Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post Reply
asker

#176 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by asker »

Nekad su se na ovom forumu salonci kao ovaj "slatki drug" odjebavali u milisekundama. Sad mu se pusta da bljuje mada mu je prica najbolje receno smijesna.

Bosnjaci ne planiraju napad na Pancevo, Kragujevac i Zemun. Nas 2 miliona je sasvim dovoljno da se izadje na granice nase drzave. Srbija da ima muda valjda bi prvo u svojoj avliji odbranila Kosovo. Sta se desi od onakve drzavetine, sile, srpstva? Dobili po pichoki na svim stranama. I ono opet nesto se kurci sa nekakvom Srbijom. Mokri snovi.

Sto se referenduma tice totalno retardiran potez krmka iz Laktasa. Samo referendumsko pitanje namece odgovor, tako formulisano naravno da ce svi glasat protiv suda i tuzilastva. Promjeniti se nista nece, mlacenje prazne slame i nista vise.
Sta i da prodje referendum? Po nalogu suda i tuzilastva neki Obren iz Sekovica treba da se hapsi zbog ratnog zlocina. SIPA ga pokupi, ko ce ih sprijecit? Lokalna policija? Kako? Zabranit im prelaz entitetske linije ili ako predju potegnut oruzje na SIPU? Siguran sam da i krme zvano Dodik to nemoze zamislit.
Ja bih reko potez ocajnika, kreiranje iluzije, skretanje paznje naroda sa stvarnih problema. Opozicija mu se navalila na kosti, "2 papka" se ponovo aktuelizira, afera Bobar banka i jos mnogo toga.
Ne sumnjam da ima zaludjenih Srba koji mu slijepo vjeruju, ali ima i onih koji vide sta se desava i znaju da je sve ovo sviranje kurcu.

Mislim da su reakcije Bosnjacke politike sasvim dovoljne u ovom trenutku, Ne treba nista vise. Jasno se govori da je ovo raspakivanje Dejtona (a kad je bal onda nek i hala gori), otvaranje pandorine kutije, krsenje i negiranje mirovnog sporazuma, nesagledive posljedice itd. Taman.

I glupa je prica da smo opet naivni i nespremni. Najvece dobro (ako se moze tako nazvati) koje smo dobili iz zadnjeg rata je to da je narod konacno osvjesten. Zna odakle vjetar puse i sta mu je cinit u slucaju nekog belaja. Ko kaze drugacije ili ne zivi u Bosni, ili se ne krece medju ljudima i nema prijatelje nego mu je internet sve u zivotu. Ljudi razgovaraju i komentarisu politiku, desavanja, vrlo dobro su obavjesteni o svemu, patriotizam je na nivou. Ja ne poznajem ni jednog covjeka koji kaze ako zagusti ja bjezim za Njemacku, niti jednog! To samo ovdje procitam.
Danguba

#177 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by Danguba »

Njega vise zabrinjava blaga reakcija na sve to. Zna on da od toga nema nista ali mu fali neko sa kime ce se svadjati i pokazati narodu kako on brani drzavetinu. :D
palermo

#178 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by palermo »

45cents wrote:
pemanapemani wrote:Problem je sto ne postoji istinski probosanski politicki pravac.

Od zavrsetka agresije na BiH, politika manjeg entiteta se zalaze za razdvajanje po etnickom principu na svim mogucim poljima.Forsiraju strogo etnicki politicki sistem.
Protiv toga se bori drzavnickom politikom koja je zasnovana na ljudskim pravima, socijalnoj pravdi, ekologiji...

Etnicka politicka matrica je pogubna za svakodnevni zivot pojedinca.

Dodik hoce da Bosnjaci reaguju, a nece da reaguje drzava BiH.
Rečeno mojim riječnikom - ne želi reakciju državotvornih građana, već ga veseli svaka reakcija fildžanotvornih (fildžan-opcija je opšte veselje za SANU i ujedno ide na ruku svim SANU radnicima na radu u BiH).
Nevezano za to koga smatraš državotvornim ili fildžanotvornim činjenica je da nitko ne zabranjuje državotvornim da reaguju.
moa

#179 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by moa »

hAZNADAR wrote:Neznam stvarno cemu tolika frka oko referenduma koji je na razini ankete. Isto kao u Grckoj gdje se gradjani izjasnise sta misle o necemu - i opet sve po starom. Neki misle da je ovo probni balon, ispipavanje pulsa,... a zaboravljaju da samo konkretne stvari piju vode.
Nije ovo referednum o nezavisnosti RS niti odcjepljenju, pripajanju matici i sl.

Bosnjacka politika i javno mijenje stvara sliku kao da je ovo nesto opasno i kao da ce se drzava raspasti na ovaj nacin. Drzava se jednostavno ne moze respasti jer teritorije koje su nas zapale nikome to ne omogucavaju. BiH je prisiljane na zivotarenje i ne moze niti naprijed a niti se raspasti. Ko en vjeruje neka pogleda u kartu etnickih teritorija.

Neka Dodik uradi svoj hebeni referendum sa pitanjem sta djeca znaju o zavicaju. Napokon ce "dokazati" da je sproveo referendum o kojem toliko trabunja - nema veze sto nije pravi.
Bosnjacima ni u dzep ni iz dzepa - sta ce biti sa pravosudjem ce zavisiti od zakona i stranih sila a ne referenduma. Vuk sit - ovce na broju.

Smirite malo strasti - ispada kao da se bojite Dodika i njegove ankete gradjana ciji ishod je unaprijed poznat.
Pazi ovo osporavanje bilo cega sto je doneseno od v. Predstavnika je ocekivano. Mene vise brine da se ne probudi bosnjacki nacionalizam.
Latte

#180 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by Latte »

zbog cega te toga strah?Prijatelji ove zemlje nemaju cega da se boje
45cents

#181 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by 45cents »

palermo wrote:
45cents wrote:
Nevezano za to koga smatraš državotvornim ili fildžanotvornim činjenica je da nitko ne zabranjuje državotvornim da reaguju.
Tačno.
Samo su nešto utihnili.
Kao jaganjci...
A fildžanotvorni su već u ekstazi - samo da ovjere ratni plijen, i osvojili su Planet Zemlju.
bingov buraz

#182 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by bingov buraz »

Sama cinjenica da je kolega iz Zvornika morao otvoriti temu govori koliko se ozbiljno shvata ta lakrdija od referenduma :mrgreen:

Ono,uuuuu evo ga referendum,jebo nam je Baja nanicu :lol:
Danguba

#183 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by Danguba »

bingov buraz wrote:Sama cinjenica da je kolega iz Zvornika morao otvoriti temu govori koliko se ozbiljno shvata ta lakrdija od referenduma :mrgreen:

Koji je ono nick ranije imao kada nas je tusio o boljem i prosperitetnijem entitetu?
Dugo ga nije bilo. :D
bingov buraz

#184 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by bingov buraz »

Danguba wrote:
bingov buraz wrote:Sama cinjenica da je kolega iz Zvornika morao otvoriti temu govori koliko se ozbiljno shvata ta lakrdija od referenduma :mrgreen:

Koji je ono nick ranije imao kada nas je tusio o boljem i prosperitetnijem entitetu?
Dugo ga nije bilo. :D
Ne merem se sjetiti al pazi cista srca i otvorene duse dolazi bez ikakve namjere za provokacijom a stavio sliku teroristicke vojne
formacije
Kao kad bi se ja registrovao na neki srpski forum sa slicicom Hezbolaha :mrgreen:
doduse banovali bi me nakon 3 minute
Danguba

#185 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by Danguba »

BANJALUKA - Prošlo je godinu dana otkako su prvi ljudi Srpske bili kod Vladimira Putina i obećali famozni ruski kredit.

Premijerka je danas rekla da će, od najavljenih stotina miliona, teško šta da bude i to, kako kaže, zbog sobotaža iz Sarajeva.

(NN/Atv)
:lol: :lol:
calculator

#186 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by calculator »

palermo wrote:
hAZNADAR wrote:Neznam stvarno cemu tolika frka oko referenduma koji je na razini ankete. Isto kao u Grckoj gdje se gradjani izjasnise sta misle o necemu - i opet sve po starom. Neki misle da je ovo probni balon, ispipavanje pulsa,... a zaboravljaju da samo konkretne stvari piju vode.
Nije ovo referednum o nezavisnosti RS niti odcjepljenju, pripajanju matici i sl.

Bosnjacka politika i javno mijenje stvara sliku kao da je ovo nesto opasno i kao da ce se drzava raspasti na ovaj nacin. Drzava se jednostavno ne moze respasti jer teritorije koje su nas zapale nikome to ne omogucavaju. BiH je prisiljane na zivotarenje i ne moze niti naprijed a niti se raspasti. Ko en vjeruje neka pogleda u kartu etnickih teritorija.

Neka Dodik uradi svoj hebeni referendum sa pitanjem sta djeca znaju o zavicaju. Napokon ce "dokazati" da je sproveo referendum o kojem toliko trabunja - nema veze sto nije pravi.
Bosnjacima ni u dzep ni iz dzepa - sta ce biti sa pravosudjem ce zavisiti od zakona i stranih sila a ne referenduma. Vuk sit - ovce na broju.

Smirite malo strasti - ispada kao da se bojite Dodika i njegove ankete gradjana ciji ishod je unaprijed poznat.
Da mi je znati šta je konkretna stvar......Dodik provede referendum, na osnovu referenduma Skupština proglasi da Državni sud ili kako li se već zove da nema ingerencije na teritoriji RS-a, a mi se ono smijuljimo i jedni drugima sve laktovima podbadamo i uglas govorimo, vid ga, jes smiješan.....ha, ha, ha :D :lol: :D :lol: , on nas k'o zajebo, hi, hi, hi i tako to....
Koje gluposti pišeš :-) :(

Referendumom nije ni formiran državni sud i tužilaštvo BiH, i ni 100% referendumska volja ne može ih poništiti. Jedini koji ima moć i sve ovlasti je Inzko, on sve može u ovoj kvazi državi koju je kreirao Alija Izetbegović sa klikom mu
Bodkin

#187 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by Bodkin »

palermo wrote:
45cents wrote:
pemanapemani wrote:Problem je sto ne postoji istinski probosanski politicki pravac.

Od zavrsetka agresije na BiH, politika manjeg entiteta se zalaze za razdvajanje po etnickom principu na svim mogucim poljima.Forsiraju strogo etnicki politicki sistem.
Protiv toga se bori drzavnickom politikom koja je zasnovana na ljudskim pravima, socijalnoj pravdi, ekologiji...

Etnicka politicka matrica je pogubna za svakodnevni zivot pojedinca.

Dodik hoce da Bosnjaci reaguju, a nece da reaguje drzava BiH.
Rečeno mojim riječnikom - ne želi reakciju državotvornih građana, već ga veseli svaka reakcija fildžanotvornih (fildžan-opcija je opšte veselje za SANU i ujedno ide na ruku svim SANU radnicima na radu u BiH).
Sve dok se bosnjacki, a ne bosanski odgovara na ovakve stvari, nema razlike izmedju dodika i ovih kofol poziva na rat
Bodkin

#188 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by Bodkin »

Danguba wrote:
BANJALUKA - Prošlo je godinu dana otkako su prvi ljudi Srpske bili kod Vladimira Putina i obećali famozni ruski kredit.

Premijerka je danas rekla da će, od najavljenih stotina miliona, teško šta da bude i to, kako kaže, zbog sobotaža iz Sarajeva.

(NN/Atv)
:lol: :lol:
I narod naravno glup ko kurac pa povjeruje. Alo mile, hoces sto miliona na racun? Moze vladimire al samo krisom jer ovi iz sarajeva imaju mogucnost da stopiraju tvoj kredit ali nekim cudom nemaju da stopiraju sve ostale. Ovce..
hizo ramidovic

#189 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by hizo ramidovic »

ono sto je najvaznije ovdje jeste da se referendum nece odnositi na dio od bascarsije do marindvora... za ostalo nas boli kurko...
stari grad Visegrad

#190 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by stari grad Visegrad »

Referendum kosta. Nista nije dzabe. Treba to sve organizovati, odstamati listice, razdjeliti listice, X glasackih mjesta x 3 covjeka treba da stoje u sobama cijeli dan na x-broj mjesta, a poslije moraju brojati listice. Koliko ce to kostati?
Zali boze bacenih para na tu anketu koja nema pravne osnove prema Ustavu BiH.
Mene takodje zaboli q... za tu anketu.
GeeTnT

#191 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by GeeTnT »

hizo ramidovic wrote:ono sto je najvaznije ovdje jeste da se referendum nece odnositi na dio od bascarsije do marindvora... za ostalo nas boli kurko...
Nekad se na ovakvim temama mogao osjetiti miris drncha...danas ova izaziva paznju kao prica o mrijestu lososa u Kanadi. Naravno, najveci od svih borbi vodili su oni iz dijaspore i nasto manji broj onih sa relacije chvila - m-mdvor...sto znaci da ove iz dijaspore zaboli kurko za desavanjima u domovini, a ove druge na pomenutoj relaciji zaboli qita...
VCorp

#192 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by VCorp »

Bodkin wrote:
Latte wrote:
A za kromanjonca

Image
Nebo i zemlja. Nikakve slicnosti :D
Što onda mi ne zabranimo zastave RS - a i Republike Srbije ? Meni se čini da je onu trobojku imala tzv. VRS na svom grbu. Glupa im je priča, a gluplji ste vi što im vjerujete. Vidite da oni neće ni tu zastavu sa zvjezdicama koja je prvenstveno zbog njih donešena. Da se hoće odvojiti već jednom, stavio bih 600 a ne 6 ljiljana na zastavu.
Latte

#193 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by Latte »

Referendum u RS-u se može očekivati najranije sredinom marta ili na ljeto iduće godine, rekao je danas Dragan Čavić predsjednik Narodnog demokratskog pokreta

:(
sWeeT_Companion

#194 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by sWeeT_Companion »

Možda i ranije, ali su novinari izletjeli sa 15.11.

VCorp

#195 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by VCorp »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/cavic-re ... /150926022

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Majke mi, mi moramo ovu državu sad uzeti potpuno u svoje ruke i raditi šta hoćemo kao Albanci na Kosovu. Ovi samo laju, svake godine neki referendum a očito samo našim političarima nije jasno da ovi u svom arsenalu imaju samo duge jezike. Ili više sprovodite taj referendum pa da vidimo ko koliko vrijedi ili da se mi počnemo kurčiti.
sWeeT_Companion

#196 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by sWeeT_Companion »

Pa kur-ili ste se... I na kraju SBIH više ne postoji. :mrgreen:
madridist

#197 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by madridist »

Kako ne postoji?
Pa anketa je o institucijama drzave Bosne i Hercegovine.
Trebalo je ubacit u anketu i pitanje sportkluba ,da napokon ko covjek gledam tekmu na tv umjesto muke sa streamovima.
VCorp

#198 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by VCorp »

sWeeT_Companion wrote:Pa kur-ili ste se... I na kraju SBIH više ne postoji. :mrgreen:
Zar nije ono bila Srbija u planovima do Trsta ? :lol: Vaš predsjednik Karadžić u Haagu zbog ratnih zločina. Izjave u ratu Miloševića kako će naš narod nestati. Kosovo nezavisna država. Autonomija Vojvodine uzima sve veći zamah, Sandžak vas ne doživljava nikako. Hrvati vas porazili. Očistili ste SAO Krajinu na 2 % neSrba i sad kmečite jer su vama Hrvati u Oluji vratili istom mjerom, i na puno humaniji način. Srali ste, i dan - danas serete protiv Amerikanaca a oni vas spasili pred Banja Lukom.Ubili ste više civila nego Armija BiH vaših vojnika. Počinili ste genocid u Srebrenici, sad će Mladić biti osuđen i za genocid u Prijedoru isto. Napali ste na nas, nenaoružane a Zapad nam dao embargo. Vaš cilj je bio Velika Srbija, pricas tu o nepostojanju SBiH a niti postoji Velika Srbija niti je to Srbija koji je neki faktor, već se svako malo smanjuje. Lako je bilo udarati na narod bez vojske i naoružanja te kad imate daleko veći broj vojnika na svojoj strani, a kad su izjednačene strane onda OTVARAJTEEEE NAM KORIDOOOOR kmečanje.

Došao si tu prosipati svoju mitomaniju, sad marš odavde jer to niko više ne puši. Vidiš da nam je patriotizam na nivou, nismo budale da vam vjerujemo ni kad nam poželite dobar dan a na stotine ljudi i djece našeg naroda koliko god mrzilo rat, kao i ja sam, toliko vam se želi osvetiti za sve. Umjesto da se ti i takvi kao ti sakrijete pognute glave, vi ste došli provocirati. Dobro se zapitaj koja bi mogla biti cijena mržnje koju raspiruješ među nama, koliki god ti bio mitoman sad su karte na našoj strani kako god okreneš. Pametnije bi ti bilo da obrišeš akaunt i odeš se igrati i školati.
dezurni_ucenik

#199 Re: Referendum u Republici Srpskoj 15. novembra

Post by dezurni_ucenik »

Vidi Cavica salonca. Satro on protiv Dodika...
Post Reply