Islam utice na Saudijsku Arabiju??

Mozda nesto popustam... mozda je uredu to sto se u Saudijskoj Arabiji zivi kao u kamenom dobu, jer su saveznici Amerikancima?? ozbiljno pitam

Pa poBogu samo ti se kaze, I kako ovi licemjerno sire demokratiju, izmedju Libije I Saudije njima je valjda Libija bila manje demokraticna, I kako je Saudijcima izmedju npr. Libije I Amerike, sve uz navodnu vodilju islam, izbor Ameriiiiiiiikaaaaaaa

Gdje tu ima islama I koliko I ja se pitam?Isto I za demokratiju?
nasa

#195 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by nasa »

asurbanipal wrote:
nasa wrote:Nego, sta cemo nakon ovog zvota

Sve će to o mila moja, prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš.
Istina

Samo sto vi u Hercegovini bar izbjegnete ovih snjegova, u Sarajevu...samo sto nije :D
MyTao

#196 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by MyTao »

nasa wrote:

Mozda nesto popustam... mozda je uredu to sto se u Saudijskoj Arabiji zivi kao u kamenom dobu, jer su saveznici Amerikancima?? ozbiljno pitam

Pa poBogu samo ti se kaze, I kako ovi licemjerno sire demokratiju, izmedju Libije I Saudije njima je valjda Libija bila manje demokraticna, I kako je Saudijcima izmedju npr. Libije I Amerike, sve uz navodnu vodilju islam, izbor Ameriiiiiiiikaaaaaaa

Gdje tu ima islama I koliko I ja se pitam?Isto I za demokratiju?
Ok, zapadni svijet je licemjeran, nasilan, nemoralan... kako je to povezano sa ovom temom gdje smo ja i forumas raspravljali o situaciju u Saudijskoj Arabiji na koju niko nije uticao kao sto je to slucaj sa Palestinom, Sirijom, Irakom itd.... Nije Amerika njima nametnula zakon gdje se zene tretiraju kao zivotinje a slobodno razmisljanje kaznjava smrtnom kaznom. Nije to do amerike vec do njih.
nasa

#197 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by nasa »

Joj sto nemogu suplje... uvijek sebi kazem kako necu pisati o vjerskim temama i opet :-D
:lol: Odoh, eto raspravljajte smisleno, do mene je
Optimus Prime

#198 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by Optimus Prime »

Fascinantno je kako cak i inteligentni muslimani nisu u stanju povezu nazadnost islamskog svijeta sa matricima ponasanja koje proizilaze iz pridrzavanja pravila koje crpe iz kurana i hadisa. A u biti ne trebas biti genijalac da bi spoznao koja to pravila uveliko koce tehnoloski, socijoloski i ekonomski razvoj.

A sad on topic:

Vrlo interesantno novo istrazivanje koje tvrdi da se vjera u nadgrobni zivot (a time i u boga) moze iskljuciti kroz direktnu magnetnu stimulaciju odredjenih areala mozga.

http://www.medicaldaily.com/directing-m ... nts-357194

Ako je ovo istina, onda nije Allah jeddini koji moze ljudima "zapecatiti srca" :D
Plavo-bijeli

#199 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by Plavo-bijeli »

Optimus Prime wrote:Fascinantno je kako cak i inteligentni muslimani nisu u stanju povezu nazadnost islamskog svijeta sa matricima ponasanja koje proizilaze iz pridrzavanja pravila koje crpe iz kurana i hadisa. A u biti ne trebas biti genijalac da bi spoznao koja to pravila uveliko koce tehnoloski, socijoloski i ekonomski razvoj.

A sad on topic:

Vrlo interesantno novo istrazivanje koje tvrdi da se vjera u nadgrobni zivot (a time i u boga) moze iskljuciti kroz direktnu magnetnu stimulaciju odredjenih areala mozga.

http://www.medicaldaily.com/directing-m ... nts-357194

Ako je ovo istina, onda nije Allah jeddini koji moze ljudima "zapecatiti srca" :D
igraju se Boga ccc
da ne kažem kad se usavrše mnoge stvari, tipa "čitanje misli", isto vjerujem da će jednom pronaći "lijek" za smrt, da li za 1000, ili za 5000 godina ne znam, ali kad tad, osim ako Isus ne poremeti planove i sunce sa zapada :-D .
asurbanipal

#200 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by asurbanipal »

Plavo-bijeli wrote: igraju se Boga ccc
da ne kažem kad se usavrše mnoge stvari, tipa "čitanje misli", isto vjerujem da će jednom pronaći "lijek" za smrt, da li za 1000, ili za 5000 godina ne znam, ali kad tad, osim ako Isus ne poremeti planove i sunce sa zapada :-D .

Hoće li to omogućiti da ti se snovi pretvore u stvarnost. Ono da budeš sa dvije prsate šveđanke, da voziš kakvu dobru limuzinu, da živiš k'o Hugh Hefner. Ili će omogućiti univerzalnu pravdu i blagostanje...

Do tada, piškite u more... :lol:

Piškite u moru ? Evo šta o tome kažu naučnici

http://www.blic.rs/Riznica/Razonode/494 ... u-naucnici
Post Reply