Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#176 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

tututuuuu wrote:civilizirano ide samo s civiliziranim. Ja sam siguran da ce kad ih budu vracali ih fino i pismeno o tome obavijestiti. a ako ne budu, onda ce ih malo pogurati da t oucine. sasvim legitimno. Mislim da je to ipak prilicno daleko od rezanja glava ljudima i masovnih silovanja te paljenje zivih ljudi, pa tako i djece. U pravu si, isto kao ISIL.
Bliže ne isto, vrati se i pročitaj ponovo ono što sam napisao. :roll:
tututuuuu

#177 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
tututuuuu wrote:civilizirano ide samo s civiliziranim. Ja sam siguran da ce kad ih budu vracali ih fino i pismeno o tome obavijestiti. a ako ne budu, onda ce ih malo pogurati da t oucine. sasvim legitimno. Mislim da je to ipak prilicno daleko od rezanja glava ljudima i masovnih silovanja te paljenje zivih ljudi, pa tako i djece. U pravu si, isto kao ISIL.
Bliže ne isto, vrati se i pročitaj ponovo ono što sam napisao. :roll:
Pa eto, i blizu su, nema sta. :lol:
Edin H.

#178 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Edin H. »

biscanka2 wrote:
ActionWoman wrote:
biscanka2 wrote:
E moja biscanka2,

Koliko ti razreda skole imas? Kazes da vecina ovih nema 4 razreda skole, a ja po tvom pisanju tj. nepoznavanju pravopisa pretpostavljam da si ublizu sa tom "vecinom"
Da li si licno isla vidjeti i pomoci izbjeglice ili ih poznajes samo sa TV?
Paznja raja dosla nam je kontrola za pravopis - povedite racunicu kako pisete. :oops:
Haj sto ja neznam pravopis al ti se javljas a ni citat neznas (u mojim postovima, koliko se sjecam, nigdje
ne stoji vecina).
Tvoje zadnje pitanje - da, jesam. :D
Kako stojimo sa bukvarom? :D
tututuuuu

#179 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

a je li to kako bitno za ovu temu i ove migracije?
pirmin

#180 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by pirmin »

A sta to tebi, konkretno, smetaju ovi ljudi pa spavas na ovoj temi i dan i noc?
Cega se bojis?
Otece ti nesto? Posao, pare, kucu...sta??
Znaci nista suplja fasisticka prica nego konkretno ti i tvoja iskustva.

Zivo me zanima posto su meni ovi ljudi komsije vec 20 godina.
Drvosjeca iz Dejcica

#181 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

tututuuuu wrote:a je li to kako bitno za ovu temu i ove migracije?
Nije, imaš pravo, ali ne bi bilo loše držati se nekog minimuma pravopisa.
Edin H.

#182 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Edin H. »

pirmin wrote:
Cega se bojis?

Jedva Bake isposlovao sto tisuca radnih mjesta, i sad ce nam Sirijci oteti :twisted:
ActionWoman

#183 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by ActionWoman »

biscanka2

Pa po "Eiserne Ledy" pucaju kritike sa svih strana od politicara kao i gradjana ( eh da je bogdom i dalje ostala eisern kolko bi nam belaja ustedila ). :(
Ona moj respekt kao politicarka ima ali u odredjenim trenutcima nije smjela dozvoliti da je
emocije obuzmu to je luksuz koji sebi politicari nemogu dozvoliti -bar na javnim mjestima.
Ja sam odmah (prije ovog dzumbusa rekla) rekla (u zakljucanoj temi ) da ce je ovo dosta glasova kostati ako ne i
prijestolja ( da nekazem glave :D ).[/quote]

E moja biscanka2,

Koliko ti razreda skole imas? Kazes da vecina ovih nema 4 razreda skole, a ja po tvom pisanju tj. nepoznavanju pravopisa pretpostavljam da si ublizu sa tom "vecinom"
Da li si licno isla vidjeti i pomoci izbjeglice ili ih poznajes samo sa TV?[/quote]

Paznja raja dosla nam je kontrola za pravopis - povedite racunicu kako pisete. :oops:
Haj sto ja neznam pravopis al ti se javljas a ni citat neznas (u mojim postovima, koliko se sjecam, nigdje
ne stoji vecina).
Tvoje zadnje pitanje - da, jesam. :D[/quote]

Korigujem se, 1/3 popisanih stoji u tvom navodu. Ostaje ipak da i ti moras raditi na svojoj pismenosti. Ja se samo pitam zasto si pomagala izbjeglicama, ako ih vec kritikujes. Sta te ponukalo da ih pomazes i sta te potice da kritikujes ljude koje si pomagala?
bjelave

#184 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by bjelave »

insomnia78 wrote:
Asta wrote:Od tih 260000 koliko je izaslo na pocetku rata. Dok su jos ljudi imali novca.? I put od Bosne do Njemacke mnogo manje kosta nego od Sirije do Evrope.
Plus, ne mozes porediti cijenu karte od npr Zagreba do Minkena sa cijenom koju oni placaju da bi izasli iz Sirije, pa da bi se dokopali Grcke, pa Njemacke...
Najbolji su ovi nasi dijasporci koji crkavaju od muke jerbo su veci kokuzi i od Sirijskih izbjeglica. Pa samo sabiraju i oduzimaju kako ovi iz Alepa mogu dobaciti do Berlina a oni eto ljetos, na ovoj skupoci,nisu mogli ni do Zaostroga.

I jos ih strah da kad se novi muhadjiri navale na budjet njima ne skresu socijalu.

A zaboravljaju da su i sami ne tako davno bili u istoj situaciji.

Danas sve sami europejci, hebo Urbana kako oni stite EU od uljeza.
Kikibombona

#185 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kikibombona »

Pa šta ako je bio pripadnik Nusra fronta. Nusra front bila saveznik zapada protiv Asada. Hajde da se taj zapad prvo dogovori sam sa sobom koga podržava u Siriji pa onda mogu nastaviti dalje.
Nije! Grijesis!

Nusra front je zvanicno teroristicka organizacija, ogranak Al Kaide. Americki avioni povremeno raketiraju polozaje Nusre. Koalicija tvrdi da nema nikakav odnos sa teroristima Nusra fronta...

Ako se dokaze da je bio pripadnik Nusre, definitivno mora odgovarati. Kurdi imaju ozbiljne optuzbe na njegov racun, a i Damask tvrdi da je pripadnik teroristicke skupine.

Ne treba dozvoliti da teroristi, kojih je minioran broj, ukaljaju vecinu postenih izbjeglica koje je zadesila strasna tragedija.
insomnia78

#186 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
Pa šta ako je bio pripadnik Nusra fronta. Nusra front bila saveznik zapada protiv Asada. Hajde da se taj zapad prvo dogovori sam sa sobom koga podržava u Siriji pa onda mogu nastaviti dalje.
Nije! Grijesis!

Nusra front je zvanicno teroristicka organizacija, ogranak Al Kaide. Americki avioni povremeno raketiraju polozaje Nusre. Koalicija tvrdi da nema nikakav odnos sa teroristima Nusra fronta...

Ako se dokaze da je bio pripadnik Nusre, definitivno mora odgovarati. Kurdi imaju ozbiljne optuzbe na njegov racun, a i Damask tvrdi da je pripadnik teroristicke skupine.

Ne treba dozvoliti da teroristi, kojih je minioran broj, ukaljaju vecinu postenih izbjeglica koje je zadesila strasna tragedija.
:thumbup:
tututuuuu

#187 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

pirmin wrote:
Cega se bojis?

Ko si ti da bi ja tebi ista govorio? Prvo se nauci izrazavati.
Drvosjeca iz Dejcica

#188 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Kikibombona wrote:
Nije! Grijesis!

Ispade Nusra veća prijetnja nego ISIS. Kako nakon svega čovjek može vjerovati toj koaliciji i od kada je Damask postao relevantan izvor informacija? :cry:

Image

kao što rekoh, zapad i Amerika se trebaju prvo dogovoriti ko je tamo legitiman, koga podržavaju a ko je terorista.
insomnia78

#189 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by insomnia78 »

Nusra je u "pet deka" sa Daeshom
Kaligula I

#190 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kaligula I »

Opetja033 wrote:
Kaligula I wrote:...što bi rekao David Icke 'problem je tu'...reakcija slijedi, nju će dobrim djelom oblikovati podobni mediji, a potom će 'izbavitelj' ponudit i rjesenje...ima logike...
I nije dugo trebalo da se javi neko sa nebuloznim teorijama zavjere i na ovoj, novoj, temi.
Jos citira Davida Ickea, sizofrenicara koji smatra da jebeni gusteri porijeklom iz druge galaksije upravljaju planetom :lol: :lol:
...da li je glupost vjerovati u mogućnost cjepanja Sirije, a da u toj podjeli Izrael dobije golansko-sirijsku visoravan?...
biscanka2

#191 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by biscanka2 »

ActionWoman wrote:
biscanka2 wrote:
tututuuuu wrote:@Biscanka...

Ma davno se vidjelo kako su oni bezobrazni. Kad te "izbjeglice" pale gume i gadjaju policiju kamenjem na granici, ili kako su u RH izvaljivali namjestaj u prihvatnom centru i uzvikivali "sloboda"... ne mogu reci da ih zalim, eto im ih. Ali NIKOGA ne treba uzimati od njih. Zvali su ih sami.

A da ne govorim paljenja od prije par godina po Fra., Svedskoj itd... Neki ljudi nikad nauciti.
Pa po "Eiserne Ledy" pucaju kritike sa svih strana od politicara kao i gradjana ( eh da je bogdom i dalje ostala eisern kolko bi nam belaja ustedila ). :(
Ona moj respekt kao politicarka ima ali u odredjenim trenutcima nije smjela dozvoliti da je
emocije obuzmu to je luksuz koji sebi politicari nemogu dozvoliti -bar na javnim mjestima.
Ja sam odmah (prije ovog dzumbusa rekla) rekla (u zakljucanoj temi ) da ce je ovo dosta glasova kostati ako ne i
prijestolja ( da nekazem glave :D ).
E moja biscanka2,

Da li si licno isla vidjeti i pomoci izbjeglice ili ih poznajes samo sa TV?
Zaboravih ti dodati kad si toliko skolovana i i tolika prepoznavanja imas sto ce ti poslije zareza
veliko slovo. :wink:
Izvinjavam se za ofic al moradoh. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#192 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Kaligula I wrote:
Opetja033 wrote:
Kaligula I wrote:...što bi rekao David Icke 'problem je tu'...reakcija slijedi, nju će dobrim djelom oblikovati podobni mediji, a potom će 'izbavitelj' ponudit i rjesenje...ima logike...
I nije dugo trebalo da se javi neko sa nebuloznim teorijama zavjere i na ovoj, novoj, temi.
Jos citira Davida Ickea, sizofrenicara koji smatra da jebeni gusteri porijeklom iz druge galaksije upravljaju planetom :lol: :lol:
...da li je glupost vjerovati u mogućnost cjepanja Sirije, a da u toj podjeli Izrael dobije golansko-sirijsku visoravan?...
Dobro pitanje. Slušam neki dan Dizdarovića, kaže da kola jedna verzija među saveznicima po kojoj će ISIS dobiti dio teritorije i biti lgelaiziran i legitiman. :shock: :run: Ako u ovome ima i trunka istine onda ovo za Izrael i golansko-sirijsku visoravan je istina 100%.
tututuuuu

#193 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Je li molim te? :lol: Pa znas li ti samo koliko sam ja vas puta uhvatio u greskama? Elementarnim, pa vas nisam htio ispravljati jer tome ovdje nije mjesto. konkretno kod tebe sam primjetio da brkas "nj" sa "lj".

P.S. Napisao sam malo slovo iza tocke, mrsko mi bi pisati veliko, pa daj molim te i mene opomeni. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#194 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

biscanka2 wrote: Zaboravih ti dodati kad si toliko skolovana i i tolika prepoznavanja imas sto ce ti poslije zareza
veliko slovo. :wink:
Izvinjavam se za ofic al moradoh. :D
Dobro je ba, *ebo ga bukvar, eto vam PP pa se dopisujte do mile volje. :run: :angry:
tututuuuu

#195 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Dobro pitanje. Slušam neki dan Dizdarovića, kaže da kola jedna verzija među saveznicima po kojoj će ISIS dobiti dio teritorije i biti lgelaiziran i legitiman. :shock: :run: Ako u ovome ima i trunka istine onda ovo za Izrael i golansko-sirijsku visoravan je istina 100%.
Jesi siguran da je ovo ispravno? :D
Drvosjeca iz Dejcica

#196 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

tututuuuu wrote:
Je li molim te? :lol: Pa znas li ti samo koliko sam ja vas puta uhvatio u greskama? Elementarnim, pa vas nisam htio ispravljati jer tome ovdje nije mjesto. konkretno kod tebe sam primjetio da brkas "nj" sa "lj".

P.S. Napisao sam malo slovo iza tocke, mrsko mi bi pisati veliko, pa daj molim te i mene opomeni. :D
Normalno ne brkam ali eto desi se vjerovatno. Nisam ni primjetio tu grešku, više se odnosilo generalno ali nema veze da ne idemo dalje u off.
Drvosjeca iz Dejcica

#197 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

tututuuuu wrote:
Jesi siguran da je ovo ispravno? :D
Koje? Da se razmatra da ISIS dobije dio teritorije?

EDIT: Aha, golansko-sirijsku visoravan :mrgreen: Copy&paste od kolege. :mrgreen: Nije ispravno.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 21/09/2015 20:11, edited 1 time in total.
tututuuuu

#198 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

nije bitno.
It_is_a_Leclerc

#199 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by It_is_a_Leclerc »

Težak udarac pro-izbjegličkim ekstremistima i neracionalnim hipster humanistima stiže u obliku vrlo osnovanih sumnji da je onaj što ga je spotaknula djevojka sa čardaš nogama, zapravo Al-Nusraš, što i ne čudi. Pet godina se ratuje u Siriji. Jel neko stvarno vjeruje da je moguće imati ovoliki broj vojno sposobnih muškaraca koji dolaze, a da pritom nisu bili dio nijedne terorističke ili vojne organizacije ?! Bože daj da nam se neki od ovih ne "zahvali" nekim napadima.
animals

#200 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

Dvije najace stranke u Austriji razmatraju uvodjenje azila na odredjeno vrijeme..
prvo na tri god..pa ako rat dotle ne stane, jos na dvije god..znaci vecina ce biti vracena..
jer i vladajuce stranke su svatile, da ako nastave sa politikom rasireni ruku, nece vise ni vladati..
Post Reply